Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Play-out oynanmıyor. Son iki direkt düşüyor.

Efes Pilsen ile Fb Ülker'in Euroleague iles sözleşmesi var. Geçen sezon üçüncü olan Banvit, bu yıl Euroleague için ön eleme oynadı. Ardından gelen Bjk Eurocup'da yer aldı.

6-7 olan takımlar Eurochallange'da oynayabiliyor. Bu kupaya katılmak biraz da takımların isteğine bağlı.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• demen odur ki Oğuz şampiyon da olsak öyle hemen euroleague'e almazlar ...en az 4-5 sene oralarda olmak lazım galiba...

Yorum

• O nasıl oluyor ya ? Şampiyon olsakta nasıl euroleague'e almıyorlar ?
        Söz sanatı yaptı sanırım orada Oguz ( Abi )
        '' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
        Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak mda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          O nasıl oluyor ya ? Şampiyon olsakta nasıl euroleague'e almıyorlar ?
          Söz sanatı yaptı sanırım orada Oguz ( Abi )
          Maalesef Oğuz abinin yazdıkları doğru,Tam detayları bilmiyorum ama anlaşmayla katılım yapıldığını okumuştum.

Yorum

• Cengiz Abi ve mda61 genç kardeşim (adını bilemiyorum kusura bakma),

Euroleague, belli sözleşmelerle meydana gelmiş bir kulüpler organizasyonu. Yani FIBA'nın direkt yönettiği organizasyon değil(di). Hatta Suproleague-Euroleague (ULEB-FIBA) diye iki farklının oynanmışlığını dahi gördük.

Geçen yılı hatırlayalım: Euroleague yönetimi dedi ki; "Ey Fenrbahçe Ülker yönetimi, seyirci sayın böyle düşük miktarlarda kalırsa, sana güle güle derim".

Yani şampiyon bile olsan, davet edilmeyebilirdi. Salon, kulüp organizasyonu, yatırım gibi birçok faktör söz konusu...

Zaten şu aşamada bizim için oralar biraz uzak. Bir iki sezon içinde Eurochallange ile Avrupa basketbolu deneyimi yaşamaksa kente farklı bir heyecan getirir.

Özet: Söz sanatı yapmadım.

EK: Şöyle bir alıntı yapayım.

"ULEB’in yeni stratejik planı yapılan toplantı sonrası onaylanırken, Efes Pilsen ve Fenerbahçe 2012 yılına kadar Euroleague’e katılma garantisi aldı.
            Elite kulüpler arasında
            ULEB yönetim kurulu, dün İtalya’nın Başkenti Roma’da toplanıp, yeni stratejik planını kulüplerle beraber açıklarken, 13 takıma A Lisansı verdi. Euroleague tarihinde elde edilen başarılara göre yapılan değerlendirmede, aralarında Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker’in de bulunduğu bu 13 kulüp, 2012 yılına kadar Euroleague’de yer alma garantisini elde etti.
            Avrupa’nın ‘elit’leri olarak adlandırılan 13 takım şöyle: Barcelona, CSKA, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Lottomatica, Maccabi, Montepaschi, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid, Tau Ceramica, Unicaja ve Zalgiris."
            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 10.01.2011, 22:23.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Basketbolseverlerin bu saçma işe bakışını merak ediyorum. Euroleague'i Şampiyonlar Ligi gibi sanmıştım. Soğudum, bir daha da izlemem euroleague falan

@Oguz abi
              adım Dorukhan, aklında kalırsa
              '' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
              Kazım Koyuncu

Yorum

Basketbolseverlerin bu saçma işe bakışını merak ediyorum. Euroleague'i Şampiyonlar Ligi gibi sanmıştım. Soğudum, bir daha da izlemem euroleague falan

@Oguz abi
                Dorukhan kardeşim daha yaşın 18 ve çok şanslısın biz Trabzonsporu 1. ligde görmek için senelerce bekledik...senin yaşlardayken Efes'i izleyerek avuttuk kendimizi....o günler de gelecek inan

Yorum

• ildiğim kadarıyla Eurolig'de oynamak için belirşenen bazı kriterler var.Bunlardan bir tanesi takımın oynadığı salonun havaalanına belli bir uzaklıkta olması gerekiyor.Banvit bu yüzden Eurolig önelemesindeki Le Mans maçını İstanbul'da oynamıştı.

Yorum

• Memnun oldum Dorukhan.

Basketbolun dışarıdan yalın görünen iç yapısı, pek de sanıldığı gibi değil. Yunan-Sırp lobisi diye bir gerçek var. Lobi gücünü yanı sıra fabrika misali oyuncu yetiştiriyor bu iki ülke. Haliyle uluslararası alanda istikrarlı/başarılı kulüp ve milli takımları var.

NBA'den sonra dünyanın en sıkı ligi (belki de pahalı) İspanya. Ülkemizde bile bu ligin maçları yayınlanıyor (TRT'de). Düşün yani... Kendi ligimizi seyredemezken, İspanyollar nasıl pazarlama çalışmaları yapıyor?

İki sene öncesine kadar NBA'den oyuncu ayartıp getiren Rus takımları (geçen seneki Şubat krizinin ardından çoğu battı).

Kısacası Avrupa'da basketbol, futbolla kıyaslanamayacak derecede dengesiz. Ülkeler ve ligler arası büyük farklar var. Sonuç olarak, uluslararası organizasyonlarda takımları seçmek için belli başlı kriterler uygulanıyor.

İşin iyi tarafı, kendi liginde diğer takımlardan sıyrılan başarılı-yüksek bütçeli takımlar bir araya geliyor.

Yorum

Basketbolseverlerin bu saçma işe bakışını merak ediyorum. Euroleague'i Şampiyonlar Ligi gibi sanmıştım. Soğudum, bir daha da izlemem euroleague falan

@Oguz abi
                      Öyle hemen soğuma Eurolig'den yavaş yavaş Uleb'te organizasyonu Şampiyonlar ligine benzetmeye çalışıyor.İspanya ve İtalya'da ilk 4 gidiyor Eurolig'e, Fransa sampiyonu direkt gidiyor (Cholet) keza Almanya'da(Bamberg öyle.Bu yılda farklı takımların katılabilmesi için ön eleme sistemi koydular ki busene Alba Berlin ve Charleroi elemeden geldi.

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Dorukhan kardeşim daha yaşın 18 ve çok şanslısın biz Trabzonsporu 1. ligde görmek için senelerce bekledik...senin yaşlardayken Efes'i izleyerek avuttuk kendimizi....o günler de gelecek inan
                        Trabzon taraftarının ömrü beklemekle geçiyor zaten, onu da bekleriz
                        Kazım Koyuncu

Yorum

• Bence bu Euro League işinin üyelikle olması gayet mantıklı gibi duruyor.Sonuçta Uluslararası bir organizasyon.Belli kriterleri olması lazım.

Bizim bu tür organizasyonlara katılmamız için birçok merdiveni,birşeyler öğrenek aşmamız lazım.Bu aşamaya gelene kadar alt yapı,dernek içi kurumsallık,oyuncu yapısı,oyuncuların ücret tabanı vs..konularında eşitliği sağlamamız lazım.Herşeyin senkronize ilerlemesi gerekiyor.

Euro League için seyirci kapasitesi önemli demiş Oğuz abi yukarıda.Bence gayet mantıklı bir kural.Basketbol çoğu spor dalı gibi seyirciye dayalı oynanıyor.

Bizim kendi yapımıza,kentin yapısına uygun doğrularımızı bulup hareket etmemiz gerekiyor.Önümüzde ki 5 sezon bizim için belirleyici olacak.Bu sezon Lig'de kalıp,diğer sezon için planlarımızı kurmamız gerekiyor.

Ayrıca ben bu sezon için ilk 8 şansımızın hala daha olduğunu düşünüyorum.Herşeyin hayırlısı.

Yorum

• Kendi adıma söylüyorum. Euroleague'den aldığım zevki çoğu zaman NBA'den bile alamıyorum. Euroleague aslında daha yeni başlıyor. Normal sezon o kadar zevkli olmuyor, bütün takımlar rölantide oynuyor ama Top 16 dan itibaren herkes işi ciddiye almaya başlıyor. Özellikle final-four da gelen kemik sesleri çok hoşuma gidiyor

Ama dangalak ntvspor sadece Fb Ülker'in maçlarını vererek zevkimizin içine ediyor. Internetten izlerken bir sürü sıkıntı yaşıyoruz. Ya maç donuyor, ya yayın açılmıyor mutlaka birşey oluyor..

Konuyu kendimize bağlamak gerekirse, Euroleague için daha çok erken. Hatta eurocup için bile çok erken. Önce play-off lar, sonra eurochallenge.. Bu arada da mümkün olduğu kadar basketbol kültürümüzü geliştirmeye bakalım. İlerde takımımız büyük bi organizasyonda mücadele ederken, en büyük gücü biz olalım. Belki bi Maccabi, Zalgiris, Partizan olamayız ama kendi kültürümüzle o tip organizasyonlarda dikkat çekebiliriz.
                            33# DRAGO GABRIC
                            61# IBRAHIMA YATTARA #11
                            13# Steve Nash
                            10# Kerem Tunçeri

6# Aleksander Rasic

Yorum

• Spormax'da maç özetlerini veriyor.Şuan da Fenerbahçe Ülker maçının özeti var.

Bizim maçın özetini vericek mi acaba?

Yorum

• İlk olarak Tolunay Abdioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Spormax'da maç özetlerini veriyor.Şuan da Fenerbahçe Ülker maçının özeti var.

Bizim maçın özetini vericek mi acaba?
                                Haftanın tüm maçlarını veriyorlar.
                                33# DRAGO GABRIC
                                61# IBRAHIMA YATTARA #11
                                13# Steve Nash
                                10# Kerem Tunçeri

6# Aleksander Rasic

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz