AKSİYON YOK, SIKILDIM..!
Kampı yazmaya devam ediyoruz. Sabah akşam olmak üzere antrenmanlara gidip geliyoruz. Tıpkı menüsü aynı karavanaya kaşık sallamak gibi bir şey. Her gün aynı şeyler. Öyle ki futbolcuların saç traşından tut ses tonları da aynı. Kulüp doktoru Hakan Ayan saçını usturaya vurunca bu değişiklik hemen herkesin gözüne battı. Tabi benimde. 40 dereceye yakın sıcakta kafadan yansıyan ışık gözlerimi kamaştırdı. Kısaca heyecan yok.
Ziya hocayı bu kampta çok iletişimci gördüm. Gazetecilerle sıcak temasa girme yerine tam tersi elinde beyaz bayrak ile dolaşması herkesi mutlu etti. Trabzonspor’un hocası da böyle olmalı. Agresif ve itici olmak kimseye fayda sağlamaz. Ben bile kendimi frenledim. Hiçbir topa girmiyorum. Ne olur ne olmaz insanın ayağı kırılır. Sadece orta alanda top çeviriyorum. Sanırım yazılarımdan belli oluyordur.
Gelelim çalışmalara; Çocuklar harıl harıl çalışıyor. Maşallah karınca sürüsü gibi. Allah sizi inandırsın daha isimlerini bile ezberleyemedim. Öğrenme niyetinde değilim. Çünkü bu çocuklar önümüzdeki hafta olmayacak. Bende bilgisayarıma pardon beynime boşuna yerleştirmiş olacağım. Boşuna neden hafızayı doldurayım.
Bu çocuklar okumuş mu bilmem ama daha çok çalışması lazım. İki kez yarı sahada yaptıkları çalışmayı seyrettim. Şöyle hepsine alıcı gözü ile baktım. Kiminin heyecandan eli ayağına dolaşıyor kimisi de kafalık topa aynı anda hem eli hem de kafası ile vurmaya çalışıyor. Yapılan hareketlerin yüzde 80 başarısız. Bir ara saha kenarından gir sahaya oğlum Cevat şu hareketlerin yüzde 50’sini sen yaparsın dedim. Sonra göbeğime baktım. Otur dedim yerli yerinde sen ancak yürürsün.
Daha işin başındayız gerçi. Hava güzel ışık mükemmel.. Bu çocuklarda küçük bir kıvılcım görürsem size aktarmaya devam edeceğim.
Transferlere gelince; kampa her gün bir oyuncu katılıyor. Büyük bir hışımla yeni gelen oyuncuya koşuyoruz. Ama boşuna, kampa katılan Trabzonspor’un kadrosundaki oyuncular. Teknik Direktör Ziya Doğan birlik beraberlikten bahsederken aklıma geldi. Yahu siz takım olarak daha birlik olamadınız. Bölük pörçük toplandınız. Siz önce içinizde birlik olun biz o birliğin halkası rahat oluruz. Yinemi salladım.. Ne yapayım alışkanlık.. Bu da teneşirde çıkar be kardeşim.
Cevat Kol

Yorum