Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Sadullah KAPICIOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    fizik matematik diye bir sınav yok. Sanırım mühendislik programlarına girmek için. LYS 1 VE LYS 2 ye girilecek. Kısacası çetrefilli.
    benim okuduğum yerde önce ilk sınava girecek herkes ve bi bölüm elenecek bu sınav bütün derslerin karışımından oluşacak sonra öğrenci girmek istediği bölümün istediği derslerin sınavına girecek ve oradaki derecesine göre üni ye alınacak yazıyordu bu da mı değişti?

Yorum

• Hmm anladım.
      Ama daha rahat görünüyor sistem sanki. Ben mi yanlış anlıyorum acaba?
      Bence avantajlı gibi. Yine de daha iyi takip edenler bilir ama bir yabancı dil öğrencisi olarak geçen yıllarda matematik fen çözmek zorunda kaldığıma bakınca, bu şekilde bölümlerin birbirinden tamamen ayrılması haksız rekabeti ortadan kaldırır gibi görünüyor.
      Benim matematiğim baya iyiydi mesela, ama dil öğrncilerinin genelde kötüdür. Ben matematik ile bir hayli fark atmıştım. E bu da haksız rekabetti bir anlamda.

Yorum

• eğer üstte yazdığın gibiyse de sosyale girmek zorunda olmayacaktım her türlü işime yarar yani

Yorum

• ilk sınava girelecek ve eleme olacak doğru. Aslında eleme demeyelim. Devam etmek isteyen devam edecek. Şuda var belli bir sınırın üstünde olanlar 2. Sınava girebilecekler. Ve diğer aşamadaki sınavlar yukarıda yazdığım gibi.

Matematik, Geometri Sınavı (LYS 1),
          Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji Sınavı) (LYS2),

Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya 1 Sınavı (LYS3),
          Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4) ve
          Yabancı Dil Sınavı (LYS 5).

Vurguladıklarım, Sayısalcıları ilgilendirir? Sanırım senide.
          Şafak olmuş comolokko

Yorum

• Sosyal dediğin nedir?
            Şafak olmuş comolokko

Yorum

• İlk olarak Sadullah KAPICIOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Sosyal dediğin nedir?
              Valla hiç sevmem biyolojiden sonra nefret ettiğim ikinci kısım.

Yorum

• İlk olarak BarışDemirer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                statik,dinamik,termodinamik,akışkanlar mekaniği,makine elemanları,mukavemet gibi dersleri görünce çok ararsın hazırlığı
                Lütfe çocuğun psikolojisini bozmayalım...bu arada ısı transferi,otomatik kontrol ve hidrolik makinaları unutmuşsun barış...
                Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
                Olmak ister isen bu yolda mahir,
                Harabat ehlini hor görme şakir,
                Defineye malik viraneler var.

Yorum

• Öss başlığı yeniden canlanmış demek...

Girecek olan herkese başarı ve daha önemlisi sabır diliyorum. Bu sınavdan yeni kurtulmuş biri olarak ilk kez girecek arkadaşlarıma kendimce söylemek istediğim tek şey, insanların ne dediğiyle, ne yaptığıyla ilgilenmeyin. "Şu şu kadar puan alıyormuş", vay efendim "bilmem kim yarıyıl tatilinde 50 bin soru çözmüş" gibi şeylere gülün geçin, siz kendinizi en iyi bilensiniz ve kendiniz için en iyi olanı da siz biliyorsunuz. Geriye sadece biraz emek harcamak ve bazı baskılara dayanıklılık göstermek kalıyor.

Bir de şu sonlara doğru "puanım yükselmedi" geyiği vardır şimdiden söyleyeyim. Son ana kadar sabırla bekleyin, sınava 2 hafta kalmış olsa bile sabırlı olun. Kim bilir, belki benim gibi hayatınızda hiçbir denemeden alamadığınız puanı ÖSS' de alırsınız

Bir de ÖSS yi asla bir final olarak görmeyin, yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız. Çünkü oyun yeni başlıyor, benden söylemesi
                  En son Egemen Yılmaz tarafından düzenlendi; 02.02.2009, 17:31.

Yorum

• bereket kurtulduk bu sıkıntıdan

Yorum

• öğrenciysen varsın,değilsen YÖKsün

Yorum

• Bende başlıcam artık hazırlanmaya.İlk dönem yattım ama şimdi sıkı bir çalışmayla telafi etmeliyim.Bu sene de giremezsem artık çok kötü olur.

Hayallerimin gerçekleşmesi için bu engeli aşmalıyım.
                        Kahrolsun endüstiryel futbol.
                        YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• Geçen sene bu başlıktan çıkmazdık. Neyseki atlattık o günleri. Ha bu üniversitede derslerden kalmamak için çabalıyoruz. Öss yılları daha rahattı valla yata yata kazandım, nasıl oldu ben de bilmiyorum hala şaşkınım

Allah yardımcınız olsun

İlk olarak Remzi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          daha erken ya çalışırız
                          Remzi geçen sene de böyle bir şey demiştin ama bulamadım şimdi

Öncesi sonrası diye gösterecektim ççç

Yorum

• sınava girece tüm arkadaslara basarılar diliyorum.insallah istedikleri bölüm veya okulları kazanırlar.allah yardımcınız olsun iyi calısmalar size
                            √ OKAN™ 1987

Yorum

• Geçen seneki ÖSS'da ben de hiç bir denemeden almadığım puanı almıştım ama yeterli olmamıştı.

Halit en sevmediğim huyum bu işte.Hep sona bırakıyorum işleri
                              Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• Bir de şampiyon olacağız ki o gazla Türkiye' de ilk 10 buralardan çıkar

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X