Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Xavi Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Venezuela'nin bordo formalari cok hosuma gitti.

Evet. Bencede Müthisler... Schalke 04' de Bordo giyecek bu Sene...

“Gökkuşağına ulaşmak istiyorsan yağmura katlanmak zorundasın.”

Yorum

• Adidasi gram sevmem ama Schalkenin formalari muhtesem olmus.
      Milli Takımım TRABZONSPOR
      Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
      Helalin adı kaldı, onu gören yok.
      Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• o değilde şalkeli elemanı hüseyin çimşire benzettim ben.

Yorum

• İlk olarak Metin Sağır tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Biri özet geçmiş:

Onlar bize özel formalar . ManU, Porto , OFSPOR bizim projelerimizi çaldı Metin .
          Gittim TS Club'a baktım Victory formalara. Formalar kopmaya müsait (Geçen sene beyaz koruma mevcuttu bu sene bordo ama oda HEPSİNDE YOK).Önceki sayfalarda arkalarda armaların küçük ve yamuk olduğunu duyduğumu paylaşmıştım bunu doğrulamışlardı kendi gözümlede gördüm. Armaların küçük ve yamuk olanları da var.
          Yazı fontlarını beğendim. Uzaktan hoş duruyor haftaya alayım formayı bakalım üzerimde nasıl duracak
          BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

• Forma Kültürü - 1

Forma kültürümüz çok zayıf. Biraz izleyebilsek, neler yapılıyor diye çok daha güzel şeyler ortaya çıkartacağız. Özellikle ingiltere bu konuda önümüzde süper bir örnek ama yok, ilgilenen yok. Bir yerine takan yok. Formalarımızı inceliyorum. Bu sene bence set olarak bakıldığında en başarılısı beyaz forma ki onda bile eksiklik var. Üst beyaz - alt mavi çoraplar da mavi diye hatırlıyorum. Bizim formalarda kim nerden öğrendi bilmiyoırum ama illa şortun rengiyle aynı oluyor çoraplar. Halbuki çorabın rengini şorttan farklı yaparsak çok daha etkileyici sonuçlar almamız muhtemel. Mesela;

beyaz ---- beyaz
            mavi ---- mavi
            beyaz ---- bordo

gibi alternatif denesek şu anki halinden çok daha iyi bir şey çıkar. Üstten aşağı illa aynı renkle ineceğiz diye bir kural yok. Özellikle koyu renkli formalarımızda bu alternatifleri kullansak çok daha isabetli olacak ama bunu inatla gerçekleştirmiyoruz. Beyazın yakası eğer bordo olsaydı da şunun gibi bir sonuç çıkartacaktık ve inanılmaz bir forma setimiz olacaktı bence:

beyaz
            bordo
            beyaz

örnek olarak Aston Villa'ya bakalım. Mükemmel.

Örneğin çubuklu formamızı ele alalım;

çubuklu
            beyaz şort
            bordo veya mavi çorap

Çok daha etkileyici bir sonuç alacağız. Seneler öncesinin örneğine bir bakın. Eskileri araştırdım inanılmaz güzel forma kombinasyonları var, o zaman kim ilgileniyorduysa çok iyi iş çıkartıyormuş kesinlikle.

Gelelim victory formaya. Geçen seneki tamamen bordo formanın esintilerini taşıyor bu set. Bence yöneticiler geçen sene bordo formamızla başarılı olmamızdan etkilenmiş ve yine baştan aşağı bordo olmasına karar vermiş. Bence şu alternatifler de denenebilir.

victory üst(bordo)
            mavi şort
            bordo çorap

Şu örneklerdeki tatları yakalayabilmemiz muhtemel.

Victory formada şu da denenebilir ama çok iyi sonuç verir mi emin değilim.

victory üst
            beyaz şort
            beyaz çorap

Yorum

• Forma Kültürü - 2

Maksimum fotoğraf sayısını aştığım için ikinci mesajla devam ediyorum. Gelelim gold formamıza. Bu formayı önce gold forma özelinde, sonra da genel alternatif forma mantığında inceleyeceğim.

Gold formamız genel olarak bakıldığında çok zayıf bir forma değil. Yine birkaç ufak tercihle daha beğeni toplayacak hale getirilebilirdi. Örneğin model. Geçen seneki modelin aynısını çıkartmak, seçmek çok mantıklı değil çünkü bu bizim klasik bir formamız değil. Alternatif formanın mantığı "yapalım olsun olmamalı" her alternatif formanın geçmişte bir şeye dayanması gerektiğini düşünüyorum. Mesela Barça neden turkuaz giydi biliyor musunuz?

Veya sarı?

Bu forma 1970lerden kalma mesela.

Juventus'un pembe forma kullanma hikayesini de çoğu insan biliyordur.

Tabi bu örnekler ne derece bize uyar bilmiyorum adamların forma kültürleri en az 60 70 yıllık ve hepsinin genelde bir hikayesi var. Biz ne derece bu hikayelere dayalı bir alternatif forma serisi üretebiliriz bilmiyorum ama en azından birleşerek Trabzonspor'u oluşturan takımların renklerinden, formalarından benzerleri yapılabilir.

Gold formaya gelecek olursak, gold formanın tek arıza yanı bana kalırsa yine çorapların şortla aynı renk seçilmesi. Çoraplar da altın renkli seçilseydi çok daha iyi bir sonuç alacaktık yine. Nike ambleminin beyaz olması da yine ayrı bir sorun.

Genel olarak forma kültürüne bir giriş yapmamızın hoş olduğunu düşünüyorum. Keşke yöneticilerden formayla ilgilenen biri de görse bu üç mesajı, önümüzdeki sene için şimdiden çalışmaya başlasak. Ama nerde tabi

Yorum

• Forma Kültürü - 3

Bu son mesajda da geçmişimizden ve yakın zamandaki forma setlerimizden güzel ve hatalı örnekleri koyup kısa yorumlar yapacağım.

Ünal'ın giydiği formada farklı renk çorap seçildiğini görüyoruz. O zaman için başarılı bir deneme ama formanın kalitesi pek iyi olmadığı için sonuç da iç açıcı değil. Cesur bir karar yine de.

Çok yeni bir fotoğraf. Sercanın imzasından sonra yapılan çekimlerden. Bu şekilde kullanıldığında o sevmediğimiz parçalı formanın bile göze gayet güzel gözüktüğünü görebiliriz. Mavi çorap yerine bordo da kullanılabilirdi parçalı forma olduğu için kaldırırdı diye düşünüyorum.

Aynı gün çekilmiş diğer fotoğraf. Farklı renk çorap denemesi, ama hatalı renk seçilmiş. Bordo çorap seçilmeliydi. Şorttaki çizginin mavi olması güzel ayrıntı.

Eskilerden güzel bir set. Çubuklunun altına beyaz şort ve bordo çorap. Çok iyi seçim.

Bu da çok güzel bir düşünce. Tamamen bordo formanın altına farklı renk çorap. Havayı nasıl değiştirdiğini geçen seneki bordo forma setiyle karşılaştırarak görebilirsiniz.

Geçtiğimiz seneki Beşiktaş maçında. Güzel bir deneme. Çoraptaki beyaz bozuyor sadece.

Yorum

• İlk olarak baskurt~bera tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bu da çok güzel bir düşünce. Tamamen bordo formanın altına farklı renk çorap. Havayı nasıl değiştirdiğini geçen seneki bordo forma setiyle karşılaştırarak görebilirsiniz.
                  #BorussiaDortmund
                  #8 - Mehmet Ekici !

Yorum

• İlk olarak Chiko tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bunu hatırlamıyordum iyi oldu koyduğun. Sorun şu ki çoraplarımız çok alakasızdı. O beyaz çizgi her şeyi bozuyordu. Ama yine de düşünce güzel.

Yorum

• Formaların salt vitrindeki duruşu kadar saha içinde mücadele ederken ki uyumu ve gösterişi de önemli.
                      Tasarım, formanın kesimi, kumaş seçimi, forma numaralarının fontu, rengi hepsi uyum içinde ve güzel olmalı.

Kalite farkı ortada.
                      En son a f s tarafından düzenlendi; 22.07.2011, 12:19.
                      https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• fenerin şu berbat formasında bir fazlalık var, o da yakında gider(Türk bayrağı)

Yorum

• Fenerbahçe senelerdir kullandığı fontu değiştirmiş. O numara fontu fenerle özdeşleşmişti. Yıllar süren başarılı bir çalışmaydı bence.
                          Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• fenerin forması berbat ama şortları harika. utanmadan bizim maviyi kullanmışlar. gs'ye bordoyu verdik fenere de maviyi.

Yorum

• Fenerin formadaki logolar dışarda kalmış bi çubuk içerde olması lazım.
                              7

Yorum

• İlk olarak baskurt~bera tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Katılıyorum. İstiklaldeki Nike'ın önünden geçerken hep bakardım bizimkiler var mı diye. Hİç yoktu. pazartesi mankenlerle donatılmış gs formaları.
                                Çarşamba İstiklal'den geçerken bende gördüm, görülmeyecek gibi değil zaten. Vitrinleri baştan aşağı sarı kırmızı, dev gs posterinin önünde mankenlerin hepsine parçalı forma giydirmişlerdi. Giriş katını sırf gs'ye tahsis etmişler gs'nin parçalısından başka hiçbirşey yok.

Daha önce de oraya girip bizim formaları aramıştım. Üçüncü kata kadar çıktım bizim forma yoktu. Inter, Celtic, Brezilya falan vardı. Benim anlamadığım şey Türkiye'de Celtic forması Trabzonspor formasından daha mı çok satıyor. Böyle yapmalarının mantığı ne ?
                                Hiç zannetmiyorum Brezilya, Celtic formaları bizimkilerden çok satsın Türkiye'de. Ama hadi diyelim ki satıyor, gene çok saçma çünkü Trabzon formasını da koy onu da sat. Yerleri yok sanki.
                                - Hakkımızı 7rtmeyeceğiz !

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X