Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak worldmaster tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    yaw benim oyle hayat kurtarma gibi mevzuularda isim yok.Esasen hayat kurtarma lafına karşıyım,sadece hayatta kalmasına yardımcı olmak olabilir.Abi ağız kokusu diyorsun da normal doktorun da ondan aşağı kalır yanı var mi ki.Onlar da vücudun pis pis taraflarıyla içli dışlı oluyorlar kanımca.Bu arada internetten araştırmalara başladım.Doktorlar resmen ağlıyorlar 2bin lira dan fazla maaş alıyorum diyene rastlamadım forumlarda(bu 2 bin döner sermayeli hali bi de).Yani 10 sene okuyup 1,5-2 bin için mi hayatımı tüketeceğim.Tamam insanlara yardımcı olmak çok güzel ama,ekonomik rahatlık da benim için bir o kafadar önemli sayılır.Yani hep fakir mi kalacam ben
    Kusura bakma haddim değil belki ama yinede bir abi tavsiyesi olarak düşün..
    Bir insan ilk olarak sevdiği işi yapmalı..Parayı ikinci hatta üçüncü planda düşünmeli bana kalırsa...Zaten düşündüğün mesleği severek yapıyorsan o meslekte iyi yerlere gelmeme gibi bir ihtimalin yok..Bunun karşılığında da maddi olarak iyi yerlere gelebilirsin..
    Bu arada bir dipnot : o beğenmediğin 1,5-2 milyarı bulamayan çokça insan tanıyorum...Onlarda dirsek çürüttüler okullarda..Ama 500-600 e çalışmak zorunda kalıyorlar..
    Neyse kusura bakma içimden gelenleri yazdım...
    Allah herkese gönlünce versin..
    Trabzon hersene şampiyon olsaydı bu kadar çok sevemezdim

Yorum

• İlk olarak Selçuk Demircioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kusura bakma haddim değil belki ama yinede bir abi tavsiyesi olarak düşün..
      Bir insan ilk olarak sevdiği işi yapmalı..Parayı ikinci hatta üçüncü planda düşünmeli bana kalırsa...Zaten düşündüğün mesleği severek yapıyorsan o meslekte iyi yerlere gelmeme gibi bir ihtimalin yok..Bunun karşılığında da maddi olarak iyi yerlere gelebilirsin..
      Bu arada bir dipnot : o beğenmediğin 1,5-2 milyarı bulamayan çokça insan tanıyorum...Onlarda dirsek çürüttüler okullarda..Ama 500-600 e çalışmak zorunda kalıyorlar..
      Neyse kusura bakma içimden gelenleri yazdım...
      Allah herkese gönlünce versin..
      yok abi ne kusuru.Öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.Ben doktorlugu sevmediğimi kesinlikle söylemiyorum, zaten yıllardır doktor olmanın hayalini kuruyorum.Tabi ki bahsi gecen miktarları bulamayanlar da var ve elbette tüm sektörlerde çalışan insanlar geldikleri yerlere kolay gelmemişlerdir,buna da saygı duyuyorum.Ama oyle zannediyorum ki bence meslekler içerisinde en riskli olan,en zorlu olan,hata kabul etmeyen ve diğer mesleklere oranla nerdeyse 2-3 kat sene eğitimi alınan doktorluk mesleğinde çalışanın bu hayati mesleğini minimum hatayla sürdürebilmesi için ekonomik yönden kafasının rahat olması gerektiğini düşünüyorum...Cümlelerim biraz karmaşık-uzun oldu galiba,özür dilerim
      "Primum non nocere" (Önce zarar verme)!

Yorum

• İlk olarak ummufarah tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Evet öyle diyebiliriz.
        Bu arada mahsuru yoksa siz hangi üniversitedesiniz.Yoksa seneye meslektaş mıyız?
        İstanbul Üni. İngilizce Mütercim Tercümanlık.
        Meslektaş olamayacağız.

Yorum

• ÖSS’de katsayı farkı kalkıyor

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSS’de katsayı farklılığının ortadan kaldırılacağını açıkladı.

ntvmsnbc
          Güncelleme: 16:33 TSİ 15 Temmuz. 2009 Çarşamba

ANKARA - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, önümüzde yıldan itibaren uygulanacak yeni üniversiteye giriş sistemiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Özcan, iki basamaklı olacak sistemin ayrıntılarının önümüzdeki hafta yapılacak YÖK Genel Kurulu’nda belli olacağını söyledi.

YÖK Başkanı Özcan, toplantıda kat sayı uygulamasının ne olacağı da ele alınacak.

Kat sayının sınava etkisinin en aza indirilecek noktaya çekileceğini belirten Özcan, kaldırılma noktasına kadar geri çekileceğini kaydetti.İmam hatipler dahil, meslek liseliler kendi bölümlerinin dışında bir bölümü tercih ettiklerinde puanları daha düşük bir katsayıyla çarpılıyordu.

Yeni sistemle birlikte öğrencinin puanında bölümü nedeniyle düşme olmayacak.
          I am titanium

Yorum

• İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Ben 2006, Muhammed de 2009'da girdiğine göre en iyi Muhammed bilir diyelim öyleyse.
            Tabiki en iyisini ben bilirim Belki yazmışımdır yine yazayım geçen sene Mersin 1. öğretim ingilizce öğretmenliği 2400 küsürüncüyü almış. Artık geride kaldınız sizin zamanınızdan sonra çok kontenjan artışı oldu.

Yorum

• İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              İstanbul Üni. İngilizce Mütercim Tercümanlık.
              Meslektaş olamayacağız.
              İngilizce'nin en sevmediğim yanı Edebiyatı ,ikincisi ise çeviri işleridir..Hoş; İngilizce'nin neyini seviyorum ki..

Yorum

• Lisedeyken harıl harıl ders çalıştım dershaneye gittim, baya bir kastım kendimi ama 6 sene aradan sonra bu sene açıköğretim için sınava girdim daha çok puan almışım. Demekki kafan rahat olucak sıkıntı yapmıcaksın..
                6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

• biraz geç kaldım sanki ama birşeyler yazmadan geçmek istemiyorum
                  arkadaşlar öncelikle hepinize kolaylıklar diliyorum..hazırlık sürecinden daha zor bir döneme girdiniz.. inşallah tercihleriniz hayırlısyla sonuçlanır ve gönlünüzden geçen yerlere yerleşirsiniz...

sonuçlara bakarken gözüme ilişti

Bir maçtan taviz vermedim

Yabancı Dil Sınavı’nda Almanca Türkiye 1’incisi, Eşit Ağırlık-2 puan türünde de Türkiye 16’ncısı olan 19 yaşındaki Mert Can İpek, tercihini hukuk fakültesinden yana kullanacağını söyledi. İpek, “Tek taviz vermediğim konu Trabzonsporun maçlarıydı” dedi.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=13.07.2009&Newsid=248444&Categoryid=1

okurken gururlandım aferim uşağa bunu o anda dillendirmesi bile çok güzel

bu arada naçizane bir öneri
                  orta halli sayısal bölümü öğrencileri için tercih listenizde bir tane matematik bölümü olsun derim tabi üniversiteye girdikten sonra kendinizi geliştirmeniz şartıyla
                  ben 3 yıldır okuyorum...gayet de mutluyum

*Gamze Melâl Tokay

Yorum

• ÖSS tercih kılavuzu yayınlandı
                    16 Temmuz 2009 / 12:28
                    Tercih işlemleri 22 Temmuz-3 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Adaylar, kılavuzu, başvuru merkezlerinden de 3 TL ödeyerek edinebilecek. Tercih işlemleri 22 Temmuz-3 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TERCİH KILAVUZUNA BURADAN ULAŞILABİLİYOR
                    2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, bugün itibariyle ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanıyor. Kılavuzda adayların tercih işlemlerine ilişkin bilgiler ile yükseköğretim programlarına ilişkin bilgiler yer alıyor. Kılavuz, başvuru merkezi olarak belirlenen lise müdürlüklerinden, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden ve ÖSYM bürolarından 3 TL karşılığında satın alınabilecek.

2009-ÖSS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 145 ve üstünde ÖSS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-ÖSS puanlarını da göz önünde tutarak, kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini başvuru merkezlerinden veya internet ortamından yapacaklar. Sadece sınavsız geçiş için başvuranlar ile 2009-ÖSS'de hiçbir puan türünde 145 ve daha fazla ÖSS puanı alamayanlardan sınavsız geçiş hakkına sahip olan adaylar da tercih bildirimini aynı yöntemle gerçekleştirecek.

Tercihlerini internet üzerinden gönderecek adaylar, T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini kullanacak işlem yapabilecekler. Tercih işlemleri 22 Temmuz-3 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Adaylar, 24 yükseköğretim programı tercihi yapabilecek. Adayın, 24 tercih hakkının tamamını kullanması gerekmiyor. Y-ÖSS puanlarına göre tercih yaparken adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları; kendi alanına uygun bir programı tercih ettiğinde 0.8, kendi alanı dışındaki bir programı tercih ettiğinde 0.3 katsayısı ile çarpılacak.

Tercih işlemlerinin tamamlanmasından sonra, yerleştirme sonuçlarının Ağustos ayının ortasında açıklanması planlanıyor.

ulan haber61. Verdiğin linkte Tercih Kılavuzu falan yok
                    Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• sağolun arkadaşlar çok faydalı oldu bu bilgiler
                      ''...TrAbZoNsPoR...''

Yorum

• Kim gidecek ÖSYM'ye yahu.
                        Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• Kılavuzu indiren varsa rapide veya başka bir yere yükleyebilir mi ? Site çalışmıyor. Kardeşim kafayı yiyecek meraktan

Yorum

• her sinav sonucu Aciklandiginda merak ederim vermi YKM yi kazanan
                            Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• benim şifrem yok. internetten giremiyorum kılavuzlara. mecburen başvuru merkezine gidecem

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Valla gören bütün mühendis arkadaşlardan uzun uzun açıklamalar bekliyorum.
                                Çok iyi puan almışsın.Tebrik ederim.
                                Bu puandan sonra hangi mühendisliği yazarsan yaz.
                                Bundan sonra kazanamayacağın bir sınav olabileceğini düşünmüyorum.
                                Ben Elektronik Mühendisiyim,Elektrik-Elektronik mühendisliğini tavsiye edebilirim.Dünyanın her yerinde iş bulabilirsin.Hem de çok iyi paralar kazanabilirsin.
                                Kaparlar seni kaparlar
                                Herkese Merhaba

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X