Nike firmasının Trabzonspor için böyle bir çalışma ve çaba harcaması hayalden daha öte bir şey. Gerçekçi olmak gerekirse hiçbir zaman böylesine kaliteli bir ürünü Trabzonspor'a vermeyeceklerdir. Bu duruma engel teşkil eden pek çok sebep var tabii ama bu sebeplerin ortadan kalkması önümüzdeki 10 senede bile giderilemeyecek seviyede.
Gelecek senelerde sağlam gerekçelerle Adidas ile görüşme yapılmalı. Yapıştırma logolardan bıktık, usandık.
Çubuklu çok hoş ama Trabzonspor formasına yapıştırma logo hiçmi hiç yakışmıyor.
Gerçekten çok yazık.
Nike, hayal kırıklığıdır benim için.
logoları nıke yapmıyor..klüp kendı baskısını yapıyor..nike sadece forma tedarıcısı okadar..
- Valla kafaya koydum formayı alır almaz hemen bayrakla , armayı terzide sağlamlaştırıcam
Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
Arma ile ilgili malzeme seçimi Nike döneminde değil Puma döneminde başladı.
Sorunu doğru tespit edelim mesele armanın yapıştırma olması değil, sökülmesi. Isı ile transfer son dönemde tüm markalar tarafından uygulanıyor.
Çok beğendiğimiz milli takım formamızda da uygulama şekli aynı.
Formadaki imzamız olan armamızın şeklinin, renginin, malzemesinin yanlış kullanılması benim gibi tüm taraftarın tepkisini çeken. Ben de armalarımızın antreman ürünleri ve eşofmanlar da olduğu gibi nakışlı olmasını istiyorum. Lakin formalar bize üretilmiş olarak geldiği için nakış yapmak zaman ve maliyet açısından ısı ile transfere göre daha zor. Yeni kumaş teknolojileri ile formaya zarar vermemek için yeni nesil formalarda üretici logoları bile ısı transferi ile uygulanıyor.
Formalar üretimdeyken armalar nakış uygulanabilse sorun baştan çözülebilir fakat formalar o şekilde gelmiyor bildiğiniz gibi. Formalara armaları, sponsor logolarını uygulamak ısı transferi ile daha pratik. Onbinlerce formaya bu uygulamaları en doğru ve en kısa sürede yapmak için bu gerekli.
Armalar konusunda geçen sezon yaptığımız anket, yönetime yaptığımız baskı sonucunda malzemenin değişeceği söylendi. Olayı sorunsuz çözecek İrlanda firması araya giren Türk girişimci yüzünden devre dışı kaldı. Yeni malzeme ve uygulamasının -yıkama talimatlarına dikkat edilirse- çok daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor.
Yeni armaların malzemesi kadar onun formaya doğru uygulanması da önemli. Hangi formada ise doğru yerde uygulanması, doğru ısının ayarlanması, doğru zamanda uygulanması gibi teknik detaylar da var işin kalitesini etkileyen.
Olayların nedenlerini ve nasıllarını araştırmadan yorum yaparsak meselenin özünü kaçırmış oluruz kanaatindeyim. Yine olaya iyimser yaklaşıyorsun değişen ne olacak demeyin hemen. Bende de oğlumunkilerle birlikte 5 tane Nike forması var hepsinin arması da pırıl pırıl. Eşim forma konusunda ikimizin ne kadar hassas olduğunu bildiği için formaları özenle talimatlara uygun yıkıyor. Avatarımdaki oğlum Abdullah Ferkan'ın beyaz formasını beyazlarla birlikte yıkayınca bordo armanın üzerindeki mavi logo o kadar sıcaklığa dayanamadı sadece. Onu da TS Clublardan arma temin ederek çözmeyi düşünüyorum. Aynı formanın o sıcaklığa rağmen yıldızında bordo arma zemininde, sponsor logolarında ve sırt numarasında herhangi bir deformasyon söz konusu değil.
Bir sorunla karşılaşınca kızıp dövünmek yerine çözüm yollarını aramak daha akılcı bir yol değil mi? Öncelikli olarak malzemenin hassasiyetine göre dikkatli olmamız gerekiyor. Üretim hatası olan bir durum varsa her tüketici hakkında olduğu gibi bunu TS Club'a bildirmemiz gerekiyor. Sadece birbirimize şikayet edersek bir çözüme ulaşamayız öte yandan bu konuda ortak tavır birlikteliği sergileyebilirsek çözüme daha hızlı uluşabiliriz diye düşünüyorum.
Yeni formaları görmeden yeni armaları test etmeden -her iki anlamda da- ön yargılı davranmak istemiyorum. Dişinden tırnağından artırıp değer verip aldığımız formayı uzun yıllar aynı güzellikte saklayabilmeliyiz.
İşin tüketim boyutu da var firmalar ve kulüp sürekli yeni model ve ürün alınmasını ister taraftardan, taraftar da kulübüne katkı sağladığı ürünün kaliteli olmasını.
Yanılıyor muyum?
En son a f s tarafından düzenlendi; 30.06.2010, 11:26.
Ne armaymis be, 3 senedir baslikta arma konusuluyor.
Üstad bahsedilen Adidas marka forma giyen takımların GS, BJK, Kayseri idman ürünlerinde Fenerium markası olmasına rağmen FB'nin armalarının dökülüp dökülmediğini araştırma ihtiyacı hissetmez bizim taraftar. Halbuki bahsedilen takımların armalarının döküldüğünün fotoğraflı örneklerini paylaştı arkadaşlar bu sayfalarda.
Meselenin en temel yanı da Trabzonspor'un görsel bir kurumsal kimlik anlayışından yoksun olması. Böyle bir anlayış ve kontrol mekanizması yok kulübümüzde ve bu sorun bugün değil yıllardır devam ediyor.
Dünyada kendi lisanslı ürününde kendi logosunu rengini yanlış kullanan başka bir kulüp yoktur. Bunun örneklerini çok paylaştım. TS Club logosu da yeni logo yapılana kadar en az iki farklı şekilde kullanılıyordu.
Şimdi bu temel sorunları çözmeden hareket etmeye çalışırsak, meseleyi tam çözmüş olamayacağız.
- Ali Fuat Abi üstteki yazında bişey dikkatimi çekti ,irlanda firması çözecekken araya giren Türk firması madem araya girdi bişey yaptımı..
- 2. sorum, araya girdi bişey yapmadıysa ne halt yemeye araya girdi abi..
Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
Yorum