Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Football Manager

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bosman kuralı ne oluyor?

Steau Bukres'ten Bogdan Stancu ile anlaşmak üzereyim 1.8 milyon euro ya.
    Jonathan Valle ve Joseba Del Olmo ve Capdevilla 1.Ocakta takıma katılcak yabancı sayım 11 oldu birilerini satmam lazım.
    En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 30.06.2009, 12:30.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• ''Bir gün herkes ön libero olacak.''
      #Ziya Doğan

Yorum

• [QUOTE=BerkTS;2409608]http://imageshack.us/ sitesine gir.Browse'den yükleyeceğin resmi seç, Start Upload'a tıkla, resmin yüklenmesini bekle.Sonra karşına çıkan ekrandan 'Hotlink for..' yazan yanındaki linki kopyalayıp aynen yapıştır foruma..

hay allah razı olsun senden.yaptım sağol kardeş
        ''Bir gün herkes ön libero olacak.''
        #Ziya Doğan

Yorum

• ''Bir gün herkes ön libero olacak.''
          #Ziya Doğan

Yorum

• Dostum imageshack sitesinden fotoğrafları upload ederken orada 800x600 var. Onu seçip fotoğrafları yüklermisin. Böyle ekran kayıyor biraz
            Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
            “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
            Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• şampiyonlar ligi maceram muthiş şuanda.bundan sonra lizbon deplasmanına çıkıcam.ama bu hafta kendi sahamda fenerle maçım var.selezynov lizbon maçında sakatlandı ve 3 hafta yok.egemende kart cezalısı.fener macınıda bugun söylerim artık
              #Ziya Doğan

Yorum

• İlk olarak ilhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Dostum imageshack sitesinden fotoğrafları upload ederken orada 800x600 var. Onu seçip fotoğrafları yüklermisin. Böyle ekran kayıyor biraz
                tamam ilhan ağbi yeni öğrendim zaten acemiyim.bir daha dediğin gibi yaparım
                #Ziya Doğan

Yorum

• Bosman kuralı,sözlşmesinin bitmesine 6 ay kala oyuncuyla görüşmelere başlayıp izma attırma seçeneğini sunuyor size..Gerçektede bu kural mevcuttur..Bosman adlı kişi tarafından ortaya kondugu için ismide Bosman kuralıdır..Eger oyuncuyla anlaşırsanız klübüne para vermiyorusunuz ve sözleşmesinin bitiminden hemen sonra sizin klübe katılıyor..

bkz. Tuncay,Aurelio gibi oyuncular bu kural ile Fenerbahçe'ye bir kuruş kazandırmadan ayrılmışlardır

Yorum

• İlk olarak Atakan Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Daha incelikli anlatırsan.Merak ettim.
                    Bosman kuralı işte,sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala sözleşme teklif ettim,kabul etti.Sezon sonu takıma katıldı.
                    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Vukcevic'i alabilen oldu mu hiç?..
                      Bonservisinin 2 katını ödedim satmadılar.

“Ben basit bir '
                      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                      Eduardo Galeano

Yorum

• İlk olarak Murat_1461 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bosman kuralı,sözlşmesinin bitmesine 6 ay kala oyuncuyla görüşmelere başlayıp izma attırma seçeneğini sunuyor size..Gerçektede bu kural mevcuttur..Bosman adlı kişi tarafından ortaya kondugu için ismide Bosman kuralıdır..Eger oyuncuyla anlaşırsanız klübüne para vermiyorusunuz ve sözleşmesinin bitiminden hemen sonra sizin klübe katılıyor..

bkz. Tuncay,Aurelio gibi oyuncular bu kural ile Fenerbahçe'ye bir kuruş kazandırmadan ayrılmışlardır
                        Bunu yapıyorum ama bosman mı yosman mı bilmiyordum.
                        Ey Türk Gençliği!
                        Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Bosman kurali

Bosman kuralını kısaca, Avrupa Birliği ülkeleri içinde(tabi bu genişletildi, mesela bizde de bu kural var) kontratı biten profesyonel sporcunun istediği kulübe gidebilmesi diye özetleyebiliriz.

1990 yılında Belçika 2. liginde RFG Liege takımında oynayan Jean-Marc Bosman, kontratının sonunda Dunkerque takımına gitmek istemiş fakat RFG Liege, önerilen transfer ücretini az bulup öneriyi reddetmişti(o zamanlar oyuncunun kontratı bitse bile oyuncunun kulübünün transfere izin vermesi gerekiyordu, bkz. CM2). Böylece Bosman olayı Avrupa Adalet Mahkemesi'ne(Luxemburg) ***ürdü ve 15 Aralık 1995 yılında yukarıda özetlediğim BOSMAN KURALI ortaya çıktı bu mahkemenin verdiği kararla.

Yani 15.12.1995 tarihinden itibaren kontratı biten oyuncular, mevcut kulüplerinin izni olmaksızın istedikleri kulübe BEDAVA gidebilme hakkına sahip oldular.

Hatta bu kural da o zamanların efsane takımı AJAX'ın futbolcularını teker teker kaybetmesine neden olmuştu.

(ALINTIDIR)
                          #Ziya Doğan

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bunu yapıyorum ama bosman mı yosman mı bilmiyordum.
                            Önceden futbolcunun sözleşmesi bitse bile bonservisi kulübünde kalıyordu.Kulübü istemediği sürece hiç bir yere gidemiyordu.Bosman isimli futbolcu da başına böyle bir olay gelince İnsan Hakları Mahkemesine dava açıp kazandı,sonra da bu kurala Bosman kuralı denildi.
                            Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• bu oyunda tatile nasıl çıkılıo
                              vardık, hayattaydık, sadece arada kaldık...
                              --------istanbul {{ BMN BOLU }} ankara---------
                              istiyoruz, biliyorsunuz , sadece bekliyoruz...

Yorum

• Kaan abi,

Niye aldırdın bana Vukcevic'i ?

“Ben basit bir '
                                Eduardo Galeano

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X