Rica ederim. 
Aslında bu bölümlerin hepsi iktisat fakültesine bağlı olduğu için aynı sayılır. Genelde sayısalı sevenler işletmeyi, iktisatı ve maliyeyi tercih ediyor. Benim gibi sözeli sevenler Kamu Yönetimini tercih ediyor
Kamu yönetimi mezunu bildiğim kadarıyla adında da anlaşılacağı gibi müdür, yönetici, kaymakam, vali, müfettiş gibi görevlerde bulunabiliyor. Tabi bu işler Türkiye de biraz da torpile bakıyor orası ayrı
Ben Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde Sağlık Teknisyeniyim. Güya müdür, yönetici falan olmak istiyordum ama çalıştığım kurumda bu tür yükseltme sınavı pek yapılmadığı için olamadım. Başka bir devlet kurumunda rahatlıkla müdür, yönetici olabilirdim. Bu sene ÖSS'ye tekrar girdim. 2 yıllık Açık Öğretim Laborantlık ve veterinerlik bölümünü okuyacam. Bu sayede tekniker kadrosu alacam inşallah

Aslında bu bölümlerin hepsi iktisat fakültesine bağlı olduğu için aynı sayılır. Genelde sayısalı sevenler işletmeyi, iktisatı ve maliyeyi tercih ediyor. Benim gibi sözeli sevenler Kamu Yönetimini tercih ediyor

Yorum