Çalhanoğluna şemsiyeyi açanı hatırlatarak moral kazandırayım renkdaşlara ve hiç beklemediğimiz bir anda o gün yine gelecek inşallah..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
beyler sırayla bu işler cas diyor ki uefa'ya gitmeden bana gelme. fifa diyor ki cas'a gitmeden bana gelme. biz ikisine gittik sırada fifa var.
uefa ne dedi: fb 5 maçta şike yapmıştır. cezası avrupa kupalarından men.
cas ne dedi: şike var. az bile vermişsin. ceza daha çok olmalıydı.
Trabzonspor ne dedi: uefa bizim haklarımızı ver.
uefa ne dedi: yerel liglere müdahale yetkim yok.
Trabzonspor ne dedi: cas şike var tamam da tff haklarımızı vermiyor, uefayı yetkilendir.
son olarak cas: doğrudur uefanın yetkisi yok. yerel liglere müdahale yetkisi fifa'dadır.
şimdi Trabzonspor ne diyecek: geliyoruz fifa.
Yorum
-
Şike sürecinden beri takip ederim.Erdem Yıldırım ekşisözlükte çok güzel yazılar yazıyor.
Bu son kararla ilgili ;
şike davasında fenerbahçe'nin kurumsal kimliği için geçerli olan yargılama sportif yargılamadır. türkiye'de yargıtay tarafından nihai karara bağlanacak adli yargılamada yargılanan fenerbahçe değil aziz yıldırım'dır. aziz yıldırım hüküm de giyse; yargıtay daha önce kendi aldığı kararı hiçe sayıp beraat de ettirse, bu durum fenerbahçe için bir şey ifade etmez. tekrar etmek gerekirse, fenerbahçe kurumsal olarak ifm tarafından onanan cas kararı sonrası geri dönülmez bir biçimde şikeden hüküm giymiştir.
trabzonspor, cas'ın bu şike hükmüne rağmen yerel ligde verilmeyen cezalar nedeniyle gerek tff hakkında; gerekse tff'nin bu eylemsizliğine sessiz kalan ve kişilerle ilgili kararını hala açıklamayan uefa hakkında cas'a yeni bir başvuruda bulunmuştur.
cas, mart ayında açıklanacak kararı ile tff'nin ve uefa'nın eylemsizliğine dair bir değerlendirmede bulunacaktır. bu değerlendirme, tff ve uefa'ya yönelik gerekli cezaların verilmesini talep eden ve de yetkilendirmeleri de içeren net bir karar da olabilir; kurumların işleyişine, sorumluluklarına ve yetkilerine yönelik tavsiye niteliğinde ucu açık bir karar da olabilir.
cas ilk yolu seçer ve net bir kararla yetkilendirme yaparsa tff ve uefa söz konusu cezalara yönelik gereken kararları konuyu fifa'ya aksettirmeden kendi bünyelerinde alacaklardır. fenerbahçe yönetimi, tff ve uefa'nın tercihi de cas'ın bu yönde karar almasıdır. zira bu durumda tüm bu kurumlar daha alt limitten ceza ve uygulamalarla dosyayı kapatacaklardır.
böylesi bir süreçte fenerbahçe, sivasspor ve eskişehirspor bir alt lige düşürülürken şikeye adı karışan yöneticilere de belli sürelerde men cezaları verilerek dosya kapatılacaktır.
tff ve fenerbahçe için asıl tehlikeli olan süreç ise cas'ın açık bir şekilde bu yetkilendirmeyi yapmaması ve konunun fifa'ya taşınması durumunda ortaya çıkacaktır. fifa üzerinden ilerleyecek böylesi bir süreçte gerek tff gerek fenerbahçe için cezaların çok daha sarsıcı olma ihtimali yüksektir.
bu süreçte özerkliğini kaybetmiş ve 58. madde değişikliği gibi fifa statüsüne taban tabana zıt değişikliklere (üstelik genel kurulun hayır oyuna rağmen) imza atmış tff, üyeliğinin süresiz askıya alınması gibi büyük bir yaptırımla karşı karşıya kalacaktır. üyeliğin geri alınabilmesi için de yine fifa tarafından bazı kararların alınması talep edilecektir. özerkliğini yitirmiş federasyonun tekrar seçime gitmesi; 58. maddenin eski haline getirilmesi; şike yapan kulüplere ve kişilere gerekli cezaların verilmesi gibi. fifa bu aşamada kulüplere ve kişilere gerekli cezaları kendisi de verebilir, nitekim bunun örneklerini daha önce gördük.
ancak bu süreçte cezaları alt limitten verme gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. fifa kendisi de verse, tff'den de talep etse bu cezalar kulüpler ve kişiler için oldukça ağır olacaktır. fifa'nın bu konuda daha önce verdiği cezalar emsal alınarak bir değerlendirme yapıldığında; fenerbahçe spor toto 3. lig'e, sivasspor ve eskişehirspor ise bir alt lige düşürülürken şikeye adı karışan yöneticilerin pek çoğu da futboldan ömür boyu men edileceklerdir.
rıdvan dilmen'in tff başkanlığına adaylığı da dahil son dönemde yaptığı açıklamaların çoğu yukarıda yazılanlarla ilgilidir. amaç, olası bu kararlar öncesi, gerek şike sanıkları gerek fenerbahçe için yeni manevra alanları yaratmaktır.
tabi tüm bu yazdıklarımız trabzonspor'un doğru içerikle gerekli kurumlara gerekli başvuruları yapmasına bağlı. zaten cas sonrası olası tek bir başvuru makamı kaldı; o da fifa. trabzonspor yönetimi sürecin sonuna kadar takipçisi olursa yukarıdaki kararlar kaçınılmazdır.En son Mert Acar tarafından düzenlendi; 27.03.2017, 19:21.Kazım'a da selam olsun,asi çocuklar burada..
Yorum
-
Cas isi uefaya biraksa light cezalar gelcekti korkum buydu..cok iyi oldu fifaya topun atilmasi artik kume dusme disinda baska alternatifleri kalmadi,degecek 6 senedir cektigimiz sikintiya..1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
Zeki uzundurukan denen yavsaga ne oldu onu anlamadim ..trabzonsporun hak arama sureci sonuclanmistir artik diyerek eline ne gecti anlamadim , surecten bir haber statuko usagi..1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleZeki uzundurukan denen yavsaga ne oldu onu anlamadim ..trabzonsporun hak arama sureci sonuclanmistir artik diyerek eline ne gecti anlamadim , surecten bir haber statuko usagi..2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!
O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!
Yorum
-
Başlıkta Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı yazıyor, demek ki başından beri eksik olan olayın şifresi bu başlıktaymış; FIFA!
Başlığa FIFA eklentiyi taktirde bu dava lehimize sonlanacaktır.2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!
O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!
Yorum
-
İlk olarak alptug_kd tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYa arkadaşlar ben yarım saattir net bir kaynak arıyorum. Cas kararı açıklandı diyorlar. Ne açıklandı? Resmi sitede ingilizce bir metin yok mu? Bu nasıl açıklanma yaw.
Yorum
-
Arkadaşlar ilk mesajım olacak ama internette ufak bir araştırma ile aradığımı pek bulamadım.
Şimdi bu konuda Fifa'nın yetkisi tam olarak nedir, daha önce buna benzer verdiği emsal kararlar var mıdır? Bilgisi olan özelden veya herkesin öğrenmesi için buradan bilgilendirirse sevinirim.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum