Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Şu su kanalları hadisesi sonradan da halledilebilir bir durum. Basit kanallar açmak yerine üzerinden köprüler geçen ufak su yolları olarak estetik bir yapıda da planlanabilir...
    Estetik mi? O ne ola ki?

Yorum

• İlk olarak Poor tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Estetik mi? O ne ola ki?
      Çok pardon
      Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
      Ayağa KALK!

Yorum

• seneye olmaz bu stad beyler

Yorum

• İlk olarak gökçay61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Şimdi siz çok biliyorsunuz ben az biliyorum tabi mühendisliği...kusura bakmayın ama olmayan yerde ada yapan dubaileride gördük denizi içine stad yapacak barcelonayıda yada deniz seviyesinin altında hayatına devam hollandayıda biliyoruz. ancak gel gelelim burası türkiye. burda statikten çok kolaycılık ve mütehaitin cebi düşünülür. Mesela ben trabzon-gümüşhane arası duble yol çalışmasında stajyer olarak bulundum ve sert zemini göremeden dikilen dikilen çok fore kazık gördüm üstelik bu işleri yürüten biri inşaatçı bile değildi haritacıydı! yani hiç mühendislik bilmeyen adama anlatmak gerekirse '' yolu yarıp içinden geçerken senin yanda duvar olarak gördüğün ve toprağı tutuyor diye düşündüğün şey aslında toprağı tutmuyor havada duruyor ve toprak kayarsa engelleme ihtimali yok''. Gelelim bana yorum yapan bilgili arkadaşlarıma. karadenizin ne kadar derinleşerek gittiğini ve altının balçık olduğunu biliyoruz. bu derinlikte sert zemine tüm fore kazıklarda ulaşıldı mı? zemin dolgusunda yeterli sıkıştırma yapıldı mı? akyazı eteklerinden gelen suyun isale hattı var mı? vs vs.. uzar gider. deniz verdiğini geri alır derken tüm bunları düşünerek dedim. elbette stadın projesi çizilmiştir hesapları yapılmıştır ancak sahada bu ne kadar uygulanmıştır? türkiye de kontroler diye kimler var onları da gördüm ben. artvinde rize de deniz yeni yapılmış yolları yutmadı mı? o yolların hesabı yapılmamış mıydı? yada kenarına istinat duvarı örülen zeminler hiç kayıp altına geleni almadı mı? eminim o duvarlarında hesabı yapılmıştı? işin içinde ne tür pislikler dönebileceğini hesaba katıp ona göre hareket etmek lazım boşuna konuşmayın.

Türkiye'de mühendislik çığır açıyor diye birşey çıkmadı kimsenin ağzından ama iyi mühendislerimiz de yok değil.
          Zaten konumuz mühendislik de değil. Konumuz kendisinin mühendis olduğunu söyleyen bir kişinin cahilce bir laf etmesi.

Gelelim fore kazık olayına. Bahsi geçen yol için ne kadar doğru bilgi verdiğini bilmiyorum diyelim ki dediklerin doğru.
          Fakat yine de dolgu alanının 3binden fazla fore kazıkla zemine sabitlendiğini düşünürsek bunu bir yol ile kıyaslamak çok saçma olur.
          Tabi ki 3 bin fore kazığın zemine sabitlenmiş olmama ihtimalini düşünüyorsan iş başka.

Yine de bu kadar karamsar olma bence Türkiye'nin birçok yerinde Türk mühendislerin yaptığı mühendislik harikası yapılar var Deriner Barajı mesela.
          Burada sadece kötü örnekleri baz alarak cahilce boş boş konuşan tek sen varsın.
          Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• Dağdan gelecek olan su belediyenin işi stadyum kapsamında değildir ki
            ...6 Aralık 2015...

Takvim yapraklarında "Trabzonspor'un Hacıosmanoğlu İşgalinden Kurtuluş Günü" olarak not edilecek kadar önemli ve müjde dolu bir gündür.

Yorum

• İlk olarak sakoglu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Türkiye'de mühendislik çığır açıyor diye birşey çıkmadı kimsenin ağzından ama iyi mühendislerimiz de yok değil.
              Zaten konumuz mühendislik de değil. Konumuz kendisinin mühendis olduğunu söyleyen bir kişinin cahilce bir laf etmesi.

Gelelim fore kazık olayına. Bahsi geçen yol için ne kadar doğru bilgi verdiğini bilmiyorum diyelim ki dediklerin doğru.
              Fakat yine de dolgu alanının 3binden fazla fore kazıkla zemine sabitlendiğini düşünürsek bunu bir yol ile kıyaslamak çok saçma olur.
              Tabi ki 3 bin fore kazığın zemine sabitlenmiş olmama ihtimalini düşünüyorsan iş başka.

Yine de bu kadar karamsar olma bence Türkiye'nin birçok yerinde Türk mühendislerin yaptığı mühendislik harikası yapılar var Deriner Barajı mesela.
              Burada sadece kötü örnekleri baz alarak cahilce boş boş konuşan tek sen varsın.
              Sana bir soru, 3bin fore kazık hangi zemine sabitlenmiş? Dolgu zemine mi? Yoksa dolgunun altındaki deniz tabanına mı?

Yorum

• Dogru olan Fore kaziklarin deniz tabanina yapilmasidir.
                Uygulama asamasinda orada olamadigimiz icin dogru yapilip yapilmadigini bilemeyiz.
                2 parca taş duvar degil yapilan imalat. Boylesine ciddi islerinde sorumlulugu agir olan denetleyicileri de vardir.
                Yanlis isler yapilmasina izin vermezler...
                Ha tum bunlara ragmen yanlis isler yapiliyorsa biz siradan vatandas olarak ne yapabiliriz bilemiyorum.
                2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                Gerçek budur. ☆

Yorum

• İlk olarak Burçak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Dogru olan Fore kaziklarin deniz tabanina yapilmasidir.
                  Uygulama asamasinda orada olamadigimiz icin dogru yapilip yapilmadigini bilemeyiz.
                  2 parca taş duvar degil yapilan imalat. Boylesine ciddi islerinde sorumlulugu agir olan denetleyicileri de vardir.
                  Yanlis isler yapilmasina izin vermezler...
                  Ha tum bunlara ragmen yanlis isler yapiliyorsa biz siradan vatandas olarak ne yapabiliriz bilemiyorum.
                  Evet o ağır denetleyiciler kpss de coğrafya tarih soruları çözerek denetleyici oluyorlar. Tokinin yaptığı işlerde, onları denetleyenlerde amatörler. Biz de bu işlerin içindeyiz.
                  Tabii ki de fore kazıkların projesi zemin etüdü raporu vb. şeyler yapılmıştır. Ama kime yaptırılmıştır? Neye göre yapılmıştır? Ben çok detaylı olarak bu projeye özgü yapıldığını düşünmüyorum. Erzurumdaki toprak kayması bunlara en güzel örnektir.

Yorum

• toki tarafından yapılan projenin tamamı nisan sonu mayıs başında biticek kesin bilgi.ama karayoların yapıcağı yollar yetişmeyebilir.stadın bütün sistemleri doğalgazlı büyük ihtimalle belediyede doğalgazı yetiştiremez ve bölgede ki elektrik stad için yetersiz bu konular kesin çözüme kavuşmadı daha

Yorum

• Trabzonspor taraftarları olarak çok aceleci ve tez canlıyız. Böyle davranarak yüklenici firmayı baskı altına alıyoruz ve vaktinde bitirememelerine sebep oluyoruz. Bence biraz daha sabredelim.
                      ...6 Aralık 2015...

Takvim yapraklarında "Trabzonspor'un Hacıosmanoğlu İşgalinden Kurtuluş Günü" olarak not edilecek kadar önemli ve müjde dolu bir gündür.

Yorum

• Şehirler arası duble şerit yol yapmıyorsun 40 bin kişinin olacağı stadyum yapıyorsun. Yani öyle firma gelipte ben olduğu kadar yapayım gerisinden banane diyemez. Allah korusun yarın bir gün o stada birşey olursa o firmanın alayının kökü gelir. Tüm dünyada rezil rüsva olurlar ve o mesuliyetin altından asla kalkamazlar. Onun için boş geçme ihtimalleri yoktur bence.

Stadın temelini etkilemeyen ısıtmadır, drenajdır veya tahliye sistemlerinde eksikler olur o ayrı ama stadın temelini etkileyecek bir hata yapılmaz bence.
                        #TRABZONSPOR#

Yorum

• İlk olarak 7can61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Sana bir soru, 3bin fore kazık hangi zemine sabitlenmiş? Dolgu zemine mi? Yoksa dolgunun altındaki deniz tabanına mı?
                          dolgu zemine fore kazık sabitlendiği nerede görülmüş? deniz tabanına tabi ki.
                          Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• İlk olarak 7can61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bana cahil diyen arkadasa benim yerime de bu soruyu sordugun icin tesekkur ederim. Baska bir arkadas da fore kazik uygulamasi yapilirken ordaymis gibi tabiki deniz tabanina diye cevap vermis. Simdi arkadaslar yine cok kucuk bir ornek vereyim. Istanbulda mall of istanbul projesi var yapildi ve yasam basladi. Bu projenin avm olarak insa edilen kisminda haritacilarin kot vermesinden dolayi yapilan hata yuzunden koskoca avm katini 3 cm kalinliginda tabla tutuyor. Yine ayni projede kolonlarin birinde 8 cm kayma var. Elbette isini iyi yapan turk muhendisler var ancak benim anlatmak istedigim sey cok baska. Simdi akyaziya donecek olursak stadin kiyidan uzakligi kac metre? Bu uzakliktaki bir dolgu alanda atilan fore kaziklar denizin altindaki toprak alana ulasip ve onu gecip gercekten sert zemine sabitlenmis midir? Yoksa bu kaziklar dolgu alanin dibindeki taslara saplanmistir? Hic bir denetci ac su kazigin kenarini boyunu olcecem demez. O yuzden bana cahilce konusuyorsun diyen arkadas bos yere ve bilgisizce daha fazla konusma. Ben bir insaat muhendisiyim ve yapilan uygulamadan endise ediyorum. Binlercr insan pisi pisine olmesin diye birsey sorguluyorum. Sen ise kendi cehaletinle bana cahil diyorsun. Umarim dediklerimi anlamissindir.
                            HAYATIMA ANLAM YÜKLENİYOR...LOADİNG...%61...

Yorum

• Akyazının iskelet sisteminin direkleri anladın sen onu

Sent from my iPhone using Tapatalk
                              Oyun bitince Şah'ta Piyon'da aynı kutuya konur...

Yorum

• inşaatın durması ve hakemlerin üstümüze gelmesinin bir bağlantısı olabilir mi ?
                                2010-2011 ŞAMPİYON TRABZONSPOR
                                2021-2022
                                ŞAMPİYON TRABZONSPOR

Yorum

Çalışıyor...
                                X