Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sakatlıklardan dolayı bu sezon çok canımız yandı. Eğer sezona başladığımız kadroyla devam edebilseydik, sezon başı belirlenen hedef olan play-off oynayabilirdik diye düşünüyorum.. Tutku-El Amin ikilisiyle başlayıp sezonu Stoll-Randle ile tamamlamak bizi çok etkiledi. ( ki Randle çok sonradan takıma dahil oldu ve beklediğimden fazla katkı verdi ).. Sakatlanan oyuncuların yerine daha doğru isimler transfer edemediğimiz için belirlenen hedeften uzak kaldık.. Şayet Stoll yerine daha iyi bir "takım" oyuncusu alınsaydı bu sakatlıklara rağmen yine de play-off oynayabilirdik.

Bu sezon benim için hayal kırıklığı Kaya oldu. Tecrübesiyle beraber bizde çok iyi işler yapabilir diyordum ama maalesef olmadı. Bir çok maçta inanılmaz sayılar kaçırdı. Erken faul problemine girdiği maçlar oldu. Trabzon'da oynanan maçlarda izlediğim kadarıyla savunmada da çok etkisiz kaldı. Hemen hemen bütün rakipler pota altında bize üstünlük kurdu. Ve ikili oyun savunmasında da Kaya sürekli adamını kaybeden oyuncu oldu.

En çok beğendiğim oyuncu ise Cooley.. Çok yetenekli ve çalışkan bir oyuncu. Doğru yerde topla buluştuğunda sayı yapmakta çok zorlanmıyor. Mücadelesi takdire şayan.. Son haftalarda anlam veremediğim bir şekilde Stipanoviç'in gerisinde kaldı. Umarım gelecek sezon da takımda kalır.

Taraftar olarak düştüğümüz sezonla veya geçen sezonla karşılaştırırsak çok daha iyi bir taraftar vardı bu sezon.. 2 maç dışında bütün maçlara gittim ve her maçta en az 2 bin seyirci vardı ki çoğu maçta taraftar grubu olmadan bu sayı oldu. Artık kemikleşmiş bir taraftarımız var diyebiliriz bence. Ama hep bahsettiğimiz basketbol taraftarı olmak konusunda hala çok uzağız tabi.. Bu da zamanla oluşacak bir durum..

Koç ve yönetim konusunda da bir şey yazmama gerek yok. Her şeyi Oğuz Abi yazmış zaten
    www.x.com/zykmda

Yorum

• Ağzına sağlık Oğuz.

Yorum

• Bu sezon Trabzon'da 2 maça gidemedim, ikisi de izlemek istediğim takımlardı, ikisini de yendik. Uşak ve Karşıyaka.

**

Hakan Demir kalacak mı?
        Can Korkmaz seneye mutlaka takımda olmalı, ne zaman iyileşecek?
        Maxim'in kalmasını istiyorum. Ancak maçlardan önce ısınırken ve molalarda Maxim ile Hakan Demir arasındaki soğuklu ve Maxim'in çok az süre alması gösteriyor ki önümüzdeki yıl ikisinden biri olmayacak. Maxim'in Trabzon'da mutlu olmadığı yazılmıştı ama kendisiyle konuştuğumda şehri çok beğenmişti.

Tutku seneye sakatlık yaşamazsa çok faydalı olur.
        Gönül ister ki Cooley ve Penney kalsın, gideceklerini düşünüyorum. Cooley umarım ilerde iyi yerlere gelir.

Her ne kadar ikinci dönem iyi katkı verse de Stipanovic ve İzmir deplasmanlarının kralı Stoll gitmeli. Randle konusunda nötrüm, iyi katkı verdi ama play-off için yeterli mi?

Yorum

• Ligin ikinci devresindeki 15 maçta 9 galibiyet aldık bu sayı ilk yarıda 4'tü.

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Ligin ikinci devresindeki 15 maçta 9 galibiyet aldık bu sayı ilk yarıda 4'tü.
            Efes, Gs, Bjk, Fenerbahçe, Banvit, Torku

Torku dışında hepsi olağan mağlubiyetler ama Galatasaray ve Banvit'i elimizden kaçırdık malesef.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Cihan Kocaman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Efes, Gs, Bjk, Fenerbahçe, Banvit, Torku

Torku dışında hepsi olağan mağlubiyetler ama Galatasaray ve Banvit'i elimizden kaçırdık malesef.
              Banvit maçı çok kötü olmuştu bizim için, iyi kötü bir sezon bitti bizim için, yönetim rasyonel bir değerlendirme yapar umarım.

Yorum

• Can Maxim
                Penney
                Cooley
                Tutku
                Can Korkmaz

Gelecek sezon takımda kalmasını istediğim oyuncular bunlar. Tutku sakatlık sorunu yaşamazsa fazlasıyla katkı verecektir. Can Maxim'in de (varsa ) hocayla arasındaki sorunları halletmesi lazım. Randle ve Caner konusunda da kararsızım. Daha iyileri bulunabilirse gönderilebilirler..
                www.x.com/zykmda

Yorum

• Benim için sezonun sürprizi Randle. Bi de Stipanovic'in ikinci devredeki performansı fena değildi.

Yorum

• Cooley'i tutmamiz zor, iyi oyuncuydu, Tutku sayesinde hucumda pick n rollu iyi oynadi. Caylak sezonunda, iyi bitiriciligi ve ribaund hakimiyetiyle dikkat cekti.

Penney... Sessiz sedasiz isini yapiyor. Sakat sakat (hatta sekerek) oynadigi Tofas macini unutmayacagim.

Stipanovic... Cooley'den daha sert, biraz daha genis. Ama yabanci hakkini onunla doldurmak gereksiz.

Randle... Delici bir adam. Size dezavantaji vardi. Tutku'nun yoklugunda takimi sirtladi. Pozitif iz birakti.

Stoll... Yorum yok.

Katelynas... Sabredilseydi keske.

El-Amin... O yasta, o kilolarla boyle bir sakatliktan nasil donecek?

Kaya... Hayal kirikligi. Hayalet. Savunmada golge. Adi var kendi yok.

Tutku... Sakatliklar olmasaydi, 20 dk ortalamayla yerli rotasyonunda hala is gorur. Yaninda oynayanlara sinif atlatan bir oyuncu. Etrafina takim kurulabilir (iyi bir yedegiyle birlikte).

Can... Muthis bir sezon gecirmeye goz kirpti, sanssiz bir sakatlik... Insallah daha guclu doner.

Maxim... Acik konusayim: Umitliyim bu cocuktan. Yerli oyuncu yokken, kolayca vazgecilmemeli.

Caner... Dacka zamanindan beri ligin dolasan oyuncularindan. Tb2lden gelip Beko'da sorumluluk aldi. Idiiali bir kadroda kendune sans bulmasi zor.

Onder... Bir onceki yildan kalan oyunculardan. Yuregiyle oynuyor. Bu da onu bir yere kadar getiriyor. Sut tehdidi ve ribaund sezgisiyle katki verdi. Yeterli mi?

Eren & Alper... ???

Ismet & Mustafa ... ???

Play-off takimlarindan yerli cikarmak cok zor. Gerci yeni sezonda yerli-yabanci sayisi/proseduru ne olacak, belli degil. Ona gore planlama yapilmali.

Can ve Maxim bizim icin onemli iki parca. Onlarin genclik atesini tecrubeyle dengeleyecek Tutku ve ne kadar begenmesek de Kaya. Bu yerli cekidege bir cilek ve iki tane de genc eklenebilir.

Bora Pacun/Emre Bayav, Muhammed Senli, Baris Guney, Muhammed Baygul gibi iyi kontratla kumasi saglam oyuncularla kadro genisligi saglanabilir.

Geriye kalir cilek! M. Usta bu tarz hamleler yapacaktir tahminimce.
                    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 08.05.2014, 21:26.
                    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Pivot

- Dorsey gibi pota altını karartacak, ikili oyuncuları bitirecek yabancı oyuncu.

- Kaya Peker 15 dakikalık rol benimsetilmeli. Real'deki Reyes gibi.

PF

- Kısaların penetre alanını açacak, dış şutları cezalandıracak ve alçak post oyunu olan uzun forvet. Bajramovic, Mirotic gibi.

- 2 tane yerli oyuncu ( Cevher özer, Emre Bayav vs )

SF

- Kendi pozisyonu yaratacak, sorumluluk alacak yabancı oyuncu alınmalı. Banvit'te ki Mejia gibi.

- Yedek olarakta sayzlı yerli bir isim. Erkan Veyseloğlu olabilir.

SG

- Gordon gibi yine kendi şutunu yaratacak, oyunun iki yönünü oynayan tarzda bir oyuncu şart. Penney gibi swich'den çıkıp şut atmakla yetinen bir adam istemiyorum.

- Maxim mutaf ve Caner

SG

- Banvitteki Rowland gibi delici, penetreci ve skorer özellikli oyuncu şart.

- Tutku ( 10-15) dakika süre almalı. Can da rotasyonu tamamlamalı.

Benim söylediğim nitelikte oyuncular takviye edilirse seneye BBL'ni domine ederiz. Tabi yabancı sınırı da önemli. Umarım kalkar.

Yorum

• Hakan Demir;
                        Bir sezon daha şans verilmeli mi? Emin değilim... Hakan Demir'in maç konsantrasyonu ile ilgili ciddi bir sorunu var bazen maçtan tamami ile kopuyor bu sezon bir çok maçı koç hatalarından kaybettik... giderse yerine kim getirilir o da ayrı bir sıkıntı ama G.Antep B.B. Zdovc gibi bir koçu getirebildiğine göre (ki kısa zamanda başardıkları ortada) seninde getirebilmen lazım

Nihat Mala;
                        bu sene takıma ne kattı önümüzdeki sene ne kadar, ya da şöyle söyleyeyim... Cömert Küce'den ne artısı vardı da tercih edildi, Küce en azından camiayı benimsemişti (bence)

Diğer İdari yapılanmamız ve külüp içi organizasyonumuz;
                        ben bu konudan ümidimi kestiğim için artık bir şey yazmıyorum bir şeyde beklemiyorum....kimsenin böyle bir yapılanmaya gitmeye niyetide yok zaten....

Takım....

Hakan Demir ile devam edersek şayet Stoll ile ilgili kararını merak ediyorum İnşallah ısrar etmez...
                        şu anki kadronun içinden
                        Can Korkmaz'ın bonservisi kesinlikle alınmalı
                        Tutku'da soru işaretiyim yaptığı katkı inkar edilemez Türkiyenin yetiştirdiği en iyi Guardlarından biri ama sakatlık sorunu malum
                        Randle, daha iyisini getirebilirlerse gitmeli ama aynı özelliklerde aynı ayarda biri gelecekse kalsın
                        Maxim, koçla ne gibi sorunları varda süresi azaldı bilmiyorum ama çözmeli ve bu sene beklenen patlamayı yapmalı
                        Cooley; kimsenin göndermek gibi bir niyeti olmasın
                        Penney; kalmak konusunda ikna edilmeli

.........

Yorum

• Türk oyunculara kötü haber

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu kulüplerin isteği doğrultusunda yabancı sayısının artmasını benimsedi.

Yerli oyuncu fiyatlarının artması ve sahada aynı anda 2 Türk oyun bulunmasının koçlara çıkardığı zorluğu gerekçe gösteren kulüplerin önerisine sıcak bakan yönetim kurulu sahada aynı anda bulunabilecek yabancı sayısının artmasını kabul etti ancak sayının 4 mü, 5 mi olacağı konusunu netleştirmedi. Üyelerin çoğunun aynı anda 5 yabancı olmasından yana görüş bildirdiği öğrenildi. Bu konuyla ilgili durum yapılacak çalışmalardan sonra bu ay içinde belirlenecek ve kulüplere bildirilecek.

Bence beş yapamazlar, 12 kişilik kadrodaki yabancı sayısını 6'ya sahadaki yabancı sayısını da 4'e çıkarırlar. Muhtemelen kadrodaki 6 yabancının 2'sinin de bosman olmasını isterler.

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Türk oyunculara kötü haber

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu kulüplerin isteği doğrultusunda yabancı sayısının artmasını benimsedi.

Yerli oyuncu fiyatlarının artması ve sahada aynı anda 2 Türk oyun bulunmasının koçlara çıkardığı zorluğu gerekçe gösteren kulüplerin önerisine sıcak bakan yönetim kurulu sahada aynı anda bulunabilecek yabancı sayısının artmasını kabul etti ancak sayının 4 mü, 5 mi olacağı konusunu netleştirmedi. Üyelerin çoğunun aynı anda 5 yabancı olmasından yana görüş bildirdiği öğrenildi. Bu konuyla ilgili durum yapılacak çalışmalardan sonra bu ay içinde belirlenecek ve kulüplere bildirilecek.

Bence beş yapamazlar, 12 kişilik kadrodaki yabancı sayısını 6'ya sahadaki yabancı sayısını da 4'e çıkarırlar. Muhtemelen kadrodaki 6 yabancının 2'sinin de bosman olmasını isterler.
                            Birebir karşılaştırmak ne derece doğru olur bilmiyorum, fakat voleybolda hem kulüpler hem de milli takım düzeyinde başarıya yabancı sayısını arttırarak mı ulaştık?

Yerli oyuncu piyasasını yükselten, yabancı sayısı değil, yöneticilerin iş bilmezliğidir. Ancak kolayına kaçıyorlar. Yarın piyasada yerli oyuncu kalmayınca bu sefer sınırsız yabancı diyecekler. Tıpkı futboldaki gibi...

Baştan aşağı samimiyetsizlik...

Tek artısı büyük bütçeli Euroleague takımları geniş kadrolar kuracaklar Avrupa'da F4 hedefi adına. Sonra Top16'dan boylarının ölçüsünü alıp dönecekler. Macvan varken Erceg'i alan, Batista ve Barac'a aynı anda kontrat veren takımlardan bahsediyorum...
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 09.05.2014, 15:20.
                            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• GEÇMİŞ OLSUN TUTKU AÇIK

Oyuncumuz Tutku Açık, aşil tendonundan ameliyat oldu.

Tecrübeli oyuncumuz Tutku Açık, İstanbul Liv Hospital’da, Op. Dr. Selim Mugrabi tarafından bugün aşil tendonundan ameliyat edilmiştir. Op. Dr. Mugrabi, operasyonun çok başarılı geçtiğini ve oyuncumuz Tutku Açık’ın iyileşerek 3 aylık zaman dilimi içerisinde, takımla birlikte sezon başı çalışmalarına katılabileceğini açıkladı. Oyuncumuz Tutku Açık’a geçmiş olsun diyor, en kısa zamanda eski sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

Tutku yine ameliyat olmuş, geçmiş olsun kendisine, seneye de bizde olur inşallah.

Yorum

• İlk 5 takıma karşı 0/10 yaptık. Başa baş giden maçların önemli kısmını kaybettik. Bu maçlarda fark yaratacak, maçı getirecek yabancılara ihtiyaç var. İmkan dahilinde var mı bu tür isimler?
                                "Hakikati bulan, başkaları farklı düşünüyor diye, onu haykırmaktan çekiniyorsa hem budala hem de alçaktır. Bir adamın ‘Benden başka herkes aldanıyor’ demesi güç şüphesiz; ama sahiden herkes aldanıyorsa ne yapsın?" Cemil Meriç

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X