Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bursaspor Maçından Sonra Sesi Kısılmayan Taraftar İstemiyoruz!!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak ki-ok tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    hayatın bağırarak geçmiş demek ki etrafta olanları görememişsin..

ben kimsenin bağırma konusunda zorlanmaması gerektiğini söyledim ilk önce çünkü başlıkta "sesi kısılmayan bizden değildir" diyor.. ben sana insanların rahatsızlığını anlatıyorum, gördüklerimi paylaşıyorum, sen bana "trabzon öyle dğeil" diyorsun.. tamam öyle değilse gel izmite sivasa eskişehire bize de örnek ol diyorum, şimdi izmiti manisayı karıştırdın diyosun.. tutarlı olur musun? yetişmekte zorluk çekiyorum..
    sivastada tribündeydim eskişehirde de olacam sen merak etme
    sen yazmya devam et sana kolay gelsin burda ne yazsak boş
    bizim çektiğimiz sıkımntıları biz biliriz sana tekrar kolay gelsin
    ayırca ben kimseye örnek olma çabası içerisinde değilim

Yorum

İlk olarak ki-ok tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      ben son yazdığını savunmuyorum.. hiç öyle birşey söylemedim dahi.. ama bununla ilgili düşüncelerimi de paylaşayım.. her insanın eleştiri hakkı vardır.. sen bağırıyorsa senin hakkın fazla, o bağırmıyor diye onunki az diyemezsin sanırım..

stadın tezahürat yeri olduğunu kim söyledi? böyle bir genel-geçer yargı var da ben mi bilmiyorum? hangi kitapta,kuralda bu var? bence yok..

ama geçmişten gelen bir stat kültürü var..bu kültürde de insanlar maça gider bağırır.. deşarj olurlar.. belki daha çok stresliolurlar belki rahatlarlar..ama içindekileri bir şakilde bağırarak atarlar.. ama dedim gibi bu, kimseye "stat oturma yeri değildir" cümlesini kurmasını gerektirecek ya da kurdurabilecek birşey dğeildir
      sence evsahibi veya deplasman kavramlarının oluşmasının nedenleri

a.)sahadaki çimlerin veya betonların veya oksijenin tanıdık olmasından

b.)stada gelen taraftarın futbolcu üzerindeki etkisi

sence evsahibi avantajı derken hangi şıktan bahsediliyor???
      elbet bir gün... (belki yarın, belki yarından da yakın) ...PARAYA KARŞI EMEĞİN SAVAŞI...

...KONSANTRASYON...

Yorum

İlk olarak Tsemre tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        pankart assak

''GERÇEK TARAFTAR YÜREKTEN BAĞRIR'' diye
        assan ne olcakki be abim.bağıracaklar mı sanıyorsun sen cok zor paşam cok zor.

Yorum

haydi Trabzon'daki taraftar stadı inletmek için 2 maç kaldı ve en önemli maçlar bunlar bursa ve fener
          stada gidipte bağırmayacaksında ne yapacaksın..
          Genci yaşlısı herkes bagırsın bağıramam diyenler kombinesini gençlere versin bu maçlar önemli
          bağırmayacak taraftar(kendini öyle sanan) stada gelmesin!
          .:'TraBz0nSp0r':.
          X ANTİ istanbul X

Yorum

İlk olarak Sevdamız_Bir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Neyse renktaş. Aslında bu konuyu burada çözmek gerçekten zor. Sadece tartışmakla yetinmiş oluruz. Bilinç lazım. Taraftar bilinci. Destek vermek için bağırana da saygı bağırmayana da saygı. Bu bilincin oturması zaman alır. Yalnız burada kaçırdığımız bir nokta var. Bu başlığın amacı Trabzonspor'a verilen taraftar desteğini mümkün olduğunca artırmak. Yani isteniyor ki sesimiz biraz daha gür çıksın. Bağırmak istemeyenler tabi ki olacaktır. Haklarıdır. Ancak maçı kaybettikten sonra bu bağırmayanların nasıl bağıra bağıra ağız dolusu küfür ettiklerini çok iyi biliyorum. E kardeşim maçtan sonra küfür edeceğine maç içinde takıma destek versen olmaz mı? Hem stresini de atmış olursun. Boşalmış olursun. Maçtan sonra küfredecek seste kalmaz.

Şimdi uygulamada ne görüyoruz??? Takımına destek için 90 dakika bağıran gruplar deniz tarafındaki kale arkasına giriyor. Bu durumda da maraton tiribününü ateşleyecek bir taraftar grubu o bölgede yer almıyor. Aslında orada bir grup bağırsa maratonun büyük bir kısmı kendi isteğiyle bu tezahürata ayak uyduracaktır. Yine isteyen bağırmasın önemli değil. Maksat mümkün olduğunca sesimizi yükseltmek. Rakip ve hakem üzerinde baskı oluşturmak. Burada yoğunlaşmalıyız diyorum ben. Saygılar.
            bu "bağırmak" olayının arkasında da çok fazla şey olduğunu düşünmekteyim.. alakasız gibi grünen çok şey yazdım fakat alakalı.. anlattıklarımı bağlayabilmeniz açısından dünkü bir olayı daha anlatayım..
            kocaelililer sağosunlar yüzlerce,binlelrce kişiyi bir kapıya vermişler.. o kapıdan da 1 kişi ancak sığıyor ve çok yavaş bir şekilde insanlar içeri giriyor.. önümde bulunan bir amca vardı ve arkadan insanlar baskı yaptıkça amca daha bir sıkışıyordu.. dediği şey "nerden geldim ben buraya ..!'@zzx=!"
            idi.. amca bağırdı mı bilmiyorum..ama yaşananlar canını sıktı biliyorum.. tribünde de insanların canını sıkan olaylar oluyorsa ki oluyor, insanların (en azında bağırmaya niyetli olanların) bile bağırmama isteği doğuyor.. o yüzden başka şeyler bizim eksiğimiz diyorum..

amcalar geliyor,çekirdke çitliyor, bizi engelliyorlar bağırmamızı diyenler var.. babalarınız dedeleriniz maça gitse ne kadar bağırabilir? sizin içinizdeki enerjinin ne kadarı onlarda kalmıştır? adamın düşüncesi belki de "orda olmam bile takıma yeter" dir.. kim bilir.. "çekirdekçi amcalar" imajını aklımızdan silelim bence

Yorum

ya biz bir agzdan melodi gibi beste soleyemıyoruz kula hoş glen seyler yazamıyoruz yazsak okuyamıyoruz su stadın ustu kapansın hele bu sezon ozmn ses gorrun siz ses dahlıyo yksa cok ses cıkıyo staddan

Yorum

İlk olarak Kasım BEKTAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                sence evsahibi veya deplasman kavramlarının oluşmasının nedenleri

a.)sahadaki çimlerin veya betonların veya oksijenin tanıdık olmasından

b.)stada gelen taraftarın futbolcu üzerindeki etkisi

sence evsahibi avantajı derken hangi şıktan bahsediliyor???
                gittiğim maçlarda rakip takım seyircisi kadar seyircimizi gördüğümdne bu soruya kesin bir yanıt veremeyeceğim bize her yer trabzon.. her maça 4000-5000 kişi gidiliyor.. içeri giremeyen geri dönüyor.. gelenlerin çoğu da zaten istekli olduklarından bağırıyor..o yüzden ben henüz deplasman diyebileceğim bir maça gitmedim.. belki gs,fb,bjk deplasman olur..

Yorum

tamam tribünde bağırmamak doğal bir hak olsun ama ben de diyorum ki tribünde bağırmak zorunlu değil ama sorumluluk bilincidir.

o zaman o bağırmayan kişiler kendilerini sorgulasınlar
                  takım desteği nasıl sağlanır? susarak mı ? birisi bana açıklarsa memnun olurum.

haa isteyen susar diyorsanız o zaman o kişiler trabzon yenildiği zaman da sussunlar lütfen çünkü ben hazmedemiyorum.
                  KOŞAN VE İYİ PAS YAPAN TAKIM. ÇOK MU ŞEY İSTİYORUM?

Yorum

oturmak için maça gidenler varsa; evinizdeki en yakın stadyumagidin...
                    ''Trabzonspor''

Yorum

• İlk olarak ki-ok tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bu "bağırmak" olayının arkasında da çok fazla şey olduğunu düşünmekteyim.. alakasız gibi grünen çok şey yazdım fakat alakalı.. anlattıklarımı bağlayabilmeniz açısından dünkü bir olayı daha anlatayım..
                      kocaelililer sağosunlar yüzlerce,binlelrce kişiyi bir kapıya vermişler.. o kapıdan da 1 kişi ancak sığıyor ve çok yavaş bir şekilde insanlar içeri giriyor.. önümde bulunan bir amca vardı ve arkadan insanlar baskı yaptıkça amca daha bir sıkışıyordu.. dediği şey "nerden geldim ben buraya ..!'@zzx=!"
                      idi.. amca bağırdı mı bilmiyorum..ama yaşananlar canını sıktı biliyorum.. tribünde de insanların canını sıkan olaylar oluyorsa ki oluyor, insanların (en azında bağırmaya niyetli olanların) bile bağırmama isteği doğuyor.. o yüzden başka şeyler bizim eksiğimiz diyorum..

amcalar geliyor,çekirdke çitliyor, bizi engelliyorlar bağırmamızı diyenler var.. babalarınız dedeleriniz maça gitse ne kadar bağırabilir? sizin içinizdeki enerjinin ne kadarı onlarda kalmıştır? adamın düşüncesi belki de "orda olmam bile takıma yeter" dir.. kim bilir.. "çekirdekçi amcalar" imajını aklımızdan silelim bence
                      ne güzel yazmışsın işte
                      problem o
                      amcalar maça gelip çekirdek çıtlattıklarında takıma bir şey kattıklarını sanıyor
                      işte burdaki problemi anlasalar çekirdek çıtlatıp maç izlemenin takıma hiçbir yararının olmadığı anlasalar problem kalmaz
                      takıma bir şeyler katmak istiyorsan gidip destek vereceksin, moral vereceksin, yüreklendireceksin

o amcalarımızda hem takıma hem kendilerine faydalı bir şeyler yapmak istiyorsa, otursunlar evlerinde bir elinde çekirdek bir elinde çay (ikisi aynı anda zor ama) rahat rahat maç izlesinler ne güzel dimi
                      elbet bir gün... (belki yarın, belki yarından da yakın) ...PARAYA KARŞI EMEĞİN SAVAŞI...

...KONSANTRASYON...

Yorum

• ey gidi o eski gunler

Nerde o eski gunler son resimde bursa macındaki pankarta dikkat

Trabzon-Bursa maçı...

Yorum

• Bursa maçına gidecek herkez artık bunun önemini biliyordur.sonuna kadar desteklemelidir.

Yorum

• futbolcunun birine bir maç sonu sorsalar tribünde bugün hangi tezahüratlar yapıldı diye..acaba cevap verebilecek mi? acaba gerçekten bizm söylediklerimiz, bağırışlarımız umurlarında mı? çok merak ediyorum gerçekten

Yorum

• Ben bursa maçı için trabzondaki aradaşlarımdan tek birşey istiyorum. Geldikleri gibi göndermeyin ne olur !!!

Yorum

• Fotolardan ibret alır bahrırlar belki

Yorum

Yükleniyor...
                                X