Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bütün mühendis arkadaşlardan uzun uzun açıklamalar rica ediyorum.
    İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Abi o abiden Bilg. Müh. ile alakalı kapsamlı bir yazı istesen mümkün müdür acaba?

Bir de hangi üniversiteden mezun olmuş?
    Arkalarda kalmasın. Lütfen, yardım bekliyorum.

Yorum

• İlk olarak evrents tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Teşekkür ederim.Şuanda alan dışı 0.3 ile çarpılıyor.Seneye 0.65'e çıkma olanağı varmış.Bana okuldan 85 puan gelir diye düşünüyorum.85x0.65=55.Ham olarak 270 falan yapsam hukuğa girebilirim değil mi.(Tabi sistem değişirse).Vakıf üniversitelerinin seneliği 15-16 milyar çok para babam memur.O parayı ödemek zor babamın maaşını direk oraya yatırması gerekiyorki vakıfa gidiyim oda imkansız eğer sistem değişirse çok çalışıp hukuğa girip savcı olacağım inşallah.Keşke düze gitseydim diye sitem ediyorum kendime.
      Bence senin yapacağın en iyi şey, bölümünün ön lisans programına gidip, oradan dikey geçiş sınavı ile lisans programına geçmek. Ben olsam öyle yapardım. Bu katsayılar olduğu sürece kendi durumuna göre de değerlendirme yaparsan da en iyi yolun bu olacağına sen de karar vereceksindir. Baktın katsayı değişti, o zaman bir dershaneye yazılır, oturup ders çalışırsın zaten.

Yorum

• İlk olarak evrents tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Niye bu meslek liselerinin önünü tıkıyorlar ya.Okuduğumuz bölümün mühendisliğini seçemiyoruz.HUKUĞA tıpba gidemiyoruz.İlkokul diploma notum 4.75'di mesleğe gittim hayatım karardı.
        Bildiğim kadarıyla seneye bu adaletsizlik düzelecek inşallah. Eski YÖK başkanının meslek liselerine attığı bir kazıktı bu katsayı adaletsizliği.

Yorum

• ................................

Yorum

• İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Muhammed tebrik ederim kardeşim.

Ama söylemiştim; İstanbul Üniversitesini tavsiye etmiyorum. Diplomamda adı olsun istersen bilemem ama gelişmek istiyoum dersen, ıhıh. Tavsiye edilmez. Gerçi ben Mütercim tercümanlıktayim, dil edebiyatlar belki biraz daha iyi durumda ama yine de yok yani. Mersin'le ilgili bilgilendirmemi hatırlarsın. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
            Çok saol. Karar değişikliği olmazsa önceden düşündüğüm gibi Mersin İngilizce Öğretmenliği okuyacağım.

Yorum

• İlk olarak AdemS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Soruma cevap verebilecek birisi var mı?
              Sıralaması 700o civarındaysa Eğitim fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümlerine girmesi çok çok zor bence.Tam bilemiyorum ama açıköğretim ingilizce Öğretmenliği bile gelmez herhalde.Fen -edebiyat ingiliz Dili ve Edebiyatları gelebilir ancak.

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Öncelikle nickimi değiştirdim Hiç beklemediğim bir şekilde 1772. oldum. Okul puanım 72 olmasına rağmen birde 75-76 olsa ilk 1000de olucakmışım meğer.
                Öncelikle tebrik ederim.
                2004 yılında ben de 1781. olmuştum.Mersin Eğitim istiyorsun galiba ama gündüz bölümünün gelmesi zor gibi.İkinci öğretimi vardı galiba Mersin'in.Eğer öğretmen olacağım diyorsan Dil-Edebiyat yazma bence.Okuması zor,dersleri ağır ve bir de formasyon derdiyle uğraşman en azından para vermen gerekiyor.Erzurum,Diyarbakır,hatay ingilizce Öğretmenliği gündüz bölümleri gelme ihtimali çok yüksek.Onun dışında gündzbölümü gelmez gibi belki bir de Malatya..İnşallah hakkında en hayırlısı olur.

Yorum

• İlk olarak ummufarah tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Öncelikle tebrik ederim.
                  2004 yılında ben de 1781. olmuştum.Mersin Eğitim istiyorsun galiba ama gündüz bölümünün gelmesi zor gibi.İkinci öğretimi vardı galiba Mersin'in.Eğer öğretmen olacağım diyorsan Dil-Edebiyat yazma bence.Okuması zor,dersleri ağır ve bir de formasyon derdiyle uğraşman en azından para vermen gerekiyor.Erzurum,Diyarbakır,hatay ingilizce Öğretmenliği gündüz bölümleri gelme ihtimali çok yüksek.Onun dışında gündzbölümü gelmez gibi belki bir de Malatya..İnşallah hakkında en hayırlısı olur.
                  Yok abi yanlışın var belkide senin zamanından sonra değişmiştir. Şu anda 2500 e kadar girilebiliyor Mersin 1. Öğretim İngilizce Öğretmenliğine.

Yorum

• Bu arada Öss'deki 20 birincinin 17'si erkek tesadüfmüdür nedir erkekler dahamı zekidir

Yorum

• Benden sonra yeni bölümler açıldı mı bilmiyorum aam bildiğim kadarıyla sadeec kayseri'ye açıldı 30 kişilk kontenjanıyla.Bunun da sıralamayı fazla etkileyeceğini sanmıyorum.
                      Sen benden daha içindesin konunun benden sonra değişen şeyler varsa bilmiyorum..

Yorum

• Kamu yönetimi, İşletme, Maliye, Çalışma iktisadı.

Bu bölümlerin hangisinin geleceği daha parlaktır? KPSS'ye girmeden iş olanağı hangisinde daha fazladır? Hangisini seçmeliyiz?

Var mı bir bilen?
                        Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                        Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                        - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Kamu yönetimi, İşletme, Maliye, Çalışma iktisadı.

Bu bölümlerin hangisinin geleceği daha parlaktır? KPSS'ye girmeden iş olanağı hangisinde daha fazladır? Hangisini seçmeliyiz?

Var mı bir bilen?
                          Ben Açık Öğretim Kamu Yönetimini bitirdim. Ezber ağırlıklı bölümdür. Bana kolay geldiği için burayı okudum. Ezberim iyidir. En zoru işletmedir. Matematik ağırlıklıdır. Ama en çok işe yarayan işletmedir. Kesinlikle İşletmeyi tercih et bence..
                          En son İskender66 tarafından düzenlendi; 13.07.2009, 21:51. Sebep: imla

Yorum

• İlk olarak isko tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Ben Açık Öğretim Kamu Yönetimini bitirdim. Ezber ağırlıklı bölümdür. Bana kolay geldiği için burayı okudum. Ezberim iyidir. En zoru işletmedir. Matematik ağırlıklıdır. Ama en çok işe yarayan işletmedir. Kesinlikle İşletmeyi tercih et bence..
                            İskender abi olursa benimki de açık öğretim olacak.

Açık öğretim bitirince normal bitirmiş diploması alınıyor mu peki? Yani diğer örgün öğretimden bir farkı var mı normal hayatta?
                            - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              İskender abi olursa benimki de açık öğretim olacak.

Açık öğretim bitirince normal bitirmiş diploması alınıyor mu peki? Yani diğer örgün öğretimden bir farkı var mı normal hayatta?
                              Yanlış yazmayım diye diplomayı şuan elime aldım ordan aynen yazıyım buraya.
                              "Anadolu Üniversitesi
                              İktisat Fakültesi
                              Lisans Diploması
                              İskender ...
                              İktisat Fakültesinin dört yıl süreli Kamu Yönetimi Bölümündeki öğrenimini 04/06/2007 tarihinde başarı ile tamamlayarak, bu diplomayı almaya hak kazanmıştır."
                              Altında Dekan ve Rektörün imzası bulnuyor. Hepsi bu kadar. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde örgün eğitimi de var bu bölümlerin. Diplomada örgün yada açık öğretim diye bir ifade yok. O bakımdan hiçbir sorun yok

Yorum

• İlk olarak isko tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Yanlış yazmayım diye diplomayı şuan elime aldım ordan aynen yazıyım buraya.
                                "Anadolu Üniversitesi
                                İktisat Fakültesi
                                Lisans Diploması
                                İskender ...
                                İktisat Fakültesinin dört yıl süreli Kamu Yönetimi Bölümündeki öğrenimini 04/06/2007 tarihinde başarı ile tamamlayarak, bu diplomayı almaya hak kazanmıştır."
                                Altında Dekan ve Rektörün imzası bulnuyor. Hepsi bu kadar. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde örgün eğitimi de var bu bölümlerin. Diplomada örgün yada açık öğretim diye bir ifade yok. O bakımdan hiçbir sorun yok
                                Sağol abi.

Peki şuan sen ne iş yapıyorsun dye bir soru sorabilir miyim? Bir kamu yönetimi mezunu ne iş yapabilir yani?
                                - Eomer -

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X