İki senede kadro 50 kişi olmuş, toplasan bir UEFA katılım şansı yakalanamamış. Siz hala oturup kim gelsin diyorsunuz. Kim gelecek diyorsunuz.
Kim gidecek? Asıl önemli konu burada. Kim gidecek? Geniş kadro, geniş kadro diye diye kadroyu öyle genişlettiler, kasayı öyle daralttılar ki...
Son derece yetersiz bir insan grubu kulübü kuşatmış durumda. Onca sorun içinde başarıyı hala iki transferle yakalarız diyen bir yetersiz zihniyet.
Yetersiz. Düşünen insanlara yetmeyen, 18 ayda söyledikleri bir ceviz kabuğunu doldurmayan....
Büyük bir iştahla transfer konusunu tartışıyorsunuz. Hakikaten, tek sorunumuz kadro zaten.
Gelen hiçbir oyuncu bizde değer kazanmıyor, kaybediyor. Dünya yıldızı diye adam alıp, Ziya Doğan'ın insafına bırakıyorsunuz adamın kariyerini, Trabzonspor'un geleceğini.
Yetmiyorsunuz, yetemiyorsunuz. Kıyafet yönetime ve bizzat Albayrak'a iki, üç beden büyük geldi.
işte bu, söylediklerine harfiyen katılıyorum. mesele yönetebilmek, bunlar transfer yapsa neolur, yapmasa ne olur.
bunlar transfer yapsa ne olur? iyi olur.. eksiklerimiz tamamlanır.. o şişkin kadrodan adam akıllı bir onbir çıkmıyor maalesef.. bir dolu da giden oldu yine bitmedi gidecekler..
alelacele oyuncu aldırdık takıma sürekli, planlı hareket etmedik..
bunlar transfer yapmasa ne olur?
aslında doğru soru şudur:
bunlar ağızlarıyla kuş tutsalar ne olur?
ben şahsen eksik noktalara yapılacak yerinde transferlerle iyi başlangıç yapılan bir ligde her sene olduğu gibi şampiyonluğa oynarız diye düşünüyorum..
iki arkadaşın sesi gür diye de iddiamı yere koymam..
bildiriden korksam, gece nete girmezdim!
Stichusun söylediklerine katılmamak mümkün değil. Forumun kalitesi maalesef giderek sıradanlaşıyor. İnsanlar nedense kendini espri yapma zorunluluğunda hissediyorlar. Bunları yaparken de Trabzonsporu küçülttüğünün farkında değil hiç kimse.
Evet bu yönetim belki de Trabzonspor tarihinin en iş bilmez adamlarından oluşuyor. Ama bu hiçkimseye Trabzonsporla dalga geçme yetkisini vermez.Böyle yaparak kendi klübümüzü kendimiz sıradanlaştırıyoruz. Trabzonsporun daha iyi günlere kavuşabilmesi için fikrini ve bilgisini anlatacak arkadaşlara saygı duyuyorum sonuna kadar. Fakat espri yapacaklar lütfen serbest kürsüye... Burası son derece önemli ve ciddi bir başlık.
bunlar transfer yapsa ne olur? iyi olur.. eksiklerimiz tamamlanır.. o şişkin kadrodan adam akıllı bir onbir çıkmıyor maalesef.. bir dolu da giden oldu yine bitmedi gidecekler..
alelacele oyuncu aldırdık takıma sürekli, planlı hareket etmedik..
bunlar transfer yapmasa ne olur?
aslında doğru soru şudur:
bunlar ağızlarıyla kuş tutsalar ne olur?
ben şahsen eksik noktalara yapılacak yerinde transferlerle iyi başlangıç yapılan bir ligde her sene olduğu gibi şampiyonluğa oynarız diye düşünüyorum..
iki arkadaşın sesi gür diye de iddiamı yere koymam..
bildiriden korksam, gece nete girmezdim!
soru; geçen sene onca dökülen paraya rağmen, o kadar transfere rağmen ,üstelik ezikler bu kadar kötüyken niye başarılı olunamadı cevap; bunlar transfer yapsada takımı yönetemedikten sonra hiçbir başarı gelmez.plan yok, proje yok, kurumsallaşma yok. ayrıca onların ağızlarıyla kuş tutmasına gerek yok, takımı iyi yönetsinler, samimi olsunlar, kurumsallaşma çabaları olsun, tesis kazandırsın,stat yapsınlar. onları buradan ilk ben alkışlayacağım. ayrıca bu yönetim geldiğinde ben çok sevinmiştim. geçen zamana bakarsak yanılmışım.inşallah bir daha yanılırım.
En son DURAS tarafından düzenlendi; 09.06.2007, 14:49.
Sebep: ekleme
Son derece başarılı transferler yapsak bile bütün bu artıları bi anda eksiye çevirebilecek kapasiteye sahip bi hocamız var ne yazık ki Bu yüzden ümitli olmak hayli zor
Merak ettiğim bi konu var Faruk Kancanın bilgilerine ne oldu ?
Tamam adam istifa etmiş olabilir bu ondan yararlanılamayacağı anlamına gelmez ki eminim böyle bi talep yoktur Oysa ne denilmişti bu bilgilerden önümüzdeki sezon faydalacağız Hani nerde?
madem hepimiz bu kadar iddialıyız forum yöneticisi arkadaşlardan rica ediyorum '' SİZ TRABZON BAŞKANI OLSANIZ NELER YAPARSINIZ'' adlı bir başlık açsınlar açtıklarında ne mi olacak birçoğumuzun yerden yere vurmakta hemfikir olduğu yönetime alternatif üretmekte kargaşa çıkacak. nuri albayrak istifa diyen 100 kişiden belki 30 ayrı fikir çıkacak. anlatmak istediğim şu tabiki eleştireceğiz ama benim meslek yaşamımda ilke edindiğim ve çalışma arkadaşlarıma her zaman soylediğim bir şey var'' SORUNU TESPİT ETMEK İŞİNİZİN BİR PARÇASI AMA ASIL İŞİNİZ SORUNU ÇÖZMEK, TESPİT ETTİĞİNİZ SORUNUN EN AZINDA ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ DE GETİRİN'' tamam ben de kulüp yönetimini ve de teknik direktörün uygulamalarını beğenmeyenlerdenim ama ne yapacağız. herkes tutturmuş bir 10 numaradır sol bektir gidiyor. iyi de bunlar iceberg in görünen yüzü yani sorunlarımızn yüzde biri asıl sorun kulübün iyi yönetilmesi, kulübe istanbul kulüpleriyle başedebilecek en azından borçsuz kimseye muhtaç olmadan ayakta kalabileceği düzenli gelirlerin sağlanması.
yoksa teknik direktörmüş 10 numaraymış bunların hepsi hallolur.
bu forum çözüm üretim yeri olmalı yoksa başkana teknik direktöre hakaret ederek onların ruh sağlını bile sorgulayarak bırakın trabzonspora faydalı olmayı istemesekte zarar veriyoruz.
bu forum madem bu kadar etkin olduğuna inanıyor(trabzonsporun ilk internet sitesi, en çok trabzonsporlunun üye oldu site vs) o zaman bu forum bir panel düzenler çağırır başkanı yöneticileri, bakın beyler siz kulübü boyle yönetiyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz biz bordomavi.net olarak sizlere şunuları yapmanızı tavsiye ediyoruz der aynı şekilde teknik direktörü de çaığırı ''bak kerdeşim bize boyle silik futbol oynatma biz sonuna kadar arkandayız ama daha cesur ol'' der. tabi bu sitenin bunları yapabilmesi için herşeyden once saygın ve seviyeli üslubu olması gerekir. siz teknik direktörünüze''ruh hastası, adama gibi adam değilsin, kel' gibi yakıştırmalar yaparsanız o da sizden gelecek hiçbir eleştiriyi haklı olarak dikkate almayacaktır.
yine soyluyorum ne yönetimi ne de ziya doğan ı savunuyorum hatta açık açık soyluyorum atay aktuğ yönetimini çok daha başarılı bulurdum ama insanalrı beğenmememiz onlara hakaret etme hakkı vermemeli bize.
Insanlar hata yapabilirler.
Yönetimde bulunan kisilerde nihayetinde Insan.
Umarim Hatalarindan Ders cikarmislardir ve bu Sezon herseyi daha basarili bir sekilde yürütürler.
Transfer Futbolda cok ama cok önemli bir unsurdur.
Nihayetinde Futbolculardir sahada "konusacak" olan.
Ama isler yanlizca Futbolcu ile bitmez!
TD en az Futbolcu kadar Kaliteli olmasi gerekir.
Bilirkisi olmasi gerekir.
Yerine göre Psikatrist bile olabilmelidir yada en azindan bir bilen kisi ekibinde olmalidir.
Güclü bir Ekip kurmalidir.
Mümkünse Yabanci Dil bilmelidir.
Hatta Takimdaki bütün Türk Futbolculari bile mümkünse Yabanci Dil bilmesi yada topluca ögrenmesi gerekir.
Kulüpde herkes Basina aciklama yapmamalidir!
Basin Sözcüsü cok profesyonel olmalidir ve Basina aciklamalari en basda o yapmalidir.
Geliri arttirmak icin Projeler hazirlanmalidir.
TS Clublar yogunlastirilmalidir.
Stadyum yapilmalidir vs. vs........
Yani genel anlamda daha Profesyonel calisilmalidir. Bunu mevcut Yönetim ne kadar basarabilir bu bana göre tam bir Soru isareti. Bugüne kadar yaptiklari ile ben basarabileceklerine inanmiyorum ama bir Trabzonspor SEVDALISI olarak basarmalarini elbette diliyorum.
Yoksa bana biri Formula 1'den bir Araba verse ne kadar iyi sürebilirimki???
Rahmetli Babamin bu Dünyada bana birakdigi en büyük Miras "ÖLÜMSÜZ TRABZONSPOR ASKIDIR".
burada bambaşka bir başlık önerim var benim.. bazı ülkelerde uygulanan bir paralel teşkilat, gölge kabine uygulaması gibi bir çalışma yapılabilir..
mesela travel yahut emorfo veya pilavkaşığı bir arkadaş başkan olur.. bizleri de yönetici seçer.. bir kısmımız da bu tiyatroda basın oluruz, futbolcu oluruz, menejer oluruz, taraftar oluruz..
çok değil, iki level oynayalım bu oyunu, gerçekler anlaşılacaktır..
tabii bu tiyatroda benim rolüm taraftar olsun istiyorum..
şöyle yerden yere vurayım başkanı!
[8.06.] Fußball-Bundesligist Borussia Dortmund hat den kroatischen Nationalspieler Mladen Petric für die neue Saison verpflichtet. Der 26 Jahre alte Torschützenkönig vom Schweizer Pokalsieger FC Basel unterschrieb einen bis zum 30. Juni 2011 datierten Vierjahres-Vertrag in Dortmund.
Torgefährlich: Kroatiens Nationalstürmer Mladen Petric. Der 26-Jährige besitzt auch einen Schweizer Pass.
"Ich freue mich auf die Herausforderung beim BVB und in der Bundesliga. Es ist ein wichtiger Schritt in meiner Karriere", erklärte der sowohl im offensiven Mittelfeld als auch im Angriff einsetzbare Akteur, der in der abgelaufenen Saison bei nur 25 Einsätzen 19 Tore erzielte und in der Schweiz insgesamt drei Mal den Meistertitel gewann. Über die Ablösesumme vereinbarten beide Klubs Stillschweigen.
Sportdirektor Michael Zorc nennt Petric einen "wichtigen Spieler für die Belebung unserer Offensive". Der 26-Jährige kann sowohl hinten den Spitzen als auch im Sturmzentrum agieren. "Trainer Thomas Doll sieht den Kroaten nicht als Regisseur, sondern als torgefährlichen Offensivmann, der hinter den Spitzen wie einst Ex-Nationalspieler Andreas Möller in seiner Glanzzeit in Dortmund Betrieb machen soll", heißt es dazu in kicker-Online.
Ungewöhnlich: Mladen Petric hält den Elfmeter des Franzosen Chretien. (Foto: Blick/CH)
Gemeinsam mit seinem künftigen Mannschaftskollegen Alexander Frei war Petric Ende Mai zum "Spieler des Jahres" in der Schweiz gekürt worden. Für besondere Schlagzeilen hatten der Kroate Ende November vergangenen Jahres beim UEFA-Pokal-Spiel gegen Nancy gesorgt: In der 92. Minute wehrte der Stürmer einen Elfmeter ab, nachdem Basels Torhüter Costanzo die Rote Karte gesehen hatte und das Wechselkontingent ausgeschöpft war. Petric hatte sich daraufhin das Torwarttrikot übergestreift und mit einer Parade das 2:2 gerettet.
Mladen Petric ist nach Jakub Blaszczykowski (Wisla Krakow), Giovanni Federico (KSC), Marc Ziegler (Bielefeld) und Diego Klimowicz (Wolfsburg) der bereits fünfte Neuzugang beim BVB. Außerdem rückt Daniel Gordon (BVB 2) in den Profikader. Als einzige Abgänge stehen bislang nur Bernd Meier und Christoph Metzelder fest, für den in der Innenverteidigung noch Ersatz gesucht wird. (br)
Forumda son bir senede hiç üretilmediği kadar fikir üretildi, kulübe çeşitli amaçlarla bildirimde bulunuldu. Ana sayfa çağrılarından bahsetmiyorum.
Şirketlerle, kulüpler arasında ciddi bir fark var. Nedir bu? Birinde insanlar atanarak gelir, birinde seçilerek gelir. Çok ciddi bir farktır bu. Bu ayrımı gözeterek yorum yapılırsa sağlıklı olur. Ben şirketimde istediğim adamı istihdam eder, istediğimi de gönderirim. Hatta hata yaparım ama kimseyi ilgilendirmez.
Oysa ki seçimle geline yerlere bu iş böyle olmaz. Birileri yönetme ergini devreder, oy vererek. Sonra da sorgular, yargılar.
Şirket yöneticisi gözüyle bakarsanız önemli olan verimli transferdir, yıldız değil...
Ama iş popülist kulüp yöneticiliğine gelince önemli olan yıldız sözüdür,verimine bakılmaksızın.
Bu fark öyle böyle değil, ciddi bir farktır.
Albayrak ekibi sonunda bir plan - program yapacak diye gözünün içine bakarak daha ne kadar bekleyebiliriz bilmiyorum. Ben bu yönetimden planlı hareket beklentimi kaybedeli çok oldu. Bir daha seçilir mi? Elbette seçilebilir.
Bu kongre bu yönetimi "bence" yıldız transferi sözü nedeniyle değil, yeni yüzler sebebiyle ve her türlü iktidarla olan çeşitli menfaat ilişkileri sebebiyle göreve getirdi. Kavga değil, sükunet istedi.
İstediğini buldu mu? Bilmem siz cevap verin.
Konunun özüne dönünce...
Diyelim ki transferde gerçekten de ihtiyaç olunan mevkilere transferler yapıldı. Gerçekten de iyi oyuncular alındı. Bu oyuncuları kime emanet ediyorsunuz?
1- Türlü kaprisleri, kompleksleri olan bir hocaya,
2- Türlü kaprisleri ve kompleksleri olan bir futbol şubesine,
3- Kendi kişisel çıkarları için takımın yenilmesini dahi göze alacak bir yönetim anlayışına,
4- Tüm bunları tribünden bir eli yanağında seyreden bir başkana...
Marcelinho, Musampa, Ersen Martin, Umut Bulut... Bunların hepsi de iyi transferdi. Ama ne oldu? Bu sene UEFA'ya dahi gidemiyoruz. En azından doğrudan gidemiyoruz.
Demek ki neymiş? Dört yanlış bir doğruyu götürüyormuş.
Hala daha negatifte olduğumuzu düşünecek olursanız, yapılan yanlışların hesabını bizler yapmak zorundayız. E, yapıyoruz da!
----------------------------------
Ekleme: Üşenmeyin dönün eski başlık ve mesajlara bakın, ne fikirler göreceksiniz. Yeni başlık açmaya gerek yok.
En son Tunga tarafından düzenlendi; 09.06.2007, 15:22.
Yorum