NOT: İlk 8 haftada dört deplasmanın yalnız ikisine gidebildik (Bornova ve Oyak R. - Fb ve Bjk'ya açıklanamayan nedenlerden dolayı gitmemiz yasaktı).
Oğuz,
Yanlış hatırlamıyorsam, Edirne'ye de alınmadı bizim taraftar.
Geçen yılki Playoff sürtüşmesi nedeniyle.
O maçtaydım ve öyle sürtüşecek bişey de yoktu aslında.
Olayları Gs forması giyen bir grup başlatmıştı, Olin taraftarının en önünde bulunan, küfürlü tezahürat yapan 10 kişilik bir grup.
''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL
Oğuz,
Yanlış hatırlamıyorsam, Edirne'ye de alınmadı bizim taraftar.
Geçen yılki Playoff sürtüşmesi nedeniyle.
O maçtaydım ve öyle sürtüşecek bişey de yoktu aslında.
Olayları Gs forması giyen bir grup başlatmıştı, Olin taraftarının en önünde bulunan, küfürlü tezahürat yapan 10 kişilik bir grup.
Bornova maçında Tyler Smith (SF) 22
Tofaş maçında J. Rowe (PG) 22
Oyak maçında J. Gibson (SG) 35
Mersin maçında Scales (SG) 29
Olin maçında Seibutis (SG) 25
Telekom maçında Yunus (SF) 22
Antalya maçında Christopher (SF) 29 sayı atmış bize.
Takım savunmamızın aksadığını kabul ediyoruz. Fakat rakiplerimizin genel olarak en skorerleri genellikle arka alan oyuncuları. Özellikle dış savunma seviyemizin düşüklüğünün bir göstergesidir bence.
En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 01.01.2011, 23:30.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Bornova maçında Tyler Smith (SF) 22
Tofaş maçında J. Rowe (PG) 22
Oyak maçında J. Gibson (SG) 35
Mersin maçında Scales (SG) 29
Olin maçında Seibutis (SG) 25
Telekom maçında Yunus (SF) 22
Antalya maçında Christopher (SF) 29 sayı atmış bize.
Takım savunmamızın aksadığını kabul ediyoruz. Fakat rakiplerimizin genel olarak en skorerleri genellikle arka alan oyuncuları. Özellikle dış savunma seviyemizin düşüklüğünün bir göstergesidir bence.
Haklısın.
İlker'in, sizeına rağmen Snow'un, Ersin'in ve hatta Rasiç'in işin savunma kısmını pek iyi yapamadıkları aşikar.
''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL
Haklısın.
İlker'in, sizeına rağmen Snow'un, Ersin'in ve hatta Rasiç'in işin savunma kısmını pek iyi yapamadıkları aşikar.
Aslında bireysel savunmaları fena olmayan oyuncular. Ama takım oyunu için, istikrarlı savunmadan bahsedemiyoruz. Dönem dönem sertleştiğimiz oldu. Bunu maç geneline yayabilsek, hücuma hızlı çıkabilsek...
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Hemen hemen herkes aynı şeyden şikayetçi: Yerli katkımız yok denecek kadar az; yerli oyuncu alalım!
İyi de, yerli oyuncu piyasasında oyuncu yok ki! Alınabilecek oyuncu olsa bizden önce diğer takımlar alır. Zaten, iyi oyuncular Euroleague ve Eurocup'ta mücadele eden takımlarımızda. Diğer ekiplerde ise gençler şans buluyor.
Takımıyla sorunu olan oyuncular dışında transfer kolay değil. Sene başında Evren'in tutulamaması (ya da gitmesi) ve sonrasında gündeme gelen Engin - Cevher - Ender gibi oyuncuların transferinin gerçekleşememesi durumumuzu zayıflattı.
* Yaklaşık 20 sayı 9 ribauntla oynayan bir oyuncuyu elden çıkarmak intihardır!
Doğru, kimse bu riski göze alamaz. Hele ki beklentilerin altında kalmışken.
* Ama 1 verip 3 almak kadroyu derinleştirecektir.
Cüneyt, ligin tecrübeli gardlarından. Mustafa Abi, iyi bir gard savunmacısı. Cevher ise son yıllarda milli takım seviyesinde oynamış dışarıdan oynayan bir PF.
- Bu üç oyuncunun kadroda olması derinlik sağlayacak diye düşünsek de Wright'ı bırakmanın kamuoyuna açıklaması zordur; sorumlular da bu riski göze alamaz.
Takımın en önemli parçasının takımda tutulması kararını doğru buluyorum (Takas olsaydı da yukarıdaki avantajlarını düşünürdüm).
Bu oyuncular iyi olduklarında çok iyi bir yabancı rotasyonu olur.
Ama Türk oyuncu eksikliği takım da sıkıntı üretir.
Özellikle İlker Türel,Serhat Buker gibi oyuncular bu takımda iş yapacak kalitede değiller.
Takımımızda Türk oyuncu rotasyonu sıkıntısı var.Engin Atsür ayarında oyuncular gerekiyor.Evren Büker'i takımda tutabilseydik çok iyi olurdu.
Eğer yukarıdaki takas söylentisinin gerçeklik payı varsa ben gm olsam bugün kabul ederim.
Evet 20 sayı 9 ribaunt ortalaması olan bir oyuncu bulmak zor hem de yerli oyuncu ama bu açık isabetli bir amerikalı ile kapatılabilir.
Öte yandan takasla gelen yerli oyuncular ile 1,2 ve 3 numara sorunları tamamen çözülmüş olacak ve bu pozisyonlarda ciddi bir derinlik olacak.Hatta 4 numarada da oynayabilen Cevher ile iki sırp 4 numaradan birisi de elden çıkarılabilir Snow ile birlikte.Böylece yabancı kontenjanı sorunu da çözülür.Sakatlık durumuna göre Jasmison'da.
Bunlar söylenti tabii ama bizim açımızdan mantıklı olurdu.
ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR
Şimdi bu yazıyı başka türlü, başka şartlarda yazsam, gene İrlandalı'lıkla, münafıklıkla, arkadaşına be- o - ka atmakla suçlanacağım bari direkt kendisine yazayım o da, diğerleri de rahatlasın. Öncelikle bir kaç kere daha yazdım ama tekrarlayayım. Ben 1/2 Trabzon'luyum, ayrıca yöre insanını çok severim, en son hayranlığım da Volkan Konak. Sen Trabzon'a menajer olduğun zaman gerçekten sevinmiştim. Artık olgunlaşmıştır, tüm bilgisini, görgüsünü oraya aktarır ve kesin başarılı olur diye düşünmüştüm.
Yeteneklerini kimse inkar edemez, birçok basketbol adamını görerek, beraber yaşayarak bugünlere geldin, donanımın dört dörtlük, başarısız olman neredeyse imkansız. Ama sen benim şehrime, Volkan Konak gibi bir bayrağa, evet dürüstlüğün, mertliğin simgesine de haksızlık ediyorsun. Aslında ilk defa Volkan Konak konserinde sahneye davet edilmeyi bekleyemeyip, benim 13 programın tamamını, sonuna kadar izlediğim konserleri daha ilk yarım saatte terk etmenden huylanmıştım, 'Acaba?' dedim ''Bu adam bu işi yapamayacak mı ?''
Jack Nicholson gibi bir devi neredeyse 20 yıldır saha kenarina oturtup, birliği, beraberliği, motivasyonu sağlayan Los Angeles Lakers gibi, konserlerinde ''Ben artık basketbolcuyum'' diyen Volkan Konak gibi bir devi arkana alıp, tüm Trabzon'u coşturabilirdin. Ama sen Trabzon'u, Trabzon'luyu, Trabzon basketbolunu dışladın ve hata yaptın. Şimdi geldiğin nokta da bence tek kurtuluşun gene içeride, Trabzon'un taa içinde.
Trabzon, Trabzonspor, Trabzonspor'lu yabancıları pek sevmez, benimsemez ona göre hareket etmen gerekir. Bence işi gücü bırak git, Şenol Güneş'den akıl al, o çok iyi biliyor bu işleri, daha önceleri yaşadı çünkü. Etrafına iyi bak, Trabzon'da basketbol olduğundan beri olanlar var, onların desteğini al.
Sana ne deme, ben hem Trabzon'lu sayılırım, hem Volkan Konak hastasıyım, hem de yeni gelen antrenör Gospodin Sakota iyi arkadaşımdır, hem de daha adı konmamış kır çiceklerini çok seviyorum.
Ayrıca, 1993 yılında Karadeniz bölgesinde ilk defa düzenlediğimiz Avrupa Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın tohumları daha ancak yeşeriyor, basketbol macerasının Trabzon'da kısa sürmesine gönlüm hiç razı değil. Arkandan değil, yüzüne söylüyorum, durumun iyi değil. Yolun yol değil, bu işlerin transferle, antrenör değiştirmekle olmayacağını ikimiz de biliyoruz. Artık sen gereğini yaparsın kardeşim.
Yorum