İlk olarak Sadullah KAPICIOĞLU tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi
Daraltma
X
-
Hmm anladım.
Ama daha rahat görünüyor sistem sanki. Ben mi yanlış anlıyorum acaba?
Bence avantajlı gibi. Yine de daha iyi takip edenler bilir ama bir yabancı dil öğrencisi olarak geçen yıllarda matematik fen çözmek zorunda kaldığıma bakınca, bu şekilde bölümlerin birbirinden tamamen ayrılması haksız rekabeti ortadan kaldırır gibi görünüyor.
Benim matematiğim baya iyiydi mesela, ama dil öğrncilerinin genelde kötüdür. Ben matematik ile bir hayli fark atmıştım. E bu da haksız rekabetti bir anlamda.
- Alıntı
Yorum
-
ilk sınava girelecek ve eleme olacak doğru. Aslında eleme demeyelim. Devam etmek isteyen devam edecek. Şuda var belli bir sınırın üstünde olanlar 2. Sınava girebilecekler. Ve diğer aşamadaki sınavlar yukarıda yazdığım gibi.
Matematik, Geometri Sınavı (LYS 1),
Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji Sınavı) (LYS2),
Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya 1 Sınavı (LYS3),
Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4) ve
Yabancı Dil Sınavı (LYS 5).
Vurguladıklarım, Sayısalcıları ilgilendirir? Sanırım senide.Şafak olmuş comolokko
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Sadullah KAPICIOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSosyal dediğin nedir?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak BarışDemirer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülestatik,dinamik,termodinamik,akışkanlar mekaniği,makine elemanları,mukavemet gibi dersleri görünce çok ararsın hazırlığı...bu arada ısı transferi,otomatik kontrol ve hidrolik makinaları unutmuşsun barış
...
Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
Olmak ister isen bu yolda mahir,
Harabat ehlini hor görme şakir,
Defineye malik viraneler var.
- Alıntı
Yorum
-
Öss başlığı yeniden canlanmış demek...
Girecek olan herkese başarı ve daha önemlisi sabır diliyorum. Bu sınavdan yeni kurtulmuş biri olarak ilk kez girecek arkadaşlarıma kendimce söylemek istediğim tek şey, insanların ne dediğiyle, ne yaptığıyla ilgilenmeyin. "Şu şu kadar puan alıyormuş", vay efendim "bilmem kim yarıyıl tatilinde 50 bin soru çözmüş" gibi şeylere gülün geçin, siz kendinizi en iyi bilensiniz ve kendiniz için en iyi olanı da siz biliyorsunuz. Geriye sadece biraz emek harcamak ve bazı baskılara dayanıklılık göstermek kalıyor.
Bir de şu sonlara doğru "puanım yükselmedi" geyiği vardır şimdiden söyleyeyim. Son ana kadar sabırla bekleyin, sınava 2 hafta kalmış olsa bile sabırlı olun. Kim bilir, belki benim gibi hayatınızda hiçbir denemeden alamadığınız puanı ÖSS' de alırsınız
Bir de ÖSS yi asla bir final olarak görmeyin, yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız. Çünkü oyun yeni başlıyor, benden söylemesiEn son Egemen Yılmaz tarafından düzenlendi; 02.02.2009, 17:31.
- Alıntı
Yorum
-
Geçen sene bu başlıktan çıkmazdık. Neyseki atlattık o günleri. Ha bu üniversitede derslerden kalmamak için çabalıyoruz. Öss yılları daha rahattı valla yata yata kazandım, nasıl oldu ben de bilmiyorum hala şaşkınım
Allah yardımcınız olsun
İlk olarak Remzi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüledaha erken ya çalışırız
Öncesi sonrası diye gösterecektim ççç
- Alıntı
Yorum
Yorum