Ben de Tolga'yı sever savunurdum. Ama birisini savunacağım derken başkasıyla mukayese ederek savunmak tutarsızca geliyor. ( Bunu ben de yapıyorumdur belki. ) Tolga yedi Onur'da yerse aynı şeyler söylenir mi? Onur yiyor Tolga'da yer vs. vs. Bunlara gerek yok.
Geçmiş sayfalara bakarsanız Tolga'ya ne kadar inandığım, ne kadar savunduğum ortadadır. Ben elimden gelince destek oluyor, koruyor, savunuyorum AMA sen de biraz üzerine koy be kardeşim. İlk gün neyse hâlâ O'sun. Senelerdir kaleci yapmaya çalışıyoruz Tolga'yı. Madem bir kaleci yetiştireceğiz Onur'u oynat O yetişsin. Hem daha genç hem de daha yetenekli ve gelişim gösterecek yapıda.
Tolga bu akşam %100lük pozisyonda kurtarabilir %100lük hata yapıp gol de yiyebilir. Tolga değişir mi bilmiyorum ama bende ki misyonu dolmuştur.
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
O zaman duygusal davranıp bir başka futbolcuyla kıyaslamaya gerek yok. Sırf savunacağım diye Tolga'yı sevimsizleştirmeye gerek yok. İyi bir insan olduğunu, çok iyi bir karakteri olduğunu biliyorum. Ama pozisyonlarda gözlerimizi kapatıp Tolga'nın acaba tuttu mu? tutabilecek mi? diye pozisyonun geçmesini beklemeye de gerek yok.
Kalede güven verdiğini düşünmüyorum. Sylva alınmadan önce Onur ve Tolga ligi götürür demiştim. Ama Tolga kampta hiçbir şey katmamış üzerine. Bunu Brugge maçında gördük.
Milli takıma seçiliyor edebiyatıda yapmayacağım. Onur son 1-1,5 yıldır düzenli olarak ümit milli takım kalesine çağırılıyor.
Sende ki misyonunun dolmama nedeni O'nu çok sevmenden dolayıdır diye düşünüyorum.
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Kesin ve kesin bu iş Tolga ile olmaz .
Ben bugün Tolga'yı kadroda görmek istemiyorum.
Ahh Sadri başkan bu kadar iyi işler yaptın bir kaleci sorunumzu çözemedin
O zaman duygusal davranıp bir başka futbolcuyla kıyaslamaya gerek yok.
Aslında Onur'la kıyaslama yapmak istememiştim ama öyle yapmışım sanki.
Duygusal da yaklaşmıyorum aslında ama milli takım edebiyatı yapıyordum biraz da.
3 maçta 5 gol yerse Onur için de aynı şeyi söyleyecekmisin acaba ?
Kesinlikle demeyecegim. Cünkü ben Onur'da müthis bir yetenek görüyorum. Gol yiyebilir, hatada yapabilir. Henüz cok genc bir futbolcu ve gelecegi cok parlak. Tolga'da ise durum farkli. Onun Trabzonspor'un kalesini koruyacak kapasitede olmadigini her zaman söylüyorum ben. Bunu sadece simdi degil 3-4 sene önce de diyordum. Cünkü onda yetenek falan görmüyorum. Bana göre tamamen bos bir kaleci.
En son Terzioğlu tarafından düzenlendi; 24.08.2008, 13:09.
"CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -
Yorum