Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak worldmaster tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    dkaraduman o kadar uğraştım,senin 2 lafınla vazgeçeceğimi mi sandın yoksa
    Doğukan dediydi dersin.

Yorum

• Ben meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum.Son sınıfa geçtim ama hukuk istiyorum.Seneye katsayı 0.3'den 0.65'e çıkarsa hukuğu istiyorum.Olmazsa burslu okumayı düşünüyorum.KTÜ'de burslu hukuk var mı acaba.Bide KTÜ hukuk ea-2'den kaç puanla alıyor?Şimdiden teşekkür ederim.Bide biz okulda sadece 9. sınıfta fen dersleri gördük matematik ise 2. bölüm hiç görmedik.Acaba düzenli ve çok çalışırsam bu açıklarımı kapatabilme şansım var mı?Geçen gün ösym başkanı şöyle konuşmuştu meslek liselerinde hiç 2. bölüm görmeyenler dershanede görseler bile çok fayda etmez deyip moralimi bozdu.Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum

• İlk olarak Serdar Ersoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        @DKARADUMAN

bilgisayar mühendisleri para kazandırmıyor deme lütfen benim tanıdığım bir abi var bilgisayar mühendisi ( program yazıyor ) bir şirket aylık 10 milyar maaş teklif etti kabul etmedi.
        Ben Bilgisayar Mühendisliği'nde yeni mezun oldum Kocaeli'den. Çok popüler bir üniversite değil. Fakat 10.000 lira maaş bana çok uçuk geldi.

İyi bir eğitim almak çok önemli mühendislikte. İyi bir eğitim de iyi bir üniversitede, konusunda uzman eğitmenlerle, iyi imkanlarla (laboratuvar vs.) alınabilir. Boğaziçi, İTU, ODTÜ gibi üniversitelerin bu kadar popüler olmalarının altında da bu sebepler yatıyor. Bu ünivesitelerin yanında iyi vakıf üniversiteleri de var.

İyi bir eğitim almış olmak, dolaylı olarak iyi bir ünivesitenin popüler bir bölümünden mezun olmak, iş hayatına başlarken rakiplerinizden bir adım önde olmak demek. Özellikle yukarıda saydığım ünivesitelerden mezun olmanın şöyle bir avantajı var. Bu üniversitelerin bir kültürü var. Öğrenciler de zamanla bu kültürün bir parçası oluyorlar ve geçmişte bu okullardan mezun olan insanları bugün Türkiye'deki iş hayatında yukarılarda görüyoruz. Böylece diğer insanlar, başka okullardan mezun olan insanlardan daha farklı bir gözle bakıyorlar size. İşte bahsettiğim bir adım önde olmak mevzusu bu. Ama unutmayın ki bu bir yarış. Siz ne kadar bir adım önde olsanız da, arkadakiler sizden daha fazla çalışıp önünüze geçebilir.

Zaten mühendislik okumak istiyorsanız, puanınız da yetiyorsa bu popüler okullardan birisini seçersiniz. O yüzden okulların durumlarında bahsetmeye gerek yok. Hangi bölüm derseniz o konuda birkaç gözlemimi anlatayım.

Bir kere Bilgisayar Mühendisi olmak, bilişim sektörü içerisinde yer almak için gerekli koşul değildir. Çok çalışan, doğru bir yol izleyen herkes isterse ilkokul mezunu olsun bu sektörde yer alabilir. Kimse sana hangi okuldan mezunsun sormaz. Yapabileceklerine bakarlar.

Çok para kazanmak. Şimdi siz bir şirkete çok para kazandırabilecekseniz, o da size çok para öder. İlk örnek: Türkiye'de belki de onbinlerce inşaat firması var. Fakat 3. Boğaziçi Köprüsü'nün inşa edebebilecek kaç firma var? Bilişim sektörü de öyle. Bazı konular var ki, uzmanı yok denecek kadar az. O zaman size çok para ödemek durumunda kalırlar. İkinci örnek: Bazen de iş hayatındaki bağlarınız o kadar çok ve güçlü olur ki, firmalar sizin bu potansiyelinizden yararlanmak için çok para öderler.

Şunu söylemek istiyorum son olarak. Bilgisayar Mühendisliği'nde mezun olmak size sadece bir etiket kazandırır. Bu size hiçbir zaman büyük paralar kazandırmaz. Ben bir adam biliyorum. Bilge Adam, Netron vs duymuşsunuzdur. Bunlara benzer bir akademiye başlamış birkaç sene önce. 4 sene kadar önce bilgisayar alıyor evine. Annesi ya oğlum madem aldın bilgisayarı git bunun kursuna öğren diyor. O da gidip bir network eğitimi veren bir kursa kayıt yaptırıyor. Azmi ve çalışkanlığı sayesinde hemen dikkat çekip gittiği kurs tarafında eğitmenlik teklif ediliyor. Bugün mü? O adam o piyasada aranan isimler arasında. Belki de 5000 - 6000 lira maaş alıyordur aylık.

İnşalllah anlatmak istediğimi yazıya dökebilmişimdir. İşin kıyısından köşesinden tutanlar bilir. Cisco'nun sertifikaları var. Bu sertifikalardan bazıları var ki, Türkiye'de son zamanlarda artmasına rağmen gene de çok fazla kişide yok. Sizde o dediğim sertifika var ve eğitmenliğiniz de iyiyse zaten Bilge Adam vs sizin peşinize düşüyor. Benim bir sınıf arkadaşım var. 1250 lira maaş alıyordu en son çalıştığı şirkette. Otomasyon işi yapıyor. 3 kişiler toplamda. Projelerin başı da bu arkadaş. Patronları yaptıkları projelerden belki de aylık 15000 lira gelir elde ediyordur fakat projeleri alabilmek mesele. Kimse sana Bilgisayar'dan mezun oldun diye gel otur şöyle, al sana aylık bilmem şu kadar para demez.
        En son ceserdar tarafından düzenlendi; 13.07.2009, 12:51.

Yorum

• ben önce askeriyeyi sonra polisliği istiyorum.. ikiside olmazsa normal üniv. yazıp gidicem biryerlere.. KtÜ ye puanım yetiyor.. olmazsa izmir kocaeli istanbul sakarya eskişehir ankara falan yazıcam.. kılavuz çıksında herşey daha iyi belli olur..
          Şampiyonluk var ufukta,karadeniz dalga dalga seninleyiz eveallah 41 kere maşallah

Yorum

• İlk olarak AdemS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Soruma cevap verebilecek birisi var mı?
            Abi kardeşin 7000 li sıralamalrdaysa üzgünüm ama sadece kötü üniversitelerin dil edebiyatlarına gitme ihtimali var. Van gibi. Ama bana sorarsan hiç sorun etmeden gitsin 4 sene okusun formasyonunu alsın. Boğaziçinde öğretmenlik bitirenle aynı diplomayı alacak sonuçta.

Yorum

• İlk olarak evrents tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum.Son sınıfa geçtim ama hukuk istiyorum.Seneye katsayı 0.3'den 0.65'e çıkarsa hukuğu istiyorum.Olmazsa burslu okumayı düşünüyorum.KTÜ'de burslu hukuk var mı acaba.Bide KTÜ hukuk ea-2'den kaç puanla alıyor?Şimdiden teşekkür ederim.Bide biz okulda sadece 9. sınıfta fen dersleri gördük matematik ise 2. bölüm hiç görmedik.Acaba düzenli ve çok çalışırsam bu açıklarımı kapatabilme şansım var mı?Geçen gün ösym başkanı şöyle konuşmuştu meslek liselerinde hiç 2. bölüm görmeyenler dershanede görseler bile çok fayda etmez deyip moralimi bozdu.Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşım öncelikle bu konu hakkında sana ufak bir bilgi vereyim.KTÜ'de burslu hukuk diye birşey olamaz çünkü devlet üniversitesi,vakıf değil...Önemli bir nokta daha var KTÜ'de hukuk var ancak eğitim Ankara Gazi Üniversitesi'nde veriliyor.Yeni fakülte yapılana kadar da orda yapılacak eğitim.

Yorum

• İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Arkadaşım öncelikle bu konu hakkında sana ufak bir bilgi vereyim.KTÜ'de burslu hukuk diye birşey olamaz çünkü devlet üniversitesi,vakıf değil...Önemli bir nokta daha var KTÜ'de hukuk var ancak eğitim Ankara Gazi Üniversitesi'nde veriliyor.Yeni fakülte yapılana kadar da orda yapılacak eğitim.
                Peki kaç puan alan ktü'den gaziye gönderiliyor?

Yorum

• lütfen bakar mısınız? (hukuk)

Sorumu biraz değiştiriyim.İlgilenirseniz çok sevinirim.
                  Ben meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum.Son sınıfa geçtim ama hukuk istiyorum.Seneye katsayı 0.3'den 0.65'e çıkarsa hukuğu istiyorum.Olmazsa burslu okumayı düşünüyorum.Hukuk ea-2'den kaç puanla alıyor?Şimdiden teşekkür ederim.Bide biz okulda sadece 9. sınıfta fen dersleri gördük matematik ise 2. bölüm hiç görmedik.Acaba düzenli ve çok çalışırsam bu açıklarımı kapatabilme şansım var mı?Geçen gün ösym başkanı şöyle konuşmuştu meslek liselerinde hiç 2. bölüm görmeyenler dershanede görseler bile çok fayda etmez deyip moralimi bozdu.Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum

• @evrents,

Benim zamanımda şu vardı. Genel olarak Meslek Lisesi'ne giden öğrencilerin alanları içinde tercih yaparlarsa orta öğretim başarı puanları 1.04, alanları dışındaki bölümlerde de 0.3 ile çarpılıp ağırlıklı orta öğretim başarı puanları hesaplanıyordu. 4 sene önce böyleydi. Arada sistem değişti, ama bu durum değişse haberimiz olurdu. Katsayılar değişirse her bölüm için şansın olur. Fakat değişip değişmeyeceğini şu forumda kimse bilemez. O yüzden tek şansın vakıf üniversiterilerinin hukuk fakülteleri. Gerçi onların da belirli bir taban puanları var. Şu anda başka şansın yok benim bildiklerime Türkiye sınırları içerisinde. En iyisi git bir dershaneye rehberlik danışmanlarına sor. Ya da al ÖSYM kitapçığını eline şu anki duruma bak.

Örnek olarak Maltepe Ünivesitesi'nde Hukuk varmış. Şimdi baktım geçen seneki taban puanına 286.065 ile kapatmış. Sana okuldan 100 tam puan geldiğini düşünelim. O da okul birincisi olursan gelecek puan. Çarp 0.3 ile 30 puan eder ağırlıklı ortaöğretim başarı puanın. Düş 286'dan 30 eder 256 ham puan. Yani sen şu sene sınava girseydin EA2'den yapman gereken ham puan 256 ki ulaşılmayacak bir puan değil. Geçen sene de 16.000 liraymış Maltepe Hukuk.

Gidersin dershane eksik olduğun herşeyi çok çalışarak kapatırsın. O sorun değil. 270 ham puana kadar çok iyi çalışarak her öğrenci çıkabilir. Ondan sonrası artık zeka işi. Çok çalışsan da fayda etmez.
                    En son ceserdar tarafından düzenlendi; 13.07.2009, 13:56.

Yorum

• İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      @evrents,

Benim zamanımda şu vardı. Genel olarak Meslek Lisesi'ne giden öğrencilerin alanları içinde tercih yaparlarsa orta öğretim başarı puanları 1.04, alanları dışındaki bölümlerde de 0.3 ile çarpılıp ağırlıklı orta öğretim başarı puanları hesaplanıyordu. 4 sene önce böyleydi. Arada sistem değişti, ama bu durum değişse haberimiz olurdu. Katsayılar değişirse her bölüm için şansın olur. Fakat değişip değişmeyeceğini şu forumda kimse bilemez. O yüzden tek şansın vakıf üniversiterilerinin hukuk fakülteleri. Gerçi onların da belirli bir taban puanları var. Şu anda başka şansın yok benim bildiklerime Türkiye sınırları içerisinde. En iyisi git bir dershaneye rehberlik danışmanlarına sor. Ya da al ÖSYM kitapçığını eline şu anki duruma bak.

Örnek olarak Maltepe Ünivesitesi'nde Hukuk varmış. Şimdi baktım geçen seneki taban puanına 286.065 ile kapatmış. Sana okuldan 100 tam puan geldiğini düşünelim. O da okul birincisi olursan gelecek puan. Çarp 0.3 ile 30 puan eder ağırlıklı ortaöğretim başarı puanın. Düş 286'dan 30 eder 256 ham puan. Yani sen şu sene sınava girseydin EA2'den yapman gereken ham puan 256 ki ulaşılmayacak bir puan değil. Geçen sene de 16.000 liraymış Maltepe Hukuk.

Gidersin dershane eksik olduğun herşeyi çok çalışarak kapatırsın. O sorun değil. 270 ham puan kadar çok iyi çalışarak her öğrenci çıkabilir. Ondan sonrası artık zeka işi. Çok çalışsan da fayda etmez.
                      Teşekkür ederim.Şuanda alan dışı 0.3 ile çarpılıyor.Seneye 0.65'e çıkma olanağı varmış.Bana okuldan 85 puan gelir diye düşünüyorum.85x0.65=55.Ham olarak 270 falan yapsam hukuğa girebilirim değil mi.(Tabi sistem değişirse).Vakıf üniversitelerinin seneliği 15-16 milyar çok para babam memur.O parayı ödemek zor babamın maaşını direk oraya yatırması gerekiyorki vakıfa gidiyim oda imkansız eğer sistem değişirse çok çalışıp hukuğa girip savcı olacağım inşallah.Keşke düze gitseydim diye sitem ediyorum kendime.

Yorum

• Muhammed tebrik ederim kardeşim.

Ama söylemiştim; İstanbul Üniversitesini tavsiye etmiyorum. Diplomamda adı olsun istersen bilemem ama gelişmek istiyoum dersen, ıhıh. Tavsiye edilmez. Gerçi ben Mütercim tercümanlıktayim, dil edebiyatlar belki biraz daha iyi durumda ama yine de yok yani. Mersin'le ilgili bilgilendirmemi hatırlarsın. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.

AdemS

Kardeşinizin puanı iyi değil maalesef.
                        Ama illa ingilizce okuyacak diye bir şey yok ki bence okumasın da. İkinci diller arasında en iyisini, en kullanılırını tercih etmeli. Bu sırada ingilizceyi de boşlamaz, çift dille mezun olur. Ankara üni. ve İstanbul üni. nin her dilde bölümü var neredeyse. Fakat puanlar yüksek tabi.
                        Yine de şöyle bir geçen yılın puanlarına baktığımda Ankara üni. Arap dili falan olabilir gibi.
                        Günümüzde revaçta olan dillerden Arapça. Hafife almamak lazım.
                        Hayırlısı olsun hakkında.

Yorum

• 17 sene üzerine kendimi deneme amaçlı sınava girmiştim.232,466 puan almışım.

Yorum

• İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            17 sene üzerine kendimi deneme amaçlı sınava girmiştim.232,466 puan almışım.
                            Helal olsun diyorum.

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Abi kardeşin 7000 li sıralamalrdaysa üzgünüm ama sadece kötü üniversitelerin dil edebiyatlarına gitme ihtimali var. Van gibi. Ama bana sorarsan hiç sorun etmeden gitsin 4 sene okusun formasyonunu alsın. Boğaziçinde öğretmenlik bitirenle aynı diplomayı alacak sonuçta.
                              İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

AdemS

Kardeşinizin puanı iyi değil maalesef.
                              Ama illa ingilizce okuyacak diye bir şey yok ki bence okumasın da. İkinci diller arasında en iyisini, en kullanılırını tercih etmeli. Bu sırada ingilizceyi de boşlamaz, çift dille mezun olur. Ankara üni. ve İstanbul üni. nin her dilde bölümü var neredeyse. Fakat puanlar yüksek tabi.
                              Yine de şöyle bir geçen yılın puanlarına baktığımda Ankara üni. Arap dili falan olabilir gibi.
                              Günümüzde revaçta olan dillerden Arapça. Hafife almamak lazım.
                              Hayırlısı olsun hakkında.
                              Çok teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar.. Önerilerinizi dikkate alıp kendisine bilgi vereceğim inşAllah..

Allah razı olsun, teşekkürler..

Yorum

• Niye bu meslek liselerinin önünü tıkıyorlar ya.Okuduğumuz bölümün mühendisliğini seçemiyoruz.HUKUĞA tıpba gidemiyoruz.İlkokul diploma notum 4.75'di mesleğe gittim hayatım karardı.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X