Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Marcelo dos Santos Marcelinho

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 1-Marcelinho desteklenmeli kadar manasız bir yaklaşım olamaz. Bu takımın formasını giyen her futbolcu desteklenmeli.
    2-Marce'nin yıldızlığını tartışmak abestir. Marce Paraguay liginden ümit vaadeden bir oyuncu olarak değil, Bundesliga'nın en iyi 3-5 oyuncusundan biri olarak geldi.
    3-Bugün hiçbir önemli dünya yıldızını Türkiye ligine ve Trabzon gibi bir şehre getirip maç-antrenman-otel üçgeninde yaşama mahkum edemezsiniz. Bizim şansımız şudur ki geçen sene bu zamanlarda Berlin'de gece kulüplerinden çıkmayan Marce gibi bir adam, hayatında yeni bir sayfa açarak futbolunun son yıllarını sakin bir şehirde ailesiyle geçirmeye karar vermiştir.
    4-Marce bugüne kadar taraftarın beklentisini karşılamamıştır. Almanya'daki futbolunun henüz %50'sine ulaşmamıştır. Bunun sebepleri ise %80 sezon başı doğru dürüst antrenman yapmaması(H.Berlin onu hazırlık kampına geç geldiği için yolladı. Bu takım ile toplam 10 gün antrenman yapıp bize geldi). %20 yeni bir ülkeye ve futbol anlayışına uyum sürecidir.
    5-Marce bu haliyle bile şu ana kadar takıma faydalı olmuştur. Sebebi de takımda oynayan çok sayıda teknik kapasitesi düşük futbolcunun yanında topu ayağında tutarak topun daha fazla bizde kalmasını sağlamıştır. Marce olmasaydı lig başından bu yana ortalama %35 top yüzdesiyle oynuyorduk.
    6-Evet Marce beklendiği kadar adam geçemiyor ama gücü yettiğince pas yüzdemizi artırıyor ve de rakibi de rakip sahada kalmaya zorluyor.
    7-Süreç içinde gerçekten kötü oynadığı maçlar da oldu ama özellikle son maçta gayet iyi oynadı, her geçen gün de daha iyiye gidiyor.
    8-Sürekli gerilere kadar gelip adam ve top kovalaması onun yerli değil, yabancı bir yıldız olduğunun ve Ziya Hoca'nın ondan(ve herkesten) bunu istemesinin kanıtıdır. Zaten o yüzden kötü oynadığı maçlarda bile hoca onu oyunda tutuyor.
    9-Dünyada bugün hiçbir iyi takım birden fazla defansa yardım etmeyen oyuncuyla oynamıyor. Bizde de o kontenjanı Yattara kullanacaksa eğer, ne Marce'nin ne Szymek'in ne de başkasının böyle oynama lüksü yoktur, hoca da buna müsaade etmeyerek gayet doğru yapmaktadır.
    10- Sadece gerilere gelip adama basması bile bu takım için bir nimettir, öyle ki belki bizim gençler ona bakarak bazı dersler çıkarırlar.
    10- Eleştiri veya yorum yaparken mutlaka bir dayanağımız olmalı. İlla Marce'yi eleştireceksek sezon başı bu taraftarın alınması için dualar ettiği Ricardinho'nun becekedeki performansına bir bakıp karşılaştırın, bilmem ne düşüneceksiniz?

Sonuç:Hoca, yönetim ve taraftarın doğru yaklaşımlarıyla önümüzdeki 3-4 yıl Marce'den büyük katkı alabiliriz, umarım bu gerçek olur.

Not: Değinmeden geçemeyeceğim, biraz önce okudum, Edmilson'un sakatlanması üzerine Dunga milli takıma Mineiro'yu çağırmış. Mineiro da aynı Marce gibi 31 yaşında ve izlemeyenler için söylüyorum pire gibi. Ama farketmez, sürekli adam çalımlayıp şık topuk pasları atmadığı için bize göre yıldız sınıfına girmez, olur da yönetimin kafasına taş düşüp bu adamı alsalar biz hala biryerlerde yıldız arar dururuz.

Mineiro'yu alın lütfen...Mineiro'yu alın lütfen...Mineiro'yu alın lütfen.......
    Önce iletişim düzelmeli...

Yorum

• İlk olarak Jester tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      1-Marcelinho desteklenmeli kadar manasız bir yaklaşım olamaz. Bu takımın formasını giyen her futbolcu desteklenmeli.
      2-Marce'nin yıldızlığını tartışmak abestir. Marce Paraguay liginden ümit vaadeden bir oyuncu olarak değil, Bundesliga'nın en iyi 3-5 oyuncusundan biri olarak geldi.
      3-Bugün hiçbir önemli dünya yıldızını Türkiye ligine ve Trabzon gibi bir şehre getirip maç-antrenman-otel üçgeninde yaşama mahkum edemezsiniz. Bizim şansımız şudur ki geçen sene bu zamanlarda Berlin'de gece kulüplerinden çıkmayan Marce gibi bir adam, hayatında yeni bir sayfa açarak futbolunun son yıllarını sakin bir şehirde ailesiyle geçirmeye karar vermiştir.
      4-Marce bugüne kadar taraftarın beklentisini karşılamamıştır. Almanya'daki futbolunun henüz %50'sine ulaşmamıştır. Bunun sebepleri ise %80 sezon başı doğru dürüst antrenman yapmaması(H.Berlin onu hazırlık kampına geç geldiği için yolladı. Bu takım ile toplam 10 gün antrenman yapıp bize geldi). %20 yeni bir ülkeye ve futbol anlayışına uyum sürecidir.
      5-Marce bu haliyle bile şu ana kadar takıma faydalı olmuştur. Sebebi de takımda oynayan çok sayıda teknik kapasitesi düşük futbolcunun yanında topu ayağında tutarak topun daha fazla bizde kalmasını sağlamıştır. Marce olmasaydı lig başından bu yana ortalama %35 top yüzdesiyle oynuyorduk.
      6-Evet Marce beklendiği kadar adam geçemiyor ama gücü yettiğince pas yüzdemizi artırıyor ve de rakibi de rakip sahada kalmaya zorluyor.
      7-Süreç içinde gerçekten kötü oynadığı maçlar da oldu ama özellikle son maçta gayet iyi oynadı, her geçen gün de daha iyiye gidiyor.
      8-Sürekli gerilere kadar gelip adam ve top kovalaması onun yerli değil, yabancı bir yıldız olduğunun ve Ziya Hoca'nın ondan(ve herkesten) bunu istemesinin kanıtıdır. Zaten o yüzden kötü oynadığı maçlarda bile hoca onu oyunda tutuyor.
      9-Dünyada bugün hiçbir iyi takım birden fazla defansa yardım etmeyen oyuncuyla oynamıyor. Bizde de o kontenjanı Yattara kullanacaksa eğer, ne Marce'nin ne Szymek'in ne de başkasının böyle oynama lüksü yoktur, hoca da buna müsaade etmeyerek gayet doğru yapmaktadır.
      10- Sadece gerilere gelip adama basması bile bu takım için bir nimettir, öyle ki belki bizim gençler ona bakarak bazı dersler çıkarırlar.
      10- Eleştiri veya yorum yaparken mutlaka bir dayanağımız olmalı. İlla Marce'yi eleştireceksek sezon başı bu taraftarın alınması için dualar ettiği Ricardinho'nun becekedeki performansına bir bakıp karşılaştırın, bilmem ne düşüneceksiniz?

Sonuç:Hoca, yönetim ve taraftarın doğru yaklaşımlarıyla önümüzdeki 3-4 yıl Marce'den büyük katkı alabiliriz, umarım bu gerçek olur.

Not: Değinmeden geçemeyeceğim, biraz önce okudum, Edmilson'un sakatlanması üzerine Dunga milli takıma Mineiro'yu çağırmış. Mineiro da aynı Marce gibi 31 yaşında ve izlemeyenler için söylüyorum pire gibi. Ama farketmez, sürekli adam çalımlayıp şık topuk pasları atmadığı için bize göre yıldız sınıfına girmez, olur da yönetimin kafasına taş düşüp bu adamı alsalar biz hala biryerlerde yıldız arar dururuz.

Mineiro'yu alın lütfen...Mineiro'yu alın lütfen...Mineiro'yu alın lütfen.......
      Helal olsun kardeş.Saçma sapan yorumların üzerine böyle yrumlar dinlemek sevindirdi beni.

Yorum

• @Jester, eline sağlık... Marce birazcık daha sazı eline alsa süper olacak belki ama adamın tepeden tırnağa topçu olduğu gerçeğini de unutmamak lazım. 2 sene önce hayalini bile kuramazdım ben...

Yorum

• analyzer, nick name'ine yakışan yorumundan ötürü seni kutluyorum, bazen sinirden ya da yoğunluktan kuramadığım cümleleri çok güzel dile getirmişsin, defansa gelip top kapma olayı muhabbetinden bıkan muhalif, sanırım hasan'ın görevinin bu olduğundan, marcelinho'nun ise görevi olmadığı halde bunu yaptığından bihabersiniz... neyse ben sözümdeyim, bi daha ne yönetimler yıldız sözü versin, ne de yıldız alalım, bunu gerçekten söylüyorum...
          bir lafa bakarım laf mı diye,
          bir de söyleyene bakarım 'adam' mı diye...

Yorum

• ziya hoca, şimek'in formsuz, musampa'nın da hazır olmamasından dolayı mecburi böyle bir kadro kurduğunu düşünüyorum. hasan'ın maçlarda girdiği gol pozisyonları da bunun göstergesi bence.

şimek bence artık hazır, musampa da ilk onbirde veya 2. yarının başında oynamalı. erciyes maçında özellikle şimek ilk onbirde başlamalı.hatta musampa bile düşünülmeli.
            Rüyaları gerçeklestirmenin en kestirme yolu uyanmaktır...

Yorum

• adama yıldız demeyen yok herhalde ama kendi işini bırakıp niye top çıkarıyor defanstan işmi yaptığı defanstaki adamlar boşunamı duruyor orda ben ondan pozisyon zenginliği istiyorum oyunu yönlendirmesini istiyorum ama adam basit oynuyor riske girmiyor al gülüm ver gülüm hüseyinde yapıyor bu kadarını marcelinyo nun kariyerini tartışmıyorum ama böyle devam ederse futboluna kendine de bize de yazık eder sahada biraz daha etkili olmalı diye düşünüyorum

Yorum

• aynen kesinlikle katılıyorum o biiiirrr marcelinhoo

o biirrrr brezilyalııı

o bbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrr MARANGOZZZZZZ !!
                TS yaz 6761 e gönder..

Yorum

• Şimdi Brezilyaya falan gitmesin bu milli maç arası diye.Tatil matil yok idman yapsın.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• jester den sonra marce ile ilgili yorum yapmak gereksiz olur.teprik ediyorum ve hepsine katiliyorum.
                    "AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN, LAFINA BAKILMAZ"

Yorum

• mmaarraannggoozz
                      TS yaz 6761 e gönder..

Yorum

• Bazen o dadar güçsüz görüyorum ki ayağına gelen topu tek hamlede alıyorlar,özellikle Osasuna maçlarında oldukça sık oldu bu durum.Mutlaka kondisyonunu üst seviyelere çıkarmalı,kendini geriye gelip top alma zorunlulığunda hissetmeyip ileri yönlü daha aktif olmayı düşünmek zorunda zira bunu yapmadığı zaman asla gol yollarını açacak bir oyuncumuz yok gökdeniz dışında.Diğer yıldızımız Gökdeniz böyle devam ederse,Şimek form tutarsa,
                        Musampa etkili olmaya başlar hele de Yattara da dönerse Marcelinho yükselen kondisyonu ile bir yıldız olduğunu kanıtlar diye düşünüyorum veya umuyorum...
                        Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
                        Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Yorum

• marcelinho konusunda jesterin söylediklerine tamamen katılıyor ve destekliyorum. ellerine sağlık kardeşim.
                          ŞAMPİYON OLMAN ÖNEMLİ DEĞİL. ÖNEMLİ OLAN SENİN BU HAKSIZ ARENADA VERDİĞİN ONURLU MÜCADELENDİR.

Yorum

• Daha da iyi olucak bence bu adama hala inanıyorum 8 hafta 2 gol bir orta saha oyuncusu için fena değil gittikçe açılacak tahminen sezonu 10-12 golle tamamlarsa fena bir performans deildir iyi bir katkıdır
                            Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• @Jester
                              Arkadaşım gerçekten güzel bir yazı yazmışsın eksik bilgileri ve bazılarının bildiği halde bilmek istemediklerini çok güzel anlatmışsın, Herşey herkese çok basit geliyor...
                              İnsanları işaret ederek suçlarken, diğer 3 parmağınızın sizi gösterdiğini unutmayın.

Yorum

• Bu adam Trabzonspor'a niye alındı ne yapıyor. Gol pası yok. Gelen gollük pasları harcıyor. EEEE ne peki bu adama bunları yapsın diye mi para veriliyor. Eğer takımın öyle futbolcuya ihtiyacı varsa niye o kadar para veriyor ki. Çıkarsınlar bir tane genç takımdan bir futbolcu en azında o pişer ve tahamülümüzde olur. Ama bu kadar para alacak böyle oyun oynayacak.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X