Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• BBL TV Yayın Toplantısı Gerçekleştirildi 29 Ekim 2013 Salı

Beko Basketbol Ligi’nde canlı yayınlanacak maçların programı konusunda görüşmek üzere Türkiye Basketbol Federasyonu, kulüpler ve yayıncı kuruluş Digitürk yetkilileri, 28 Ekim Pazartesi günü Tbf Binası’nda bir araya geldi. Tbf Genel Sekreteri Ali Özsoy’un başkanlığında gerçekliştirilen toplantıya Tbf Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Tbf Kadın Ligleri Koordinatörü Murat Tümer, Anadolu Efes Genel Direktör Engin Özerhun ve Sportif Hizmetler Müdürü Alper Yılmaz, Beşiktaş İntegral Forex Basketbol Direktörü Erman Kunter, Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Galatasaray Liv Hospital Şube Koordinatörü Murat Özyer ve Digitürk yetkilileri Kadir Kardaş, Murat Murathanoğlu ve Mehmet Özkan katıldı.

Toplantıda Avrupa kupalarında yer alan takımların maç programlarına göre Beko Basketbol Ligi maçlarının gün ve saatlerinin nasıl belirlenebileceği konusu üzerinde duruldu. Basketbol maçlarının dolu salonlarda oynanmasının, Türkiye Basketbol Federasyonu ve kulüp yetkililerinin ortak düşüncesi olarak ön plana çıktığı toplantıda Beko Basketbol Ligi’nin gelecek beş haftası için canlı yayın programı oluşturuldu. Toplantı, 18 Kasım Pazartesi günü tekrar bir araya gelinmek üzere sonlandırıldı.

Yorum

• 8. haftaya kadar oynayacağımız maçların programları belli olmuş.

5. Hafta Beşiktaş - Trabzonspor 9 Kasım Cumartesi 14.00
      6. Hafta Trabzonspor - Aliağa Petkim 16 Kasım Cumartesi 16.00
      7. Hafta Tofaş - Trabzonspor 23 Kasım Cumartesi 17.00
      8. Hafta Trabzonspor - Türk Telekom 30 Kasım Cumartesi 16.00

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        8. haftaya kadar oynayacağımız maçların programları belli olmuş.

Cumartesi 16:00 'da oynanacak içerdeki çoğu maç. Ben ve benim gibi bir sürü arkadaşım, dostum bu nedenle içerdeki maçlara gidemeyeceğiz. Madem amaç dolu salonlarda oynamak, o zaman maçlar pazar günü oynansın. Bu konuda bir baskı yapabilir miyiz bilemiyorum.

Yorum

8. haftaya kadar oynayacağımız maçların programları belli olmuş.

Aliaga macini kaciriyorum. Bursa deplasmanina gidelim mi Murat? :-)
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Aliaga macini kaciriyorum. Bursa deplasmanina gidelim mi Murat? :-)
            Olabilir Oğuz, bu ayki nöbetimi de bu hafta bitireceğim. Bir aksilik çıkmazsa gideriz inşallah.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Cihan Kocaman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Cumartesi 16:00 'da oynanacak içerdeki çoğu maç. Ben ve benim gibi bir sürü arkadaşım, dostum bu nedenle içerdeki maçlara gidemeyeceğiz. Madem amaç dolu salonlarda oynamak, o zaman maçlar pazar günü oynansın. Bu konuda bir baskı yapabilir miyiz bilemiyorum.
              sana katılıyorum içerdeki maçlarımız mutlaka pazar günü olmalı yönetimin bu konuda ve maçlarının yayınllanması için mutlaka harekete geçmeli
              2010-2011 sezonu şampiyonu trabzonspor

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Naçizane paylaşımım şu şekildedir:

TBL için point gard seçimi yerli oyuncudan yana kullanılmalıdır. Bu pozisyon için akla gelen ilk isim Hakan KÖSEOĞLU'dur. Kendisi ne yazık ki hakettiğini bulamayanlardan. Savunmada ayaklarının yavaşlığı handikap oluştursa da hücumdaki geniş saha görüşü onu diğerlerinden ayrı bir noktaya taşıyor. Pozisyon bilgisi üst seviyede.

Diğer yerli oyuncu tercihi ise Cenk AKYOL olmalıdır. Şutör gard pozisyonunda bugüne kadar Efes Pilsen'de beklenen patlamayı yapamadı. 2005 draftında 59. sıradan Atlanta tarafından seçildi ancak NBA için ne yazık ki yeterli değil. Ancak TBL için biçilmiş kaftan bu sezonu İtalya'nın Air Avellino takımında geçiriyor ve fena da oynamıyor.

Cenk'in yanına ondan daha atletik yeteneklere sahip bir swingman (SG-SF) monte edilmelidir. Bu pozisyon için adayım Malik HAIRSTON'(1987-198cm-99kg)dur. Kendisi Oregon mezunu. 2008 draftında Phoenix tarafından seçilip San Antonio'ya gönderilmiştir. San Antonio'da oynadığı pozisyonda E. Ginobili, R. Jefferson, R. Mason, K. Bogans gibi oyunculardan dolayı şişkinlik olduğundan NBDL(Gelişim Ligi)'e gönderilmiştir. Çok iyi bir şutör (% 50 genel şut yüzdesi, % 43 üç sayılık, ). Poziyonuna göre iyi bir ribauntçu (yaklaşık 5 gibi).

Power forvet için Maarty Leunen: 1985-206-100kg. 4 numara için müthiş bir oyuncu. Oregon mezunu (10 sayı-7 ribaunt). 2008 draftı ikinci turda Houston tarafından seçildi, geçen seneyi Darüşşafaka'da geçirdi. Şuanda ise İtalya'nın Cantu takımında. Bileği çok düzgün, iç-dış kombinasyonunu başarıyla oyanayabiliyor. Savunmada da gayretli. Ötesinde ribaunt kovalayabilen, mücadeleci bir oyuncu.

Pivot için daha atletik, top kesebilen bir ouncu Dwayne JONES'u şiddetle öneriyorum. 1983-211-113kg. Bir dönem Efes Pilsen'de kadroya dahil edildi, ancak süre alamadan gönderildi. NBDL'de oldukça başarılı oyunlar çıkardı. Pota altını karartabilen tiplerden.

Şimdi nereden çıktı bunlar diyebilirsiniz. Koskocaman teknik kadro-menajer benim yazdığım isimlerin peşine mi düşmeli? Tabii ki hayır. Bütçemiz ne kadar olacak, onu da bilmiyorum.

Ama menajer tavsiyesiyle getirilecek sıradan oyunculardan kat be kat daha iyi olduklarını biliyorum. İstatistikler aldatıcı olabilir elbette...

Zaten yukarıdaki isimler birer sembol. Hakan olmaz Ahmet olur, Malik olmaz John olur. Takım-kadro mühendisliği denen şeyin üzerinde durmak istiyorum. Sadece şut atan takımlar (3-4 yıl öndeki Seattle Supersonic) ya da sadece atletik zıplayan oyunculardan kurulu takımların ( Eski Portland TB) başarıya ulaşamamaları savunma-hücum, iç-dış, şut-drive dengelerini oturtamamalarıdır.
                2010 Subat ayindan...

Malik Hairston'i simdi Gs istiyormus. Avrupa'da iyi is yapti Hairston.
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• “ZORLUKLARI AŞACAĞIZ”
                  Başkan Yardımcımız Gökhan Saral, “Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ama yaptığımız hamlelerin karşılığını alacağız” dedi.

Başkan Yardımcımız Gökhan Saral, saha sonuçlarının üzüntü verici olduğunu ancak Trabzonspor Medical Park Basketbol takımını hedefe taşımakta kararlı bir ekip olduklarını belirtti.
                  İşte, Başkan Yardımcımız Saral’ın yapmış olduğu açıklamalar:

"Bugün aldığımız saha sonuçları bizi derinden üzse de, Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı’nı hedeflerine taşımakta kararlı bir ekibiz. Koyduğumuz hedeflerden uzaklaşmadık ve bunun için gereken bütün önlemleri almaya devam ediyoruz. İlk 3 haftada aldığımız sonuçların ardından hocamız Hasan Özmeriç ile yollarımızı ayırdık. Tecrübesine güvendiğimiz Hakan Demir'i Başantrenörlük görevine getirdik. Sakatlanan önemli oyuncumuz Khalid Numan El-Amin’in yerine yeni Başantrenörümüzün talep ve onayı doğrultusunda Paul Stoll’u (guard) hızlıca transfer ettik. Bunun ardından Anadolu Efes gibi güçlü bir takımla oynadık. Yapılan kan değişikliğinin hemen sonuç vermesini beklemek hayalcilik olur. Hocamızın zamana ihtiyacı var. Kısa zamanda bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum. Başta hocamız olmak üzere, oyuncularımıza güvenimiz tamdır.

Başta en büyük destekçimiz Muharrem Usta ve Başkanımız Abiş Hopikoğlu'nun koordinasyonuyla, gecemizi gündüzümüze katarak, içinde bulunduğumuz sancılı süreçten çıkmanın gayreti içindeyiz. Başkanımız Hopikoğlu risk alma adına hiçbir sorumluluktan kaçınmayarak yerinde ve zamanında operasyonlarını yaparak takımımızın önünü her anlamda açmaktadır. Sorunları tespit noktasındaki kararlılığımız devam ediyor. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ama yaptığımız hamlelerin karşılığını alacağız. Zorlukları aşma ve üstesinden gelme noktasında yönetim kurulumuz çok kararlıdır ve bunları da aşacak güçte ve dirayetteyiz. Asıl olan Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübümüz ve arması altında göstereceğimiz kaliteli, örnek, istikrarlı mücadelemiz olmalıdır. Bununla birlikte bordo-mavi renklere ve kulübümüze gönül veren çok değerli taraftarlarımızın mutlu olabilmesidir. Trabzonspor formasını terletme şansını yakalamış her oyuncumuzun da taşıdığı büyük sorumluluğu yerine getirmenin sonsuz gayreti ve istikrarı içerisinde olması gerektiğinin ve bizlerin yönetim kurulu olarak taşıdığımız sorumluluk gereği bu konunun sonsuz takipçisi olduğumuzu ve bu yolda da Başantrenörümüzü, müsabakalarda kulübümüzü en iyi şekilde temsil edecek oyunculara şans vermesi konusunda tam yetkilendirdiğimizin bilinmesini isteriz. Önümüzdeki maçlarda çok kıymetli taraftarlarımızın ve camianın dinamiklerinin desteklerini bekliyoruz."

Yorum

• Trabzonspor Medical Park Basketbol Başantrenörü Hakan Demir ile gerçekleştirilen röportaj da transfer olma hikayesini, hedeflerini, bugünü ve yarını konuşuldu…
                    İşte, Başantrenör Hakan Demir’in resmi web sitesinde yapmış olduğu açıklamalar:

Trabzonspor’a transferiniz nasıl gelişti? Sayın Başkanımız Abiş Hopikoğlu, Aliağa Petkim ile olan mukavelenizin 2. yılını yırttığınızı açıkladı. Bu süreci bize anlatır mısınız?

Aliağa Petkim ile 2 yıllık sözleşmem vardı ve orada da takımı belli bir raya sokmuştum. Ama kafamda her zaman daha büyük bir projenin içinde olma isteği vardı. Genel Menajer Nihat Mala Trabzonspor’la anlaştıktan sonra ve hazırlık dönemindeki karşılaşmalarımızda, buradaki projenin büyüklüğünü, yönetimin isteğini ve bu doğrultuda gerçekleştirilen transferleri görmüştüm. Trabzonspor Medical Park’tan da bana bir teklif gelince; henüz emekleyen projeyi büyük noktalara getirme hayaliyle bu teklifi Aliağa Petkim yönetimine ilettim. Aynı zamanda Aliağa Petkim Spor Kulübü yönetimine, bu sene yaşanan belli sıkıntıların çözülmesi kaydıyla, Trabzonspor Medical Park’ın sahip olduğu büyük projenin içinde olmak istememe rağmen, onlarla kalacağımı belirttim. Ancak onlar bana bu sıkıntıların çözüleceğine dair garanti veremeyeceklerini söylediler. Ben de bu cevap ile daha bir gönül huzuruyla, büyük bir projenin içinde olma isteğimi gerçekleştirme fırsatı buldum.

Trabzonspor’un 2. Lige düştüğü yıl, siz Karşıyaka’nın Başantrenörüydünüz ve Trabzonspor için son derece kritik olan Olin Edirne maçını kaybettiğiniz için de size isnad edilen iddialar var. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
                    Aslında ben bu soruya ve bu konuşulanlara cevap vermeyi dahi kendime yakıştırmam. Soruda adı geçen Karşıyaka Spor Kulübü, Trabzonspor gibi Türkiye’nin en değerli kulüplerinden biridir. KSK çatısı altında böyle bir olayın konuşulması dahi çok büyük bir hatadır. Bu hatada da ısrar edilmemelidir. Bana gelince… Ailemin ve benim, hayatımıza hükmeden değerleri tek bir kelimeyle özetleyecek olursam, ‘dürüstlük’ derim. Yaşam süreci, dürüstlük mücadelesiyle geçmiş bir insanın, böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmasını da, hayatlarında bu tip vakaları yaşamayı ve konuşmayı sıradanlaştırmış zavallıların bir hayal ürünü olarak görüyorum. Bunları ortaya atanlar, aynı zamanda Trabzonspor’un büyüklüğü, gücü ve Hakan Demir’in bir araya gelmesinden korkanlardır.

Trabzonspor Medical Park Takımı’nda neyi değiştirmeye çalışıyorsunuz?
                    Her şeyi baştan değiştirmeye çalışıyorum. Oyun felsefemi, şu anda emekleme döneminde olan Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı’nın ana felsefesi haline getirmek istiyorum. Bu felsefe, gittiği her yerde kendini ispat ettiği için de başarı, Trabzonspor Medical Park Basketbol için kaçınılmaz son olacak. Bunun için de çok çalışıyoruz.

Oyun karakterinizi nasıl özetlersiniz?
                    Oyun karakterimi; fiziksel oyuna dayalı, sert savunmanın kararlı ve sürekli halde yapıldığı, takım hücumunun akıcı ve güçlü olduğu, temponun guardlar tarafından ayarlandığı ve yıllar önce Aydın Örs’ün Efes Pilsen’de bize öğrettiği, hâlâ daha sürdürülen total basketbola dayalı bir sistem olarak özetleyebilirim.

Hedeflediğiniz takım ne zaman ortaya çıkacak?
                    Bu takım her hafta bu sistemin üzerine koyarak, detaylarına inerek yoluna devam edecek. Bu doğrultuda da, sistem tam anlamıyla oturduğunda bizi iyi sonuçlar almaya taşıyacak. Trabzonspor, fikstürün başında kaybetmeye tahammülü olmayan maçları kaybetti ve ben de zorlu bir fikstürün kritik döneminde görev aldım. Bundan da hiç çekinmedim. İnandığım 2 şey var: Birisi Trabzonspor basketbol kulübünün gücü diğeri de bu takımın kapasitesi. Bu ikisi bizde olduğu için başarıya ulaşmanın Trabzonspor Basket için kaçınılmaz bir son olduğunu daha önce de belirttim.
                    Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak Beşiktaş maçı için ne söylemek istersiniz?
                    Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı, maçı kazanabilmek adına tüm gücünü parkeye yansıtacak. Beşiktaş’ın ev sahibi avantajı olması nedeniyle daha dikkatli, daha kontrollü ve 40 dakikaya yayılan bir oyun sergilemek zorundayız.

Son olarak camiaya mesajınız nedir?
                    Trabzonspor camiasına ve Trabzon halkına söyleyeceğim en önemli şey şudur: Bizim buraya inanarak geldiğimiz gücü, birlikte ortaya koymalıyız. Tribünleri tamamen doldurmalıyız. Taraftarımız, bize ve rakiplere bu gücü sahada hissettirmeli. Camiamızın tüm fertlerini, Trabzon’da basketbolun kalıcı olabilmesi için bizim mücadelemizin bir parçası olmaya davet ediyorum
                    bordomavi.net
                    Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Medical Park Trabzonspor Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, bugün basın mensuplarına bir kahvaltı vererek gündeme dair açıklamalarda bulundu.
                      Trabzonspor Medical Park Başkanı Abiş Hopikoğlu bu sabah Trabzon'da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek sohbet etti. Basın mensuplarını iyi bir şekilde ağırlayan Hopikoğlu, kendisine sorular sorulara içtenlikle cevap verdi.
                      Başkan Abiş Hopikoğlu, Trabzonspor Medical Park'ın bütçesinin 12 Milyon Lira olduğunu açıkladı. Bütçenin 7,5 milyon liralık kısmının Muharrem Usta ile yapılan iki yıllık sponsorluk sözleşmesinin ilk yılı için alındığını, 2 Milyon liranın Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan geldiğini, 2 Milyon liralık kısmını kendisinin karşıladığını ve kalan paranın da yöneticilerin cebinden çıktığını söyledi.
                      Trabzonspor Medical Park'ın genç takım oyuncularının ve alt yapı hocası Milan Kotarac’ın da hazır bulunduğu toplantıda açıklama yapan Hopikoğlu, “Takımımızın sportif başarı olarak konumu şu an pek de iyi olmayabilir. Ancak bir geçiş süreci yaşıyoruz ve kısa zamanda toparlanacağız. Play Off’a kalacağımızdan şüphemiz yok. Çok daha iyi yerlere geleceğiz “dedi.
                      Basketbol Kulübünün sokağa atacak parası olmadığını ifade eden Hopikoğlu, “ Göreve geldiğimizden bu yana 4 Milyon Lira harcadık. 2,8 Milyonluk geçmiş döneme ait borç vardı. Biz geçmiş borcu kabul ettik, itiraz etmiyoruz. Borcun 1,35 Milyon Liralık kısmını ödedik. Ancak 2 Milyon Liralık borç, faizlerle birlikte 3,5 Milyon Liraya ulaştı. Eski Başkan Mehmet Bülent Alp ile bir araya geleceğiz. Bu ödeme sorunlarını beraber görüşüp faizleri indirmeye çalışacağız “diye konuştu.
                      Galibiyetin ve başarılı olmanın ödüllendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Hopikoğlu, “ Keşke imkânımız olsa da her maç sonunda oyuncularımızı, teknik heyetimizi ödüllendirebilsek. Ancak şu an bu pek mümkün gözükmüyor. Maddi şartlarımız böyle ödemeler yapmamız için uygun değil ne yazık ki “dedi.
                      Basketbolda kurumsal olarak adımlar attıklarını belirten Abiş Hopikoğlu, “Alt yapıya Sırp Koç Milan Kotarac’ı getirdik. Kendisi dünya çapında bir isim. Kesinlikle başarılı olacağına inanıyoruz. Ata Koleji ile de özel bir anlaşma yaptık. Alt yapıdaki 11 oyuncumuza burs verecekler. Önümüzdeki yaz mevsiminde ilçelerde ve Trabzon sokaklarında sokak basketbolu turnuvaları yapacağız. Sokaklara inmeliyiz. Bunun için çalışmalar yapmalıyız " ifadelerini kullandı.
                      Trabzonspor Basketbol taraftarlarından destek isteyen Başkan Hopikoğlu, “ Trabzonspor basketbol taraftarlarının gerçek basketbol taraftarları olmalarını istiyoruz. Tribün liderleriyle konuşup tribünleri doldurabiliriz ama bu çok doğru bir yöntem değil. Trabzonspor Basketbol taraftarlarını yarın Hayri Gür’e bekliyoruz. Yarın kazanmak istiyoruz. Bu takım yarın yenilse bile başarılı olacak. Bize inanın. “dedi.
                      Trabzonspor Medical Park'ın Genel Menajeri Nihat Mala ile ilgili konuşan Hopikoğlu, “Nihat Mala’nın elimizde boş imzalanmış kağıdı var. Bana bu takım ilk sekize giremezse tüm verdiklerinizi alın benden dedi." ifadelerini kullandı.
                      Özellikle yarın oynanacak olan Anadolu Efes karşılaşmasına kulübün cezası olduğu için bayan ve çocukların tribünleri doldurup takıma destek vermelerini istediklerini belirten Başkan Abiş Hopikoğlu, taraftarları Hayri Gür'e çağırdı.

Yorum

• Tutku;
                        2008-09'da 23
                        2009-10'da 21
                        2010-11'de 20
                        2011-12'de 16
                        2012-13'de 19 dk ortalamayla oynamis ligde.

Bizde ise sezonun geri kalaninda 33...

*

Kaya Ispanya'dan dondukten sonra

2008'de Bjk'de 25
                        2009'da Efes'te 22
                        2010'da Efes'te 22
                        2011'de Fb'de 19
                        2012'de Fb'de 18
                        2013'te Fb'de 15 dk almis.

Yorum

• Bu sezon ne kadar maç başlığı açtıysam hepsini de kaybettik.

O yüzden Aliağa maçının başlığını açacak bir baba yiğit aranıyor.

Yorum

• bu sefer başlığı ben atiyim ama genel bölümünde bide biz şansımızı deniyelim
                            2010-2011 sezonu şampiyonu trabzonspor

Yorum

• NCAA'in en ateşli taraftar topluluklarından birisine sahip olan Michigan State Spartans taraftarlarının akıl dolu hareketiyle yine Amerikan basketbol gündemine oturdu.

Izzone denilen Michigan State taraftarları top rakibin elindeyken yanlış geri sayım yaparak rakibini iki kez şaşırttı ve iki top kaybına neden oldu. Aslında sürenin bitmesine 5 saniye varken 8'den geriye saymaya başlayan tarafarlar iki kez rakibi yanılttı ve rakibin top kullanmadan süresinin bitmesine yol açtı.

Columbia gibi genelde başarılı öğrencileri ve üstün zekasıyla övülen bir üniversitenin takımının bu hatayı hem de üst üste iki kere yapması büyük ihtimalle okula döndüklerinde başlarına büyük iş açacaktır.

Son dakika basketbol haberleri, Türkiye, Avrupa ve NBA'den transfer gelişmeleri, maç sonuçları, puan durumları, fikstürler maç sonu analizi.

Yorum

NCAA'in en ateşli taraftar topluluklarından birisine sahip olan Michigan State Spartans taraftarlarının akıl dolu hareketiyle yine Amerikan basketbol gündemine oturdu.

Izzone denilen Michigan State taraftarları top rakibin elindeyken yanlış geri sayım yaparak rakibini iki kez şaşırttı ve iki top kaybına neden oldu. Aslında sürenin bitmesine 5 saniye varken 8'den geriye saymaya başlayan tarafarlar iki kez rakibi yanılttı ve rakibin top kullanmadan süresinin bitmesine yol açtı.

Columbia gibi genelde başarılı öğrencileri ve üstün zekasıyla övülen bir üniversitenin takımının bu hatayı hem de üst üste iki kere yapması büyük ihtimalle okula döndüklerinde başlarına büyük iş açacaktır.

http://basketfaul.com/makale/27464/b...n-videolu.html

Mich St. harika bir okul. Üstüne Tom Izzo gibi eşsiz hoca var.

Haberde Columbia öğrencileri övülüyor. Bu okulun yer aldığı Ivy Konferansı'ndaki diğer takımlar Yale - Princeton - Cornell ve Harvard.

GMAT, SAT, GRE bir yere kadar

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X