açlıamadın gittin marcelinho başlasana şu çalımlarına şutlarına elalem seni bekliyor
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Marcelo dos Santos Marcelinho
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
dünya yıldızı diye alınan oyuncu buysa vah bize vahlar bize.desteklenmeli de nereye kadar?
2,5 aydır bu takımla birlikte.hadi ilk 3-5 hafta neyse de bu arkadaş bu takımla 10 maça çıktı.elle tutulur hiç bir şey yok.ümit de vermiyor.gol pozisyonuysa en basit harcayan o.topu alıyor ve eziyor.osasuna maçında daha rahat şahit olduk buna.ataklarımızı engelliyor.tamam çalım atıp adam eksiltebiliyor ama bizim kaleye doğru.
anladık farklı bir ülkeye geldi,takım farklı,saha farklı,antrenör farklı,dil farklı şu farklı bu farklı.
ben kardeşim kale daha mı küçük top mu kare?altı pastan gol atamıyosan takımın suçu ne?
aldığı parayı ben helal etmiyorum,ona da güvenmiyorum,musampa form tutsa,yattara gelse de marce kulübeye gitse diyorum içimdenHADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009
Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...
Yorum
-
Sabredilmeli ve bunu yanında köstek olunmamalı... Marcelinho sıradan bir adam değil... bazı arkadaşlar öyle bir yaklaşım sergiliyorlarki sanki Marcelinho gibi adam ellerinden çok geçmiş...Yapmayın , Marcelinho saygı duyulacak bir futbolcu ve bizim takımızda oynuyor şu anda...ben performansındanda çokmemnununm ... ta gerilere kadar gelip top çıkarıyoor...yeri geliyor defanstaki açıkları kapatıyoor...biraz daha fiziki olarak gelişirse çok daha iyi olacaktııır...''Terketmedi eziyetin beni''
Yorum
-
son ankaragücü maçı gösterdiki sahada szymek musampa gökdeniz varken marcelinho daha rahat ve iyi oynuyor diğer türlü rakip takımlar sürekli onun üstüne adam vererek oynuyorlarSAMPIYONLUGU GETIRIN BIZE
CANIMIZI VERELIM SIZE
madheart61--->BDiler61
Yorum
-
akşam iftara yarım saat kala maraş caddesınde hanımı vede ıkı tane brezılyalıyla nerden bılıyosam brezılyalı olduklarını maraş caddesınde dolasıyolardı buyuk ıhtımalle kaldıkları yere gecıyolardı benım bıldıgım kadar hala zorluda kalıyolar ama marcelınyo çok ciddiydi ağır abi takılıyodu uzun sokakta anlayacagınızsorma neden...
hamiiiiiii mandıralıııııııı...
Yorum
-
Jester arkadasa tesekkürler, benim düsüncelerimi aynen aktarmis. Bu forumda Marcelinho ismini ilk ortaya atan belkide benim. Marcelinho yaklasik iki ayi Brezilya`da gecirdi. Brezilya`da antrenman yaptimi bilmiyoruz. Ve bu adam sadece 10 günlük Hazirlik Kampi ile Trabzonspor´a geldi. Simdi size soruyorum:
Marcello`yu Haziran ayinda 4-4.5 Milyon euro vererek transfer etsek, su anda daha hazir bir Marcello`yu mu tercih ederdiniz? Yoksa,
Su anki haliyle 2,250 Milyon euroya, gec transfer edilen Marcello`yu mu?
Baskan Yildiz oyuncusunu ucuza almak icin, bu futbolcuyu hazirlik kampindan bes hafta sonra transfer etti. Ama su anda nelere mal oldu görüyorsunuz.
Musampa transferide ayni. Sampiyonluk ve Avrupa`da basari hedefleyen bir takim böyle transfer yapar mi? Futbolcuyu taraftarin önüne atmak iste böyle birsey. Cünkü Marcello gibi bir futbolcuyuda tartisabiliyoruz.TS´un cöküsü Vol.3 (01.09.2009) tarihinden itibaren kitabcilarda, TS´un yükselisi Vol.4 ise 01.01.2010 tarihinde kitabcilarda yerini alacaktir.
TS Cöküsü Vol.4´ünde ne zaman cikacagi cok yakinda taraftara duyurulacaktir!
Yorum
-
bende beğenmiyorum marcelinhonun futbolunu ama şunu da unutmayalım ki bugün türk ligi bir katar ligi olma yolunda ilerlemektedir. Artık hiçbir büyük yıldız verilen onca olağandışı garanti ve fırsatlara rağmen ülkemizi seçmiyor. Birazda bu yönden bakalım. Birde almanya'da brezilya milli takımı formasını giyen o kadar futbolcu varken onları geçip yılın futbolcusu olmuş birinden bahsediyoruz.Siyasetin "bizden olduğu sürece" yer aldığı, karşıda olduğu zaman "siyasete bulaştığı" büyük kulüp/taraftar camiası Trabzonspor
Yorum
-
takımdan bi an önce gitmesini istediğimiz hüseyin gibi bi adam için 6 milyon euro istiyoruz ama hüseyine istediğimiz paranın yarısına aldığımız marcelinhoyu tartışıyoruz ... (hüseyinin yarısı kadar bile oynamıyo diyorsanız lafımı geri alıyorum) sölicek bişe yok..
Yorum
-
İlk olarak turkercan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntületakımdan bi an önce gitmesini istediğimiz hüseyin gibi bi adam için 6 milyon euro istiyoruz ama hüseyine istediğimiz paranın yarısına aldığımız marcelinhoyu tartışıyoruz ... (hüseyinin yarısı kadar bile oynamıyo diyorsanız lafımı geri alıyorum) sölicek bişe yok..SAMPIYONLUGU GETIRIN BIZE
CANIMIZI VERELIM SIZE
madheart61--->BDiler61
Yorum
-
Elinize Kolunuza Zamanınıza Sağlık !
İlk olarak Analyzer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOha artık oha. Adamın sahanın her yerine koşmasını övmek de suç olmuş. Zaten suç Marcelinho'da. Ne diye koşarsın ki be adam? Bu ülkede yıldız futbolcu koşmaz kardeşim. Bak Ricardinho'ya. Adam sahada yürüyo ya potansiyeli konusunda hic suphe yok o yuzden.
Marcelinho oyunu yönlendirmiyormuş. Hangi oyunu? Futbol mu oynuyoruz biz? 4-3-2-1 dizilişiyle oynuyoruz. Diziliş diyorum bak sistem değil. 4-3-2-1 sisteminde bizim oynadığımız gibi oynanmaz. Sözkonusu 3 rakamının 2 oyuncusu kanatlara yayılır. Ziya'nın 4-3-2-1 indeki 3 lü defansın önüne "yığılan" atıl bir 3 lü. Geriye 3 kişi kalıyor zaten. Gökdeniz, Ersen, Marce. 3 adamla oyun mu oynanır? Gs maçında Hüseyin cezalıydı allahtan da 3 ön liberoyla çıkamadı maça Ziya. O maçta da zaten Marcelinho 3 golün de yaratıcısı oldu. Tek top oynuyor, basit oynuyor. Ama Türkiye'de böyle adamlara yıldız denmez. Kıymetleri bilinmez. Bize Ceyhun, Celil, Yusuf, Sergen gibi çalım atabilen kofti yıldızlar gerekir. Bizim neyimize yahu Marcelinho? Utanmadan koşuyor bi de.
Şut atmıyor geyiğine gelince. Şut atmamak oyuncu tercihi değildir. Taktikle ilgilidir. Geçelim.
Ziya gelince frikikleri de Gökdeniz efendi teslim aldı zaten. Aslında Marce bi tane frikik golü atsa insanlar ikna olacak. Yıldızmış lan hakkaten frikikten gol attı bak denilecek. Türkiye'de böyledir zaten. Frikikten gol atabilen bir futbolcu dokunulmazlığa kavuşur. Koşmasa mücadele etmese de olur o adam. Kimse gık diyemez. "Zati bi de koşsa Real Madrid'te oynardı yiğidim" muhabbetleri yapılır bolca. (Bkz. Tümer, Sergen, Alex)
Okuduğumuzu anladık mı? Tamam o zaman, dağılın hadi bakiym.İlk olarak Jester tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle1-Marcelinho desteklenmeli kadar manasız bir yaklaşım olamaz. Bu takımın formasını giyen her futbolcu desteklenmeli.
2-Marce'nin yıldızlığını tartışmak abestir. Marce Paraguay liginden ümit vaadeden bir oyuncu olarak değil, Bundesliga'nın en iyi 3-5 oyuncusundan biri olarak geldi.
3-Bugün hiçbir önemli dünya yıldızını Türkiye ligine ve Trabzon gibi bir şehre getirip maç-antrenman-otel üçgeninde yaşama mahkum edemezsiniz. Bizim şansımız şudur ki geçen sene bu zamanlarda Berlin'de gece kulüplerinden çıkmayan Marce gibi bir adam, hayatında yeni bir sayfa açarak futbolunun son yıllarını sakin bir şehirde ailesiyle geçirmeye karar vermiştir.
4-Marce bugüne kadar taraftarın beklentisini karşılamamıştır. Almanya'daki futbolunun henüz %50'sine ulaşmamıştır. Bunun sebepleri ise %80 sezon başı doğru dürüst antrenman yapmaması(H.Berlin onu hazırlık kampına geç geldiği için yolladı. Bu takım ile toplam 10 gün antrenman yapıp bize geldi). %20 yeni bir ülkeye ve futbol anlayışına uyum sürecidir.
5-Marce bu haliyle bile şu ana kadar takıma faydalı olmuştur. Sebebi de takımda oynayan çok sayıda teknik kapasitesi düşük futbolcunun yanında topu ayağında tutarak topun daha fazla bizde kalmasını sağlamıştır. Marce olmasaydı lig başından bu yana ortalama %35 top yüzdesiyle oynuyorduk.
6-Evet Marce beklendiği kadar adam geçemiyor ama gücü yettiğince pas yüzdemizi artırıyor ve de rakibi de rakip sahada kalmaya zorluyor.
7-Süreç içinde gerçekten kötü oynadığı maçlar da oldu ama özellikle son maçta gayet iyi oynadı, her geçen gün de daha iyiye gidiyor.
8-Sürekli gerilere kadar gelip adam ve top kovalaması onun yerli değil, yabancı bir yıldız olduğunun ve Ziya Hoca'nın ondan(ve herkesten) bunu istemesinin kanıtıdır. Zaten o yüzden kötü oynadığı maçlarda bile hoca onu oyunda tutuyor.
9-Dünyada bugün hiçbir iyi takım birden fazla defansa yardım etmeyen oyuncuyla oynamıyor. Bizde de o kontenjanı Yattara kullanacaksa eğer, ne Marce'nin ne Szymek'in ne de başkasının böyle oynama lüksü yoktur, hoca da buna müsaade etmeyerek gayet doğru yapmaktadır.
10- Sadece gerilere gelip adama basması bile bu takım için bir nimettir, öyle ki belki bizim gençler ona bakarak bazı dersler çıkarırlar.
10- Eleştiri veya yorum yaparken mutlaka bir dayanağımız olmalı. İlla Marce'yi eleştireceksek sezon başı bu taraftarın alınması için dualar ettiği Ricardinho'nun becekedeki performansına bir bakıp karşılaştırın, bilmem ne düşüneceksiniz?
Sonuç:Hoca, yönetim ve taraftarın doğru yaklaşımlarıyla önümüzdeki 3-4 yıl Marce'den büyük katkı alabiliriz, umarım bu gerçek olur.
Not: Değinmeden geçemeyeceğim, biraz önce okudum, Edmilson'un sakatlanması üzerine Dunga milli takıma Mineiro'yu çağırmış. Mineiro da aynı Marce gibi 31 yaşında ve izlemeyenler için söylüyorum pire gibi. Ama farketmez, sürekli adam çalımlayıp şık topuk pasları atmadığı için bize göre yıldız sınıfına girmez, olur da yönetimin kafasına taş düşüp bu adamı alsalar biz hala biryerlerde yıldız arar dururuz.
Mineiro'yu alın lütfen...Mineiro'yu alın lütfen...Mineiro'yu alın lütfen.......Kendini geliştirmeli(!). Hiç bir futbolcu Trabzonspor'dan üstün değildir(!). Yeniden yapılanalım(!). Özümüze dönmeliyiz(!). Transferi kapattık(!).
Yorum
-
@ Analyzer, Jester
Böyle sağlıklı yorum yapan arkadaşların olduğunu görmek çok güzel.
Marcelinho yıldız değilmiş. Peh!!!En son Ömer SEVİNÇ tarafından düzenlendi; 06.10.2006, 12:07.Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!- Eomer -
Yorum
Yorum