Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bilgisayar - Donanım (Haberleş - Yardımlaş)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Kasım Hilal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Ben bilmemek Almanca..
    E yani. Kasım abi Maaşallah bilgisayar konularında (abi bak imzana saygımdan dolayı "pc" demedim) pek bir mahir ve yardımlarını esirgemiyor sağolsun. Minnettarız kendisine. Almanca soru da biraz ilginç olmuş yani
    avatar: şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

Yorum

• Windows Live messenger'ın son sürümüne uygun plus yok mu? Benim bulup indirdiklerim işe yaramadı.
      Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
      “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
      Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Son sürüm plus işe yarıyor İlhan.

OMPONG188 adalah halaman game online seru dimana semakin majunya tekonologi di dunia kamu bisa mencari cuan besar lewat digital dengan cara bermain game pada platform ini.
        Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• Eyvallah Remzi'cim.
          Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
          iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
          “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
          Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• 32 bit ve 64 bit tam olarak ne anlama geliyor. Hangisini kullanmak daha iyi.

Windows7 kutusundan 2 tane cd çıktı, biri 32 diğeri ise 64 bit
            ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
            "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• İlk olarak Cafer KILIÇSOY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              32 bit ve 64 bit tam olarak ne anlama geliyor. Hangisini kullanmak daha iyi.

Kafanı karıştırmadan cevap veriyim; Kesinlikle 64 bit.
              yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac

Yorum

• İlk olarak Cafer KILIÇSOY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                32 bit ve 64 bit tam olarak ne anlama geliyor. Hangisini kullanmak daha iyi.

Cafer Abi, 32 & 64 Bit demek, 32 ya da 64 tane "1" veya "0" ın yanyana gelmesi demektir. Bu da sahip olduğun notebook, netbook veya masaüstü bilgisayarın hangi tür mimariye sahip bir CPU yani işlemciye sahip olduğuyla alakalıdır. 32 Bit CPU'lu sisteme zaten 64 Bit İşletim Sistemi kuramazsın. Ama tersi mümkün yani 64 Bit CPU'lu bir sisteme 32 Bit İşletim Sistemi kurabilirsin.

Burada bakacağın ilk durum sahip olduğun sistemin CPU'su yani işlemcisi. 64 Bit CPU ise 64 Bit Windows 7 kurabilirsin. Bu birinci aşama, ikinci aşama ise sahip olduğun ekran kartı, ses kartı vs gibi donanımların 64 Bit driverları olması lazım. Yoksa o donanımları kullanamazsın.

32 Bit İşletim Sistemleri 4 GB yukarı bellek erişimi sunamazlar. Çünkü bu teorik olarak imkansız. Bu karşılaştırmayı http://support.microsoft.com/kb/946765 buradan yapabilirsin. Konu Vista üzerinden anlatılıyor ama olayın özünü kavratabilir.

http://www.pclabs.com.tr/2009/02/06/...rak-edilenler/ buradan da konunun derinliklerine inebilirsin Abi.

Aralarında o mu döver yoksa bu mu gibi tartışma yok. Sen sana hangisi uyuyorsa onu kullanacaksın. 64 Bit Windows 7 uyuyorsa onu kullan. Burada önemli olan senin sistemin. Uygunsa onu yükle. 64 Bit uyumlu işletim sistemleri var, hatta bundan sonra 32 Bit İşletim Sistemleri yazılmayacak. Fakat diğer yazılımlar olayı geriden takip ediyorlar.
                En son ceserdar tarafından düzenlendi; 03.12.2009, 19:49.

Yorum

• Şuan piyasada bulunan işlmecilerin çoğu 32 bitliktir. Hatta Intel'in 64 bit işlemcileri bbile tam anlamıyla 64 bitlik performans gösterememektedir. AMD bu olayı çok daha başarmış durumdadır.

Gelelim işletim sistemine. 32 bitlik PC ye 64 Bit'i kurmak Şahin'e 22" lik jant atmaya benzer Yerine girmez. Girsede çamurluğa sürter. Araç olduğu yerde kalır...
                  FxY

Yorum

• İlk olarak Onur tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Şuan piyasada bulunan işlmecilerin çoğu 32 bitliktir. Hatta Intel'in 64 bit işlemcileri bbile tam anlamıyla 64 bitlik performans gösterememektedir. AMD bu olayı çok daha başarmış durumdadır.

Gelelim işletim sistemine. 32 bitlik PC ye 64 Bit'i kurmak Şahin'e 22" lik jant atmaya benzer Yerine girmez. Girsede çamurluğa sürter. Araç olduğu yerde kalır...
                    Bir yanlışı düzeltmek lazım. 32 Bit CPU'lu bir sisteme zaten 64 Bit İşletim Sitemi kuramazsın. Burada büyüklük küçüklük açısından bir karşılaştırma değil 32 - 64 Bit.

Olay büyüklük küçüklük mevzusu olmadığı için, oskarlık performans, 64 Bitlik performans diye de birşey yok. Güç tüketimi, verimlilik apayrı konular.

Intel'in Core 2 Duo ailesi (Hepsi Intel 64 yani 64 Bit): http://www.intel.com/products/proces...e2duo+tab_spec

Örnek fiyatlar (Vatan): http://www.vatanbilgisayar.com/produ...NTEL&qs=|19=63
                    En son ceserdar tarafından düzenlendi; 03.12.2009, 21:04.

Yorum

• Yani 64 bit geleceğin teknolojisi olurken 32 bit geçmişte kalıyor. Bunu bildiğim iyi oldu. Bu konunun hiç üstüne gitme düşüncem olmamıştı. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.
                      t @Selim_Turan

Yorum

• İnternet ile ilgili bir sorun yaşıyorum...

İnterneti 4 kişi kullanıyoruz, TT Net'in verdigi Airties Modem ve 4 port Switch kullanıyorum...
                        2 yıldır kullanıyoruz herhangi bi sorun olmadı,internet gayet hızlıydı...
                        Yaklasık 3 hafta önce Ag sınırlı hatası almaya başladık,bi de sistemde ağ adları çakışması ile ilgili hata vardı,Agda aynı isimde Pc'ler vardı,isimleri degiştim düzeldi...

Daha sonra İp çakışması hatası verdi,Otomatik olan İp'leri 4 Bilgisayarda da tek tek el ile ayarladım..
                        Ama internet arasıra hızlanıyor genelde yavaşHem de çok yavaş...
                        Yani arada sırada normal performansta internetten yararlanabiliyorum,genel de internet aşırı yavaş oluyor ve kullanamıyorum..

Modem ve Switch çalışıyor gözüküyor ve görünürde herhangi problemleri yok...

Sizce sorun Modem ya da Switch'den mi kaynaklanıyodur yoksa TT Net kaynaklı mıdır??

Bi de Benim Bilgisayarımda açtıktan sonra bazen OninitDialog diye sistem hatası çıkıyordu ve bu Agdaki Diger Pc'lerde de son gunlerde olmaya başladı..
                        Acaba Agdaki Tüm Bilgisayarlarda,ağdan geçen bi virüs olabilir mi,İnternetteki problem bundan kaynaklanabilir mi??
                        Çok araştırdım ama OninitDialog'la ilgili tam bir şey bulamadım....

Sizce Ne yapmalıyım??

Yorum

• 2 seçenek var. Ya tek tek bilgisayarlarda sorun olabilir, ya da router modeminde sorun olabilir. TTnet ile alakalı bir sorun olmaz, çünkü IP çakışması içerde olur. TTnet çıkışa bakar. Sen bilgisayarda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol et. Eminsen hepsinde otomatik IP al de. Eğer otomatik IP almıyorsa sorun modemdir. Modemin DHCPsi IP vermiyordur. Ben olsam firmware güncellemesi yapardım. Ama acemi isen hemen yaklaşma. Biraz öğren hatta ben sana anlatırım öyle yaparsın.

Ama senin sorunun 4 bilgisayara temiz bir format atmak ile çözülür gibime geliyor. Çünkü OninitDialog bir MFC metoduymuş, böyle hatalar almak için nasıl bir yol izliyorsunuz merak ediyorum bazen.

Yorum

• Teşekkürler bilgiler için..

O hatayı nasıl aldıgımı ben de bilmiyorum..
                            İlk benim bilgisayarımda gördüm daha sonra diger bilgisayarlardan birinde,bu hatayı aldıktan sonra İnternette problem olmaya başladı...

Modem kendisi otomatik Ip veriyor ama otomatik verince Ip Çakışma hatası oluyor...
                            En son Bekir tarafından düzenlendi; 04.12.2009, 00:42.

Yorum

• Demek herkese aynı IP'yi veriyor ki çakışıyorlar. Gene DHCP'de sorun vardır. Ama firmware uzun iş. Sizin bilgisayarlar güvensem kesin modemdedir sorun derdim. Bence sizin bilgisayarlarda bir virüs var. DHCP ile bilgisayar arasında girip paketlere cevap veren bir virüs olabilir.

Başlat -> Çalıştır -> cmd yazıp Enter'a bas karşına cmd.exe çıkar. Orada ipconfig yazıp Enter'a bas. Bu işlemi diğerlerinde de tekrarla. Ipler aynı mı diye bakın. Sorun hem modem de hem bilgisayarda olabilir. Yalnız ben sizin bilgisayarlara güvenmiyorum. Format atmada ferahlık vardır.

Yorum

• O zaman ben bu bilgisayarlara format atıyım,sonra sorun hallolmazsa tekrar yazarım buraya...
                                Teşekkürler..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X