Öncelikle belirtmek gerekiyor ki ben de birçok taraftarımız gibi Marcelinho Trabzonspora geldiğinde heyecanlandım. Alman liginde onu çok fazla izleme şansı bulamadım ama iyi bir futbolcu olduğunu birçok kimse dilinden düşürmüyordu. Ben de açıkçası o kanaatte idim. Ancak herkesin de katılacağı gibi bir gerçek var ki hiçbir takım en iyi oyuncularından birini vermek istemez. Belki çok yüksek meblağlardan bahsedilirse o zaman. Ben şahsen bu adamın en az Fatih Tekke kadar iyi oynayabileceğini sanırdım. O yüzden de transfer edildiği parayı da baya az bulmuştum. Ancak çoktan beri anladım ki bu adam 500 bin euro bile zor eder. Bu oyuncu için "oynatılması gereken mevkîde oynatılmadığı için iyi oynamıyor" denilebilir. Ancak ne olursa olsun, ne gerekçe öne sürülürse sürülsün böyle isim yapmış bir futbolcunun bu kadar kötü oynaması savunulabilir mi? Zaten rakibe fazla pres yapmayan bir oyuncu ayağına gelen hemen her topu kaptırırsa, verdiği pasların çoğu rakibe gönderirse, binbir güçlükle üretilebilmiş gol pozisyonlarını cömertçe harcarsa, bu oyuncuya "kötü futbolcu" denilebilmesi için bir de kendi kalesine gol mü atması lazım. Marcelinho çok az bir maçta gerçek kimliğini gösterir gibi olmuştur. Ancak genelde oynadığı berbat futboluyla bu sezonki kötü Trabzonsporun baş aktörlerinden birisi olmuştur. Düşünün şimdi: "Takımın varı yoğu, orta sahayı hücumla bütünleştirecek yıldız futbolcusu Marcelinho." Orta sahada takımı yönetecek ve hızlı çıkmasını sağlayacak, forvet futbolcularına yapacağı asistlerle onları gol pozisyonlarına sokacak ve girdiği gol pozisyonlarını kolaylıkla gol yapacak diye beklediğimiz bu oyuncu, kendisinden beklenilenlerin hiçbirisini yapamayınca ne olur? Trabzonumuz aynen şekil Süper Lig'de gözüktüğü gibi dibe vurur. Kimse bana masal okumasın. Teknik adam Marcelinho'yu yanlış yerde oynatabilir veya Marcelinho şehre ve takıma uyum sağlayamayabilir. Ancak almanya'daki kariyeri belli, bu kadar yıldız gözüyle bakılan, kendisine yüksek miktarda transfer ücreti ödenen "profosyenel" bir oyuncu asla bu derecede kötü oynayamaz. Nedir bu Allah aşkına? İnsan kendisinden beklenenlerin hiçbirisini karşılayamasa da en azından ayağına gelen topu basit bir şekilde rakip oyuncuya kaptırmaz. Eğer topu ayağında tutma yeteneği de kalmamışsa diğer oyunculara bol bol pas verirsin. En azından atağa çıkarken topları ezmemiş olursun ve topları kaptırmazsın. Arkadaşlar 31 yaşına gelmiş bu adamın takımdan acilen gönderilmesi gerekli. Ben şahsen bu oyuncuyu 26-27 yaşlarında diye tahmin ediyordum. 31 yaşında olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Gelecek seneleri düşünmesi gereken bir yönetim, nasıl olurda trilyonlar vererek böyle bir oyuncuyu alır anlamıyorum. Aslında şaşırmamak lazımdı. Geçtiğimiz dönemlerde nasıl ki Tomas Jun ve Djokay gibi oyuncular bu takıma alınmışsa, yine aynı mantıkla bu tür oyuncular alınabilir. Bu yönetimin mantığı baya geri gitmiş olsa gerek Musa Büyük ve kaleci Ahmet gibi amatör oyuncular da bu takıma transfer edildi.
Marcelinho'nun yerine acilen bir sol kanat oyuncusu transfer edilmeli. Gelmesi muhtmel olan oyuncunun güzel ortalar yapabilen kaliteli bir oyuncu olmasını temenni ediyorum...
Marcelinho'nun yerine acilen bir sol kanat oyuncusu transfer edilmeli. Gelmesi muhtmel olan oyuncunun güzel ortalar yapabilen kaliteli bir oyuncu olmasını temenni ediyorum...

Yorum