İlk olarak selcuk tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak karahanbakar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle'Trabzon Fırtına Bulutu' mu [emoji1]
Kardeşim valla yanlış anlama ama bana çok komik geldi. Gerçekten komik [emoji1] kardeşim burası bir stadyum. Ve stadyum anlamını karşılayan belli başlı kelimeler vardır. Mesela arena, mesela park, stad. Yani bu için bir saha bulunan ve maç oynanan ve kenarına yapılan tribünlerde taraftarın müdabakayı izleyebildiği kompleks yapıya bu adlar verilir. Yani şimdi buna kalkıp bulut demek çok şey yani [emoji1]
Teşbihte hata olmaz ama bu biraz şuna benziyor. Mesela bizim yöreye özgü olan yağlı fındık vardır, Giresun fındığı. Ben şimdi kalkıp buna, "bizim fındığımızın adı farklı olsun. Bizim fındığımız çok güzel, o yüzden ben buna elma diyeceğim. Yok yok, ya da şey olsun. Giresun adası varya meşhur, bunun adını Giresun adası koyalım" bence aynen böyle bir durum senin söylediğin.
Bir de bu konuda bişey söyleyeyim mi. Stadın isminin ne olduğu önemli değil, önemli olan sizin taraftar olarak o stadda nasıl bir algı yarattığınızdır. Dünyanın en kral ismini koyun ama eğer taraftar ve futbol bunun karşılığını vermiyorsa isim bir hiçtir. O aklınızda kalan mükemmel stad isimlerini söyle bir düşünün, gözünüzün önüne takım var taraftar gelecektir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben sadece örnek verdim. En saçma örneğin bile klişeden iyi olduğu kanısındayım.
Ayrıca hala arena ve park gibi özenti isimlerin karşısında duruyorum.
Fırtına Stadı olur, Fırtına Stadyumu olur. Bulut'a takılma fazla.
Bazı konularda bilgi eksikliğimiz var anlaşılan. Şöyle ki;
Mesela Park kelimesi daha çok Britanya'da kullanılan bir terimdir. oradaki stadyumların zamanında gerçekten park olan yeşil alanlara yapılmış olmasından kaynaklanan bir durum. Yoksa stadyumu ifade etmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Kavram kargaşası içinde olduğunu da fark ettim.
Fındık örneğindeki benzetmen sanki paragrafı doldurmak için yazılmış.
Zaten "Giresun Fındığı" denen bir şeye neden "elma" densin. Giresun Fındığı diyerek zaten özelleştirmişsin
Şunu belirtmeliyim ki genel kültür seviyen de fotoğraftaki gülüşüne göre oldukça yukarıda.
İçinde bir saha bulunan, maç oynanan, kenarında tribün olan yerlerin stat olduğunu ayırt edebiliyorsun mesela. Bu çok hoş. Ancak bu spor salonu da olabilir. Bu konuda biraz daha çaba sarf edersen doğru yolda olduğunu söyleyebilirim.
Takım ve taraftar konusuna gelince. Ben özellikle taraftar konusunda bizden bir şey olmayacağından eminim. Bu yüzden bari stadımız, formamız güzel olsun.
Son olarak;
Madem çok gelenekçiyiz, o zaman isim aramaya gerek yok.
Trabzon Atatürk Stadyumu, olmazsa şike davasında yediğimiz kazıklara teşekkür etmek için Trabzon Recep Tayyip Erdoğan Stadı, bu da yetmezse Şenol Güneş'e inat Trabzon Fatih Terim Stadı gibi isimler kullanabilirsiniz.
Herkese saygılar, sevgiler...
Yorum
-
İlk olarak gometra tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu meteoroloji takıntısının sebebi ne
yer yer parçalı bulutlu spor kompleksi gök gürültülü sağnak yağışlı arena))
Yorum
-
İlk olarak karahanbakar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOlmadı. Arena olmayacaktı orda. Arena olunca hiç özgün görünmüyor
Sent from my iPhone using Tapatalk))
Yorum
-
İlk olarak Fatih K. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDestek açısından bir problem yaratmaz değil mi? Yani çökme falan olmaz iskelette?
cati tamamlanip temeline tam monte edilmediginden bisey olmaz"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
Yorum
-
İlk olarak pascalli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle(sponsor) Akyazı Fırtına Stadyumu.Şahıslardan önce kafalar değişmeli.
Yorum
-
Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi 41.461
İlk olarak BunyaminEraslan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSanırım algıda sıkıntı olmuş
Ben sadece örnek verdim. En saçma örneğin bile klişeden iyi olduğu kanısındayım.
Ayrıca hala arena ve park gibi özenti isimlerin karşısında duruyorum.
Fırtına Stadı olur, Fırtına Stadyumu olur. Bulut'a takılma fazla.
Bazı konularda bilgi eksikliğimiz var anlaşılan. Şöyle ki;
Mesela Park kelimesi daha çok Britanya'da kullanılan bir terimdir. oradaki stadyumların zamanında gerçekten park olan yeşil alanlara yapılmış olmasından kaynaklanan bir durum. Yoksa stadyumu ifade etmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Kavram kargaşası içinde olduğunu da fark ettim.
Fındık örneğindeki benzetmen sanki paragrafı doldurmak için yazılmış.
Zaten "Giresun Fındığı" denen bir şeye neden "elma" densin. Giresun Fındığı diyerek zaten özelleştirmişsin
Şunu belirtmeliyim ki genel kültür seviyen de fotoğraftaki gülüşüne göre oldukça yukarıda.
İçinde bir saha bulunan, maç oynanan, kenarında tribün olan yerlerin stat olduğunu ayırt edebiliyorsun mesela. Bu çok hoş. Ancak bu spor salonu da olabilir. Bu konuda biraz daha çaba sarf edersen doğru yolda olduğunu söyleyebilirim.
Takım ve taraftar konusuna gelince. Ben özellikle taraftar konusunda bizden bir şey olmayacağından eminim. Bu yüzden bari stadımız, formamız güzel olsun.
Son olarak;
Madem çok gelenekçiyiz, o zaman isim aramaya gerek yok.
Trabzon Atatürk Stadyumu, olmazsa şike davasında yediğimiz kazıklara teşekkür etmek için Trabzon Recep Tayyip Erdoğan Stadı, bu da yetmezse Şenol Güneş'e inat Trabzon Fatih Terim Stadı gibi isimler kullanabilirsiniz.
Herkese saygılar, sevgiler...En son karahanbakar tarafından düzenlendi; 08.01.2016, 13:41.
Yorum
-
konulabilecek isimler olarak
'' Trabzon Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ''
'' Ahmet Davutoğlu Spor Kompleksi ''
'' Recep Tayyip Erdoğan Spor Yerleşkesi ''
'' Trabzon Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Stadı ''
'' Süleyman Soylu Gençlik Stadyumu ''
parayı veren düdüğü çalmalı .
realite denilen bir şey var yani sonuçta .
Yorum
-
Park:
An area of land, usually in a largely natural state, for the enjoyment of the public, having facilities for rest and recreation.
Genellikle büyük ölçüde doğal, halkın keyfi için dinlenme ve eğlence olanakları olan bir arazi/alan.
Ingilizce kelime anlamina bakinca da Park ismi daha uygun gibi geliyor bana. Bence stadyum ya da arena olmasin park olsun. Hem Turkiyede bir ilk olur.
Yorum
-
İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSelçuk Şişman aracılığı ile...
neler denilmisdi..."Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
Yorum
-
İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleboya iyice bordoya bürünmüs
neler denilmisdi...
Yorum
Yorum