Zaten formattan sonra da sorun çözülmüyorsa, bu sefer sorun modemdedir ve firmware güncellemesi yapman lazım. Ya da garantiye vereceksin. İlk önce ödünç bir modemle denersiniz bilgisayarları kesin emin olduktan sonra gerisine bakarsınız. Ya da format atmadan başka bir modem ile deneme yapın. Zaman kaybı olmaz.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Bilgisayar - Donanım (Haberleş - Yardımlaş)
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Google DNS Servisi Açtı (Tüm Sitelere Ulaşım Sağlayın)
Google DNS Servisi Açtı (Tüm Sitelere Ulaşım Sağlayın)
Artık youtube gibi yasaklı sitelere google'ın sağladığı DNS servisi ile hızlı bir şekilde girebileceksiniz.
Yeni DNS'lerimiz oldukça kısa
8.8.8.8 ve 8.8.4.4
Kaynak : http://code.google.com/intl/tr-TR/speed/public-dns/
Bu yeni dns'lerle sayfa gösterim hızlarımızda iyileşecek."Ben TRABZONSPOR kaptanıyım, başka kaptanların arkasında sahaya çıkmam." Dozer Cemil
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCafer Abi, 32 & 64 Bit demek, 32 ya da 64 tane "1" veya "0" ın yanyana gelmesi demektir. Bu da sahip olduğun notebook, netbook veya masaüstü bilgisayarın hangi tür mimariye sahip bir CPU yani işlemciye sahip olduğuyla alakalıdır. 32 Bit CPU'lu sisteme zaten 64 Bit İşletim Sistemi kuramazsın. Ama tersi mümkün yani 64 Bit CPU'lu bir sisteme 32 Bit İşletim Sistemi kurabilirsin.
Burada bakacağın ilk durum sahip olduğun sistemin CPU'su yani işlemcisi. 64 Bit CPU ise 64 Bit Windows 7 kurabilirsin. Bu birinci aşama, ikinci aşama ise sahip olduğun ekran kartı, ses kartı vs gibi donanımların 64 Bit driverları olması lazım. Yoksa o donanımları kullanamazsın.
32 Bit İşletim Sistemleri 4 GB yukarı bellek erişimi sunamazlar. Çünkü bu teorik olarak imkansız. Bu karşılaştırmayı http://support.microsoft.com/kb/946765 buradan yapabilirsin. Konu Vista üzerinden anlatılıyor ama olayın özünü kavratabilir.
http://www.pclabs.com.tr/2009/02/06/...rak-edilenler/ buradan da konunun derinliklerine inebilirsin Abi.
Aralarında o mu döver yoksa bu mu gibi tartışma yok. Sen sana hangisi uyuyorsa onu kullanacaksın. 64 Bit Windows 7 uyuyorsa onu kullan. Burada önemli olan senin sistemin. Uygunsa onu yükle. 64 Bit uyumlu işletim sistemleri var, hatta bundan sonra 32 Bit İşletim Sistemleri yazılmayacak. Fakat diğer yazılımlar olayı geriden takip ediyorlar.
İntel Core 2 Duo CPU T 6400. 2.00GHz bir işlemciye,
4GB RAM'e, 250 GB hardiske sahip.
Yalnız bilgisayar özelliklerinde 32 bit İşletim sistemi yazıyorEn son Cafer KILIÇSOY tarafından düzenlendi; 04.12.2009, 17:33.ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
"Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''
- Alıntı
Yorum
-
Cafer Abi göz kırpmanın nedeni anlamadımama sen istersen notebookuna 64 Bit versiyonunu yükleyebilirsin Windows 7'nin. İşletim Sistemi notebook özelliği değildir. Senin notebookuna istersen 64 Bit versiyonun yükle. Bir bakarım olmadı driverlarına onları da yüklersin.
En son ceserdar tarafından düzenlendi; 04.12.2009, 17:06.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCafer Abi göz kırpmanın nedeni anlamadımama sen istersen notebookuna 64 Bit versiyonunu yükleyebilirsin Windows 7'nin. İşletim Sistemi notebook özelliği değildir. Senin notebookuna istersen 64 Bit versiyonun yükle. Bir bakarım olmadı driverlarına onları da yüklersin.
ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
"Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''
- Alıntı
Yorum
-
Yüklemedim henüz. Verim alabilirmiyim alamazmıyım diye tereddüt ediyorum. Haliyle yükseltme de yapamıyoruz. Yeniden yüklemem gerekiyor ki o zaman da bütün programların yedeğini almam gerekiyor.
Bluetooth konusunda haklısın. Vista'dan yükseltme yaparken de bu sorunla karşılaşmıştımODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCafer Abi yükledin mi? Senin CPU 64 Bit zati. Baktım Windows 7 driverlarını buluyormuş. Sadece sanırım Bluetooth da bir problem oluyormuş, onun da driverı var.
64 bit de ne kadar denediysem olmadı.
Bir türlü uyumlu driver bulamadım."Ben TRABZONSPOR kaptanıyım, başka kaptanların arkasında sahaya çıkmam." Dozer Cemil
- Alıntı
Yorum
-
Özgür Abi, hangi marka ise notebookun onun uluslararası sitesine bakacaksın. Baktın driverlar yok, e-mail atacaksın. Eğer driver yoksa yapacak birşey yok.Cafer Abi verim alırsın. Bir fark yok sonuçta, 32 Bit desteği var Windows 7'nin. Değişiklik olmaz ama ne zaman olur? Gidersin 8 GB RAM alırsın o zaman zaten mecbur kalıcaksın 64 Bit sürümünü kurmaya. Yoksa böyle bir niyetim, 32 Bit devam et Abi. Yoksa başka türlü aralarında bir performans farkı gibi birşey yok.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÖzgür Abi, hangi marka ise notebookun onun uluslararası sitesine bakacaksın. Baktın driverlar yok, e-mail atacaksın. Eğer driver yoksa yapacak birşey yok.Cafer Abi verim alırsın. Bir fark yok sonuçta, 32 Bit desteği var Windows 7'nin. Değişiklik olmaz ama ne zaman olur? Gidersin 8 GB RAM alırsın o zaman zaten mecbur kalıcaksın 64 Bit sürümünü kurmaya. Yoksa böyle bir niyetim, 32 Bit devam et Abi. Yoksa başka türlü aralarında bir performans farkı gibi birşey yok.
Mail attım driver linkini verdiler ama verdikleri link yine aynı driver."Ben TRABZONSPOR kaptanıyım, başka kaptanların arkasında sahaya çıkmam." Dozer Cemil
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Özgür Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGoogle DNS Servisi Açtı (Tüm Sitelere Ulaşım Sağlayın)
Artık youtube gibi yasaklı sitelere google'ın sağladığı DNS servisi ile hızlı bir şekilde girebileceksiniz.
Yeni DNS'lerimiz oldukça kısa
8.8.8.8 ve 8.8.4.4
Kaynak : http://code.google.com/intl/tr-TR/speed/public-dns/
Bu yeni dns'lerle sayfa gösterim hızlarımızda iyileşecek.
Deneyelim bakalım.teκ κardeş dгogнeda uпiтed
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak İskender66 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleWindows 7 Home premium'un (32 bitlik) internetten ücretsiz temin edebileceğimiz indirebileceğimiz linkini falan nasıl bulabiliriz acaba?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBir yanlışı düzeltmek lazım.32 Bit CPU'lu bir sisteme zaten 64 Bit İşletim Sitemi kuramazsın. Burada büyüklük küçüklük açısından bir karşılaştırma değil 32 - 64 Bit.
FxY
- Alıntı
Yorum
Yorum