Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Forma konusunda şu-bu takımların forması ile aynıymış falan zerre umrumda değl.

Katalog giydiğimiz için elbet birisi ile aynı olacak.

Önemli olan forma güzel duruyor mu?

Bence çubuklu formamız gayette güzel.Bir çubuklu daha nasıl olacaktı ki.

Umarım kumaş kaliteside iyidir.
    ÜNALKARAMANSPORLU..

"
    Ben yarın bırakır giderim, bu gençlerle seneye neler yapacaksınız görürüm. " Ünal Karaman

Yorum

• tam ben yazicaktim yukarda arkadas yazmis. öncelikle söylim ben cubukluyu cok begendim kesin alicam 2 tane.

bizim cubuklu forma gecen sene giydigimiz mavi formanin aynisi iste. birtek renkleri degistirilmis. ama ben gecen senede mavi formayi almistim en cok o hosuma gitmisti.

cok güzel oldu cok. aradaki ince beyza cizgiler olmasaydi cok düz olurdu ama bu sekil süper olmus
      2010-2011 Süperlig Şampiyonu TRABZONSPOR

Yorum

• Forma lansmanı yapıldığı zaman daha farklı konuşuyor olacağız emin olun.

Bugünü sağlıklı değerlendirmek için çok değil biraz geriye bakıp süreçleri biraz hatırlayalım.

Kendi gerçeklerimizi göz önüne almadan yapacağımız yorumlar gerçekleri ıskalamamıza neden olabilir.

Buyurun geçmişte forma ile ilgili kulüpten yaşanan olaylardan diyaloglar:

-Başkanım forma sayılarını artırsak?
        -Satılmaz o kadar.

Formalar yok satar, ek sipariş verilir.

-Başkan: Böyle rezalet olmaz
        -Hayrola efendim? Nedir sorun
        -Piyasada forma yok!
        -Satıldı işte hepsi, ek sipariş verdik
        -Ben anlamam.
        -….

-Başkanım Nike’ye söz verdiğimiz ödemeyi yapmamız lazım.
        -Beklesin, ayarlarız

Aradan biraz zaman geçer;
        -Başkanım forma ödemeleri
        -Dur, acelesi mi var.
        -Başkanım aylar oldu, söz verdiğimiz tarih te geçti ne yapacağız?
        -Ödeyin adamların formalarını öyle iş mi olur.
        -???!

-Efendim TS Club için yaptırdığınız formalar Nike'ın formalarının aynısı oldu.
        -Olsun, maviyi bordo, bordoyu mavi yapın olsun bitsin.
        -İyi de adamların haberi olacak bu işten.
        -Olsun

Aynı eski yönetici: Bu Nike bize niye para vermiyor?
        -Adamlarla yaptığımız sözleşmeye uymadığımız için olabilir mi?
        -Ben anlamam, bize para verecekler, biz büyük kulübüz. Başka sponsor bulun, adamlar duymadan.
        -Teklifleri aldık rakamlar pek yüksek değil. Finale dört marka kaldı. En yüksek teklifi vereni taraftarın beğeneceğini de sanmıyorum.
        -Adidas?
        -Adamlar bizimle çok görüşmek istemiyor.

Araya TS Club eski çalışanı girer, olaya Almanya Global Adidas’tan Türk yönetici dahil olur. Onun selamı, Adidas Türkiye için fazlasıyla yeterlidir, zira adam ‘fener bir daha Adidas giyemez’ dese, asla giydirmeyecek kadar etkili bir konumdadır.

Süreçten Nike’nin haberi yoktur. Zaman geçiyordur ve forma siparişleri verilmemiş, model seçilmemiştir. Yönetim içinde uyumsuzluk zirvededir.

Adidas daha önce burada paylaşılan modelleri önerir.

-Adidascığım modelleri seçtik başkan bir de siyah forma istiyor?
        -Hangisinin yerine?
        -Çubuklu beyaz bordo tamam
        -Dördüncü forma mı?
        -Başkan istiyor
        -İsterse Amerikan başkanı istesin, dördüncü forma olayı yok bizde. Üç bant üç forma, iki olabilir ama dört olmaz. Bayern Münih Real Madrid olsa dördüncüyü alamaz, konseptimiz bu.
        -Başkan ısrar ediyor.
        -?
        -Siyah forma altın yaldız olacak.
        -Mümkün değil, kullanılan renk başka takımda kullanılmıyor. Siyah yanına neon mavi olabilir. Üç formadan biri olarak tabii.
        -Neyse kalsın bari.

-Antreman kitlerini de sizin renklerinizde ayarladık, havacı maviyi de ekledik. Önerdiğimiz iki antreman setinden birini almalısınız ama siz ikisini de istiyorsunuz. Antreman konusunda modellerimiz standart, antreman kitleri sayısında futbol direktörünün söylediği rakamlar konusunda emin misiniz? Fener bile söylediğiniz rakamın dörtte biri kadar sipariş veriyor.
        -Kayseri’de de yaptık kardeşim bu işi biz.
        -Emin misiniz?
        -…

Forma modelleri hazır sözleşmeyi imzalayacak mıyız? Banka teminatları tamam mı?
        -Valla seçim var, yeni yönetim ne der bilmiyorum, beni de ayırdılar zaten, aylardır genel müdürümüz de yok.

Yönetim değişir, sözleşme imzalanmadan tekrar Nike’nin kapısı çalınır. Adidas zaten istemeden girdiği bu süreçten ve verdiği tavizlerden bin pişmandır. Bir daha Trabzonspor ile isminin yanyana gelmesini bile istemez.

Bir önceki sezon yönetim kavgaları yüzünden son anda seçilen modeller yurt dışından tamamlanmış, o sayıda forma temin edilemediği için forma model sayısı artırılmıştır. Nike’nin sunduğu standart renkler dışında renklerimiz olduğu için, katalogdaki tek bordomavi forma iki sezon önceki modele benzer bir modeldir ve Ofspor tarafından giyilmiştir. (Yeri gelmişken Trabzon’da Trabzonspor ve 1461 dışında hiçbir takım bordomavi giymemeli. Asla!)

Kötü geçen sezon, forma satışlarını da etkiler. Yeni yönetimin önündeki krizlerden biri de yine forma konusudur. Forma sipariş tarihleri geçmiş, atı alan Üsküdar’da maç yapmaya başlamıştır. Sipariş tarihlerinin fazlasıyla geçilmiş olması, eldeki seçenekler konusunda yönetimin elini kolunu bağlar. Beyaz forma konusunda yine Ofspor Ofluluğunu yapmış benzer model seçmiştir, değiştirilmesi konusunda uyarılır. Beyaz üzerine yapılan baskı klasik bir çözümdür ( keşke daha güzel ve özel bir desen yapılsaydı ).

Yeni sezon formalarının ilk tanıtımı forma sponsorunun açıklanması sırasında olur. Yanlış manken seçimi, beyaz formada uygulanan sponsor uygulamalarının özensizliği dikkatli gözlerden kaçmaz. Bordo formanın çizgilerinin mavi değil, beyaz olması taraftar için hayal kırıklığıdır. Bu şartlara rağmen forma sponsorluğu karlı bir anlaşmadır.

Yönetim her konuda olduğu gibi forma konusunda da hassastır. Forma satışlarındaki hedefler büyüktür, taraftarın katılımı adına maç artı yeni sezon forma, kombine artı forma, eski sezonda indirimler gibi pek çok adım atar. Forma satışının fazlalığı hem kulübe ekonomik katkı hem sponsorlar konusunda kulübün elini güçlendiren bir etken.

Herkes üçüncü ve sona saklanan çubuklu formayı merak etmektedir. Taraftar forumları, duyumlar, duymuş gibi yapanlar, sabırsızlıklar niye ortaya çıkmadı baskıları eşliğinde forma görüntüleri bir anda ortaya çıkar. Sızıntıya neden olan TS Club bayisi olayın bu aşamaya geleceğini tahmin etmemiştir. Sabırsızlığın sonucu bunlar.

Forma lansmanı profesyonelce yürütülmesi gereken bir süreç. TS Club İstanbul genel müdürlüğü kapatılmış, elemanlarının çoğunun işine son verilmiştir. Bir marka yönetimi yıllar içinde ancak bu kadar yanlış yapılır. Yeni yönetimin bu konularla ilgili neler yapacağını merak ediyorum. Mütahit anlayışının konu ile ilgili çözüm üreteceğini inanmadığımı da not etmiş olayım.

Görüntüleri sızan formanın tek görüntüsü, kötü ışıkta çekildiği için gerçek renkleri yansıtmıyor. Olayı yurtdışındayken Twitter üzerinden öğrenen Nevzat Aydın haklı olarak kızdı ve konu ile ilgileneceğini söyledi.

Görüntülerin sızdırılmaması konusunda çok ısrarcı oldum her zaman. Bunun ticari bir sır ve mahremiyet olduğunu vurguladım hep. Formayı erken görmenin kimseye bir faydası olmuyor. Yemeğin lezzeti kadar sunumu da önemli.

Her sezon, sadece bizimle ilgili olmayan bir süreç yaşıyoruz; Dünyadaki ve Türkiye’deki tüm takım taraftarları bizim gibi takımlarının yeni sezonda giyecekleri formaları merak eder. Formalar açıklanınca tıpkı bizde olduğu gibi yerin dibine batıran da olur, yere göğe sığdıramayan da. Sezon başlayıp, formalar takımların-futbolcuların üzerinde görülünce ve başka takımların da modelleri görülünce konu daha sağlıklı konuşulmaya başlar, herkes ister istemez olayı kabul eder.

Büyük kulüp olmak sadece ‘ben büyüğüm’ demekle olmuyor, büyük ve gerçek kulüp gibi davranmakla oluyor. Taraftarın isteği masum, sevdiği beğendiği modelleri bir an önce satın almak. Yönetimlerin görevi futbolcu transferi kadar kulübün kurumsal yapısını sağlam temellere oturtmak. Her gelen bir öncekinden her konuda enkaz devralarak geldi bugüne kadar.

Model konusunda Nike’yi suçlamak ta anlamsız. Önünüzdeki seçenekler belli ve adamlar sizin seçip beğendiğinizi size sunuyor. İşin estetik kadar ekonomik boyutu da var ayrıca. Aynı durumda yönetici olarak görevi size verseler yapacaklarınız üç aşağı beş yukarı aynı. Bu durum sadece bizim kulüp ile ilgili de değil. Türkiye’de en çok forma satan fener için de süreç aynı; sponsor modelleri önerir siz en fazla bir modele müdahele edebilirsiniz o da yine onların seçenekleri içinde.

Forma bir kulüp için marka değerini pazarlamak adına en etkin araç. Bırakalım bu konuyu işinin uzmanları yapsın. Dünya devinin enerjisinden pozitif yararlanma derdinde olmalıyız. Kulüp kurumsal ve ekonomik olarak sağlam durabilse isteklerimiz çoktan olmuş olacak.

Umudumuz yeni yönetimin saha başarısının ötesinde kulubün gerçek kurumsal yapılarının sağlamlaştırılması konusunda atacağı adımlara olan inancımız. Özellikle TS Club konusunda Muharrem Usta’nın ve Nevzat Aydın’ın duyarlılığı ve yaklaşımı taraftarın beklentileri ile örtüşüyor.

Bir sonraki sezon forma modelleri biz görmesek te bellidir ve büyük ihtimalle seçilmiştir. Yönetimin forma promosyonları ve telaffuz ettikleri rakamlar bu işe gösterdikleri ciddiyetin yansıması bence.

Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonasında milli takımlarda gördüğümüz yeni modeller ve kesimler kulüp formalarına uyarlanmaya başladı. Nike geleneği yenilikleri önce milli takımlarda kullanıp sonra kulüp takımlarına yansıtmak. Tahminim bir sonraki sezon çizgileri bu kalıplar içinde yer alacaktır. Bir sonraki sezonda seçilecek modeller büyük ihtimalle Fransa veya Amerikan milli takımlarının kalıplarından olacaktır. Ben olsam -madem bu sezonda bordo ağırlıklı çubuklu seçildi- mavi ağırlıklı çubuklu, Aston Villa tarzı bir bordo, Amerikan milli takımında olduğu gibi bir kolu bordo bir kolu mavi beyaz forma seçerdim. Forma setini tamamlayacak şort ve çorap yenilikleri takımın birlikte tek tip seçeceği kramponlarla uyum içinde olabilir.

Özendiğimiz kulüpler gibi olalım önce, formamız arkamızdan gelir zaten.

Fazla uzun mu oldu? Sıkmamışımdır umarım. Zamanınızı aldım, kusuruma bakmayın.

https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• İlk olarak the_storm_boy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Footyheadlines a feysden ben gönderdim fotoğrafları. Onlarda paylaştı
          Abicim bir kaç gün daha bekleyemiyor musunuz bu hafta çıkacak zaten

İlk olarak the_storm_boy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Rezillikle ne alakası var? Sonuçta formalarımız bunlar.
          Şurda özerin sızdırdığı fotoğraflar olsa hoş olur muydu? http://www.footyheadlines.com/2014/0...-released.html İtibar zaten yerlerde

İlk olarak My tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bordo forma da beyaz şort bordo tozlukla kurtarılabilir mi acaba...? sırt numarası da mavi olur mesela...?
          Sanmıyorum o formaya kombin yapacaklarını. Çünkü o forma şortuyla birlikte bir takım halinde. Şortta çizgi var. https://zete.com/wp-content/uploads/..._dhaphoto1.jpg Ayrıca bordo forma beyaz şortla iyice elazığspor'a döneriz o da ayrı bir konu

İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Trabzonspor'un forması Trabzonspor'un renklerine özel, yeniden ve ilk defa üretildi. Beyaz detayın katalog formalarında olduğunu sanmıyorum.
          Abi şu "Trabzonspor'un renklerine özel" olayı bir artı değil ki ya. Bir zahmet bizim renklere özel olsun. Forma katalog mu? katalog. Rize ile aynı mı? aynı. Farklı olan sadece katalog formayı beyaz kontur ile basmış olmaları. Millet Nike'ın etinden sütünden yararlanıyor biz de reklerimiz bize özel diye övünmeyelim bir zahmet bir zahmet.

Nike'ı diğer hiç bir forma üreticisiyle kıyaslamam ama daraldım artık nike'tan ya. 8 yıldır Nike giyiyoruz şöyle efsanevi diyebileceğimiz bir forma çıkmadı. Tamam 14-15 sezonu formaları uyumlu, güzel ama "efsanevi" değil. Shaktar'ın, Bilbao'nun setlerinden bir tanesini görebilseydik en azından.

Yönetimlerin hatasını her zaman söyledik ama Nike'ın da bizi takmadığı açık. Bu iş ne bize ne onlara yarıyor artık. Gelecek sene de sağlam bir set çıkmazsa kendilerine en kısa sürede veda edelim. 2007'de yaşamıyoruz. Diğer markalar da artık kendilerini çok geliştirdi, çok güzel formalar çıkarıyorlar. Değişim şart.
          ● Koyu Bordo - Açık Mavi ●

Yorum

• Zaten o fotoğrafla rezil olduğumuz yetmezmiş gibi bir de footyheadlines'e göndermişsiniz.Zaten bir kaç gün içinde çıkacak formalar.

Nike ile adidas dünyanın en iyileri.Adidas bizimle görüşmeye meraklı değilse nike tek seçeneğimiz.Geçmişte pumanın yaptığı formaları da gördük.Pumayla anlaşsak bile bize yapacağı en fazla bursaspor ayarında formalar.Nike ile geçmişimiz de var.Her şey usulüne uygun olursa 14-15 sezonundaki gibi nasıl formalar çıkabileceğini gördük.

Yorum

• dayı lansmana çağırılarak esprili bir dille olay başka boyuta taşınabilir. büyük gaflar böyle aşılıyor. kapatmaya çalışmaktansa üstüne gitmek şakaya çevirmek insanların ilgisini çeker, daha çok konuşulur medyada yer alırız.

Yorum

• bir anda aklıma şöyle bir komplo teorisi geldi; (özellikle belirtmek isterim ki bu teorinin aklıma gelme sebebi çok şüpheci veya hayalperest olmamdan değil, daha önce çubuklu formayla ilgili yapılan açıklamalar yüzündendir.)

bu forma sızma olayı, yönetimin bilgisi dahilinde oluyor ve çubuklumuz gerçekten de bu model olmuyor. Lansmanda yönetim hem çubuklu formanın muhteşemliğiyle taraftarı mest ediyor, hem de formayı gizli tutmayı başararak, 'trabzon yine formaları sızdırdı' lafını söyleyen, formalar üzerinden yönetimi suçlayan herkese laflarını yediriyor...

yok artık

ayrıca @a f s abiye bilgilendirici açıklamaları sebebiyle çok teşekkür ederim şahsım adına.

edit: imla
                En son Savage Dante tarafından düzenlendi; 15.08.2016, 16:11.

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  dayı lansmana çağırılarak esprili bir dille olay başka boyuta taşınabilir. büyük gaflar böyle aşılıyor. kapatmaya çalışmaktansa üstüne gitmek şakaya çevirmek insanların ilgisini çeker, daha çok konuşulur medyada yer alırız.
                  Formayı sızdırdığınız için teşekkür ederiz. Bu plaketi size kulüp başkanımız adına takdim etmekten onur duyarım. Seneye de yine aynı şekilde en az 1 formamızı sızdıracağınız günü iple çekiyoruz efendim... Darısı diğer mağaza sahiplerine, onlardan da bu aktiviteleri bekliyoruz.
                  t @Selim_Turan

Yorum

• Artık öyle bir durumdayız ki tasarımı geçtik kendi rengimizde olsun bari formalar'a geldik. Hadi bu sene geçti. Anladık. Ama seneye Nike logosundan şortuna çorabına kadar bize özel yani ellerinde ne varsa mesela beyaz Nike logolu bordo çorap, siyah Nike logolu forma beyaz çizgili bordo forma gibi bir şey yine olursa en galiz küfürleri edicem haberleri olsun. Artık cidden forma seti görmek istiyorum, yeter. Formasından şortuna çorabına kadar bize yapılmış set. Tasarım meselesine girmedim daha bile.
                    En son My tarafından düzenlendi; 15.08.2016, 18:37.
                    Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
                    Murat

Yorum

• Cp6XDIZW8AAScF9.jpg
                      Eğo ime asin Trapezunte..

Yorum

• İlk olarak CinarTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        [ATTACH]10287[/ATTACH]
                        evet zamanında paylaşmıştım

Yorum

• İlk olarak trabzonsporkits tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Ben de twitterda gördüm abi.
                          Eğo ime asin Trapezunte..

Yorum

• İlk olarak trabzonsporkits tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bence forma güzel. Ben alıcam bu sene artık. Biz artık görsellik istiyoruz ancak Barcelona real gibi takımlar artık daha sade ve ince özel dokunuşlar ile farklı kalıplar çıkarıyorlar. Real forması işk gördüğümde yakışmadı demiştim ama futbolcu üzernde gördüğüm zaman gerçekten güzel olmuş dedim.
                            Sadece bu ortaya çıkması gereksiz olmuş lansman yapılmalı ancak bu olayın sorumlusu yeni yönetim değil eski yönetimidir. Yeni yönetimin kalitesini seçimini seneye göreceğiz inşallah. Ancak bu sene hedefimiz olan 100-200 bin adet forma satalım artık abi.
                            Ayıptır yahu ayıptır.

Adamlar Akyazı 'da numaralı da bedava forma ve bedava kombine veriyor. Bizim Trabzon halkı da işi zıvanadan çıkardı iyice. Ben istanbuldaym öğrenciym. Ben bile para biriktirip uçaklı kombine almak istiyorum. Trabzonda 2 tane banko kombine alırdım.
                            Hep destek, tam destek çıkmalıyız

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Beklediğin gün geldi büyük Trabzonspor taraftarı! Yeni sezon formalarımızın ilk partisi bu Cumartesi Trabzon'daki TS Club'larda satışta.
                              MCMLXVII

Yorum

• Ilk parti

parti kac forma mesela. Forma icin millet kavga etmesin

HEP
                                DESTEK TAM DESTEK

Yorum

Yükleniyor...
                                X