Puhahah Faruk Kanca ve Zeyyat Kafkas mı? Bu adamların ismini duyunca aklıma 2006-2008 arası karanlık dönem geldi direkt. Biz olamıyorsak Sivas olsun diyodu en son Kafkas, Kanca desen Brezilya macerasıyla meşhur adam. Ciddi ciddi bunlar iyi günlerimiz gibi görünüyor.
İlk olarak nakzo tarafından gönderildi
Hami bir kupa maçına çıktı maç trabzonda o maçta elenmiştik akhisardı rakip heralde muhammet forvet oynuyordu ve hamının saha kenarından verdi taktik kulaklarımla duydum muhammet hadi daaaaaaaa ....
Aralık ayında tekrar seçim olması iyi. Ya güven tazelemesi olur ya da yeni yönetim. Yöneticilerden ziyade şu an önemli olan teknik direktör tercihi. Aralıkta yönetim veya liste değiştirirsin bir şey olmaz ama t.direktör değiştirirsen seneyi çöpe atarsın yine.
ss yönetiminde ilk ortaa cikisi kupa sampiyonlugu ardindan kutlamalari baltalamasi ile baslamisti, takim kupaylan sehiri gezecekken yönetimden habersiz takimi bir tekneye alip deniz sefasi yasamisdi, taraftarsiz ve yari yönetimsiz
burada takimda catlaklar baslamisti
pesine teo olaylarindada parmagi vardi, ss onun rizasi olmamasina ragmen transfer ettiginden ama bunu belgeleyemem, bir arkadasin verdigi bilgi
en son 2010-2011 bütün yönetimin tff hakkinda yaptigi aciklama metninin altina imza atmayan tek yöneticiydi,
+++ve sike davasi boyunca 1kez sike lafini agzina almadi, sampiyonlugu hep yönetimsel hatalardan kaybettik diyerek sikecilere kalkan oldu
böylece sike davasinda verilen ilk acik, ilk ihanet, sikecilere acilan ilk kapi oldu
taki yargitaydan karar cikana kadar, 2016 da ilk kez sike dedigini gördüm
Trabzondaki yobaz, kücük olsun benim olsuncularin lideridir
Daha önceden Hayrettin Hacısalihoğlu hakkında ben de hep olumsuz görüşler besliyordum. Yanlış yer ve zamanda açıklamaları ve bir takım başka yanlışları olduğu konusunda hala aynı görüşteyim.
istifasından sonra sosyal medya üzerinden birkaç paylaşımım sonrası o dönem bana yazmıştı ve konuşma forsatımız olmuştu. Kendi görüşlerini burda paylaşmak isterim.
*Faruk Özak’la Zamanında bazı şeyler beraber yapmaya çalışmışlar ancak daha sonradan biraz kullanıldığından muzdarip, Faruk Özak’la da arası iyi değilmiş ancak Faruk Özak’ın yararları da olduğunu ancak şu an konuşulan boyutlarda zarar olmadığından bahsetti
*O dönem jaja transferine kadar kadro kurulmasında ana aktör olduğundan Jaja transferini ise Hoca forvet istemesine rağmen SŞ’in yaptığından bahsetti. Transferin o döneme kadar bir plan dahilinde olduğundan bahsetti.
*Görevdeyken bazı şeylerin söylenemediğinden bu yüzden suçlamaların olabileceğinden ancak bunlara karşı peşinen razı olunması gerektiğinden bahsetti
*Yaptıklarında çıkar için değil kulübün menfaati için olduğundan bahsetti vicdanım rahat dedi
*İstifası için: “İşleyiş seni rahatsız ettiğinde koltuk sevdasına kapılmadan istifa edip ayrılma duyarlılığını gösterebilmek” diye bahsetti
*SŞ in ilk zamanları için ortamın çok iyi olduğundan bahsetti. Ortamın çok rahat olduğunu ancak kıskanılma durumu olduğunu ve ortamın içerden ve dışardan bırakılmadı.
*SŞ in o dönem komplekslerine yenik düştüğünü Başkan sen misin ben miyim durumuna getirdiğini söyledi
*Ne haruna ne karuna yaranabildik demek ki varlığımız kulübe zarar oluyodu
****BEN BU KULÜPTE ÇOK DÖNEM YÖNETİCİ OLDUM AMA KİMSE BENİ YÖNETİME ALMADI, HEP BEN YÖNETİMLERİ OLUŞTURDUM, SEÇİMİ KAZANDIM.BAŞKANLARI ASBAŞKANLARI BELİRLEDİM. GİRMEDİĞİM ÖZKAN SÜMER YÖNETİMİNİ BEN BELİRLEDİM. ATAY AKTUĞ NURİ ALBAYRAK M.ALİ YILMAZ YÖNETİMİNDE BENİ GÖRMEK İSTEDİ.
**Yıllarımı ömrümü verdim.
**Baktım ki ben Mozart gibi beste yapmaya çalışıyorum bunların sol anahtarından haberi yok
**Sadri Şener kendisine sen delisin bu işi çok abartıyorsun eğlenmene bak keyfini yaşa diyormuş kendisiyse bunu kabul etmiyormuş. SŞ ile olan ilişkisinde ona keyfine bakmasını işleri kendisinin yürüteceği yönünde telkinlerini iletmiş. SŞ işler iyi giderken keyifli olduğunu havalı olan bu durumun TR’de tanınan 4. Kişi olunca bu işi SŞ in tek başına yürütebileceğini düşünmesi tavrının kulübü o zamanki hale(iho öncesi) getirdiğininden bahsetti. Ancak Sadri Şener’in en iyi başkanlardan en iyi temsil eden başkanlardan biri olduğunun da özellikle altını çizdi.
** En büyük pişmanlığının:
SADRİ ŞENER GİBİ KULÜBÜ İYİ TEMSİL EDEN BİR BAŞKAN ŞENOL GİBİ İYİ BİR TEKNİK DİREKTÖR FARUK ÖZAK GİBİ TS BAŞKANLIĞI FUTBOLCULUĞU YAPMIŞ BİR SPOR BAKANI MEHMET ATALAY GİBİ TS AŞIĞI BİR GENÇLİK SPOR MÜDÜRÜ SÜLEYMAN ATAL GİBİ TS SEVDALISI ESKİ TS YÖNETİCİSİ BİR TFF ÜYESİ TS EMRİNDE BİR VALİ EMNİYET MÜDÜRÜ REKTÖR TİCARET ODASI BAŞKANI ve KENDİSİ GİBİ 24 SAATİNİ KULÜBE VEREN BİR YÖNETİCİ OLAN PEMBE TABLONUN YIKILMASI
*çoğu şeyi kendisinin hazırlayıp başkanın önüne getirdiği onun sadece işin takdimini yaptığı bu sayede güçlü Başkan imajının ortaya konulmasına vesile olduğu
*emeğinin karşılığınınsa sadece karalama üzüntü ithamlar olduğundan bahsetti
İnce Zeka -> Sadri Şener -> Yıldırım Demirören
İnce Zeka -> Ağaoğlu -> Alt Yapı Fetişizmi
Ertuğrul Doğan -> Avcı Fetişizmi
bu arada türkiyede genelde futbol kulüplerinde 1 ve 2 numaralar önemdedir.öncelik başkanda.yani ahmet ağaoğlu.iki numara ise herhalde hayrettin hacısalihoğlu.
onunçün listedeki isimler hakkında olumsuz yorumlar yapmak beyhude.
tabi yapılacak işler arasında olağan seçim tarihinin haziranın ilk haftası şeklinde değişmesi gerekiyor.(yani ligler bitince)
yani ahmet ağaoğlu nun 3 yıl 2 ay gibi bir görev süresi olması doğru olur.bir düzene girmiş olur seçim tarihi.diğer türlü aralıkta bir seçim daha.devre arası.sonra gene 3 yıl sonra devre arası seçim.hem gelirken hemde giderken o sezon heba ediliyor yada planlama günübirlik çözümlere dönüyor.
bir başkanın 3 tam sezon görev almasında fayda var.
Usta yönetiminde herkes eli yüzü düzgün akıllı adamlardı ama verdikleri ortada. Gerçekten de büyük hayal kırıklığı bir çokları için ama ben Muhammet Demir ve Güray transferleriyle notlarını vermiştim. Sonraki transferlerinde de hiç yanıltmadılar beni. Bir iki tanesi hariç neredeyse hepsi aşırı maliyetli ve takım yapısına uymayan transferlerdi. Özellikle finansal anlamda çok büyük zararları oldu. Loca+ stad gelirleri hiç edildi, keza bunların getirisi olarak sponsorluk anlaşmaları da. En son Novak gibi bir adama bile 2 milyon verip son kazığı da attılar TS'ye. Bunların bir de devam etmesini isteyenler vardı. Futbol bilgisi çok kıt bir yönetim idi. Gitmeleri hayırlı oldu.
İHO ve Usta nasıl kulüp yönetilmez gösterdiler. Sürekli takım içi kaos, huzursuzluk, saha içi dışı futbolcuların ruhsuzluğu, rezalet hoca tercihleri, finansal ve sportif facialar ile kulübün 5-6 yılı hiç edildi. Ahmet Ağaoğlu şu son 5 yılda ne yapıldıysa tersini yaparak başarılı olabilir. Bence kendisi de bu fırsatı gördü aday oldu. TS'nin öyle büyük sorunları yok bana göre. Hatta ülkemizdeki futbol koşulları düşünülünce geri dönülmez yolda hiç değiliz. Çok küçük yatırımlara iyi sonuçlar alınabilir. Ekonomik tablo Usta gibi akıllı bir adamın gözünü korkutsa bile bence hiç problem değil. Sportif başarı ile orantılı olarak artan gelirlerle o borç döndürülür. Kendisi bunu beceremeyeceğini bildiği için çekildi. Çünkü futbolla ve futbol yönetimiyle alakası yok adamın. Başarılı olma imkanı sıfırdı.
Açıkçası gelecek yönetimle ilgili sıfır beklentim var, hiç umutlu değilim ama belki samimiyet ve işe bağlılıklarıyla bu işi kotarabilirler. Doğru transfer politikası, zamanında ödemeler, iyi bir hoca ve huzurlu bir kulüp ortamı yaratarak en azından doğru bir sistem kurmalarını bekliyorum. Çünkü yeterince kötü örnek var ders alacakları. Göreceğiz bakalım.
Hayrettin Hacısalihoğlu ne iş yapar? Ciddi olarak soruyorum, mesleği nedir?
Haksızlığın envâını gördük. Bu mu kanun? En gamlı sefâletlere düştük. Bu mu devlet? Devletse de, kanunsa da, artık yeter olsun; Artık yeter olsun bu denî zulm-ü cehâlet.
çok olumsuz düşünmeyelim.inşallah bu yönetim uyum içinde geçmişteki hatalardan ders çıkartarak çalışır kulübü düzlüğe çıkartır. yönetim daha göreve başlamadan yapılan olumsuz yorumlar duygusallıkla yazılan realist bir yaklaşım değil.
Yorum