Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İyi de trabzon'un-Trabzonspor'un basketbolda marka değeri mi varmış?

Olan biten bunlar, peki sonuç?

Benzer olaylar futbolda olsa ve yazar bunları o gözle sorgulasa "haklı" derim. Çünkü bir birikim ve kültürden bahsedebiliriz.

Yazıda da değinilmiş zaten: Topu topu 3 yıl!

3 yıl önce sayın yazar hangi basketçiyi, hangi basketbol maçını vs. ne kadar takip etmiş?

Doğum sancısıdır bunlar. Yaşayacağız, dayanabilirsek ileride mutlu olacağız. Yok, dayanamazsak üçün beşin hesabını yapıp kapatın şubeyi.

Evet, samimiyim kapatın şubeyi. Trabzonspor'un marka değerini düşeneceklerine TRABZON'un kalkınmasında bu takımın rolünü anlayamamış olanlarla (taraftar-yazar-yönetici) zaten yürümez. Zannediyor musunuz ki basketbol futbol gibidir?

Efes'le boy ölçüşebilmen için her sene koyabilecek misin ortaya en az 16-17 M $?

Yıllardır bu ligde olan, arkasında Trabzonspor'un bütçesinin misli olan kurumlar bulunduran ekiplerin ligdeki durumları ortada...

İşte, burada devreye camiayı tanımak ve sporun detaylarını bilmek giriyor.

Sadece Trabzonspor gözüyle bakarsanız, şube başarısızdır ve yukarıda belirttiğim gibi kapatın şubeyi.

O zaman ben de şunu söylerim: Yıllardır amiral gemisi futbol takımı da başarısızdır! Onu da kapatın!

Altyapıymış... Trabzon'da neyin altyapısından bahsediyorsunuz? Futbolcu yetiştirebiliyor mu o şehir artık? İki tane yaz okuluyla mı basketçi çıkaracaksınız?

Bu iş için kaç tane salon var? Kaç tane açık hava sahası var? Bölge taraması yapan kaç tane hoca var?

Tüm bunları getirip isimlere yıkmak bence, gereksizdir. Doğan Hakyemez'i savunmuyorum; çünkü Antalya günlerini biliyorum. Beklentim çok yüksek değil... Ama eğer yeni bir kulvarda yarışacaksak, kiminle götürecektik işi. Söyleyin hadi, bir isim bekliyorum! ÖZ Trabzon kontenjanından bir isim verin...

Sanıldığı kadar kolay değil bu işler...

Hele bu hafta Gs Cc maçından sonra merak ediyorum tüm yorumları.

*

Adı Medical Parkmış, Trabzonspormuş, İdmanocağıymış... Çok da önemli değil. Trabzon'da Rasic'i izlemenin önemini fark edememiş olmak hepsinden acı!!!
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 04.11.2010, 14:47.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Oğuz, Barış Yurduseven'i sevsek de sevmesek de yazdıklarında doğruluk payı var, en azından önümüzde bir pilot takım rezaleti duruyor ve sorumlular konunun üstünü kapatıyorlar...

Yorum

• Benim yazdıklarım şahsi değil ki Cengiz Abi. Bu yazdıkları futbol için olsa eyvallah derim, ama basketbolda ne kurum kültürü ne de yönetim deneyimi var.

Bu yanlışları bilmeyen yok ki. Sıfırdan başlayıp kusursuz işleyen hangi sistem var gerçek hayatta? Keşke karşılaştırma yapabileceğimiz örnekleri de gösterseydi...

Doğan Hakyemez, masum değil. İyi de kim ak ki, sadece o kara olsun! Bu takımın yönetimi ne iş yapar anlamadım? Sırf dernekler mi (ya da hangi yasaysa ona) uygun olsun diye tanıdıkları yönetime toplayıp prosedürü gideren yönetimin gerçek işlevleri neler?

Sayın Şener, imza törenlerinde masada yer aldı!

Peki, iş kaynak yaratmaya gelince nerede?

Demek ki her şeyi Hakyemez'e yüklemek çıkış değil.

*

Türkiye'de çarpık spor(=futbol) algısının yansımalarıdır tüm bu olanlar. Avrupa ve NBA'de bir basketbol kulübü nasıl yönetilir?

Tepede bir yönetim kurulu vardır, göstermeliktir; ama temel işlevlerini unutmazlar. Camiayı onlar temsil eder!!!

Bunların atadığı basketbol yöneticisi vardır (Ülkemizdeki yapılanmalar spor kulüpleri şeklinde olduğundan basketbol şubesi sorumlusu filan diye adlandırılırlar. Bilinen adıyla Genel Menajer'dir). Koçu kendisi getirir, oyuncuları o alır. Yönetimin kendisine verdiği bütçe doğrultusunda çalışır.

Peki Hakyemez suçludur diyelim. Trabzonspor kulübünün cebimizden bir kuruş çıkmayacak diye sevinçle duyurduğu basketbol şubesinin bütçesi neyle oluşturuldu? Doğru dürüst üyesi yok. Transfer geliri yok, zaten basketbolda genel olarak böyle bir durum yok!

İşte pazarlama=sponsorluklar bunun için var. Bakın, neredeyse her Eurolig takımının bir destekçisi var. Armani Jeans'ten, Unicaja'ya... Kinder çikolotalarını hatırlıyoruz, ya da diğer bankaları... Adam sponsor bulacağım dedi, bizler uyurken gitti buldu. Helal olsun.

Evren transferi...

Ömer Aşık'ın 400 bine oynağını ispat etsin sayın yazar? Ayrıca elmayla armut karşılaştırılmaz. Evren'le Ömer'i kıyaslamak zaten yanlış, üstüne bir de rakamlar koyarsanız milletin kafası iyice bulanır.

Ömer'İn piyasası ve işleviyle, Evren'inki bir mi? Hem mutlu olsun Barış Bey, Evren gelmedi sayılır.

*

Sanırım futbol sorunsuz ilerleyince nereye çatsak diye düşünmüşler. artık basketbol da var. Saha sonuçları da buna müsait...

*

Bu arada hentbol veya atıcılıktan da bahsederler inşallah...

*

Neyse, inşallah bu kadar yanlıştan bir doğru çıkar Cengiz Abi. Çünkü yazarın doğruları bizi yanlışa götürüyor. Diyalektik çıkmazlarda ısrar edersek olayların etrafında dolanır dururuz, bu da kimseye FAYDA sağlamaz.

*

NOT: İki yıl önceki yanlışları bile o zaman değil bugün tartışıyorsak; ben analize masum diyemem; kimse kusura bakmasın. Ayrıca yazıda onca olumsuzluk varken sadece Hakyemez'İn anılması ilginç.

Hani eski yöneticiler, nerede yeniler? Çünkü onlar tabudur, dokunulmazlıkları vardır. Hakyemez ise dışarıdan gelmiş profesyoneldir. Vurun abalıyadır.

Tekrar ediyorum, Hakyemez'e saygım dışında sevgim sınırlıdır. Onu ve icraatlarını savunmam. Fakat onun yerinde olsam bu ortamla uğraşmam basar giderim. Çünkü ondan daha çok bilenler var(!).

İyi de bugüne dek neredeydi bunlar, değil mi?
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 04.11.2010, 16:20.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Oğuz'un tüm söylediklerine ve görüşlerine katılıyorum..

Dışarıdan her gelene bir tukaka durumu var..

Hatalar herkeste var.. Tek bir kişi üzerine yıkmak yakışık almıyor..

Ayrıca Barış Yurduseven hakikaten kendinde bu haddi nereden buluyor?

Basketbol ile ilgili ne geçmişi var.. Hayır yazarlığı, muhabirliğini geçtim.. İzlemişliği nedir?

Yazacak yeni bir alan çıktı beyefendiye yeni ekmek kapısı..

Nedense bunlar köşe yazısı yazmayı da hep birilerine giydirme zannediyorlar..

Olumlu tek satır yok..
          Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• Uğurtan Barış Yurduseven'in tarzı değil mesele, mesele çok daha başka yerlerde ... bir pilot takımı bölgesel lige sokamadık , şunun şurasında 3-5 kişi takip ediyor kamuoyu bile oluşturulamadı ...Bmn'de dahi pilot takım fiyaskosundan haberi olan 3-5 kişi var....
            ayrıca Barış Yurduseven'in basketbol şubesi Trabzonspora devredilsin önerisini son derece mantıklı buluyorum, başka da yolu yok bunun...

Yorum

• Baris Yurduseven'in yazisini okudum, kismen hakli oldugu yerler var.

Ama bu yaziyi yazarken bazi isimleri oldugundan fazla abartmasini anlayamadim.

Sanki ismarlama bir yazi olmus.

Dillerden bir turlu dusmeyen bir Osman Arz var, sayin Arz su ana kadar ne yapmis ne etmistir bunu sormak lazim.

Yonetimsel yanlislar konusundaki dusuncelerine ise harfi harfine katiliyorum.

Yorum

• Barış yurdusevenin yazılarını arka arkaya koyun hep aynı şeyleri yazar.

Ancak bu adamın niye basketbol yazdığını hala anlayamadım.
                Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• Hiç kişilere takılmıyorum.

Şöyle 3 yıl öncesine gidip günümüze kadar yaşananları gözlerimin önüne getirip sadece düşünüyorum.

Hani şapkanın önüne koyulup düşünülmesi gibi. Gerçi şapkayı biz değil, 3 yıldır bu sistemi yönetenlerin, yani muhataplarının önlerine koyması gerekir ya.

Barış yazmış. Sonuçta yazar bu. İstediğini yazmakta hür ve özgürdür.

Yazar neyi yazmış peki ? Bizim 3 yıldır sürekli yazdıklarımızı, gündeme getirmeye çalıştıklarımızı, fikir beyan edip doğruyu göstermeye çalıştıklarımızı yazmış.

Nasıl yazmış ? 3 yılın özetini çıkararak bir yazıya sığdırmış.

Dedik ya kişilere takılmıyoruz diye. Şimdı 3 yıl içinde yapılan yanlışları bir kenara koyup, sadece cımbızla birilerini suçlamak ne derece doğru. Çünkü sistemin çarklarının işleyişi yanlış !

Belli ki sistemin mekanizması bu şekilde işlemek üzere kurulmuş. Bir Allah'ın kulu da çıkıp "yahu biz ne yapıyoruz, nerede hata yapıyoruz" demedi bu güne kadar !

Ama biz dedik. Dediğimiz için zaman zaman ciddi tepki de çektik, belki çekmeye de devam ediyoruz inceden inceden ! Farklı şekilde. Kim bilir !

Sadece tek bir konuya değineceğim. Benim sürekli gündemde tutmaya çalıştığım ve çok önem verdiğim altyapı konusuna. Ve samimiyetsizlik var sistem kurulduğundan beri. Ben gördüm, görmeye de devam ediyorum.

3 Yıl önce de "altyapıya önem veriyoruz" diyenler samimi değildi, bu günde aynı şeyi diyenler samimi değil. Bir arpa boyu yol alındımı ? Alınmadı.

Ve Pilot Takım. Kimin başaramadığı çok önemli değil. İster Trabzonsor kulübü deyin, ister basketbol kulübü deyin, ister Dodo deyin, isterseniz menajer yardımcısı Arif deyin. Hatta malzemeci çocuğa bile suç bulabiliriz ! Çünkü ateşten gömleği kimse üzerine giymez. Pilot Takımı sahaya çıkarmayı başaramayanların, Trabzon basketboluna bakışıdır bu fiyasko ! Ve ne kadar önemsedikleri.

Geleceğimize dair umut yok, ve kalmadı maalesef. Ben yoruldum...

Kültür sporu dediğimiz basketbolda; kavga, dövüş, entrika, ispiyon, adam kayırma, laf taşıma, kendi adamını yerleştirme vs. vs. vs. lere yer olmamalıydı.

Bir birimizi sevip, sayıp, basketbolumuzu nasıl daha ileriye taşırızın hesabını yapmalıydık el ele verip. Basketbolu bilen ve seven insanların hepsine ihtiyacımız vardı bizim. İsim önemli değil, beni sevip sevmemesi de önemli değil. Yeterki basketbola faydası olsun, ben sırtımda taşıyayım. Razıyım.

Bizim için çok önemli iki kurum var. Birincisi Trabzonspor, ikincisi Gençlik Spor. Ve maalesef ki her iki kurum şu anda basketbolumuza ve basketbol kulübümüze negatif bakıyor !

Ve diyorum ki. Basketbolumuz çok ciddi bir şekilde karanlığa gidiyor. Bu karanlığı tersine çevirmek de benim değil, ilgililerin görevidir.

Geç kalmadan !
                  Son ağaç kesildiğinde,
                  Son nehir kirlendiğinde,
                  Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• Fb Ülker, Barça'yı yenerek güzel bir işe imza attı.
                    Çok kaliteli bir kadroları var.
                    Semih ve Ömer'i kaybetmelerine, Engin Atsür'ün sakatlığına, Kaya Peker'in formsuzluğuna rağmen fevkalade oynadılar.
                    Efes Pilsen'de bazı sıkıntılar olsa da onlarda bir ivme yakaladılar sayılır.
                    Polonyalı Vişne'nin yerine sağlam bir takviye yaparlarsa onları da tutmak zor olur.
                    Gs Cafe Crown müthiş bir savunma mantalitesiyle oynuyor, rakiplerine pekte oyun oynama şansı vermiyor.
                    Gerekli anlarda el yakan topları kullanacak şutörleri de var üstelik.
                    Bjk Cola Turka tek başına Iverson transferiyle bile sükse yaptı.
                    Sürekli hücumu düşünen bir yapıları var ve genelde karakteri oturmamış takımlara iyi işliyor bu oyun şekli.
                    Bunun haricinde Banvit geçtiğimiz seneki formunu ve oyuncu yapısını koruyor.
                    Onlarda 'takım' lar diyebiliriz.
                    Bizimle birlikte yükselen ama transfer döneminde gerçek anlamda büyük iş başaran Olin Edirne'yi unutmamak gerekir elbette.
                    Bunların haricinde müthiş seyircisiyle yavaş yavaş toparlanacak olan Pınar Karşıyaka ve ligin kalburüstü takımlarından olan Aliağa ve Bornova'yı şu şablonda geçebileceğimizi sanmıyorum.
                    Tüm bunları neden yazdın derseniz?
                    Playoff hedefine ve o hedefe ulaşılacağından emin olan Doğan Hakyemez'in açıklamaları beni rahatsız etti.
                    Mantıklı değil, kağıt üzerinde buradaki takımların 1'i ya da 2'sinden daha kariyerli oyunculara sahip olabiliriz.
                    Ama halen 'takım' olamadık ve yönetim takviye yapmaktan bahsetmiyor bile.
                    En son Hamdi Karamahmutoğlu tarafından düzenlendi; 05.11.2010, 13:55.
                    ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Uğurtan Barış Yurduseven'in tarzı değil mesele, mesele çok daha başka yerlerde ... bir pilot takımı bölgesel lige sokamadık , şunun şurasında 3-5 kişi takip ediyor kamuoyu bile oluşturulamadı ...Bmn'de dahi pilot takım fiyaskosundan haberi olan 3-5 kişi var....
                      ayrıca Barış Yurduseven'in basketbol şubesi Trabzonspora devredilsin önerisini son derece mantıklı buluyorum, başka da yolu yok bunun...
                      Tamam da Cengiz abi Trabzonspor'daki isimler bu işe hep müsrif gözüyle bakan..

Daha 2. Ligdeyken karşı olanlar.. Bugün de durum değişmedi ki..

İstemeyenlerin eline mi bırakılsın yani..

İki tarafın birbirinden farkı yok ki..

Birisi istemiyor, diğeri yönetemiyor..
                      Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• Bugun Hacettepe Universitesi-ITU macina gittim.

ITU'nun adi ITU Kalebodur olmus bu arada, gorunce hem cok sasirdim hem de cok garipsedim, kale gibi bir takim olamamislar ama maalesef ozellikle yabancilari felaket kotu oynadi bugun.

Her neyse benim deginmek istedigim baska bir konu, ITU'nun formalarinin arkalarinda hani bizim meshur ben yaptim oldu Agaoglu'nun reklamlari vardi.Birden aklima geldi dusundum bu adam bizimle neden daha buyuk capli bir sponsorluk anlasmasi yapmiyor diye.Vallahi icim gitti adam para kesiyor ama sehrini teslim eden takim icin biseyler yapmiyor.Her neyse yapmak zorunda da degil zaten.

Yorum

• Capacity And1'a her haftasonu olduğu gibi yine uğradım; formaları sordum. Ne zaman gitsem "10 gün sonra", "15 gün sonra", "sipariş verdik" diyorlardı. Bu sefer "gelebilir de gelmeyebilir de" gibi Türkçemiz'in süper ikilemlerinden (Dikkat! İkileme değil) en sık dile getirilenini paylaştılar. Nasıl yani diye sorunca da, "siz yine uğrarsınız" dediler. AVM güvenliğinin köpekleri aklıma gelmeseydi, fikri tartışmayı orada kesip fiili darbı düşünmedim değil.

Sözün özü ortada forma filan yok. Açıkçası forma değil de tişört (t-shirt), svetşört (sweat-shirt), kapişonlu hırka gibi alternatif ürünlerden yanayım.

Yorum

• Mutlu demirin sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiş.

Yorum

• Detaylarını bilmeden yorum yapmak istemem. Milli takımlar düzeyinde oynamış, genç bir uzunu yitirmek ne derece doğru? Takviye isteyen bölgedeki elemanı göndermek gereksizdi. Belli ki açıklanmayan sorunlar var.

Hayırlısı olsun...

Mutlu'ya başarılar...

Yorum

• takım güç kazanacağına günden güne güç kaybediyor...herhalde çok ani oldu bu durum, artık bir çaresine bakarlar...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X