Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• eyvallah
    https://www.youtube.com/watch?v=2EAE...nnel=haydevira
    Eze eze 2021-2022.
    #Rahatsızlık vermeye devam. #Dik Oyna. #Kazım Gibi Sev.

Yorum

• Tff simdiden kupanin trabzonspora verilmemesi icin yol yapmaya calisiyor tuzugumde kupa 2.ye verilebilir diye bir madde yok diyerek zira sikecilerin dusmesi kesin ..cas ise tff nin savunmasini redediyor ve tuzugunde yok oyle bir madde verilmeyebilir diyor dikkat edin verilmez demiyor..fifa surece dahil oldugunda tuzuk muzuk dinlemez kendi kurallarini uygular ortada zaten tff de kalmayacak kendi cezalarini kendisi verecek ,cas in tff nin savunmasini bagimsiz degilsin diyerek redetmesi bir kez daha elimizi guclendirmistir artik kupayi tff den istemeye gerek yok niyeti belli adamlarin direkt zaman kaybetmeden fifaya basvurcaz ve bam bam bam..bagimsiz olmayan fedarasyonlara fifanin ne yaptigi ortada dedigim gibi sadece arkaniza yaslanin cumbusu izleyin fifanin disiplin talimati 70 .madde cok acik..
      En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 30.03.2017, 15:31.
      1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
      2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
      3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• FİFA nın ''şike'' sebebiyle küme düşürdüğü takım var mı ? Emsal olabilecek herhangi bir takım ? Mümkünse gariban takım olmasın şöyle güçlü takım olsun, son yıllarda hiç hatırlamıyorum. Son yılları geçtim ben Juventus hariç şikeden küme düşen takımda hatırlamıyorum, FİFA hiç öyle aksiyonlara girişti mi ? Biraz araştırdım bulamadım.

Luis Suarez in ısırığına ceza verir,
        Messi küfür eder ceza verir,
        Parası ödenmeyen futbolcu için kulüplere ceza verir, şike yapmış hakemleri futboldan uzaklaştırır (böyle birkaç örnek var)

Ama şike nedeniyle yerel federasyonlara doğrudan müdahale ederek şöyle keyfini çıkara çıkara küme düşürdüğü herhangi bir takım var mı ? Sadece 1(bir) örnek ? Varsa koyun şuraya biraz hukuki olarak inceleyelim, kendi yargılamamızı yapalım.
        "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          FİFA nın ''şike'' sebebiyle küme düşürdüğü takım var mı ? Emsal olabilecek herhangi bir takım ? Mümkünse gariban takım olmasın şöyle güçlü takım olsun, son yıllarda hiç hatırlamıyorum. Son yılları geçtim ben Juventus hariç şikeden küme düşen takımda hatırlamıyorum, FİFA hiç öyle aksiyonlara girişti mi ? Biraz araştırdım bulamadım.

Parası ödenmeyen futbolcu için kulüplere ceza verir, şike yapmış hakemleri futboldan uzaklaştırır (böyle birkaç örnek var)

Ama şike nedeniyle yerel federasyonlara doğrudan müdahale ederek şöyle keyfini çıkara çıkara küme düşürdüğü herhangi bir takım var mı ? Sadece 1(bir) örnek ? Varsa koyun şuraya biraz hukuki olarak inceleyelim, kendi yargılamamızı yapalım.
          Hicbir klup sikeden su takim dussun diyerek fifaya basvurmadi cunku..dusen klupleri kendi fedarasyonlari dusurdu hicbirisi fifayi karsisina almaya cesaret edemedi..fifa bir cok klube transfer yasagi puan silme cezalari verdi ulkemizde de var bunun ornekleri..hatta 3 fedarasyonun uyeligini askiya aldi bagimsiz olmadiklari ve fifanin kurallarina aykiri hareket ettikleri icin buda var..kurallari acik dunyada emsal karar olcak bu sikeden dolayi fifanin dusurdugu ilk klup olacak sikeciler..
          En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 30.03.2017, 15:36.

Yorum

• Özetle febeş gitti yakında helvası yenecek. azize nin bir an önce yargıtay kararının çıkmasını istemesinin sebebi de bu kendisi de biliyor ki febeş gidici ama kendisini kurtarmak istiyor.

Yanlız tff nin kupayı bize vermemek için çirkin öyunları dönüyor. Tabi kupa dan ziya de şampiyonlukları ödülleri asıl olay. Zira 100 milyon tl lik bir rakam söz konusu ortada. Yoksa emin olun iş kupayla bitecek olsa 20 tane kupa verir 5. yıldızı takarlar bize.

YANİ DERTLERİ BİZE KUPAYI VERMEMEK DEĞİL NE KENDİLERİNİN NE DE febeş in bize tazminat ödememesi. Bir kazanım varsa onlar adına CAS kararında benim gördüğüm tek kazanım bu. Bu konu da tff nin açık bir kararı var mı yok mu bilinmiyor diyor.

123 124 ve 125 özellik 125. madde çok can alıcı net anlayamadığım bir yer olduğu için burayı çevirmiyorum ama febeş cezalandırlırsa Trabzonspor un şampiyon olacağı ve bu konu hakkında açılan temyiz davası üzerinde ortaya çıkan soru işaretlerinde bahsediliyor.

Yorum

• İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              FİFA nın ''şike'' sebebiyle küme düşürdüğü takım var mı ? Emsal olabilecek herhangi bir takım ? Mümkünse gariban takım olmasın şöyle güçlü takım olsun, son yıllarda hiç hatırlamıyorum. Son yılları geçtim ben Juventus hariç şikeden küme düşen takımda hatırlamıyorum, FİFA hiç öyle aksiyonlara girişti mi ? Biraz araştırdım bulamadım.

Marsilya'nın küme düşürülüşü efsanedir Şampiyonlar ligi finalimiz var lütfen sert oynamayın oyuncumuzu sakatlamayın diye teklif götürmüşlerdi.

Şampiyonlar ligini almalarına rağmen düştüler.
              DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
              ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

• Acaba tff veya fb algı operasyonu yaparak bızım fıfaya gıtmeden tff ile pazarlığa oturup sadece kupa vererek işi bitirmek için böyle haberler yaptırılıyor olabilirmi? yok kupa verilmeyecek yok şöyle böyle diye.Avukatların eline geçtiği halde gerekçeli karar yayınlanmıyor bence çok tuhaf pazarlıklar dönüyor aklıma başka bişey gelmıyor neden bu kadar suskun bizim kulup cıkın bi açıklama yapın kardeşim nedir bu suskunluk bezdik yeter vallahi.

Yorum

• donlarına kadar alacağız evel Allah.
                  2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• İlk olarak Harvelli61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Acaba tff veya fb algı operasyonu yaparak bızım fıfaya gıtmeden tff ile pazarlığa oturup sadece kupa vererek işi bitirmek için böyle haberler yaptırılıyor olabilirmi? yok kupa verilmeyecek yok şöyle böyle diye.Avukatların eline geçtiği halde gerekçeli karar yayınlanmıyor bence çok tuhaf pazarlıklar dönüyor aklıma başka bişey gelmıyor neden bu kadar suskun bizim kulup cıkın bi açıklama yapın kardeşim nedir bu suskunluk bezdik yeter vallahi.
                    Suskunluğun sebebinin, İho döneminde sıklıkla yapıldığı gibi kulübün bu dava haricinde ligde devam eden süreçten etkilenmesinin önüne geçmek olabileceğini düşünüyorum. Ben başkanın bu tutumunu destekliyorum. Başkanın ve kulübün bu tarz polemiklere girmesi Trabzonspor'un yakaladığı havayı ve yeniden yakaladığı sempatik kulüp imajını zedeler.

Yorum

• Sikeciler dolmus foruma algi tam gaz amac fifaya basvurmamizi engellemek yemezler gozum oyle bir hukuk kurulumuz var ki ne yapsaniz nafile olmek var donmek yok.
                      En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 30.03.2017, 15:56.

Yorum

• Dikkat edin ruzgar birden sikeciler temiz dusurulemezden, dusselerde kupa trabzona verilemeze dondu neden acaba bir sorun kendinize..tff bile bunu savunma olarak sunuyor cas a kacinilmaz son cok yakin..zadece kupa falan istemiyorum ben tam adalet ne bir eksik ne bir fazla fifadan donenin kasigi kirilsin..

Yorum

• İlk olarak Saltbae tarafından gönderildi
                          Tescilden dolayı. İtalya'da Calciopoli skandalı patladığında 2006'nın Mayıs ayıydı. 2005/06 sezonu daha tescillenmemişti. Soruşturma tamamlandı ve puan silme cezaları tescil olmadığından dolayı 2005/06'yı esas aldı. https://en.wikipedia.org/wiki/2005%E2%80%9306_Serie_A

Bu linkte görüldüğü üzere eksi puanlar verilince yeni tablo ortaya çıktı ve böylece 3. olan Inter, 1. sıraya geçti ve şampiyon ilan edildi. Bu şekilde 2005/06 tescillendi.

Ancak şike skandalı Mayıs 2006'ta ortaya çıktığından, 2004/05 çoktan tescillenmişti. Tescillenmiş bir ligin ödüllerini iptal edebilirsiniz ancak bir başka yarışmacıya tescil ettiremezsiniz. (Futbolda) Böylelikle İtalya Futbol Federasyonu 2004/05 sezonunun şampiyonluğunu iptal etti ancak 2. olan takıma vermedi.

Aynı durum Trabzonspor için de geçerli. CAS'ta buna atıf yapmış. 2010/11 sezonu 6 Haziran 2011 tarihinde tescillendi. http://www.tff.org/default.aspx?pageID=687&ftxtID=12796

TFF'nin Futbol Müsabaka Talimatında Madde 26'nın 4. bendi "
                          Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsadahi tescil iptal edilir. Tescilin iptali, kulüplere herhangi bir tazminat ve sair talep hakkıvermez."
                          diyor. (http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...11.08.2016.pdf)

Yani FIFA aracılığıyla TFF'ye gerekli cezalar verdirilse, 2010/11 sezonunun tescili bozulsa dahi Trabzonspor'un hak iddia etmesi mevcut kurallara göre çok zor.

Benzer bir durum bisiklet sporunda da var. Lance Armstrong dopingten ceza aldığında sahip olduğu 7 Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu iptal edilmiş ve kimseye verilmemiştir. Bu tip uygulamaya taban tabana zıt olan bir tek atletizm var. Onda doping yapan sporcunun madalyası, arkasından gelen sporcuya veriliyor. Futbolda bu şekilde ilerlemiyor durum.

Şimdi gönül rahatlığıyla beni ihraç edebilirsiniz. Umarım sizi aydınlatmışımdır.
                          Kendini cok akilli sanan arkadas herkesi kendiniz gibi kus beyinli bellemeyin ..ortada bagimsiz olmayan ve bu cas tarafindan belirtilmis bir fedarasyon ve verdigi kararlar varken tescilledigi lig gecerli olur mu? Yer mi bu zokayi fifa hadi simdi baska kapiya..

Yorum

• İlk olarak Saltbae tarafından gönderildi
                            Tescilden dolayı. İtalya'da Calciopoli skandalı patladığında 2006'nın Mayıs ayıydı. 2005/06 sezonu daha tescillenmemişti. Soruşturma tamamlandı ve puan silme cezaları tescil olmadığından dolayı 2005/06'yı esas aldı. https://en.wikipedia.org/wiki/2005%E2%80%9306_Serie_A

Bu linkte görüldüğü üzere eksi puanlar verilince yeni tablo ortaya çıktı ve böylece 3. olan Inter, 1. sıraya geçti ve şampiyon ilan edildi. Bu şekilde 2005/06 tescillendi.

Ancak şike skandalı Mayıs 2006'ta ortaya çıktığından, 2004/05 çoktan tescillenmişti. Tescillenmiş bir ligin ödüllerini iptal edebilirsiniz ancak bir başka yarışmacıya tescil ettiremezsiniz. (Futbolda) Böylelikle İtalya Futbol Federasyonu 2004/05 sezonunun şampiyonluğunu iptal etti ancak 2. olan takıma vermedi.

Aynı durum Trabzonspor için de geçerli. CAS'ta buna atıf yapmış. 2010/11 sezonu 6 Haziran 2011 tarihinde tescillendi. http://www.tff.org/default.aspx?pageID=687&ftxtID=12796

TFF'nin Futbol Müsabaka Talimatında Madde 26'nın 4. bendi "
                            Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsadahi tescil iptal edilir. Tescilin iptali, kulüplere herhangi bir tazminat ve sair talep hakkıvermez."
                            diyor. (http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...11.08.2016.pdf)

Yani FIFA aracılığıyla TFF'ye gerekli cezalar verdirilse, 2010/11 sezonunun tescili bozulsa dahi Trabzonspor'un hak iddia etmesi mevcut kurallara göre çok zor.

Benzer bir durum bisiklet sporunda da var. Lance Armstrong dopingten ceza aldığında sahip olduğu 7 Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu iptal edilmiş ve kimseye verilmemiştir. Bu tip uygulamaya taban tabana zıt olan bir tek atletizm var. Onda doping yapan sporcunun madalyası, arkasından gelen sporcuya veriliyor. Futbolda bu şekilde ilerlemiyor durum.

Şimdi gönül rahatlığıyla beni ihraç edebilirsiniz. Umarım sizi aydınlatmışımdır.
                            İyi de söylediklerin mantıksız. İtalya'da cezayı federasyonları kesmiş. Tarafsız olarak. Bizde taraflı bi durum var ve bunu da Cas söylüyor zaten. Tff zamanında bu cezaları verseydi dediklerin mantıklıydı ama Fifa tarafsızlığına halel gelen bir kurumun tescilini takmaz. Kendisi ceza keser bu saatten sonra.

Ama İtalya'daki olayla ilgili aydınlattın ne yalan diyim...
                            2010-2011 Sezonu şampiyonu TRABZONSPOR

Eski Kullanıcı Adı: Forever_Yattara

Yorum

• Tamam da bu CAS'ın kararı, Fifa kupayı bize vermeyecek demek değil ki bu. Kararları veren TFF zaten taraflı.

Fifa, tff ve kurullarının bağımsız ve tarafsız karar vermediğini ortaya koyduğu taktirde 2011 lehimize tescil edilebilir.
                              En son Enaldo61 tarafından düzenlendi; 30.03.2017, 16:07.
                              2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• İlk olarak Enaldo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Tamam da bu CAS'ın kararı Fifa kupayı bize vermeyecek demek değil ki bu. Kararları veren TFF zaten taraflı.
                                Kesinlikle hocam fifa fişi çekecek Allahın izniyle görücez o zaman bu şikecileri.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X