Kimse moral bozmasın sakın
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
İlk olarak Mert Acar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞike sürecinden beri takip ederim.Erdem Yıldırım ekşisözlükte çok güzel yazılar yazıyor.
Bu son kararla ilgili ;
şike davasında fenerbahçe'nin kurumsal kimliği için geçerli olan yargılama sportif yargılamadır. türkiye'de yargıtay tarafından nihai karara bağlanacak adli yargılamada yargılanan fenerbahçe değil aziz yıldırım'dır. aziz yıldırım hüküm de giyse; yargıtay daha önce kendi aldığı kararı hiçe sayıp beraat de ettirse, bu durum fenerbahçe için bir şey ifade etmez. tekrar etmek gerekirse, fenerbahçe kurumsal olarak ifm tarafından onanan cas kararı sonrası geri dönülmez bir biçimde şikeden hüküm giymiştir.
trabzonspor, cas'ın bu şike hükmüne rağmen yerel ligde verilmeyen cezalar nedeniyle gerek tff hakkında; gerekse tff'nin bu eylemsizliğine sessiz kalan ve kişilerle ilgili kararını hala açıklamayan uefa hakkında cas'a yeni bir başvuruda bulunmuştur.
cas, mart ayında açıklanacak kararı ile tff'nin ve uefa'nın eylemsizliğine dair bir değerlendirmede bulunacaktır. bu değerlendirme, tff ve uefa'ya yönelik gerekli cezaların verilmesini talep eden ve de yetkilendirmeleri de içeren net bir karar da olabilir; kurumların işleyişine, sorumluluklarına ve yetkilerine yönelik tavsiye niteliğinde ucu açık bir karar da olabilir.
cas ilk yolu seçer ve net bir kararla yetkilendirme yaparsa tff ve uefa söz konusu cezalara yönelik gereken kararları konuyu fifa'ya aksettirmeden kendi bünyelerinde alacaklardır. fenerbahçe yönetimi, tff ve uefa'nın tercihi de cas'ın bu yönde karar almasıdır. zira bu durumda tüm bu kurumlar daha alt limitten ceza ve uygulamalarla dosyayı kapatacaklardır.
böylesi bir süreçte fenerbahçe, sivasspor ve eskişehirspor bir alt lige düşürülürken şikeye adı karışan yöneticilere de belli sürelerde men cezaları verilerek dosya kapatılacaktır.
tff ve fenerbahçe için asıl tehlikeli olan süreç ise cas'ın açık bir şekilde bu yetkilendirmeyi yapmaması ve konunun fifa'ya taşınması durumunda ortaya çıkacaktır. fifa üzerinden ilerleyecek böylesi bir süreçte gerek tff gerek fenerbahçe için cezaların çok daha sarsıcı olma ihtimali yüksektir.
bu süreçte özerkliğini kaybetmiş ve 58. madde değişikliği gibi fifa statüsüne taban tabana zıt değişikliklere (üstelik genel kurulun hayır oyuna rağmen) imza atmış tff, üyeliğinin süresiz askıya alınması gibi büyük bir yaptırımla karşı karşıya kalacaktır. üyeliğin geri alınabilmesi için de yine fifa tarafından bazı kararların alınması talep edilecektir. özerkliğini yitirmiş federasyonun tekrar seçime gitmesi; 58. maddenin eski haline getirilmesi; şike yapan kulüplere ve kişilere gerekli cezaların verilmesi gibi. fifa bu aşamada kulüplere ve kişilere gerekli cezaları kendisi de verebilir, nitekim bunun örneklerini daha önce gördük.
ancak bu süreçte cezaları alt limitten verme gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. fifa kendisi de verse, tff'den de talep etse bu cezalar kulüpler ve kişiler için oldukça ağır olacaktır. fifa'nın bu konuda daha önce verdiği cezalar emsal alınarak bir değerlendirme yapıldığında; fenerbahçe spor toto 3. lig'e, sivasspor ve eskişehirspor ise bir alt lige düşürülürken şikeye adı karışan yöneticilerin pek çoğu da futboldan ömür boyu men edileceklerdir.
rıdvan dilmen'in tff başkanlığına adaylığı da dahil son dönemde yaptığı açıklamaların çoğu yukarıda yazılanlarla ilgilidir. amaç, olası bu kararlar öncesi, gerek şike sanıkları gerek fenerbahçe için yeni manevra alanları yaratmaktır.
tabi tüm bu yazdıklarımız trabzonspor'un doğru içerikle gerekli kurumlara gerekli başvuruları yapmasına bağlı. zaten cas sonrası olası tek bir başvuru makamı kaldı; o da fifa. trabzonspor yönetimi sürecin sonuna kadar takipçisi olursa yukarıdaki kararlar kaçınılmazdır.1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülefifa kaç yıl sürer ???
Aristoteles "adalet en büyük erdemdir" demiş. Adalet olmayınca hiç bir şeyin anlamı yok. Hiç bir alanda.- you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.
Yorum
-
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
İlk olarak Sertan Danışer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYanlış ve eskik bir düşünce. Cas'ta çıkan karar Fifa için kıvırma bahanesi olamaz zira Fifa Uefa üstü ve yetkileri çok daha geniş bir kurumdur. Hatta Fifa da benzer bir gerekçeyle bizi reddederse Fifa'yı da Cas'a dava etme hakkımız saklıdır. Hatta ve hatta Cas'ı İfm'ye,İfm'yi Aihm'ne. Unutma!!! SEN EŞEK OLURSAN SEMER VURAN ÇOK OLUR.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildişike alemine meze olmayacağız..!!
Yorum
-
İlk olarak Oruç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBir 5 sene sürer herhalde. Mehdi'nin gelişini bekler gibi adaletin gelişini bekliyoruz.
Aristoteles "adalet en büyük erdemdir" demiş. Adalet olmayınca hiç bir şeyin anlamı yok. Hiç bir alanda.
Yorum
-
İlk olarak Cagdas Topal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNe kadar sürer acaba bu fifa meselesi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum
-
kararın şifreleri 15 gündür gelmekteydi aslında.. önce infantino 6 saatliğine istanbula geldi, sonra arçelik tffye sponsor oldu, sonra yargıtay başsavcı talebi ve cas kararı aynı anda açıklandı..
2011'de yerden göğe kadar haklı olduğumuz ve tüm kamuoyunun arkamızda olduğu , liglerin ertelenmesinden sonraki süreçte takımı ligden çekmek yapılabilecek en doğru hamleydi.. o zaman takımı lige sokarak bütün bu süreci kabul ettik maalesef..
geçmiş olsun..Attan inip eşeğe bindik!
okay gudubetinin bizde oynadığı sürede bir tane bile kupa kazanamamışız!!! toplam 6 senede sıfır kupa!
Yorum
-
İlk olarak A.Gökhan AKIN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleçalhanoğlu meselesine bakarsak epeyce sürer..
onun üzerine Trabzonspor gitmedi, hatasindan döner diye
ilk davayi olaydan 2,5 yil sonra actik, en az 1 yil fifanin istedigi belgeleri beklettik, vs...
salak herif hatasinda dönmeyince kulübü zora soktu ve belasini buldu
fifa hikayesi 1 yili gecer, gecmez. fazla sürmesine neden göremiyorum
tabi önce bir süreci baslatmaliyiz"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
Yorum
-
Resmi siteden halen hiç ses seda çıkmaması bir miktar endişe verici kendi adıma. Belki açıklamanın içeriği konusunda ince çalışma yapılıyordur vs ama en azından birazdan açıklama yapılacaktır filan gibi bir ifade olsaydı iyi olurdu. Kaç saat oldu FB sitesi açıklama koyalı.hatipoglu
Yorum
-
Enseyi karartmamak lazım ,en azından şimdilik.CAS ben o konuda yetkili değilim dedi ve topu FİFA'ya atmamızı söyledi ki FİFA bakalım ne yapacak..Ha ben şunu düşünüyorum,FİFA'da da işi bağlayacak olan muhterem develt böyüklerimiz var..Nasıl bir iştir ki adaletten bahsedenler bu konuda adaleti tesisi bırakın hırsızı savunmak için canhıraş bir uğraşı vermekte..Ama "ahiret var,mizan var , ALLAH var " ..Orada da ellerimiz pis yakalarınızda olacak !!!!
Yorum
-
Tam, bazı taraftarlarımız ruh hastası, diye yazmaya gelmiştim ki, bu sayfayı okudum. Belki de bu forumu takip etmeseydim mücadeleyi daha hemen 2011'de bırakmıştım.Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Yorum
-
Arkadaş nereden biliyor bilmemekle beraber karardan ilk ayrıntılar:
1-Cas kararında görevimi yaptım diyen TFF ye görevini yapmadın diyor.
2- CAS TFF nin kararlarını veren kurumlar bağımsız değildir diyor. Bu çok önemli bir tespit...
3-Cas TFF nin 2012 ceza yönetmeliğinde şike nin cezası - puan ve küme düşme olduğunu belirtiyor.Bu uygulansa TS kupasını alabilirdi diyor.
4- UEFA bu çerçevede 2012 yılında yerel lige karışma yetkisi olmadığından müdahele edemezdi diyor.
Bu 4 başlık çok önemli daha başka detaylarda var bunları TS açıklarsa göreceksiniz...
TS un hukukçularını tebrik ediyorum ben CAS tan UEFA konusundada bir tespitte bulunmasını bekliyordum fakat o konunun çevresinden dönmüşler
TFF nin kurullarının kararlarının yanlış olduğunu söylemeleri çok önemli bir tespit FIFA burada tek yetkili merci neler olacağını görecez.En son hatipoglu tarafından düzenlendi; 27.03.2017, 20:44.hatipoglu
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum