Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yönetime Yönelik Eleştiriler...

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Dostum ukalalık olaak algılama ama Kamu Yönetimi mezunuyum.....

Ayrıca ekonomi ile ilgili konularda yeterince bilgi sahibiyim....

Bilançodan muhasebedende yeterince anlarım.....

Sırf sözlerimi karalamak için konuşmayın lütfen......

İsterseniz borçları alacakları , hatta kasamıza girmeden ipoteğe giden Umut Bulut'un transfer taksitlerini de yazarım....

ben somut belge olmadan konuşmam....

isterseniz kamu aydınlatma platforumundan indirdiğim ve sadeleştirdiğim dosyayı sizede gönderebilirim.... ya da başka isteyen arkadaşlar varsa maiilerini göndersinler onlarada göndereyim sorun diil...

ama bilançomuzu incelediğimizde durumumuz hiçte parlak değil onu belirtmek istiyorum....
    "Hesap kitap bilmiyor olamazsın." demiştim. Yazdıklarının sonucu bu cümlemi anlamı açık olmasına rağmen, - hesap kitap bildiğini anlatan cümlelerin nedeniyle - yine de anlamadığı gördüm. Aynı şeyi bir daha söyleyeyim, hesaptan kitaptan anlamadığını düşünmüyorum.

Bir şirketin bilançosunda kısa vâdeli borçlar geçen yıla göre %500 artmiş olsa bile bu tek başına bir anlam ifâde etmez. O şirket dünyanın en iyi bilançosuna sahip şirket bile olabilir. Bunu sende biliyorsun.

Mâli durumumuz kötü olabilir ama bir kamu yönetimi mezunu olarak bunu bizlere hiçbir şey ifâde etmeyen rakamlarla anlatman yerine durumu gerçekten ortaya koyacak karşılaştırmalarla anlatman gerekmez mi?

Herkes kamu yönetimi mezunu olmayabilir ve yaptığın karşılaştırmanın yanlışlığını anlamayabilir.

Senden doğru karşılaştırmaları yapmanı beklersek çok şey mı beklemiş oluruz?

Ayrıca yazımda kulübün mâli durumu iyidir kötüdür diye bir şey söylemedim, sense cevap olarak iki konu üzerinde durmuşsun:

1. Bilanço bilginin olduğu

2. Kulübün mâli durumunun kötü olduğu.

Oysa benim itirazım bu ikisine de değildi. İtiraz ettiğim konuda söyleyecek birşeyin varsa durmaktan mutlu olurum, meselâ mezun olduğun okula rağmen, kısa vâdeli borçların karşılaştırılması tek başına bir şirket hakkında fikir sâhibi olmamıza yeter diyebiliyor musun? Diyemiyorsan itiraz ettiğim mesajının anlamı ne? Niye yazdın?
    En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 19.07.2012, 15:00.
    7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      "Hesap kitap bilmiyor olamazsın." demiştim. Yazdıklarının sonucu bu cümlemi anlamı açık olmasına rağmen, - hesap kitap bildiğini anlatan cümlelerin nedeniyle - yine de anlamadığı gördüm. Aynı şeyi bir daha söyleyeyim, hesaptan kitaptan anlamadığını düşünmüyorum.

Bir şirketin bilançosunda kısa vâdeli borçlar geçen yıla göre %500 artmiş olsa bile bu tek başına bir anlam ifâde etmez. O şirket dünyanın en iyi bilançosuna sahip şirket bile olabilir. Bunu sende biliyorsun.

Mâli durumumuz kötü olabilir ama bir kamu yönetimi mezunu olarak bunu bizlere hiçbir şey ifâde etmeyen rakamlarla anlatman yerine durumu gerçekten ortaya koyacak karşılaştırmalarla anlatman gerekmez mi?

Herkes kamu yönetimi mezunu olmayabilir ve yaptığın karşılaştırmanın yanlışlığını anlamayabilir.

Senden doğru karşılaştırmaları yapmanı beklersek çok şey mı beklemiş oluruz?
      Kısa Vadeli borçları özellikle yazma nedenim bilançodaki önemine binaendi.....

Yoksa uzun vadeli borçlar bunun karşısındaki nakit varlığımız gelmesi muhtemel gelirlerde çok önemli doneler....

ama bir şirketin kısa vadeli borçları bu kadar hızlı artıyorsa ve elinde şampiyonlar ligi gibi bir geliri yoksa sıkıntı çekmesi büyük ihtimaldir.....

ha bir şirketin kısa vadeli borcu çok büyük bir yatırım yaptığı için artıyorsa sorun yok.... çünkü karşılığında bir şeyler yapmışsınız. ama bizdeki gibi çarçur edilmişse işte o zaman hem borcun artması hem karşılığının olmaması büyük soruna yol açar....

şirket bu durumda ne yapar..... kovboy filmlerinde trenin odunu bittiğinde trendeki zemini döşemedeki tahtaları yakarlar ya işte o misal bizim gibi kendi hisselerini satar....

tek başına yeterli bir bilgi gibi görünmesede şirketin ne büyük nakit darlığına düştüğünü sadece hisse satmasından bile anlayabilirsiniz....

yoksa kasası ppara dolu olan hiç bir şirket çok çok iyi bir teklif gelmeden hissesini satmaz.....

bu konuyla ilgili çok daha geniş kapsamlı bir rapor hazırlayacağım ama haziran sonu bilançosunu bekliyorum.....
      En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 19.07.2012, 14:57.
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Kısa Vadeli borçları özellikle yazma nedenim bilançodaki önemine binaendi.....

Yoksa uzun vadeli borçlar bunun karşısındaki nakit varlığımız gelmesi muhtemel gelirlerde çok önemli doneler....

ama bir şirketin kısa vadeli borçları bu kadar hızlı artıyorsa ve elinde şampiyonlar ligi gibi bir geliri yoksa sıkıntı çekmesi büyük ihtimaldir.....

ha bir şirketin kısa vadeli borcu çok büyük bir yatırım yaptığı için artıyorsa sorun yok.... çünkü karşılığında bir şeyler yapmışsınız. ama bizdeki gibi çarçur edilmişse işte o zaman hem borcun artması hem karşılığının olmaması büyük soruna yol açar....

şirket bu durumda ne yapar..... kovboy filmlerinde trenin odunu bittiğinde trendeki odunları yakarlar ya işte o misal bizim gibi kendi hisselerini satar....

tek başına yeterli bir bilgi gibi görünsede şirketin ne büyük nakit darlığına düştüğünü sadece hisse satmasından bile anlayabilirsiniz....

yoksa kasası ppara dolu olan hiç bir şirket çok çok iyi bir teklif gelmeden hissesini satmaz.....

bu konuyla ilgili çok daha geniş kapsamlı bir rapor hazırlayacağım ama haziran sonu bilançosunu bekliyorum.....
        Kardeş biz senle anlaşamayacağız, anlaşmak zorunda da değiliz.

Bu başlıkta seçim döneminde yönetimin kulübü batırdığı ve kaçmak için yol aradığını yazmışsın. Göz gezdirirken denk geldim.
        7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Kardeş biz senle anlaşamayacağız, anlaşmak zorunda da değiliz.

Bu başlıkta seçim döneminde yönetimin kulübü batırdığı ve kaçmak için yol aradığını yazmışsın. Göz gezdirirken denk geldim.
          Tabiki öyle... her konuda her görüşümüz tutmayacağı gibi hiç bir konuda hiç bir görüşümüzde tutmayabilir....

çok normal.....

Ha siz o dönemdeki olayı şimdi okursanız tabiki farklı düşünürsünüz. Şimdi kafa kesmek canilik hepimiz için ama bundan 200 yıl önce kafa kesmek kahramanlık olarak algılanıyordu. Yani tarihsel olayları tarihsel durumuna göre değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum....

bir dönem kendisi istifa etmek istediğini söylüyordu. bunu ben değil kendisi söylemişti.....

Yorum

• İlk olarak M.S.SOFU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            @faik abi
            abi ben bunun çalışmasını(muhtemelen aynı şey üzerinde çalışıyoruz şu 9 aylık rapor- yaptım
            yazı biraz uzun olunca kimse okumadı
            boşver
            okumak isteyen anlamak isteyen anlar.

ahanda mesaj....http://forum.bordomavi.net/showpost....&postcount=868

isteyen okusun ama pardon yazı çok uzun değil mi?
            bazı şeylere çok kızıyorum
            ama insanları zorla bilgi sahibi yapacak değiliz
            bu rapor kap ın raporu
            zorunlu olarak yapılan bir şey,ve doğruluğunu kimse tartışmaz
            ama hala borçlanarak büyüyoruz diyen var,
            o borçlanarak büyüme hikayesini hepimiz biliyoruz ve hala trabzonsporun imkbye yanlış halka arzının pislikleriyle boğuşuyoruz.
            Benim en çok kızdığım budur dostum....

Ben Faik Yılmaza kızıyormuyum kızıyorum....

O zaman Faik Yılmazın bütün dedikleri yanlıştır.....

Faik Yılmaz bunu resmi kanallardan almıştır , araştırmıştır hiç önemli değil.....

O diyorsa tepki gösterelim anlayışı kimseye kar getirmez....

Bne diyorumki testi kırılmadan önlem alalım.... ben diyorumki klüp hisse satmaya bile başladı....

ama dinleyen yok....

varsın kimse dinlemesin ben inandığım doğruları söylemeye devam edeceğim.....

Yorum

• sen bildiğin söyle abi
              isteyen inanır,isteyen açıp bakar araştırır
              kimsenin fikri aynı olmak zorunda değil
              ancak ortada ciddi bir tehlike varsa ve biz aynı şeyin faydasını istiyorsak bir tepki göstermeliyiz.
              kulüp konusunda her şey açıkça ortaya konmalı ve tartışılmalıdır
              bu bize zarar değil yarar getirir.
              ben her zaman kulübün elinde para olmadan büyümemesi ve zırt pırt hisse satılmaması fikrindeyim.sonra temettü ödemesinde sıkıntı çıkıyor.bugün trabzonspor hisse yorumlarına girin,millet nasıl beddua ediyor temettü dağıtmadı diye bir bilseniz.
              ama asıl sorun şu:bizim başımızdaki hiç bir yönetici kendi işlerinde dikkat ettiği kadar kulübün işlerine dikkat etmiyor.mevcut borç ve aktif durumu ortada.
              size bir link vereyim:http://www.bigpara.com/borsa/hisse-d...TSPOR/oranlar/

bu linkte kulübün hisse fiyatı hareketlrei var ama biz buraya bakmayacağız,bizim asıl bakmamız gereken altta yazan oranlar ve bizim gibi kulüplerin sahip olduğu oranlar.
              buyrun terazi ortada herkes baksın ve ona göre yorum yapsın.
              ben bildiğim kadar açıklamya çalışayım,eklemek isteyen eklesin.
              bizim bakmamız gereken oranlar:cari oran ve finansal kaldıraç oranı
              peki bunlar nasıl hesaplanır:
              cari oran=dönen varlıklar(kulübün 1 sene içerisinde satmayı kar etmeyi planladığı değerler)/kısa vadeli yabancı kaynaklardır(1 sene içerisinde ödenmesi gereken borçlar)
              bu kulübün likidite durumunu veriyor,yani başımıza bir şey gelirse borçlular sıkıştırırsa ne yaparız durumu

trabzonspor:4,04
              sektör ortalaması:1,89
              bu ne demek:bizim borç ödeme gücümüz oldukça yüksek gözüküyor.sektör ortalamasınıda değerlendirmeliyiz.

finansal kaldıraç oranına bakıyoruz 23,85
              sektör ortlamsı:44,65

bu ne demek nasıl hesaplanıyor:
              f.k.o.=toplam yabancı kaynaklar/aktif toplamı
              yani uzun kısa vadeli borçlarımız toplamının sahip olduklarımıza oranı,ya da finans durumumuza oranı
              bu oran ne kadar yüksek olursa o kadar kötü oluyor
              yani mevcut kaynakların ne kadarını yabancı kaynaklarla finanse ediyoruz.borcumuzun sektör ortalamasına göre oldukça fazla olduğunu söylüyor bu oran.
              hatta 2 katı.
              bu şekilde değerlendirelim.
              şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.

Yorum

• O ne gereksiz bir açıklamadır arkadaş..
                Özkan SÜMER

Yorum

• yattaranın açıklamaları bence tamamen saf duygularla yapılmış. sitemlerini anlatıyor adam.yönetime yaptığı açıklamalar tamamen haklı ve yerli bir şekilde yapmış, saçmaladığını düşünmüyorum. haksız olduğu nokta ilk 11 oynatılmamasısının sebebini kendinde aramalıdır. şenol hocanın da hataları olmuştur doğrudur. yattara bu açıklamaları yapmıştır kendi açısından hata yapmıştır ancak trabzonspor ve trabzonspor taraftarının duygularını tercuman etmiştir ve bir tarafftar gibi stem etmiştir. klüp kötü yönetiliyor diyor inşaat şirketi değil bu diyor. para verip aldığın oyuncuları bedavaya bıraktın diyor

Yorum

• Millet nelerle uğraşıyor inanamıyorum.
                    Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak oflukaan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      yattaranın açıklamaları bence tamamen saf duygularla yapılmış. sitemlerini anlatıyor adam.yönetime yaptığı açıklamalar tamamen haklı ve yerli bir şekilde yapmış, saçmaladığını düşünmüyorum. haksız olduğu nokta ilk 11 oynatılmamasısının sebebini kendinde aramalıdır. şenol hocanın da hataları olmuştur doğrudur. yattara bu açıklamaları yapmıştır kendi açısından hata yapmıştır ancak trabzonspor ve trabzonspor taraftarının duygularını tercuman etmiştir ve bir tarafftar gibi stem etmiştir. klüp kötü yönetiliyor diyor inşaat şirketi değil bu diyor. para verip aldığın oyuncuları bedavaya bıraktın diyor
                      Yattara diyor ki,başkan futboldan anlamıyor.Bunu zaten Sadri Şener de itiraf ediyor.Bunda abes bir durum yok bence.
                      Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• bu ne yaaa... yattarayı adam zannedip birde siteden cevap veriyorsunuz... yattaraya cevap verene kadar ekranlarda görsel ve yazılı basında trabzonla dalga geçenlere cevap verin.... trabzonun gündemi YATTARA olmamalı!!!!!!!!!!!!!!!
                        " SENİN ASİL DURUŞUN YETER "

Yorum

• Şike konusunda bu kadar uzun açıklama yapmadınız.
                          Nelerle uğraşıyorsunuz. Sizde haklısınız, Gücünüz ancak Yattara'ya yetiyor Sn. Yönetim.
                          Yan pas yaparak kazanacağımıza, dikine oynayalım ama kaybedelim diyenler kazandı, Bayramınız kutlu olsun

Yorum

• yahu yattara konuşsun koskoca TS yönetimini eleştirmek yattaraya kadar da düşmedi..ben de sadri şener yönetimini beğenmiyorum ve bunu hep dile getiriyorum ama TSde 3 sezon yatıp da gidince TSye sallamak hoş değil..adam olaydı da top oynayaydı olsa jaja gibi disiplinsiz ama harika topçu derim haklı ama yattaranın gitmesi kesinlikle doğru yerindeydi..he sadri şenere yaptığı eleştirilerde haklılık payı vardır ama önce kendine bakacak sonra konuşacak yönetim için..

Yorum

• Şooooooook

Sayın Sadri Şener başkanım,

Aşağıda bazı soruları yanıtlayabilir misiniz?

1. Burak Yılmaz (BY) için 2 hafta önce Bodrum da GS başkanının yatında bir araya geldiniz mi? (FOTOGRAF ile kanıtlanır)

2. Burada (BY) için GS başkanı ile anlaştınız mı?

3. Anlaşma sonunda siz ve ekibiniz kendi cebinize kaç para aldınız?

4. TS lu taraftarlar size karşı bir protestosu olmasın diye tüm suçlamaları (BY) nin üzerine atacak şekilde anlaştınız mı?

5. (BY) yi yalancıktan Moskova ya gönderdiniz mi? L.Moskovalı GS aşığı bir yöneticinin ortağına ve yerel medyadan bir kaç kişiye bu olayı (BY) L.Moskova ile sözleşme imzalamaya gitti şeklinde bir haber yayma inisiyatifiniz oldu mu?

6.(BY) aslında İstanbul da evinde iken basındaki arkadaşlarınızla çeşitli kulüplerle görüşmeye (güya) görüşmeye gönderdiniz mi?

7.Tüm bu olaylardan haberi olan (BY) ,(EB) ve (Sİ) çıkıp bunları açıklayabilir mi?

Neler oluyor anlatın lütfen....

Not: Bir Facebook sayfasından alıntıdır...

Yorum

• Resmi siteden yayınlanan "Yattaranın saçmalıkları" başlıklı duyuruyu okuyunca bu kulübün profesyonelliğinden şüphe eder oldum. Hakettiğinden fazlasını almış. E ozaman vermeseydin.
                                Çok gereksiz, çok amatörce bir açıklama. Sitenin editörü kimdir? yazı için en son onayı kimler veriyor bilen var mıdır?
                                VERENA (KIRANKAŞ)

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X