Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak gurelalp tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    hazırlık maçlarında da 80 sayılar çok yedik.kazandığımız için fazla üzerinde durulmadı. pota altındaki seçimlerimiz yanlış oldu bence Bonsu gibi bir blokçu ile orayı karartsaydık daha iyi olurdu herkes korkmadan potamıza saldırıyor. kısalar yardıma gelince de dışarı çıkartıyorlar üçlük yiyoruz. Katelynas ta hata yapıldı oraya savunmacı bir adam alınmalıydı
    Ivkovic i ciddiye alabilir diye yazdım hocam Bir hatamız da geçmişteki oyuncuların hocaların başarılarına bakarak hataya düşüyoruz. Ergin Ataman bile Bonsu ile devam etmedi. geçmiş bilgi verir ama yakın geçmiş daha doğru tespit ettirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Ohhooo, sen işi sidik yarışına çevirdin. Bense hiçbir zaman öyle bir şeyi düşünmedim, aklımın ucundan geçmez. Kendimi ispat peşinde koşmuyorum. Dertlerimiz farklıymış, yazdıklarından çıkan budur.

Sen rahat ol, istediğiniz oldu, hoca gitti. Neden dertleniyorsunuz ki? Bakalım yeni geleni hangi sebeple göndermeye çalışacaksınız, çok merak ediyorum...

Altta yazmışsın: "Kötü ise yine eleştireceğiz". Siz eleştirmiyorsunuz, istifa etsin diyorsunuz, arada büyük fark var.
      Türkiyede yaşadığımızı unutma oyuncuların yüzde yetmişi Taraftarların yüzde yüzü sponsorların yüzde yüzü tabii yönetimin yüzde yüzü de türk. Bu kadar Türk bir arada olduğunda onların İngiliz ve Almanlar gibi davranmasını beklememelisin Oğuz. Oyuncu bakar, üç yenebileceğimiz rakibin üçünü de kaybetmişiz odalarına gittiklerinde onlar döner dolaşır sorunu Coach a getirirler. Yönetim toplantıda oyuncuların bireysel perfermonslarından tut da pick and roll savunmasındaki hataları bile kaçan faul atışlarını bile Coach a bağlarlar. Sponsorlar da ayni şekilde başarı beklerlerler kısa sürede. taraftarları ve basını hiç konuşmuyorum... O yüzden Trabzon gibi hedef 6. veya 7.lik olurken kendi ayarındaki 3 takıma yenilirsen Coach gider. bu ırkımızın bir gerçeği ve doğal davranışdır...

Yorum

• İlk olarak dread61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ivkovic i ciddiye alabilir diye yazdım hocam Bir hatamız da geçmişteki oyuncuların hocaların başarılarına bakarak hataya düşüyoruz. Ergin Ataman bile Bonsu ile devam etmedi. geçmiş bilgi verir ama yakın geçmiş daha doğru tespit ettirir.
        Bonsuyu örnek gösterirken oyunculuk özelliklerini anlatabilmek istedim Bonsu olsun demedim

Yorum

• Muharrem Usta ‏@UstaMuharrem 1 dk
          TS Medicalpark..
          ilk maçlar için fikstür iyi.
          FAKAT,
          3 maçlık yenilgi..
          hem de yenmeleri gereken takımlara karşı.
          gözlemlerimi sıralarsam..

1-HASAN ÖZMERİÇ.
          takımı şampiyon yaptı..
          kontratı da devam ediyordu..
          BEKO'da ilk hak onun olmalıydı..
          bence yönetim doğru olanı yaptı.

2-bu takımı Özmeriç kurdu.
          bir iki hamleyle..
          çok iyi olacağını da biliyordu.
          ama geç kalındı.
          bazen basiret bağlanır ya..
          İŞTE ÖYLE BİR ŞEY

3-El-Amin'in sakatlığı sonrası zaten var olan savunma problemi..
          daha da arttı.
          savunmanın güçlendirilmesinde malesef geç kalındı.

4-BEKO'da ilk şansın ona verilmesi VEFA gereğiydi..
          3 maç büyük kayıp oldu..
          AMA OLSUN..
          her şey için teşekkürler.
          YOLUN AÇIK OLSUN KOÇ..

5-bu maçların telafi edilmesi şart..
          teknik ve taktik işimiz değil..
          AMA..
          takımın ortalama 94 sayı yemesi acilen masaya yatırılmalı..

6-BİZ DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ..
          yönetimin,
          yeni bir koçla,
          yeniden başlayarak,
          hızla eksikleri tamamlayıp,
          başarılı olacağına inanıyorum.

7-amaç ilk yılda..
          ligde kalıcı ve umut vadeden takım olmak..
          ŞAYET..
          play-off'lara kalarak..
          avrupa gidilirse...
          BU BAŞARI DEMEKTİR.

8-uzun vadeli yani 5 yıllık amaç ise..
          güçlü bir alt yapıyla..
          şampiyonluğa oynamak..
          euroleague'de oynamak..
          kupalarla tanışmak olmalıdır.
          Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. KAZIM KOYUNCU

Yorum

• Trabzonspor kulübünde basketbol kültürü olmadığı ve takımın da belli bir ekolü olmadığı için kurulduğundan beri futbol takımında verilen refleklerle yönetiliyor ve bu da başarısızlığı getiriyor.

Hiç kimse Trabzonspor isminin olduğu yerde başarısızlık istemez ama basketbol kültürünü kulübe ve şehre yerleştirmeden ve bir ekol yaratmadan da başarı gelmesi imkansızdır. Bu da en azından 4/5 sene demektir.

Doğru ekibi kurduğunuza inanıyorsanız arkasında durmalısınız ve işlerin iyiye gideceği noktaya kadar sabretmek zorundasınız yok doğru ekip kurulmamışsa bu da yönetim olarak sizin suçunuzdur.

Bir de her ne olursa olsun bu kadar çok sayı yiyor olmanın bir izahı yok. takımın yaş ortalaması sıkıntı yaratacağını belli ediyordu ama bu kadar kırılgan olmalarının altında basket dışı etkenler de yatıyor olabilir.

Hangi hoca gelirse gelsin gerçekçi hedefler koyup sağlam adımlarla ilerleme sağlanmalı.
            https://twitter.com/kuyumcuender

2010-2011 Şampiyonu TRABZONSPOR Taraftarı

Yorum

Nerede yazdım Efes ve Bjk maçlarını alamayacağız diye?

*

"İki aydır değişen bir şey yok!" demişsin...

Bu takım ilk idmanını 19 Ağustos'ta yaptı galiba.

İlk turnuvasına 10 Eylül gibi çıktı. İkincisine 20 Eylül'de... Üçüncüsüne 25 Eylül'de...

Türkiye Kupası 3 Ekim...

Yani iki ayda bir şey değişmedi derken, iki hazırlık turnuvasını namağlup kapattı.

Türkiye Kupası'nda 2 maç kazandı, bir tanesini geriden gelerek zorladı.

Haa sonra ne oldu?

Sizin 30+ deyip beğenmediğiniz el-Amin sezonu kapattı.

Bu hafta Alper omzundan sakattı, oynamadı.

İlk hafta Kaya, Olin maçında ise Can ve Tutku hasta hasta oynamış.

Bu halde, sahada çoğu kez iki yabancıyla kalan ve back upları Can - Alper - MAxim gibi genç oyuncular olan takım direnemedi.

Bakın Türkiye Kupası maçlarında Tutku 29 dakika oynarken ligde mecburen 34 dakika oynuyor.

Penney 33 dk alırken, ligde 36'ya çıkmış.

Can kupada 13 ligde 17, Alper kupada 11,5 ligde 14,5 ve MAxim kupada 19,5 ligde 21,5...

Bu artışların nedeni, şüphesiz el-Amin'in sakatlığı. Kaybettiğiniz oyuncu bir winner. Koç onu sene başı istedi-istemedi... Şu dakikada çok mühim değil, o olmasaydı başkası olacaktı ve bu kadroda bir eleman daha fazla olacaktık.

Neyse, uzatmayayım, şimdi bunları büyük ihtimalle kabul etmezsiniz, çünkü siz Trabzon'dasınız her şeyi daha iyi biliyorsunuz!

Gel gelelim, bu yapı, taraflı tarafsız çoğu basketbolsever tarafından play-off adayıdır. Hala da öyledir, hedefinden şaşmamıştır.

Hasan Hoca kalsaydı da, yerine gelecek olan hoca da bu hedefe rahatça ulaşacaktır. En azından temennim ve öngörüm bu yönde. Ancak takımın eksik olan 2 numara bölgesine takviye şarttır. Zaten bunu Hasan Hoca da TED maçı sonrası söyledi. Büyük ihtimalle yeni koç da işe oradan başlayacaktır.

Sorunun BASKETBOL olmadığı gayet açık. Basketbol dışı bir problem varsa ve bunu siz Trabzon'da olduğunuz için biliyorsanız, lütfen paylaşın, ben de diğer arkadaşlar da öğrenelim sıkıntı neymiş.
              Efes ve Bjk yı yazmamışsın doğru ben karıştırdım.

Geçen sene Trabzon da maçı izleyenlerdeki genel fikir BBL ye çıkmamızda El amin etkisi hocadan daha fazka idi.

Bahsettiğin sakatlıklar bahane değil tabii ki özellikle yabancı oyuncu için. Hazırlık maçlarından itibaren artarak yemeye devam ediyoruz. 80 li sayı yememizden herkes gibi sende şikayetçiydin. El amin olsa idi yediğimiz sayının değişmeyeceğini hatta artabileceğini düşünüyorum. El amin de oyunun sadece hücum yönünü oynuyor. Ayrıca maçların ikinci yarılarında da El amin pek kullanılmadı. Kadroda 1 oyuncu artışı belli şeyleri değiştirir ama El amin ile savunma değişmeyecekti.

Hazırlık maçlarında oynadığımız takımlar Telekom haricinde ciddi bir rakip yoktu. Telekomda yeni kurulan ekip ve bizim maçta Andric ve Hüseyin Beşok yoktu. Pota altında 3 oyuncu oynadılar. Kosovadaki turnuvada 7 kişi kalmış kadroda bile sahaya Oğuzhan İsmet ve Mustafa yı sahaya sürmezken son maçta ne oldu da İsmet i 16 saniye oyuna aldı?

BAnvit maçında 3. çeyrekte maçı kaybettik diye gençleri oyuna soktu BANvit de kazandık diye maçı boşlayınca gençlerin dinamizm ile maçı kafa kafaya geldi. Orda bile sahada yorgunluktan Alper top çıkartırken 2 fast break yedik. HAmle yapabilseydi maçı alabilirdik. BAnvitin de Euroleague elemelerinden geldiğiini yorgun olduğunu düşünmek gerek.Karşıyaka maçında Batista yoktu. 3 maçta da yine 80 in üzerinde yedik.Keşke o 3 maçı kaybetseydik de ligdeki 3 maçı alsaydık. Lig maçları kupadan daha önemli.

Takımda bariz şekilde 1 ve 3 numara eksikken aldırmıyorsan kimse bahane üretmesin. Oyuncu özelliklerini hocanın kavradığını düşünmüyorum. Şu anki durum sadece pozisyon eksikliği değil takım olma olgusu ve psikolojik tranva.
              Bu bana geçen seneki HAlil Üner dönemi ile birebir. Soru sordum sizlere HAlil Üner de kalmalı mıydı diye? Cevap gelmedi.

Gösterilen bütün maçları da izledik. Telekom maçı Kaya 8 dakikadır oyunda nerdeyse yere düşecek. Kenar da Eren i görünce faul yaptı ki dışarı çıkayım diye. Hoca ne yaptı Cooley i aldı. Kaya aynı hücumda basit faul yaptı. 2 ledi. Maxim hücumda hücum faulu çalındı sinirlendi ve rakip hücumda gereksiz faulden ikiledi. Bunun gibi çok örnek yaşadık geçen seneden beri. Kadro tam iken bile hocanın süre ayarlamaları, benche oyuncu unutmalarını yaşadık. Geçen hafta Olin maçında sahanın en skorerlerinden Kato nedense faul problemi yokken 3.5 çeyrekten sonra oyuna daha girmedi.Trabzondaki bütün maçlarda oradaydık o yüzden il dışındakiler bunu göremeyebilirler. Maç yayını olmasa gittiğin maçı izleyemesek, TBF canlı yayın mı senin yorumların mı detaylı ve anlamlı olur.

Forma adaletinin basketbolda futboldan daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Katoyu geçen hafta kafa olarak bitirdin. Bu maçta 7 dakika oyunda iken henüz şutu yoktu. Teknik analizleri daha da arttırabilirim.
              Hasan hoca kalsa idi play off hedefinden uzaklaşmış olurduk. Şu an bile hala o sıkıntı büyük. 3 mağlubiyet için Banvit FB GS BJK Efes KSK TElekom maçlarından ekstra 3 galibiyet çıkarmalısın. EN ÖNEMLİSİ KARADENİZ RUHUNA UYGUN MÜCADELE ETMELİSİN SAVAŞMALISIN SAVUNMA YAPMALISIN.

2 sene önce küme düşerken Antalya nın oynadığı basketle şu an bizim ne farkımız var? Antalya son anlarda kümede kalmıştı. Ben bu oyun sistemini istemiyorum. Bu 3 takımdan 94 sayı ortalama yiyorsan kafadaki takımlardan 100 yemeyeceğinin garantisi var mı? Küme düştüğümüz sezon ile bu kadro arasında dağlar var ama o sezonda ligin başlarında rakiplerimize yenildik sonra çıkarmak için bir sezon uğraştık sonuç başarısız. Benzeri play off için geçerli ve istatistik olarak genelinde takımlar play off yapamamış.

Nihat Mala kulübe geldiğinden beri Trabzon da basketbolun konuşulduğu mekanda çoğu kimse istemiyordu. Aldığı fiyattan ötürü huzursuzluk vardı. Kendi oyuncularını ve hocalarını getirecek kulübü eline alacak korkuları var. Geçen sene Cömert Küce yi de çoğu beğenmiyordu benzer durumdan ötürü. Verdiğimiz Giresun final serisi ilk maçından sonra bu takımda yeri olmadığı gerektiği ispatlanmıştı.

Esas meselenin basketbolu yüzeysel bilen yönetimlerden kaynaklandığı aşikar. Üst tarafa da herşey toz pembe gösteriliyor. Sonra mağlubiyetler gelince gerçekler gözüküyor. Başkan yerinde olsam kulübün dışından TS li birini kendime danışman olarak atarım. Doğruyu olduğu gibi söyleyecek biri. Transfer veya kadro kurarken DENETİM YAPABİLECEK SORU SORABİLECEK. Doğrucu Davut olacak.Fikir olarak ayrılsak da bu görevi sen de yapabilirsin bunu samimi şekilde söylüyorum.

Rica ediyorum bana yazarken tadını çıkartın keyfinize bakın diye ifadeler kullanmayın. Bu ifadelerin karşındaki küçümsediğini, atarlandığını kabul etmelisin. Yazdığım yazıyı sidik yarışı için değil konumlarımızı unutmamak için yazdım.Büyüğün olduğumu hiç bir zaman unutmayan Oğuz un saygısızlık yapmasını doğru bulmuyorum.
              En son dread61 tarafından düzenlendi; 28.10.2013, 00:46.

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Burda hiç kimsenin basketbol bilgisini yarıştırdığı yok.

Birileri gerçekleri görmediği ve gereken zamanı hocalara vermediği müddetçe Phil Jackson bile gelse olmaz.
                Bu arada sizi Murat diye başka arkadaşla karıştırdım. Murat Dinç veya Şahinbaş değil di mi?

Yorum

• İlk olarak dread61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Efes ve Bjk yı yazmamışsın doğru ben karıştırdım.

Geçen sene Trabzon da maçı izleyenlerdeki genel fikir BBL ye çıkmamızda El amin etkisi hocadan daha fazka idi.

Bahsettiğin sakatlıklar bahane değil tabii ki özellikle yabancı oyuncu için. Hazırlık maçlarından itibaren artarak yemeye devam ediyoruz. 80 li sayı yememizden herkes gibi sende şikayetçiydin. El amin olsa idi yediğimiz sayının değişmeyeceğini hatta artabileceğini düşünüyorum. El amin de oyunun sadece hücum yönünü oynuyor. Ayrıca maçların ikinci yarılarında da El amin pek kullanılmadı. Kadroda 1 oyuncu artışı belli şeyleri değiştirir ama El amin ile savunma değişmeyecekti.

Hazırlık maçlarında oynadığımız takımlar Telekom haricinde ciddi bir rakip yoktu. Telekomda yeni kurulan ekip ve bizim maçta Andric ve Hüseyin Beşok yoktu. Pota altında 3 oyuncu oynadılar. Kosovadaki turnuvada 7 kişi kalmış kadroda bile sahaya Oğuzhan İsmet ve Mustafa yı sahaya sürmezken son maçta ne oldu da İsmet i 16 saniye oyuna aldı?

BAnvit maçında 3. çeyrekte maçı kaybettik diye gençleri oyuna soktu BANvit de kazandık diye maçı boşlayınca gençlerin dinamizm ile maçı kafa kafaya geldi. Orda bile sahada yorgunluktan Alper top çıkartırken 2 fast break yedik. HAmle yapabilseydi maçı alabilirdik. BAnvitin de Euroleague elemelerinden geldiğiini yorgun olduğunu düşünmek gerek.Karşıyaka maçında Batista yoktu. 3 maçta da yine 80 in üzerinde yedik.Keşke o 3 maçı kaybetseydik de ligdeki 3 maçı alsaydık. Lig maçları kupadan daha önemli.

Takımda bariz şekilde 1 ve 3 numara eksikken aldırmıyorsan kimse bahane üretmesin. Oyuncu özelliklerini hocanın kavradığını düşünmüyorum. Şu anki durum sadece pozisyon eksikliği değil takım olma olgusu ve psikolojik tranva.
                  Bu bana geçen seneki HAlil Üner dönemi ile birebir. Soru sordum sizlere HAlil Üner de kalmalı mıydı diye? Cevap gelmedi.

Gösterilen bütün maçları da izledik. Telekom maçı Kaya 8 dakikadır oyunda nerdeyse yere düşecek. Kenar da Eren i görünce faul yaptı ki dışarı çıkayım diye. Hoca ne yaptı Cooley i aldı. Kaya aynı hücumda basit faul yaptı. 2 ledi. Maxim hücumda hücum faulu çalındı sinirlendi ve rakip hücumda gereksiz faulden ikiledi. Bunun gibi çok örnek yaşadık geçen seneden beri. Kadro tam iken bile hocanın süre ayarlamaları, benche oyuncu unutmalarını yaşadık. Geçen hafta Olin maçında sahanın en skorerlerinden Kato nedense faul problemi yokken 3.5 çeyrekten sonra oyuna daha girmedi.Trabzondaki bütün maçlarda oradaydık o yüzden il dışındakiler bunu göremeyebilirler. Maç yayını olmasa gittiğin maçı izleyemesek, TBF canlı yayın mı senin yorumların mı detaylı ve anlamlı olur.

Forma adaletinin basketbolda futboldan daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Katoyu geçen hafta kafa olarak bitirdin. Bu maçta 7 dakika oyunda iken henüz şutu yoktu. Teknik analizleri daha da arttırabilirim.
                  Hasan hoca kalsa idi play off hedefinden uzaklaşmış olurduk. Şu an bile hala o sıkıntı büyük. 3 mağlubiyet için Banvit FB GS BJK Efes KSK TElekom maçlarından ekstra 3 galibiyet çıkarmalısın. EN ÖNEMLİSİ KARADENİZ RUHUNA UYGUN MÜCADELE ETMELİSİN SAVAŞMALISIN SAVUNMA YAPMALISIN.

2 sene önce küme düşerken Antalya nın oynadığı basketle şu an bizim ne farkımız var? Antalya son anlarda kümede kalmıştı. Ben bu oyun sistemini istemiyorum. Bu 3 takımdan 94 sayı ortalama yiyorsan kafadaki takımlardan 100 yemeyeceğinin garantisi var mı? Küme düştüğümüz sezon ile bu kadro arasında dağlar var ama o sezonda ligin başlarında rakiplerimize yenildik sonra çıkarmak için bir sezon uğraştık sonuç başarısız. Benzeri play off için geçerli ve istatistik olarak genelinde takımlar play off yapamamış.

Nihat Mala kulübe geldiğinden beri Trabzon da basketbolun konuşulduğu mekanda çoğu kimse istemiyordu. Aldığı fiyattan ötürü huzursuzluk vardı. Kendi oyuncularını ve hocalarını getirecek kulübü eline alacak korkuları var. Geçen sene Cömert Küce yi de çoğu beğenmiyordu benzer durumdan ötürü. Verdiğimiz Giresun final serisi ilk maçından sonra bu takımda yeri olmadığı gerektiği ispatlanmıştı.

Esas meselenin basketbolu yüzeysel bilen yönetimlerden kaynaklandığı aşikar. Üst tarafa da herşey toz pembe gösteriliyor. Sonra mağlubiyetler gelince gerçekler gözüküyor. Başkan yerinde olsam kulübün dışından TS li birini kendime danışman olarak atarım. Doğruyu olduğu gibi söyleyecek biri. Transfer veya kadro kurarken DENETİM YAPABİLECEK SORU SORABİLECEK. Doğrucu Davut olacak.Fikir olarak ayrılsak da bu görevi sen de yapabilirsin bunu samimi şekilde söylüyorum.

Rica ediyorum bana yazarken tadını çıkartın keyfinize bakın diye ifadeler kullanmayın. Bu ifadelerin karşındaki küçümsediğini, atarlandığını kabul etmelisin. Yazdığım yazıyı sidik yarışı için değil konumlarımızı unutmamak için yazdım.Büyüğün olduğumu hiç bir zaman unutmayan Oğuz un saygısızlık yapmasını doğru bulmuyorum.
                  Neden alindigini anlayamadim. Hoca istifa etsin dediniz, etti. Sizin isteginiz oldu. Demek ki bundan sonra her sey gulluk gulistanlik olacak...

Ifadelerimde saygi sinirlarini asan bir kavrama yer vermedim. Boyle nitelendirmenize gerek yok.

Selametle
                  Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak gurelalp tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Türkiyede yaşadığımızı unutma oyuncuların yüzde yetmişi Taraftarların yüzde yüzü sponsorların yüzde yüzü tabii yönetimin yüzde yüzü de türk. Bu kadar Türk bir arada olduğunda onların İngiliz ve Almanlar gibi davranmasını beklememelisin Oğuz. Oyuncu bakar, üç yenebileceğimiz rakibin üçünü de kaybetmişiz odalarına gittiklerinde onlar döner dolaşır sorunu Coach a getirirler. Yönetim toplantıda oyuncuların bireysel perfermonslarından tut da pick and roll savunmasındaki hataları bile kaçan faul atışlarını bile Coach a bağlarlar. Sponsorlar da ayni şekilde başarı beklerlerler kısa sürede. taraftarları ve basını hiç konuşmuyorum... O yüzden Trabzon gibi hedef 6. veya 7.lik olurken kendi ayarındaki 3 takıma yenilirsen Coach gider. bu ırkımızın bir gerçeği ve doğal davranışdır...
                    Turkiye'den cok Trabzon'a ozgu bir ruh hali desek daha dogru olur, katilirim.

Kocun gidip kalmasini gectim verilen tepkileri degerlendirin lutfen:

1) Vefa geregi Hasan Hocayla baslamislar.

O zaman neden Orhun'a teklif yaptilar?

2) Takim savunmayapmiyor, hoca gitsin.

Boyle bir mantik olmaz, siz de koctunuz, once takima gerekli takviye yapilir.

3) 5 yillik planlardan bahsediliyor.

Hocasinin arkasinda bir hafta duramayan 5 yilda kac hoca yer?

Bekoda 3. sezona girdik ve 6. hocayi ariyoruz. Hadi Hasan Hoca savunma yapamadi, peki digerleri?

4) Yonetim saglam, GM ortada yok, tabii koc gidecek, bunu ben de biliyorum ama peki nerede istikrardan yana olanlar? Hani Trabzonspor'un parasi car cur edilmesin diyenler?

*

Velhasil, hayirlisi olur insallah.

Ben bu kadroya guveniyorum, eksikleri de tamamlanirsa tekrar keyif veren basketbol oynayacaklardir.
                    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 28.10.2013, 05:52.
                    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Ogün' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Muharrem Usta ‏@UstaMuharrem 1 dk
                      TS Medicalpark..
                      ilk maçlar için fikstür iyi.
                      FAKAT,
                      3 maçlık yenilgi..
                      hem de yenmeleri gereken takımlara karşı.
                      gözlemlerimi sıralarsam..

1-HASAN ÖZMERİÇ.
                      takımı şampiyon yaptı..
                      kontratı da devam ediyordu..
                      BEKO'da ilk hak onun olmalıydı..
                      bence yönetim doğru olanı yaptı.

2-bu takımı Özmeriç kurdu.
                      bir iki hamleyle..
                      çok iyi olacağını da biliyordu.
                      ama geç kalındı.
                      bazen basiret bağlanır ya..
                      İŞTE ÖYLE BİR ŞEY

3-El-Amin'in sakatlığı sonrası zaten var olan savunma problemi..
                      daha da arttı.
                      savunmanın güçlendirilmesinde malesef geç kalındı.

4-BEKO'da ilk şansın ona verilmesi VEFA gereğiydi..
                      3 maç büyük kayıp oldu..
                      AMA OLSUN..
                      her şey için teşekkürler.
                      YOLUN AÇIK OLSUN KOÇ..

5-bu maçların telafi edilmesi şart..
                      teknik ve taktik işimiz değil..
                      AMA..
                      takımın ortalama 94 sayı yemesi acilen masaya yatırılmalı..

6-BİZ DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ..
                      yönetimin,
                      yeni bir koçla,
                      yeniden başlayarak,
                      hızla eksikleri tamamlayıp,
                      başarılı olacağına inanıyorum.

7-amaç ilk yılda..
                      ligde kalıcı ve umut vadeden takım olmak..
                      ŞAYET..
                      play-off'lara kalarak..
                      avrupa gidilirse...
                      BU BAŞARI DEMEKTİR.

8-uzun vadeli yani 5 yıllık amaç ise..
                      güçlü bir alt yapıyla..
                      şampiyonluğa oynamak..
                      euroleague'de oynamak..
                      kupalarla tanışmak olmalıdır.
                      Tamamen yonetimi aklama derdine dusmus:

"Yonetim dogtu olani yapti!

Yonetimin basarili olacagina inaniyorum!"

*

Once hoca takimi sampiyon yapti ve kontrati devam ediyordu diyor.

Sonra vefadan bahsediyor.

:-)

Yorum

• Yönetim karışmadı ama basket taraftarı birbirine girdi.Anlamakta zorlanıyorum.Bencede istikrar sağlanmalıydı."İstemezük" tavrı pek hoş değil.Ama bu takımın savunma yönünün iyi olmadığını hazırlık maçlarında da sürekli dillendirilmişti.Görülüyor ki pek dikkate alınmamış.
                        Eski kullanıcı adım:Nurver

Yorum

• İlk olarak Necmettin ALTUNTAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Yönetim karışmadı ama basket taraftarı birbirine girdi.Anlamakta zorlanıyorum.Bencede istikrar sağlanmalıydı."İstemezük" tavrı pek hoş değil.Ama bu takımın savunma yönünün iyi olmadığını hazırlık maçlarında da sürekli dillendirilmişti.Görülüyor ki pek dikkate alınmamış.
                          Sayın Abim,

Gelin birlikte düşünelim:

-Yeni gelecek koç ne yapacak ilk iş olarak?

Bir tane kısa alacak. Hasan Hoca da TED maçı sonrası LigTv canlı yayınında söyledi.

Diyelim yerli koç geldi ki, dönen isimler az çok belli... Bunlar gelince 60'larda mı tutacağız rakibi? Çıksın bir Allah kulu beni ikna etsin! "Görmeden değerlendirmek yanlış" derlerse, "daha 27 hafta vardı ligin bitimine, hocanın başarısız olduğuna 3 haftada karar verildi ama" derim.

Yabancı gelse, söylenecek sözler hazır: "Hocamız, lig başladıktan sonra geldi. Şehre, ülkeye, lige ve oyunculara uyum sürecinde..." Vs.

- Ve belki gelecek hoca, tek oyuncuyla yetinmeyecek, beşinci yabancı hakkını da kullanmak isteyecek! O zaman tribüne kim çıkacak?

Bir günde savunma yapılmaz. Savunma alışkanlık işidir. Telekom'la oynanan ilk hazırlık maçından beri SAVUNMA KARAKTERLİ OYUNCU TAKVİYESİ ŞART diye yazdık, çizdik.

Hadi bu kadroyla yeni gelecek hocalar, 80-90 yemesin de göreyim...

Bu takımın sorunu hocadan ziyade kadro yapısından kaynaklanmaktadır; o da pek tabii düzeltilebilir. Bir tane 2 numara alırsınız (yeri geldiğinde pg oynayabilen-savunmayı bir tık yükseltecek-penetre kabiliyeti olan-faul alacak) ve böylece eliniz rahatlar.

Bakınız 1 Ekim tarihinde size yazdığım mesajı tekrarlıyorum:

Basketbol takımımızın tüm lig maçlarının ve takım kadrosunun değerlendirildiği forum bölümüdür...

İşte bu noktada, Ahmet'i Mehmet'i tartışmak, gönderip getirmek pek akılcı değil. Biz bu sahneyi çok yaşadık. Ve maalesef kazanmadık. Kazanmadık derken, maçlardan kupalardan bahsetmiyorum, bir SİSTEMSİZLİK kaldı yanımıza.

İyi haftalar abiciğim...
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 28.10.2013, 07:22.

Yorum

Sayın Abim,

Gelin birlikte düşünelim:

-Yeni gelecek koç ne yapacak ilk iş olarak?

Bir tane kısa alacak. Hasan Hoca da TED maçı sonrası LigTv canlı yayınında söyledi.

Diyelim yerli koç geldi ki, dönen isimler az çok belli... Bunlar gelince 60'larda mı tutacağız rakibi? Çıksın bir Allah kulu beni ikna etsin! "Görmeden değerlendirmek yanlış" derlerse, "daha 27 hafta vardı ligin bitimine, hocanın başarısız olduğuna 3 haftada karar verildi ama" derim.

Yabancı gelse, söylenecek sözler hazır: "Hocamız, lig başladıktan sonra geldi. Şehre, ülkeye, lige ve oyunculara uyum sürecinde..." Vs.

- Ve belki gelecek hoca, tek oyuncuyla yetinmeyecek, beşinci yabancı hakkını da kullanmak isteyecek! O zaman tribüne kim çıkacak?

Bir günde savunma yapılmaz. Savunma alışkanlık işidir. Telekom'la oynanan ilk hazırlık maçından beri SAVUNMA KARAKTERLİ OYUNCU TAKVİYESİ ŞART diye yazdık, çizdik.

Hadi bu kadroyla yeni gelecek hocalar, 80-90 yemesin de göreyim...

Bu takımın sorunu hocadan ziyade kadro yapısından kaynaklanmaktadır; o da pek tabii düzeltilebilir. Bir tane 2 numara alırsınız (yeri geldiğinde pg oynayabilen-savunmayı bir tık yükseltecek-penetre kabiliyeti olan-faul alacak) ve böylece eliniz rahatlar.

Bakınız 1 Ekim tarihinde size yazdığım mesajı tekrarlıyorum:

Basketbol takımımızın tüm lig maçlarının ve takım kadrosunun değerlendirildiği forum bölümüdür...

İşte bu noktada, Ahmet'i Mehmet'i tartışmak, gönderip getirmek pek akılcı değil. Biz bu sahneyi çok yaşadık. Ve maalesef kazanmadık. Kazanmadık derken, maçlardan kupalardan bahsetmiyorum, bir SİSTEMSİZLİK kaldı yanımıza.

İyi haftalar abiciğim...
                            Ben de bir kaç soru sormak istiyorum.

Madem bu işin çözümü bu kadar basitti, neden bunu kulüpte kimse göremedi 3 haftadır? Ya da gördüyse koç bahsettiğiniz oyuncuyu aldırmak için hala neyi bekliyordu?

Şu anda bu oyuncuyu bulmak zor olabilir ama hazırlık turnuvalarından beri takıma böyle bir oyuncunun lazım olduğunu sözylüyorsunuz yazılarınızı takip ediyorum, hazırlık turnuvalarından beri 1 buçuk ay olmuş yok mu dünyada böyle bir adam boşta?
                            Trabzonlu olmasak da sonuna kadar TRABZONSPORLU'yuz...

Yorum

• İlk olarak Bahadır Şimşek tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Ben de bir kaç soru sormak istiyorum.

Madem bu işin çözümü bu kadar basitti, neden bunu kulüpte kimse göremedi 3 haftadır? Ya da gördüyse koç bahsettiğiniz oyuncuyu aldırmak için hala neyi bekliyordu?

Şu anda bu oyuncuyu bulmak zor olabilir ama hazırlık turnuvalarından beri takıma böyle bir oyuncunun lazım olduğunu sözylüyorsunuz yazılarınızı takip ediyorum, hazırlık turnuvalarından beri 1 buçuk ay olmuş yok mu dünyada böyle bir adam boşta?
                              Bahadir,

Basit gibi bir iddiam olmadi. En son yapilmasi gereken en once yapildi. Daha dogrusu, oncelikli yapilmasi gereken yapilmadi, gec kalindi, Usta da bunu soylemis. Bu da hem mali kulfet hem de zaman kaybi olacak.

Yorum

Bahadir,

Basit gibi bir iddiam olmadi. En son yapilmasi gereken en once yapildi. Daha dogrusu, oncelikli yapilmasi gereken yapilmadi, gec kalindi, Usta da bunu soylemis. Bu da hem mali kulfet hem de zaman kaybi olacak.
                                Orada basit ifadesi sizin çözümünüze göre benim yorumumdu. Yukarda bahsetmişsiniz penetreci ve savunmayı yükseltebilecek, yeri geldiğinde pg oynayabilecek bir 2 numara diye, ben de buna dayanarak o sözü kullanmıştım.

Cevabımı aldım, teşekkür ederim.

Benim yorumum ise şudur. Açıkçası bu sezon hazırlık turnuvasındaki bir maç hariç takımı pek izleme fırsatım olmadı ama 3 maçta ortalama 94 yemek kimsenin kulağına hoş gelmez hele hele de yenildiğiniz takımlar ligin vasat takımlarıysa.
                                Bu anlamda da ne kadar istikrardan yana olsanız da bir değişim yapmak zorunda olursunuz zira bu şekilde 3 mağlubiyet alan takımlarda ister istemez oyunculardan hocaya karşı güven sorunu oluşacaktır ve bu da düşüşü hızlandıracaktır. Kan değişimi böyle anlarda ihtiyaç olabilir.Yoksa 0-5 ya da 0-6 başlangıç sonrasında bu hamle çok gecikmiş olabilir.

Yeni koç ilk maçlarda çok etkili de olmayabilir ama 2-3 haftalık takıma alışma sürecini önümüzdeki Anadolu Efes ve Bjk maçlarında atlatıp 6. haftadan itibaren birşeyler beklenebilir.

Diğer durumda Bjk maçından sonra gelmiş olsaydı oradaki takıma alışma sürecinde 2 mağlubiyet alırsa 0-7 olurdu ki bu durumda ayağa kalkmamız gerçekten çok zor olurdu.

Son söz, hayırlısı olur inşallah takımımız için.
                                Trabzonlu olmasak da sonuna kadar TRABZONSPORLU'yuz...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X