İlk olarak Murat' tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak ts_tuncay_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBursaspora yapılan stadın bazı özellikleri sunulmuş...Acaba karşılaştıracak olursak bizimki ne durumda...
Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumda bu sıkıntıların yaşanması adına farklı bir proje hazırladıklarını anlatan Mutlu, "Gerek drenaj gerekse alttan ısıtma sisteminde son teknolojiyi uygulayacağız. Stadyum tamamlandığında zeminle ilgili drenaj problemi hiç bir zaman yaşanmayacak. Çok karlı havalarda ve benzeri noktalarda kar tutması buzlanma gibi durumlarla karşılaşılmayacak. Bu stat faaliyete geçtiğinde görsel güzelliğinin yanı sıra saha zemini konusunda da adından söz ettirecek" diye konuştu.
Çatıda biriken sular değerlendirilecek
Mutlu, yeni stadyumun çatı bölümünün Bursaspor'u simgeleyen ''timsah'' şeklinde yapılacağını, bu nedenle burada büyük bir çatı alanı olacağını dile getirdi. Hazırladıkları projede stadyumun çatı bölümünde biriken yağmur sularının değerlendirilmesini de düşündüklerini anlatan Mutlu, şunları söyledi: "Burası ayrıca çok çevreci bir yapı olacak. Çatı alanınında biriken yağmur sularını biz bodrum katımızda 2 noktada 2 bin 500 tonluk su deposuna alıp tekrar bu suları saha sulamasında kullanarak, 'yağmurun hasadı' dediğimiz işlemi yapacağız.
Ayrıca sadece seyircilerin kullandığı yerlerde değil, diğer bölümlerde kullanılan lavabolardaki ve duşlardaki suları da toplama sistemiyle bir noktada toplayıp, filtreleyip rezervuarlarda klozet temizleme suyu olarak kullanacağız. Ayrıca stadyumun her tarafını yangın koruma tesisatlarıyla donattık. Soyunma odaları, toplantı salonları, ticari alanlar, localar gibi yerde aynı anda soğutma, aynı anda ısıtma yapabilecek sistemler de tasarlandı."
Elektrik üretimi için trijenerasyon sistemi
Hamit Mutlu, stadyumda ayrıca elektriğin büyük bölümünün de burada üretileceğini anlattı. Stadyuma 1.2 megawatt gücünde elektrik üretebilme şansı veren trijenerasyon sistemi de kurduklarını vurgulayan Mutlu, şöyle devam etti: "Hem doğalgazla elektrik üretirken aynı zamanda açığa çıkan ısıyla da ısıtma veya soğutma yapabilme imkanına tanıyan bir sistemimiz var. Burada 150 kilometrelik bir boru ağı var.
Binanın çok noktasında biz bu boru ağları vasıtasıyla tüm tesisatlarımızı besleyebiliyoruz. Ayrıca istediğimiz her yerdeki, binanın her noktasındaki ısıtma, soğutma, havalandırma, aspiratörler, vantilatörler, yangın sistemi gibi mekanik tesisat cihazlarını bir noktadan izleyebiliyor ve çalıştırabiliyoruz.
Burayı işletecek olan arkadaşlarımız bir bilgisayarlar vasıtasıyla herhangi bir noktaya gitmeden bütün cihazları kontrol edebilir ve bunların rahatlıkla çalıştırabilir olacak.Biz bu projeyi tasarlamadan önce Almanya'da 2 stadı, Türkiye'de de Şükrü Saraçoğlu ve TT Arena Statları'nı gezdik. Mekanik bazda bizim burada oluşturduğumuz sistemlerle şu an onların olan mevcut sistemleri arasında dağlar kadar fark var. Dünya standartlarının çok üstünde bir stadyum Bursa'da yapılıyor."
1- Bu stat deniz kenarında, rüzgarlı bir alanda ve bol yağmurlu bir coğrafyada olacak. Çatı ve cephe kaplaması bu stadı rüzgarın soğuğundan koruyacak mı? Niye böyle orası açık burası açık efil efil bir dış yapı öngörülüyor?
2014 yılında Trabzon'a yapılan bir stadyumda neden açılır kapanır çatı olmaz? Tribün ısıtması neden olmaz?
2-Zeminle ilgili çalışmalar nedir? Futbolun en önemli unsurlarından biri olan zeminde bir daha hiç sorun yaşanmaması için gerekenler yapılıyor mu?
3-Stadı doldurmak için adam gelmesi lazım. Şehrin göbeğindeki Avni Aker'e bile bir avuç insanı zor topluyoruz, şehir dışındaki bu stada (hem de sadece bir yoldan ulaşılabilen bir noktada) insanlar nasıl gelecek? Bir trafik sıkışıklığında, bir kazada insanlar ne yapacak? Alternatif ulaşım yolları gerekmez mi? Deniz kıyısındaki bu stada bir feribot limanı yapılacak mı? Şehir merkezine sahil hattı boyunca gidecek bir raylı sistem kurulmasından söz ediliyordu. Bu projeden bir haber yok mu?
Bunlar stadın birincil sorunlarıdır. Özellikle ilk 2 maddedeki konuların bu aşamada çoktan halledilmesi gerekiyordu, çünkü sonra yapması çok daha zor olan işler. 50 yılda bir stat yapıyoruz, onun sonraki 50 yılın ihtiyaçları düşünülerek yapılması gerekmez mi?
Not: Kimse masraftan filan bahsetmesin. Trabzonspor kulübünün 2 ay durup giden futbolculara ve teknik adamlara bir yıllık paralarını milyon milyon verecek gücü varsa, böyle önemli işlere verecek parası da vardır. Şahin Aygüneş'in bir yıllık maaşıyla Trabzon'dan Akçaabat'a feribot çalıştırırsın, Vahid'in parasıyla da bi raylı sistemi hayli hayli yaparsın. Kendi paranla yaptığın bu işlerden de bi de üstüne gelir elde edersin.
TT arena'da yapılması düşünen çatının maliyeti 20 milyon TL civarı imiş. Hem de bu miktar, sonradan yapılacak olduğu için. Sıfırdan yapılsa çok çok daha ucuz olur. Malouda, Janko, Bamba ve Colman'ın bir yıllık maaşı ise yaklaşık 18 milyon TL. Buyrun hesabı siz yapın.En son atomantcum tarafından düzenlendi; 26.11.2014, 12:15.yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
-
İlk olarak its2late tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFazla nin anlamını biliyorum da yok mu rakam ? Fazla diyorsan rakam verin ... Stadyum çevresini vr yeni yol maliyetini eklemeden bi zahmet !
Yorum
-
Merhaba arkadaşlar ismim Mehmet 51 yaşındayım Trabzonluyum ama Rusyada ve İstanbulda ikamet ediyorum İnşaat mühendisiyim.Uzun süredir forumu uzaktan takip ediyordum ama bazı arkadaşların eksik ve yanlış bilgilerini gördükçe bunları düzeltme gereği duydum ve üye olmaya karar verdim.Ben Rusyada Shaktar ın stadını yapan ekipte çalıştım 1 sene.Stadyum inşaatı ile ilgili her türlü bilgiye sahibim.
Öncelikle forumda bir yas havası hakim stadımızı nerdeyse hiç beğenen yok.Anket yapılsa herhalde %10 çıkmaz.Aslında açıkçası ben de çok beğenmiyorum,çok daha güzel bir proje olabilirdi.Ama şunu da unutmamak lazım beğensek de beğenmesek de bu dkdan sonra dönüş yok burası artık bizim evimiz burda sevinip burada üzülecez.Ayrıca stadın deniz kenarına yapılması da büyük avantaj o araziyi değerlendirebiliriz tesislerle o bölgeyi canlandırabiliriz.Deniz kenarına yapılan stad her zaman avantajdır bunu unutmayalım..
Birkaç yanlışı düzeltme mevzusuna gelelim,aynı zamanda ben Vodafone Arena inşaatı ile ilgili de bir çok bilgiye sahibim.Bazı arkadaşlar stadımızı Vodafone Arena ile kıyaslamak istemişler ama proje detaylarını bildiğimden söyleyim ,Türkiyede hiçbir stad Vodafone Arena ile kıyaslanamaz..Adamlar gerçekten rakipsiz bir stad yapıyor.Projelerinin güzelliğinden ve stadının konumundan(bence Türkiyenin en güzel yeri) ötürü kullandıkları ürünler son derece kaliteli.Vitra lavabosundan tutun ECA musluğuna,Stadium Visionundan tutun 700 adet LED tvsine kadar adamlar hepsini sipariş ettiler.Türkiyede yapılan 25 stadyumda toplasan 700 adet LED tv yok adamlar bunu taraftarın dolaşım alanlarına yerleştiriyorlar siparişini verdiler..Kolonlarını ve kirişlerini incelediğinde o kadar kaliteli işçilik kullandıkları belli oluyor (özellikle demir sıklıkları muazzam).Dünya çapında üne sahip olacak stad yapıyorlar ki adamlar daha stadı yapmadan yurt dışından Mühendislik fakülteleri teknik geziler düzenleyip stadı ziyaret ediyor (isviçreden 80 kişi geldi,kanada ve hollandadan da gelecekler randevu almaya çalışıyorlar)..Yani işin özü her şekilde muazzam bir stad yapılıyor orada.Hepsinden önemli adamlar her kuruşunu kendi ceplerinden ödeyerek stadlarını kendileri yapıyor.Bu nedenle büyük bir avantaja sahipler..
Ben stadımızı başka stadlarla kıyaslamayı daha mantıklı buluyorum.Bursa stadında işçilik çok kötü mesela (bizim staddaki çok daha iyi bundan emin olun).Kale arkası falan güzel demişler ama işçiliği kötü bir stad ki bence kale arkası o kadar da güzel değil tribün çıkışları köstebek yuvası gibi durmuş.Localı tribün hariç bence Türkiyedeki birçok staddan iyi tribünlerimiz var.İnşaat da gayet hızlı ilerliyor.İçine girince bence mutlu olacağımız bir stadımız olacak.Ayrıca ambiyans açısından da rakip üstünde çok baskı kurabilecez.Ben stadın Türkiyede ilk 5e çok rahat gireceğini düşünüyorum (1 belli zaten Bjk Vodafone Arena) .Ayrıca dediğim gibi üzgün arkadaşlar unutmasınlar ki bu stadın yapımında bir emek var ve emin olun beklediğinizin çok üstünde güzel bir sonuç çıkacak.İçinizi karartmaya gerek yok.
Saygılar sevgiler..
Yorum
-
İlk olarak mehmetts1961 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMerhaba arkadaşlar ismim Mehmet 51 yaşındayım Trabzonluyum ama Rusyada ve İstanbulda ikamet ediyorum İnşaat mühendisiyim.Uzun süredir forumu uzaktan takip ediyordum ama bazı arkadaşların eksik ve yanlış bilgilerini gördükçe bunları düzeltme gereği duydum ve üye olmaya karar verdim.Ben Rusyada Shaktar ın stadını yapan ekipte çalıştım 1 sene.Stadyum inşaatı ile ilgili her türlü bilgiye sahibim.
Öncelikle forumda bir yas havası hakim stadımızı nerdeyse hiç beğenen yok.Anket yapılsa herhalde %10 çıkmaz.Aslında açıkçası ben de çok beğenmiyorum,çok daha güzel bir proje olabilirdi.Ama şunu da unutmamak lazım beğensek de beğenmesek de bu dkdan sonra dönüş yok burası artık bizim evimiz burda sevinip burada üzülecez.Ayrıca stadın deniz kenarına yapılması da büyük avantaj o araziyi değerlendirebiliriz tesislerle o bölgeyi canlandırabiliriz.Deniz kenarına yapılan stad her zaman avantajdır bunu unutmayalım..
Birkaç yanlışı düzeltme mevzusuna gelelim,aynı zamanda ben Vodafone Arena inşaatı ile ilgili de bir çok bilgiye sahibim.Bazı arkadaşlar stadımızı Vodafone Arena ile kıyaslamak istemişler ama proje detaylarını bildiğimden söyleyim ,Türkiyede hiçbir stad Vodafone Arena ile kıyaslanamaz..Adamlar gerçekten rakipsiz bir stad yapıyor.Projelerinin güzelliğinden ve stadının konumundan(bence Türkiyenin en güzel yeri) ötürü kullandıkları ürünler son derece kaliteli.Vitra lavabosundan tutun ECA musluğuna,Stadium Visionundan tutun 700 adet LED tvsine kadar adamlar hepsini sipariş ettiler.Türkiyede yapılan 25 stadyumda toplasan 700 adet LED tv yok adamlar bunu taraftarın dolaşım alanlarına yerleştiriyorlar siparişini verdiler..Kolonlarını ve kirişlerini incelediğinde o kadar kaliteli işçilik kullandıkları belli oluyor (özellikle demir sıklıkları muazzam).Dünya çapında üne sahip olacak stad yapıyorlar ki adamlar daha stadı yapmadan yurt dışından Mühendislik fakülteleri teknik geziler düzenleyip stadı ziyaret ediyor (isviçreden 80 kişi geldi,kanada ve hollandadan da gelecekler randevu almaya çalışıyorlar)..Yani işin özü her şekilde muazzam bir stad yapılıyor orada.Hepsinden önemli adamlar her kuruşunu kendi ceplerinden ödeyerek stadlarını kendileri yapıyor.Bu nedenle büyük bir avantaja sahipler..
Ben stadımızı başka stadlarla kıyaslamayı daha mantıklı buluyorum.Bursa stadında işçilik çok kötü mesela (bizim staddaki çok daha iyi bundan emin olun).Kale arkası falan güzel demişler ama işçiliği kötü bir stad ki bence kale arkası o kadar da güzel değil tribün çıkışları köstebek yuvası gibi durmuş.Localı tribün hariç bence Türkiyedeki birçok staddan iyi tribünlerimiz var.İnşaat da gayet hızlı ilerliyor.İçine girince bence mutlu olacağımız bir stadımız olacak.Ayrıca ambiyans açısından da rakip üstünde çok baskı kurabilecez.Ben stadın Türkiyede ilk 5e çok rahat gireceğini düşünüyorum (1 belli zaten Bjk Vodafone Arena) .Ayrıca dediğim gibi üzgün arkadaşlar unutmasınlar ki bu stadın yapımında bir emek var ve emin olun beklediğinizin çok üstünde güzel bir sonuç çıkacak.İçinizi karartmaya gerek yok.
Saygılar sevgiler..
İnşaat mühendisi olduğunu belirttiğin için yazını daha bir dikkatle okudum; fakat yeterince doyurucu bulmadım. Daha teknik konulardan bahseden, o konuları bize açıklayan bir yazı okumak isterdim.Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMehmet ağabey, öncelikle hoşgeldin.
İnşaat mühendisi olduğunu belirttiğin için yazını daha bir dikkatle okudum; fakat yeterince doyurucu bulmadım. Daha teknik konulardan bahseden, o konuları bize açıklayan bir yazı okumak isterdim..
Teknik demişken şunu da eklemek isterim geçmiş mesajlarda bir arkadaş sormuş vodafone arenanın testere kirişleri neden bizimkinden daha kalın diye,orası 1. dereceden riskli deprem bölgesi Trabzon ise 4. dereceden.Yani deprem şartlarına göre ayarlanıyor bunlar.Yapıları bölgesine göre değerlendirirsin.Vodafone Arena İstanbulun en sağlam yapılarından biri,Akyazı da Trabzonun.Yani Allah korusun bu bölgelerde ciddi bir afet olsa İstanbulda Vodafone Arena Trabzonda da Akyazı ayakta kalır.
Çatıyla ilgili de bir bilgi verim membran var membran var,membran genel bir kullanım adıdır bunların yapılarına katılan bileşenler ile farklı modelleri oluşut PTFE ETFE vs tarzında.Her membranın da ışık geçirgenliği farklıdır.Mesela Mercedes Benzin stadındaki membranla Commerzbank Arenadaki membranın arasında dağlar kadar fark var..Kalitesi ve fiyat yapısı buna göre oynuyor..
Yorum
-
İlk olarak mehmetts1961 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMerhaba Yiğit kardeşim hoşbulduk.Özellikle teknik detaylara girmek istemedim teknik detaylar bilmeyenler için çok sıkınıcı olabiliyor.Yani bir doktor sana miyokard infarktüsü derse "ne diyor bu" dersin ama kalp krizi ders ha tamam dersin.
Teknik demişken şunu da eklemek isterim geçmiş mesajlarda bir arkadaş sormuş vodafone arenanın testere kirişleri neden bizimkinden daha kalın diye,orası 1. dereceden riskli deprem bölgesi Trabzon ise 4. dereceden.Yani deprem şartlarına göre ayarlanıyor bunlar.Yapıları bölgesine göre değerlendirirsin.Vodafone Arena İstanbulun en sağlam yapılarından biri,Akyazı da Trabzonun.Yani Allah korusun bu bölgelerde ciddi bir afet olsa İstanbulda Vodafone Arena Trabzonda da Akyazı ayakta kalır.
Çatıyla ilgili de bir bilgi verim membran var membran var,membran genel bir kullanım adıdır bunların yapılarına katılan bileşenler ile farklı modelleri oluşut PTFE ETFE vs tarzında.Her membranın da ışık geçirgenliği farklıdır.Mesela Mercedes Benzin stadındaki membranla Commerzbank Arenadaki membranın arasında dağlar kadar fark var..Kalitesi ve fiyat yapısı buna göre oynuyor..Kast ettiğim teknik detay bunun gibi anlatımlar
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461
İlk olarak mehmetts1961 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMerhaba Yiğit kardeşim hoşbulduk.Özellikle teknik detaylara girmek istemedim teknik detaylar bilmeyenler için çok sıkınıcı olabiliyor.Yani bir doktor sana miyokard infarktüsü derse "ne diyor bu" dersin ama kalp krizi ders ha tamam dersin.
Çatıyla ilgili de bir bilgi verim membran var membran var,membran genel bir kullanım adıdır bunların yapılarına katılan bileşenler ile farklı modelleri oluşut PTFE ETFE vs tarzında.Her membranın da ışık geçirgenliği farklıdır.Mesela Mercedes Benzin stadındaki membranla Commerzbank Arenadaki membranın arasında dağlar kadar fark var..Kalitesi ve fiyat yapısı buna göre oynuyor..
Merhabalar. En son tt arena da ciddi sogukta Ersun hoca ve Bosingwa gibi bir efsanenin onderliginde Gs i ve Gs taraftarini cikdirtfigimiz macta bulundum
Gercekten cok soguktu ve bu sogukta tt arena daki en ust noktadaki ovalimsi yapisi kaynaklo bosluklar ciddi bir ruzgar ve soguk sirkulasyonu sagliyordu. Cok yulsekten isiticilarla bu sogugu kirmaya calistilar. Ancak bizim stadda soguk konusunda teknik bilgiye sahip kimse varmi bizi bu konuda aydinlatacak. 2-0 iken insanlar bidaha da sogukta maca gelmem diyorlardi. Kotu gunlerde insanlara bahane buldurmamak gerekir diye dusunuyorum
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yorum
Yorum