Çok tartışılan membran hakkında İbrahim Bey şunları söyledi; Metrekaresi 140 dolar ve kendi kendini temizliyor, dayanıklılık süresi 30 yıl en az. Beşiktaş da membran kullanmayı istiyor ama maliyetini düşünüyorlar. Stad kesinlikle yeni sezona yetişir. Belki saha çiminde sorun olabilir o da 2 hafta en geç.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu stadı beğenmemek için profosör olmaya gerek yok, Beyaz rengi böyle boşluklu olunca güzel durmuyor hele gündüzleri çok çirkin duruyor bundan bahsediyorum. Saraçoğlunun alt kısmı mesela hiç güzel değil. Onların gene bir avantajı var maçlarının %95'ini akşam oynuyorlar ve geceleri ışıklandırmayla felan, stad çevresi felan ambiansı kuruyorlar merkezi avantajı ile. Bizde gündüzleri stad çevresinde hele hele soğuk havalarda rüzgarlı havalarda 5 kişi bulamazsın. Maçları da gündüz oynuyoruz epeyce, bizim maç öncesi maç sonrası ambiansımız büyük ölçüde biter. Akşam maçlarında olabilir.
Bayern stadı ile bizim stadı hiçbir şekilde kıyaslamam. Bayern'ın stadının dışıyla bizim stadın dışını kıyaslayanın gözlerine acil en ağır yakın gözlüğü takması lazım.
Ben Antalya'nın stadından hiç bahsetmedim, günümüzde bizim ayarımızda dünyada yapılan stadların "özgün" ve farklılık anlamında neler yapılmış, biz ne yapmışız bundan bahsettim.
Sen Alianz Arena'ya takmışsın her cümlede Alianz, abi bırak tadilatını Alianz'ın ilk hali şu stadla kıyaslanmaz. Benim Alianz ile aynı kalitede stad isteme derdim yok. Bayern düzeyinde bir stad istemiyorum. Ama burda Bjk'nin stadı bizde iyi olsun ne olacak ki yazanları okuyunca deliriyorum. Bizim 85 dk elemekle elenmek arasında gidip geldiğimiz Liveprool'dan 1-2 sene evvel 8 tane yemiş takım. Son 10 yılda Ülkede ciddi şirket kurulup herkesin Bjk'ye çalıştığı, lobilerle 2003'te Şampiyon yapılmış, bu kadar güçlü lobilerle Şampiyon olduğu 2003'te bile Trabzonspor'u yenememiş. 2008'de kimsenin olmadığı ligde 70 puanla bedavadan şampiyon olmuş sıradan bir takım. Son 6 yıldır ise bizimle kıyaslanamayacak kadar başarısız.
Bizim stad'da özgün birşeyler arıyorum, şükrediyorum Deniz'e sıfır stad yani tutunacağımız başka bir şey yok. 2014'te yapılan stadda bile doğamızla övünüyoruz. Arena 2012 de mi bitti ? 2 yıl önce yapılan stad bizim staddan 30 sene sonra yapılmış gibi. Kim ne derse desin. Görsellik açısından.
Bjk'nin başarili yada başarisiz stadyumu belkide dunyanin en guzel yerlerinden birinde, ve hergün 10000 lerce insanın önünden geçtigi bir yerde.. Neyin derdindesin..
Stadyumlarini kendi buldukları sponsorla istedikleri gibi yapıyorlar...
Allianz arenaya takmis değilim , sadece onun da dışı Membran Etfe , Ptfe memran sonuçta ...
Yorum
-
İlk olarak UğuR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÇok tartışılan membran hakkında İbrahim Bey şunları söyledi; Metrekaresi 140 dolar ve kendi kendini temizliyor, dayanıklılık süresi 30 yıl en az. Beşiktaş da membran kullanmayı istiyor ama maliyetini düşünüyorlar. Stad kesinlikle yeni sezona yetişir. Belki saha çiminde sorun olabilir o da 2 hafta en geç.Şehir efsanesi de ne ola ki?
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMainz 2007'de ,2008'de felan Bundeliga'nın altının da altındaki ligdeydi. 2009 yada 2010'da Bundesliga'ya çıkmadı mı ? Bu stad'a 2009'da başladılar. Bundesliga'ya 2 alt ligden yeni çıkmış bir takımın stad tercihleri arasında olan bir stad kimi görüşe göre beğenilmeyen kimi görüşlere göre biraz pahalı bulunan bir stad. Varsın pahalı olsun. 2 alt ligden Bundesliga'ya çıkmış Mainz'ın stad seçenekleri arasında olan bir stadı bize layık görenler utansın.
:-))))))
Yorum
-
İlk olarak SinanDanli tarafından gönderildi"Kaka" sana cok kisa ve net bi sey soyleyecem yani bu forupda cok elestiri gordum ama sen bir baskasin iki de bi durup sutcu saracoglunu konusuyon karlilastiriyosun var gel sen fenerli ol sende kurtul bizde begenmezsende begenme gercektende migdem bulandi
Ben şimdi soruyorum Şikecilerin stadında hem tribün ısıtması hem alttan zemin ısıtması var, Kaç yıllık stad. Bizim stad deniz kenarında tribüne giden taraftar kış aylarında fırtınalı havada rüzgardan etkilenecek mi? Tribün ısıtması var mı?
Ben görsellikle çok ilgilendiğimden, ambiansla ilgilendiğimden kusura bakmayın bu konuda cahilliğime verin. Bu tip fonksyonları özellikleri var mı bizim stadın ?
Uzun vaadeli bir yapı bu, Toki'nin yaptığı evleri görüyoruz. Duvara yumruk atıyorsun elin acımıyor. Çok samimi söylüyorum, Duvar da tuğla kiremit var mı yokmu anlamıyorsun. Bir asansör koymuşlar sanki biyerdekini sökmüş de buraya takmışlar 0 binada dandirikten asansörler. Adamlar kime yaptıklarına göre kalite belirliyor. Siz istiyorsunuz ki adamlar yapsınlar onlar bize ne buyuyursalar bizde ona şükredelim rağzı gelelim. Biz Konyaspor muyuz ki, bize bir stad yapsınlarda nasıl olursa olsun diyelim. Biz her yıl Şampiyonluk hedefleyen bir takımız. İzmir'de Kürt kökenli insanlar gecekondularını Toki'nin yaptığı eve tercih etmiyor mesela adam benim gecekondum bundan iyi ya diyorBen 2014 standartlarında Dünya'da standart neyse ona yakın bir stad isterim, isterim ki bizi 30 yıl götürsün. 10 sene sonra bu stad bizim taleplerimize cevap vermiyor denmesin, 10 sene sonra da modern olarak yaşasın. Ben bizim stadda bir özgünlük göremiyorum. Sizin bizim stadda gördüğünüz özgün kendine has taraflarını yazın bizde aydınlanalım.
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
Yorum
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKusura bakma, Haklısın Trabzonspor'u Bjk'den daha düşük takım görüp, tabiki Bjk'ye bizden daha iyi stad yapılabilir, bunlar insan eliyle yapılan yapılar, biri birbirinden daha iyi güzel olabilir diyen bir zekayı ciddi testlerden geçirip, labatatuar sonuçları olmadan küçümsedim aşağıladımÇok üzgünüm. Böyle bir zekaya şunu demek lazımdı, bu bizim insan eliyle yapılan yapımız neden kıyaslanabilir olarak daha üstün olmuyorda biz kıyaslanabilir olarak daha kötü olan oluyoruz. Tabi tabi tabi.
Ben de diyorum ki bu insan eliyle yapılan bir staddan öyle birşey çıksın ki,mesela Malaga taraftarı yada Bordeux taraftarı felan da çıksın desin ki bize Trabzonspor'un gibi bir stad yapın felan böyle ? Alt tarafı bir kaç yıl evvel Alman 2.lig mi 3.lig mi ne takımı olan Mainz'ın beğenmediği proje değilmi buBen öyle biliyorum varsa yanlış düzeltin.
Şimdi soruyorum şu stadın dış cephesini çizmek için herhangi bir şeye ihtiyaç var mı ? Kabaca bana 4-5 stad modeli çiz deseler. En cahil insan bile bir iki kare üçgen diktörgen elips bişey çizerdi yani. Bu stadın sıradanlıktan öte bir olayı yok.
Beyaz renk boşluklu olunca Guzel durmuyormus :-) kime göre neye göre Dunya Estetik Yapılar Birliği (WCBU) araştırma mi yapmış sonuçlari mi var elinde ... La dur dur googla bakma hemen oyle bir birlik yok olmazsa zaten ...))
Yorum
-
İlk olarak kanforfi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleanlisiliyor bekir abi benim sana diyecegim bisey var yonetim bizim isteklerimizi tek tek bu stadta uygulamaz ugrasmaz bitane adam yetkilendirir oda artik allah getire amatorce biseyler yapar yaptim oldu der benim diyecegim odurki 3 veya 2 tane ic mimarlik firmasina bu isi ihale etsinler bu isin ustesinden gelebilecek kapasitede bir suru ic mimarlik firmalari var kiytirik kebabcilarda bile ne kadar guzel ic dizayn ortaya cikariyorlar konsepte gore, yani hic sunumla falan ugrasma yoneticilere akil vermek gibi olacak ama bu isi ic dizaynirlara vermelerini soyle direk profesyoneller bir kac sunum yapsin eminim bizim dusunemedigimiz pek cok guzel seyde ortaya cikacaktir
Sunumun sonunda söyleyeceğim şey, dediğin gibi bu işi ehil ellere teslim etmeleri gerektiği...
Yorum
-
stad inşaatını hergün takip eden birisi olarak gözüme kötü gelen bir kaç şey var
1 - kale arkası köşelerindeki ambulans cıkışları .. her köşede var ve okadar çirkin gözüküyorki .. bütün ambiansı bozar
2- kale arkasının sahaya uzaklığı 10 metre olacak .. bu cok uzak bi mesafe .. avni akerdeki kale arkaları bile daha iyi
3- kale arkası trübünlerinden en az bir tanesi keşke tek kat olsaydı . dortmund kale arkası ambiansı olurdu
4- Crystal Palace stadının ambiansına bakın.. kale arkası yakın .. ambulans cıkışı yok .. izleme keyfi muazzam
Yorum
-
İlk olarak samet aslan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
başka türlü doldurması imkansız...5 takım hariç anadoluda bütün stadları 20 binin üstünde yapmamak lazımNe Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
Hayallerimizi Satmadık'ya,,,
Yorum
-
İlk olarak akin0834 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülestad inşaatını hergün takip eden birisi olarak gözüme kötü gelen bir kaç şey var
1 - kale arkası köşelerindeki ambulans cıkışları .. her köşede var ve okadar çirkin gözüküyorki .. bütün ambiansı bozar
2- kale arkasının sahaya uzaklığı 10 metre olacak .. bu cok uzak bi mesafe .. avni akerdeki kale arkaları bile daha iyi
3- kale arkası trübünlerinden en az bir tanesi keşke tek kat olsaydı . dortmund kale arkası ambiansı olurdu
4- Crystal Palace stadının ambiansına bakın.. kale arkası yakın .. ambulans cıkışı yok .. izleme keyfi muazzamNe Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
Hayallerimizi Satmadık'ya,,,
Yorum
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGerçekler niye koyuyor arkadaşım. Niye miden bulanıyor? Ötekileştirme, ben Trabzonsporluyum ve Trabzonspor'u büyük yaşıyorum. Benim isyanım burda birisi Bjk stadı bizden daha iyi olabilir yazmış bir kişide çıkıp isyan bayrağı açmamış. Sizin gibiler gidip bu arkadaşa Bjk'li ol demiyor gelmişsin bana Şikeci şerefsiz bir takımın taraftarlığına geç diyorsun utanmada yok. Hem 20 sene geride yaşayıp hem yeni nesilin daha iyisini istemesine sekte vurmaya çalışıyorsunuz yok öyle yağma.
Ben şimdi soruyorum Şikecilerin stadında hem tribün ısıtması hem alttan zemin ısıtması var, Kaç yıllık stad. Bizim stad deniz kenarında tribüne giden taraftar kış aylarında fırtınalı havada rüzgardan etkilenecek mi? Tribün ısıtması var mı?
Ben görsellikle çok ilgilendiğimden, ambiansla ilgilendiğimden kusura bakmayın bu konuda cahilliğime verin. Bu tip fonksyonları özellikleri var mı bizim stadın ?
Uzun vaadeli bir yapı bu, Toki'nin yaptığı evleri görüyoruz. Duvara yumruk atıyorsun elin acımıyor. Çok samimi söylüyorum, Duvar da tuğla kiremit var mı yokmu anlamıyorsun. Bir asansör koymuşlar sanki biyerdekini sökmüş de buraya takmışlar 0 binada dandirikten asansörler. Adamlar kime yaptıklarına göre kalite belirliyor. Siz istiyorsunuz ki adamlar yapsınlar onlar bize ne buyuyursalar bizde ona şükredelim rağzı gelelim. Biz Konyaspor muyuz ki, bize bir stad yapsınlarda nasıl olursa olsun diyelim. Biz her yıl Şampiyonluk hedefleyen bir takımız. İzmir'de Kürt kökenli insanlar gecekondularını Toki'nin yaptığı eve tercih etmiyor mesela adam benim gecekondum bundan iyi ya diyorBen 2014 standartlarında Dünya'da standart neyse ona yakın bir stad isterim, isterim ki bizi 30 yıl götürsün. 10 sene sonra bu stad bizim taleplerimize cevap vermiyor denmesin, 10 sene sonra da modern olarak yaşasın. Ben bizim stadda bir özgünlük göremiyorum. Sizin bizim stadda gördüğünüz özgün kendine has taraflarını yazın bizde aydınlanalım.
bir ikincisi inşaat fotoğrafından ne olacağı belli dediğin stadyum kargas halde ki eve benziyor.. kargas halde ki evi kafasında herkes farklı hayal edebilir. o yüzden sen şuan bu stadı kafanda nasıl hayal ettin bilmiyorum ancak benim hayal ettiğim şekliyle çok iyi bir stad olacak. o yüzden şu aşamada kim ne derse desin ne hayal ederse etsin stadın son halini görmeden yapılan eleştiriler (ki özellikle estetik ve kalite konusunda yapılan eleştiriler) boşadır..
mesafe konusuna hiç girmek istemiyorum bile çünkü akyazı şehrin içi sayılır yani haksızsın. en çok sevindiğim nokta da avni akere arabayla gidince çektiğim eziyetin son bulacak olması..
Yorum
-
İlk olarak its2late tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBegenmemek ıcin profosor olmaya gerek yok da kendi beğenini bilimsel kanun gibi dikta etmen icin bir yetkinligin olmasi lazim , bjk stadyumunun bir kaç artışı dışında bizim stadyumdan farkli degil, bizim stadyumunda vodafone arenadan ıyi özellikleri var ...
Bjk'nin başarili yada başarisiz stadyumu belkide dunyanin en guzel yerlerinden birinde, ve hergün 10000 lerce insanın önünden geçtigi bir yerde.. Neyin derdindesin..
Stadyumlarini kendi buldukları sponsorla istedikleri gibi yapıyorlar...
Allianz arenaya takmis değilim , sadece onun da dışı Membran Etfe , Ptfe memran sonuçta ...Böyle bir doğru orantı olduğunu bilmiyordum.
Sadece birşey sorcam sana ?
Beşiktaş taraftarına Vodafone Arena'dan vazgeçtik, Ts'nin stadından size yapıyoruz deseler. Bjk taraftarında bir anket yapılsa % kaçı bizim stadı ister? %10 çıkar mı ?
Şikebahçe taraftarına sizin stad 15 yıllık eskidi, size Ts stadı gibi yine 50-60 binlik stad yapalım deseler sizce isterler mi ?Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
Yorum
-
Bekir Mimari farkı da şu resimlerle gösterebilirsin .. merdivenler bizimmkilerin nerdeyse aynısı.. ve reklam panoları aşağıya sarkitilarak daha Guzel bir perspektif yakalanmış... Bide loca tribünlrrinin saklanması örneği vodafone arenadaki başarili örneği gösterebilirsin ... Boşlukta kalan yerleren camla kapatılmasına benzer ornek de bakıyorum.. ayrica acil çıkışlarin portatif tribünle. Kapatılması örneğini daha önce sana yollamistim diye hatırlıyorum.. o eski mesajdan da ekstra biseyler çıkabilir
Yorum
Yorum