Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

2008-2009 l Ara Transfer Dönemi

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• sabah sabah bi takım yapıyım bari

----------tony---------------
    tayfun--song---egemen---cale
    ---------colman---------
    yattara-serkan---selcuk---transfer
    ----------forvet--------------
    2009 ---Ne zaman gülecek bu yüzüm,ahhh baba ahhh,nerden aşıladın bu sevdayı bana.....
    2010---Baba sana bişi söyliyim mi? Bu sefer olacak gibi...
    2011---'Yine mağlup olduk kirli oyunlara....Artık başka bahara...' demiştim şikeymiş meğer

Yorum

• Bİ tane solacık bide orta sahada oyunu yönlendirecek futbolcu,yeterli bu sezon
      @zafercalikoglu
      @trabzonspor

Yorum

• Kilit unsur orta sahanın ortasını iki futbolcu ile götürebilmemiz ( Hüseyin haricinde iki futbolcu )

Ben Hüseyin oynamazsa ortasahanın ortasında çok büyük problemler yaşayacağımızı düşünmüyorum . Özellikle Selçuk ve Colman devre arasında bir seviye daha yukarı çıkabilirseler çok sorun yaşatmaz , Umut'da ön alanda rakibe basabilen bir forvet . Fakat beklerimizin nitelikleri ve daha önemlisi oynatılış şekilleri ön liberosuz bir sistemde ne kadar verimli olur tartışılır .

Şayet devre arasında bir sol çizgi futbolcusu gelirse Yattara'yıda eskisi gibi oynatırsak beklerimiz daha defans odaklı futbol oynayabilir .

Sol tarafa alınacak futbolcu forvet olacaksa 4-3-3 türevi bir sistem oluşacak demektir . Santrafor sayısını teke indirip sağında Yattara solunda ise yeni transfer oynayacak . Bu durumda rakibe pres yapan tek forvet umut kenarda olacak . Yattara ve Gökhan'ın defansif yetersizliklerini biliyoruz , sola alınacak futbolcu forvet olursa benzer sıkıntıları olması olası . Bu , takım savunmasının direnci 6 futbolcu ile belirlenecek demek . Bu 3'lünün arkasına aynı zaaflarda bir futbolcu daha koyarsak sayı 5'e düşer . Ben böyle bir durumda ortasahadaki üçlünün öndeki elemanının hücumda ve savunmada daha dengeli olmasını tercih ederdim .

Mesela Colman , ligin ilk haftalarında da biraz konuşmuştuk ; eğer oynatılırsa çok farklı ve "fark yaratan" bir "10 numara" profili çizebilir . Çünkü savunmada takımını eksiltmiyor . Colman Umut oynamıyorsa rahatlıkla ileri uçta savunmayı başlatan isim olabilir . 15 haftada gördükki Colman ligin en iyi uzun top atan futbolcularından biri . Etkili uzun top atabilmek gerçekten önemli bir yetenektir . 50-55 metre mesafeye 3-4 rakibin arasından arkadaşının ayağına top atabilen bir futbolcu bu pas teşebbüslerini -20 metrelik alanda yaparsa kuşkusuz isabet oranı artar . Colman'ın en büyük sıkıntısı ilk adımı çok ağır , topla beraber süratlenemiyor . Bu sebepten bir çok topu ya eziyor ya kaybediyor . Colman ortasahanın ortasında iken kaybettiği toplar kalemizde tehlike olabiliyor . Ancak 20 metre daha ileride oynasa her pozisyonda savunmada en az iki adam daha fazla olabiliriz . Colman belki ideal bir playmaker değil fakat oyunu her an açabilecek yetenekte olduğunuda iyi biliyoruz . Bu yeteneği rakip kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar açığa çıkacaktır .
        En son Serdar A tarafından düzenlendi; 18.12.2008, 09:19.

Yorum

• İlk olarak Özkan Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Taraftar olarak Tabata'ya hakettiğinden fazla önem verdiğimizi düşünüyorum. Özellik olarak kıyaslandığında Lincoln, Alex, Delgado tipinde bir oyuncudan bahsediyoruz. Üstelik oynadığı takımı düşünürsek bu saydığım üç oyuncudan çok daha az markaj altında kaldığını söyleyebiliriz.

• Lincoln'e baktığımızda şans bulduğu 12 lig maçında 7 gol atıp 11 asist
          • Alex de Souza oynadığı 12 lig maçında 5 gol atmış, 6 asist yapmış.
          • Delgado ise 15 lig maçını 4 gol ve 4 asist ile tamamlamış.
          • Tabata'nın 14 maçta formasıyla 7 golü ve 3 asisti bulunuyor.

yapmış.
          Takımının penaltıcı olan Tabata'nın attığı 7 golün 4 tanesini de penaltıdan kaydettiğini de belirtelim. Sorunlu oyuncu diye adı çıkmış, bir çok takım değiştirmiş olması durumlarını bir kenara bırakırsak ikinci yarı için skora katkısı, Trabzonspor forması altında daha sıkı marke edileceği ihtimali göz önünde bulundurulduğunda pek umut vermiyor.

Tüm bunlara ilave olarak Tabata veya onun tipinde bir oyuncuya şans vermek için oturmuş sistemimizi bozmaktansa Hüseyin'in yerine dinamik bir önlibero transferiyle Colman - Selçuk ikilisinin hücum yeteneğinden daha iyi faydalanabileceğimiz düşüncesindeyim.
          Böyle düşünürsek yanılırız. Acaba Tabata yanında kimlerle oynamış, Lincoln, Alex, Delgado kimlerle oynamış ona bakınız. Yanında oynadığı oyuncuların futbolcu kaliteleri bir değil. 3 ukalaların kayırılmalarını da bu değerlendirmeye katabiliriz. Ek olarak, büyük takımların oyuncularına adam adama markaj yapmak kolay değildir çünkü tehlikeli adam sayısı fazladır. Onun için alan markajı yapılır. Halbuki daha küçük takımların önlem alınacak futbolcuları azdır onun için o futbolcular daha çok markaj altına alınır. Ayrıca Yattara ne yapmış bu sezon ona bir bakalım toplam 13 maç 2 gol 1 asist. Ölçü mü? Bence değil
          Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
          Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
          Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
          Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Kilit unsur orta sahanın ortasını iki futbolcu ile götürebilmemiz ( Hüseyin haricinde iki futbolcu )

Ben Hüseyin oynamazsa ortasahanın ortasında çok büyük problemler yaşayacağımızı düşünmüyorum . Özellikle Selçuk ve Colman devre arasında bir seviye daha yukarı çıkabilirseler çok sorun yaşatmaz , Umut'da ön alanda rakibe basabilen bir forvet . Fakat beklerimizin nitelikleri ve daha önemlisi oynatılış şekilleri ön liberosuz bir sistemde ne kadar verimli olur tartışılır .

Şayet devre arasında bir sol çizgi futbolcusu gelirse Yattara'yıda eskisi gibi oynatırsak beklerimiz daha defans odaklı futbol oynayabilir .

Sol tarafa alınacak futbolcu forvet olacaksa 4-3-3 türevi bir sistem oluşacak demektir . Santrafor sayısını teke indirip sağında Yattara solunda ise yeni transfer oynayacak . Bu durumda rakibe pres yapan tek forvet umut kenarda olacak . Yattara ve Gökhan'ın defansif yetersizliklerini biliyoruz , sola alınacak futbolcu forvet olursa benzer sıkıntıları olması olası . Bu , takım savunmasının direnci 6 futbolcu ile belirlenecek demek . Bu 3'lünün arkasına aynı zaaflarda bir futbolcu daha koyarsak sayı 5'e düşer . Ben böyle bir durumda ortasahadaki üçlünün öndeki elemanının hücumda ve savunmada daha dengeli olmasını tercih ederdim .

Mesela Colman , ligin ilk haftalarında da biraz konuşmuştuk ; eğer oynatılırsa çok farklı ve "fark yaratan" bir "10 numara" profili çizebilir . Çünkü savunmada takımını eksiltmiyor . Colman Umut oynamıyorsa rahatlıkla ileri uçta savunmayı başlatan isim olabilir . 15 haftada gördükki ligin en iyi uzun top atan bir kaç futbolcusundan biri Colman . Etkili uzun top atabilmek gerçekten önemli bir yetenektir . 30-40 metre mesafeye 3-4 rakibin arasından arkadaşının ayağına top atabilen bir futbolcu bu pas teşebbüslerini -20 metrelik alanda yaparsa kuşkusuz isabet oranı artar . Colman'ın en büyük sıkıntısı ilk adımı çok ağır , topla beraber süratlenemiyor . Bu sebepten bir çok topu ya eziyor ya kaybediyor . Colman ortasahanın ortasında iken kaybettiği toplar kalemizde tehlike olabiliyor . Ancak 20 metre daha ileride oynasa her pozisyonda savunmada en az iki adam daha fazla olabiliriz . Colman belki ideal bir playmaker değil fakat oyunu her an açabilecek yetenekte olduğunuda iyi biliyoruz . Bu yeteneği rakip kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar açığa çıkacaktır .
            Benim görüşlerim biraz daha farklı, bence Colman önlibero oynamalı, en büyük eksiğimiz kaptığımız topları oyuna sokamamak,Colman aldığını uzun ileri oynarsa iyi birde kontraatak yönümüz ortaya çıkacaktır(misal bursa ya attığımız gol)
            Sol kanata alacağımız acık oyuncusu forvet olmamalı,Bizim ordaki eksiğimiz çizgiye inip orta yapacak birisi, forvet olsaydı bunu isaac gayet iyi yapabilirdi. Çizgiye inen birisiyle yattarayıda çizgiye yaklaştıracaz ve sağlı sollu kanat organizasyonları ile gol arıyacağız
            2009 ---Ne zaman gülecek bu yüzüm,ahhh baba ahhh,nerden aşıladın bu sevdayı bana.....
            2011---'Yine mağlup olduk kirli oyunlara....Artık başka bahara...' demiştim şikeymiş meğer

Yorum

• bir solaçık ibrahim akın veya gençlerbirliğinden engin bir orta saha tabata veya özer hurmacı bir forvet ordusporlu bruno veya mehmet yıldız 3 adam toplasanız 10 milyon euro şampiyon olmak istiyorsak bunlar şart
              imzaya gerek yok dedik ya Tonyaliyiz...

Yorum

• Özkan hocanın birini bulduğunu yazmıştım alın size o oyuncu hakkındaki bi yorum

Belçika'nın 38.000 nüfuslu Lokeren kentinin takımı K.S.C. Lokeren'den en son gol kralı çıktığında yıl 1999'du ve gol kralının adı Jan Koller'di. Koller sezon sonu Anderlecht'e oradan da Borussia Dortmund'a gitti ve kariyeir açıldı. Aynı şehir yeni bir gol kralı buldu. Daha genç yaşta hem de. Nijerli 20 yaşındaki golcü Ouwo Moussa Maazou. Bu sene başı geldi Lokeren'e. Futbola ülkesinin Sahel SC takımında başladıktan sonra geçtiğimiz yıl Togo Ligi takımlarından AS Douane'ye transfer oldu. Tüm Belçika takımlarının Afrika'da yoğun şekilde çalışan oyuncu avcıları olduğu gibi Lokeren'in de scoutları onu keşfedip buldular ve Belçika'ya getirdiler. Geldiği rakamı utanarak söylüyorum 30.000 euro. Eski Trabzonspor hocası Georges Leekens'in su sene en çok güvendiği isim. Oynadığı 14 maçta takımının bu sezon attığı 19 golün 11 tanesine imza atarak gol krallığı listesinde zirveye yerleştiği gibi takımın da altıncılık koltuğuna oturttu. Lokeren'li taraftarlar kendi forumlarında Shabani Nonda'yı hatırlattığı söylüyorlar ama Maazou'nun geleceği ondan parlak olacak gibi görünüyor. 1.85 boyunda hava toplarına son derece hakim, atletik, yapılı ve çok iyi şutlar çıkarabilen bir adam. Tipik bir Afrikalı forvetten farklı olarak son vuruşları da gayet iyi. Tabi kaçınılmaz olan gerçekleşmeye başladı. PSV, PSG, CSKA Moskova ve Standard Liege peşinde. Milyon dolarlı bir rakama gideceği kesin.

Yorum

• İlk olarak demirel tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Benim görüşlerim biraz daha farklı, bence Colman önlibero oynamalı, en büyük eksiğimiz kaptığımız topları oyuna sokamamak,Colman aldığını uzun ileri oynarsa iyi birde kontraatak yönümüz ortaya çıkacaktır(misal bursa ya attığımız gol)
                  Sol kanata alacağımız acık oyuncusu forvet olmamalı,Bizim ordaki eksiğimiz çizgiye inip orta yapacak birisi, forvet olsaydı bunu isaac gayet iyi yapabilirdi. Çizgiye inen birisiyle yattarayıda çizgiye yaklaştıracaz ve sağlı sollu kanat organizasyonları ile gol arıyacağız
                  Söylediklerim daha çok sol tarafa gelecek futbolcunun niteliğinin taktiksel açıdan nasıl farklı yollara çıkaracağı ile alakalıydı . "Nasıl bir ortasahamız olmalı" konusundaki fikirlerim değil .

Yorum

• Bruno iyi bir oyuncu olabilir, hatta alınabilir ama ben bu sezon için ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Alınırsa bile yine Ordu'ya kiralanabilir, hem Ordu'nun ihtiyacı var bu oyuncuya hem de biz daha Isaac'ı bile oynatamıyoruz. (Ben de ne centilmenim, bir Giresunlu olarak Trabzonspor'u tutuyor ve Ordu'nun menfaatlerini düşünüyorum )
                    Hürriyetimi kaybettim, cesaretimi asla kaybetmeyeceğim!

Yorum

• Tabatayi biz almazsak sene sonunuda alexin yerine fener alacak

Fırsatı kaçırmayılım. Tabata yeter.

Yorum

• Sacha Kljestan

FC Twente, SC Heerenveen, Wolfsburg, Monaco, Celtic, Schalke 04, Olympiakos, Zenit-Petersburg peşinde yukarıdaki adamın. Sacha Kljestan. Babasının Sırp olmasından mütevellit isminden de anlayacağınız gibi Sırp asıllı. A.B.D. Ligi'nde Chivas USA formasını giyiyor. 23 yaşında. Amerika'da aynen basketbol, beyzbol, Amerikan futbolu, buz hokeyi ve diğer profesyonel sporlarda olduğu gibi futbolda da tüm yerli oyuncuların bir kolej geçmişi ve oynadıkları kolej takımları var. Kljestan da Seton Hall Üniversitesi'nde okurken NCAA Ligi'nde mücadele etmiş bir isim. Daha sonra ABD dördüncü kademesi olan USL Premier Development League'de Orange County Blue Star takımında oynarken keşfedilip 2006 draftında Chivas USA tarafından 5. sırada draft ediliyor. 2006'da "Yılın Çaylağı" ödülü için finale kalan adaylar arasındaydı ve 2007'den itibaren ABD milli takımının formasını giymeye başladı. 2008 sezonu onun asıl çıkışını gösterdiği yıl oldu, yılın en iyi onbirine seçildi ve birçok Avrupa kulübü onun peşinde artık.

Kljestan için artık dünya futbolunda moda olan benzetmelerden birisini yaparsak "ABD'nin Tuncay Şanlı'sı" diyebilirim rahatlıkla. Kanattan bindirmeleri de hafiften David Ginola'yı andırıyor. Gerçekten uzun süredir yeşil sahalarda onun stilini bu kadar andıran bir oyuncuya rastlamamıştım. Kljestan kanatta oynayan bir açık oyuncusu, bir nevi gizli santrafor, topu kaleye yüzü dönükken alıp dikey kat ederek çok iyi şutlar çıkarabilen ve verkaçlarla ya da boş koşularla defansın arasına sızıp goller atan bir oyuncu. Yani hücum hattında rakip kaleye derinlemesine su gibi akan bir adam. Her takımın elinde olmasını istediği oyunculardan birisi. Heerenveen Michael Bradley sebebi ile Amerikalılara zaten alışkın. Onu da kısa süre içinde Avrupa'da göreceğiz.
                        En son demirel tarafından düzenlendi; 18.12.2008, 12:44.

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          -----------Sylva------------

Serkan--Song--Egemen--Cale

------Colman--Selçuk-------

Yattara---Tabata--------???
                          ----------Gökhan-----------

Bu şekil. Böylece geriden ve ortasahada paslaşmamız iyi olur. Kanatlarımız çalışır, ortasahada daha rahat alan daraltırız. Geriden uzun paslar çıkartabiliriz. Hücumdayken ön liberolarımız destek için ileri çıkabilir. Gökhan biraz geriden çıkarak geniş alan bulur kendine kullanacak. Aşırtma ve ara topları kullanır. Umut da aynı türde faydalı bir oyuncu.
                          evet tam süper e yakın
                          bu kadroya tartışılmayacak bir sol açık aldık mı 3 yılda 2 şampiyonluk bizim,olmadı 1 şampiyonluk GARANTİ...
                          Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• Serhat Koç: FC Eindhoven takımının 1990 doğumlu Türk oyuncusu. Bu sene çıktığı 21 maçta 16 gol atmış ve Hollanda 2.liginde gol krallığı için en iddialı oyunculardan biri.

1.66 boyunda ve hem sağ açık hem de sol açık olarak oynayabiliyor. Şuan kendisiyle Psv Eindhoven ilgileniyormuş. Aslında kaçırmamak lasım

Yorum

• Ordusporun geçen seneki basın sözcüsü benim çocukluk arkadaşım.Bu sene başında Bruno ile alakalı görüştük ve çok iyi bir golcü olduğunu işlenirse geleceğinin çok parlak olduğunu söyleyip durdu bana.Bende bun futbolcu ile alakalı kulübe bir mail atmıştım ama ilgilendiklerini zannetmiyorum

Yorum

• bu takıma simdilik ikitane kiralık adam yeter bu zamanda transfer olmaz iyi adam bulamazsın sadece iki adam olur
                                fatih tekke kiralanır tabatada kiralanır transferde on numara olur bence boyle olursa
                                bu takimin iki senedir forveti yok hala forvet bulamadik ne kadar plansiz programsiz bir yonetimimiz varmis

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X