İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi
Daraltma
X
-
İlk olarak Nihal Ayvaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBilgisayar mühendisliği okuyorum.Mezun olan ablam da var.İstediğini sorabilirsin.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÇok iyi puan almışsın.Tebrik ederim.
Bu puandan sonra hangi mühendisliği yazarsan yaz.
Bundan sonra kazanamayacağın bir sınav olabileceğini düşünmüyorum.
Ben Elektronik Mühendisiyim,Elektrik-Elektronik mühendisliğini tavsiye edebilirim.Dünyanın her yerinde iş bulabilirsin.Hem de çok iyi paralar kazanabilirsin.
Kaparlar seni kaparlarAma Boğaziçi'nde okumak istiyordum, orası tutmuyor. Önerebileceğiniz üniversite var mı?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÖnce genel bir açıklama yapsanız ben kafama takılanları sorsam? Boğaziçi tutuyor büyük ihtimalle.Çoğu zaman kafayı yeme sınırına gelsende,ben bu bölüme niye geldim desende, olayı çözünce tadından yenilmiyor
Bilgisayar mühendisliğinde genelde üniversitenin çok önemi yoktur.Yani vardır tabiki de herşey sende bitiyor.Okul sana bazı temel şeyleri verir.İlerisini vermez.Sen onun üstüne kattıkça,sonuç alabilirsin.Yani 4sene okuyup okuldaki dersler dışı çalışmazsan,iyi bir mühendis olamazsın.Piyasada tutulan bazı programlama dilleri vardır.Üniversite hayatın boyunca onlar üzerinde kendini
geliştirirsen mezun olduğun gibi de güzel bi iş bulursun.
Bölümün geleceğinden bahsediyim.Bilg. mühendisi bundan sonra hiçbir şekilde işsiz kalmaz.İlk 10 yılın çoook çalışmakla geçer.Belki çalıştığınla aldığın maaş seni tatmin etmeyebilir.Çok boş vaktin de olmayabilir,sosyal hayatın azalabilir.Ama 10 yıl sonra sen çalışmayı azaltırsın kazandığın para artar.Ters orantılı biraz
Benden bu kadar,senin sorularını alabilirimYeterki ONUR'suz
olmasın
aŞk!
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleValla kime sorsam bunu söylüyor.Ama Boğaziçi'nde okumak istiyordum, orası tutmuyor. Önerebileceğiniz üniversite var mı?
Çok zeki uşaksın.Zaten aldığın puanla da belli ettin.
Elektrik-Elektronik müh. bölümünü tavsiye ederim sana.
Senin için müthiş bir bölüm olur bence ve en doğru bölüm.
Boğaziçi Elektronik tutuyorsa oraya gir.Olmuyorsa İTÜ,ODTÜ ve Bilkent Elektronik'i değerlendiebilirsin.Herkese Merhaba
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAkıl oyunları bölümünde takip ediyordum seni.
Çok zeki uşaksın.Yeterki ONUR'suz
olmasın
aŞk!
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Nihal Ayvaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAkıl oyunlarında iyiysen bilgisayar mühendisliği yakışır sana
O programlama dillerini Elektronik okuyan birisi de rahatlıkla öğrenebilir.
Elektronik'in sonsuz dünyasına davet ediyorum seni DoğukanHerkese Merhaba
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAslında Bilgisayar müh. Elektronik müh.nin bir dalı gibi
O programlama dillerini Elektronik okuyan birisi de rahatlıkla öğrenebilir.
Elektronik'in sonsuz dünyasına davet ediyorum seni DoğukanDoğukan bizi birbirimize düşürücek.Sonra ikisini de yazmaktan vazgeçicek.
Elektronik okuyupta sevmeyenler bilgisayara yöneliyorlar ve yapabiliyorlar doğru ,bilgisayar zevklidir çnkü
Neyse Doğukan'a bırakalım kararı...Çocuğun kafasını karıştırdık
Yeterki ONUR'suz
olmasın
aŞk!
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Nihal Ayvaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle.....Benden bu kadar,senin sorularını alabilirimAklıma sorular geldikçe sorarım. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.
İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAkıl oyunları bölümünde takip ediyordum seni.
Çok zeki uşaksın.Zaten aldığın puanla da belli ettin.
Elektrik-Elektronik müh. bölümünü tavsiye ederim sana.
Senin için müthiş bir bölüm olur bence ve en doğru bölüm.
Boğaziçi Elektronik tutuyorsa oraya gir.Olmuyorsa İTÜ,ODTÜ ve Bilkent Elektronik'i değerlendiebilirsin.Elektrik-Elektronik Mühendisliğini ciddi ciddi düşünüyorum. Ankara'da yaşanmaz abi ya o yüzden İTÜ'yü düşünüyorum.
Boğaziçi'nin tutması hayal biraz. Geçen sene 525. sıradan almış ben 1108. oldum. Üniversiteden çıktıktan sonra ne tür şeyler yapabileceğimiz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
İlk olarak Nihal Ayvaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAkıl oyunlarında iyiysen bilgisayar mühendisliği yakışır sana
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Nihal Ayvaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDoğukan bizi birbirimize düşürücek.Sonra ikisini de yazmaktan vazgeçicek.
Elektronik okuyupta sevmeyenler bilgisayara yöneliyorlar ve yapabiliyorlar doğru ,bilgisayar zevklidir çnkü
Neyse Doğukan'a bırakalım kararı...Çocuğun kafasını karıştırdık
Yok valla böyle tartışmak iyi olur en iyi kararı verebilmek için.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleElektroniği niye sevmiyorlar ki? Dersler mi ağır yoksa başka bir şeyden mi?
Yok valla böyle tartışmak iyi olur en iyi kararı verebilmek için.
Sosyal hayat yok derken,uzun mesailer gece yarılarına kadar ve bazen haftasonu da çalışırsın.O yüzden zor.Ama bu sıkıntıyı ilk yıllarında çekersin.
Ayrıca Boğaziçi tutmuyor diye üzülme,teknik üniversite her zaman daha iyidir mühendislikte.En son Nihal Ayvaz tarafından düzenlendi; 17.07.2009, 21:15.Yeterki ONUR'suz
olmasın
aŞk!
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Estağfurullah o kadar da değil.Elektrik-Elektronik Mühendisliğini ciddi ciddi düşünüyorum. Ankara'da yaşanmaz abi ya o yüzden İTÜ'yü düşünüyorum.
Boğaziçi'nin tutması hayal biraz. Geçen sene 525. sıradan almış ben 1108. oldum. Üniversiteden çıktıktan sonra ne tür şeyler yapabileceğimiz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
Bu dallarda kendi içinde bir çok kısıma ayrılıyor.
Elektronik'in haberleşme,dijital,devreler ve sistemler gibi bölümleri var.Tıp elektroniğinden alda GSM sistemlerinden çık,Elektroniğin olmadığı alan yok.
İş bulmak gibi bir sıkıntın olmazHerkese Merhaba
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleElektronik ve Elektrik yani iki tane daldan mezun olmuş olacaksın.
Bu dallarda kendi içinde bir çok kısıma ayrılıyor.
Elektronik'in haberleşme,dijital,devreler ve sistemler gibi bölümleri var.Tıp elektroniğinden alda GSM sistemlerinden çık,Elektroniğin olmadığı alan yok.
İş bulmak gibi bir sıkıntın olmazBir de çok yoğun çalışma temposu istiyorlar mı?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMaaş işleri nasıl?Bir de çok yoğun çalışma temposu istiyorlar mı?
Çalışma temposu yapacağın işle alakalı.
Tabii işlerin bir çok ayağı var.Devlet işi,fabrika işi,Özel şirket işi,kendi özel işin vs..Özel şirketler adamın ümüğünü sıkarbiraz yoğun olurlar.
Ne kadar para kazanabilirim dersen,bunun hesabı tutulmaz.Her şey sana kalmış.Devlette ve fabrikalarda alacağın paralar bellidir.Bunlarda fena paralar değildir.
Özel şirketlerde çok daha iyi kazanabilirsin.Kısacası her şey sana bağlı.
Ama parayı çok düşünüyorsan Tıp oku derim sana.Garanti para.
Şu anda Türkiye Sağlık sektörüne çalışıyor.En iyi kazanan doktorlar,tabii çalışkan olanlarıHerkese Merhaba
- Alıntı
Yorum
Yorum