Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bilgisayar - Donanım (Haberleş - Yardımlaş)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Önceden de yazdığım gibi aniden kapanıyor laptop,bunun neden olduğuna dair araştırdım biraz netten.TheCrow abime ve diğer renkdaşlarıma yardımları için teşekkür ediyorum fakat bad sector değil,tam olarak anlamasamda genel anlamda.Sıcaklıktan dolayı kapandığını düşünüyorum,artık daha iyi huylu oldu ve oyundayken kapanıyor-sıcaklığının arttığı anlarda,sesten anlaşılıyor.Peki format attıktan sonra sıcaklıktan dolayı kapanırmı?

Yorum

• İlk olarak TheDayAfter61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Önceden de yazdığım gibi aniden kapanıyor laptop,bunun neden olduğuna dair araştırdım biraz netten.TheCrow abime ve diğer renkdaşlarıma yardımları için teşekkür ediyorum fakat bad sector değil,tam olarak anlamasamda genel anlamda.Sıcaklıktan dolayı kapandığını düşünüyorum,artık daha iyi huylu oldu ve oyundayken kapanıyor-sıcaklığının arttığı anlarda,sesten anlaşılıyor.Peki format attıktan sonra sıcaklıktan dolayı kapanırmı?
      Aynı sorun bende de vardı. Dediğin gibi, tamamen sıcaklıkla alakalı bir durumdu.

Aniden kapanıyor makine, hatta açarken disk taraması da yapıyordur bilgisayarın eminim.

Ben bilgisayara işlemcinin sıcaklığını ölçen bir program yüklemiştim, 100'ü geçince yavaşlamaya başlar, bir süre sonra kapanırdı. Buz koyardım makinenin altına, sürekli kapanmasın diye.

Formatla düzelmez sanırım, yani benimki düzelmemişti, sorun fandan kaynaklanıyordu çünkü.

Bilgisayar'ı servise yollamıştım, hard diski kırmıştım ki hikayesi çok komiktir , serviste kapanma problemini de halletmişlerdi sağ olsunlar.

O gün bugündür sağlamdır, tepe tepe kullanırım, aynı anda hem cd yazıp hem müzik dinleyip hem de COD serilerini oynarım, bütün hırsımı alırım.
      A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• Benim mavi ekran sorununa çözüm bulamadık hala uşaklar

Servise götürecem de,nasıl söylesem,gururuma dokunuyor servisten bilgisayar için yardım istemek
        Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Muhammet'in de dedigi gibi büyük ihtimalle fandan dolayi kapaniyor laptop.
          Fakat bilgisayarda virüs var ise asiri isinmasina sebep olur bu da kapanma sebebidir.
          Eger fan kaynakli degilse problem formatla düzelecek bir durum.
          Önce format atarsin olmazsa servise gidersin.
          En son seyyah61 tarafından düzenlendi; 30.11.2008, 22:29. Sebep: Imla hatasi düzeltildi.
          "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
          "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
          Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

• İlk olarak Muhammet tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Aynı sorun bende de vardı. Dediğin gibi, tamamen sıcaklıkla alakalı bir durumdu.

Aniden kapanıyor makine, hatta açarken disk taraması da yapıyordur bilgisayarın eminim.

Ben bilgisayara işlemcinin sıcaklığını ölçen bir program yüklemiştim, 100'ü geçince yavaşlamaya başlar, bir süre sonra kapanırdı. Buz koyardım makinenin altına, sürekli kapanmasın diye.

Formatla düzelmez sanırım, yani benimki düzelmemişti, sorun fandan kaynaklanıyordu çünkü.

Bilgisayar'ı servise yollamıştım, hard diski kırmıştım ki hikayesi çok komiktir , serviste kapanma problemini de halletmişlerdi sağ olsunlar.

O gün bugündür sağlamdır, tepe tepe kullanırım, aynı anda hem cd yazıp hem müzik dinleyip hem de COD serilerini oynarım, bütün hırsımı alırım.
            İlgi ve alakanız için sağolun.Disk taraması yapmıyor,Bazen nasıl açılsın diye soruyor 4-5 seçenek sunuyor önüme.Oyun açmadığımızdan dolayı bugün sadece abimin elindeyken 1 kere kapanmış,yaklaşık 2.5 senedir bende,garantisi doldu.Eğer bir tahmininiz varsa bilgisayarcı yaklaşık ne kadara yapar?

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Benim mavi ekran sorununa çözüm bulamadık hala uşaklar

Servise götürecem de,nasıl söylesem,gururuma dokunuyor servisten bilgisayar için yardım istemek
              Abi mavi ekrani maile yolladin mi?
              Bana gelmedi de.

Yorum

• bılgısayarımdakı ses sıstemının (2+1)kac watt lık oldugunu nasıl ogrenebılırım bunun daha fazla artırabılırmıyım?amfı felan takılıyomus heraldee
                İstanbul Yalakası Degil Memleket Sevdalısıyız...! бордовый-голубой
                Ана Ивановић-VEFASPOR-Maria Yuryevna Sharapova......ARsHAVİn'Lİ...

Yorum

• İlk olarak seyyah61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Muhammet'in de dedigi gibi büyük ihtimalle fandan dolayi kapaniyor laptop.
                  Fakat bilgisayardad virüs var ise asiri isinmasina sebep olur bu da kapanma sebebidir.
                  Eger fan kaynakli degilse problem formatla düzelecek bir durum.
                  Önce format atarsin olmazsa servise gidersin.
                  Çeşitli nedenlerle birçok kez format atmıştım. Düzelmemişti.

Sıcaklığın 120'nin üstüne çıktığı oluyordu bazen, buz falan eriyip gidiyordu.

Dalga konusu olmuştum, bilgisayar altında şişe şişe buzlar falan.

İlk olarak TheDayAfter61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  İlgi ve alakanız için sağolun.Disk taraması yapmıyor,Bazen nasıl açılsın diye soruyor 4-5 seçenek sunuyor önüme.Oyun açmadığımızdan dolayı bugün sadece abimin elindeyken 1 kere kapanmış,yaklaşık 2.5 senedir bende,garantisi doldu.Eğer bir tahmininiz varsa bilgisayarcı yaklaşık ne kadara yapar?
                  Net bir fiyat söyleyemem.

Büyük ihtimalle sorun fandadır diye tahmin ediyorum. Eğer tozlanmadan ya da o tip birşeyden olduysa, fanı temizler bakımını yaparlar. Bu seçenek ucuz olanı.

Eğer fanı değişeceklerse biraz tuzlu olabilir.

Fiyat konusunda kesin bilgim yok maalesef.
                  En son Muhammet tarafından düzenlendi; 30.11.2008, 22:30.
                  A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• İlk olarak ugurTS1989 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    bılgısayarımdakı ses sıstemının (2+1)kac watt lık oldugunu nasıl ogrenebılırım bunun daha fazla artırabılırmıyım?amfı felan takılıyomus heraldee
                    Hala duruyorsa kutusunda yaziyordur.
                    Kutusunu attiysan modelini internette arastirip detayli bilgiye ulasabilirsin.
                    Ses sistemleriyle fazla ilgilenmiyorum ama amfi takmak yerine daha iyi bir ses sistemi alabilirsin. O kadar da pahali olmaz sanirsam.

Yorum

• İlk olarak TheDayAfter61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Fanin icindeki tozu kendin de elektrik süpürgesi ile temizleyebilirsin.
                      Servise yollarsan acma kapama parasi 50 ytl alirlar en az.
                      Takilan parcanin maliyeti ve isciligine göre pahaliya patlayabilir.

Yorum

• İlk olarak seyyah61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Abi mavi ekrani maile yolladin mi?
                        Bana gelmedi de.
                        Yok göndermedim kardeş.Ümidimi kaybettim ben bu konuda...Önceden bahsettiğim bir çözüm var,işlerimin yoğunluğu bir azalsın,onu uygulamaya koyacağım,daha önce de uygulamıştım,yüzde yüz kesin çözüm!..
                        Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

bılgısayarımdakı ses sıstemının (2+1)kac watt lık oldugunu nasıl ogrenebılırım bunun daha fazla artırabılırmıyım?amfı felan takılıyomus heraldee

Sesi yükselten proğramlar var. Düşüncene alternatif olabilir.netten araştır biraz bulursun. Ben bi ara denemiştim fena değil.
                          BORDOMAVİ.NET-KUŞADASI

Yorum

• TheDayAfter61, bilgisayarın ısı nedeni ile kapanmsı genellikle işlemciden kaynaklanır.. RAM'lerde zaten hareketli bir aksan olmadığı için ısı sorunu göremezsin.. Ekran kartı ısındığında ise hemen kapanmaz, genellikle önce bir grafiklerde yavaşlama gösrterir.. Sabit diskte eğer bat sector var ise bu da genelde belli bir dosyayı çalıştırmaya çalıştığında kendini gösterir.. Eğer nasıl yapıldığını bilmiyorsan hiç bulaşma.. Ama yine de söyleyeyim.. Sabit idskteki bat sectorler düzeltilemez.. Ancak love level format ile bu bat sectorler bulunup kullanılmaz hale getirilir ki bu da gayet iş görür. Yalnız eklemem lazım. Bu ince ve uzun bir iştir..
                            Gelgelelim tahminime.. Şimdi size tavsiyem bilgisayarınızı açtıığnızda hiçbir şey yapmadan beklemek... Sistemin uyku moduna geçmesine izin vermeden mümkün olduğu kadar açık kalmasını sağlayın.. Eğer bu süre uzun ise büyük ihtimal ile işlemcinizde ısı problemi vardır.. Eğer bilgisayar fiziksel bir darbe aldı ise işlemcinin fanında bir arıza olabilir. Ya da fan aşırı derecede tozlanmış olabilir.. Tavsiyem bir servise götürmeniz..
                            Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

Ses sisteminizin güzünün kaç watt olduğu çok da önemli değildir..
                              Zaten genellikle verilen değer hoparlörlerin PMPO değeridir ki bu da gerçek ses değeri değildir..
                              Bir hoparlörün ses kalitesi;

1- Kaç ohm olduğuna (bu sesin netliğini belirler) ki genelde öğrenemezsiniz.. Bu değer hoparlörün sargı sayısı ile orantılıdır..
                              2- Kaç watt RMS'ye sahip olduğuna bağlıdır.. (RMS hoparlörünüzün gerçek ses seviyesini veren değerdir).

Teknik sorunlar ile upraşmak istemiyor iseniz diyeceğim odur ki; genellikle ahşap kaplı ve ağır hoparlörler daha kaliteli ses verir..

Winamp ve Windows Media Player kullanırken daha net ses alabilmek için DFX programını kullanmanı öneririm. Ama eğer hoparlörler pek iyi değilse farkettirmez kalitesini..

-------

Ekleme: Bilgisayara herhangibir hoparlör bağlamaktan bahsediyor isen eğer bu pek sağlıklı olmaz.. PC için tasaranmış speakerlar kullanman daha mantıklı olur. Diğer hoparlörler (örneğin iyi bir müzik setinin hoparlörü) çok yüksek ses gücü verdiğinden anfi olmadan bağlandığında ses vermez. Haricen kullandığın amfi ise eğer fazla güçlü ise ses kartını yakabirsin..
                              Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

• PREMIER PHTV29 HOME THEATRE 2 + 1 VFD
                                • Çıkış Gücü: Subwoofer 50 w
                                • Ön Hoparlörler: 15 w x 1
                                • Surround: 15 w x 1
                                • Empedans: (8) ohm
                                • Sürücü Ünitesi: Subwoofer (5. 25'')
                                • Hoparlörler (3'' + 1.5'') x 2
                                • Frekans Cevabı: 30 Hz - 20 KHz
                                • Yan Hoparlörlerin Ayırması: 45 dB
                                • Sinyal / Gürültü Oranı: 60 dB
                                • Güç kaynağı: AC 220 v / 50 Hz
                                • Ekranlanmış hoparlör kabinleri
                                • CD, VCD, DVD, uydu alıcı, stereo tuner
                                • PC gibi harici kaynaklar ile uyumlu
                                • Genişlik: 440 mm
                                • Genişlik: 440 mm
                                • Yükseklik: 150 mm

PREMIER PHTV29 HOME THEATRE 2 + 1 VFD

KASIM ABI BENIMKI BUNDAN OZELLILERIDE BU AMFI TAKILIRMI BUNA
                                İstanbul Yalakası Degil Memleket Sevdalısıyız...! бордовый-голубой
                                Ана Ивановић-VEFASPOR-Maria Yuryevna Sharapova......ARsHAVİn'Lİ...

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X