Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul | Yeni Başkanımız Ahmet Ağaoğlu

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Hocam benim işim bu zaten. Derecelerim var bu işin tahsilinde, bütün ailem de bu işi yapıyor. O arkadaşın benden bir şeyler öğrenmesi gerekiyordu, ben de çok çabaladım ama hiçbirine cevap vermeyip en son üslup filan bir bahanelerle engelledi beni. Net olarak kötü niyetli, neyden bahsettiği hakkında da hiçbir fikri yok.

Bakın ben hiç girmiyorum artık bunun tartışmasına. Hiç birbirimizi yormayalım. Çok basit ve net bir şey söylüyorum sizlere.

Muharrem Usta bu kulübe başkan seçildiğinde, 2016, 2017 ve 2018 yılları için UEFA'yla anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre, eğer Trabzonspor'un bu 3 yıldaki toplam zararı 20 milyon euroyu geçerse, Trabzonspor FFP kapsamında ciddi cezalar alacak. Bu cezaları almazsa bu tartışmasız ve nihai olarak şu demektir, Muharrem Usta yönetimi borcu büyütmedi. Bunun lamı cimi yok.

Çekilen kredi mecburi bir borç yapılandırmasıydı. Ortalama herhangi bir iktisat 2. sınıf öğrencisine, bizim durumumuzu açıklayıp o durumda ne yaparsınız diye sor, hepsi de çıkıp önce borcu yapılandırırdım der. Bu Muharrem Usta'nın keyfine kalmış bir durum değil. O kredi, İHO'nun yaptığı borçlardan dolayı çekilmek zorundaydı. O kredinin bir faiz gideri var, bu da FFP anlaşması kapsamında gider yazılıyor. Anlaşma euro üzerinden olduğu için kur farkı yazılmıyor ama o yazılıyor.

Bütün ekonomik olarak sağlıklı, itibarı olan büyük şirketlerin borcu olmak zorundadır. Borcu olmayan şirket yanlış yönetiliyordur. Bugün Türkiye'nin açık ara en büyük şirketi olan THY'nin 40 milyar dolar civarı bir borcu olduğundan söz ediliyor mesela. Burada esas olan, gelir gider dengesi ve süreklilik sağlanmasıdır. Bu yüzdendir ki, güya 300 milyon lira borcu olan İHO'nun zamanında bütün futbolcular tek taraflı sözleşme feshederken, kulüp binlerce haciz dosyası içinde boğulurken, 1 milyon lira borcu olan Muharrem Usta yönetimi asla bunların hiçbiriyle karşılaşmadı. Neden, bunu hiç düşündünüz mü? Yani güya 300 milyon lira borcu olan Trabzonspor, kapısına zincir vurulma noktasına gelmişken, Faik beyin anlatımıyla, borcunu %300'e çıkarmış aynı Trabzonspor'un, bütün haciz dosyalarından kurtulmuş olması, bütün borçlarını olağan gecikmelerle ödüyor olması, FFP anlaşmasına uyabiliyor olması sizin aklınıza yatıyor mu? Yatmamalı, çünkü o iş öyle değil. Zira şu anda sağlanmış olan bir gelir artışı, gider düşüşüyle bir gelir gider dengesi, kısa vadeli borçların ödenebilmesi suretiyle oluşturulmuş bir nakit akışı ve sürdürülebilirlik var. Bu da kimseye basit gelmesin, çok zor ve büyük bir iş başarıldı bu kapsamda. Başaran da yalnızca Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en başarılı iş adamlarından biri. Her yiğidin harcı değil. Ben bu kapsamda Nevzat Aydın'a da saygı duyuyorum. Aslında yaklaşımları çok benzer Muharrem Usta'yla. Tek farkları Usta bu iş yalnızca Suk ve Castillo'yla yürümez diye Burak ve Sosa'yı getirdi. Ötesi de ego çatışması oldu. Ha bana göre parasını çıkartıyor bu isimler, olmasaydı diyeceğim tek adam da Kucka. O da çok kötü olduğundan değil, Okay çok iyi olduğundan. O transfer de aslında Onazi'nin gitmesi kesin diye yapılmıştı.

Diyor ki 13 milyon euro kazandık. Yalana bak yalana. 52 tane futbolcu göndermişsin, hepsi çöp. Bunlara ödemek zorunda olduğun tazminatın haddi hesabı yok. Heralde kastetikleri M'bia 6 milyon, Waris 4.5 milyon, Cardozo 2.4 milyon. 52 futbolcudan elde edilen toplam gelir bu. E sen zaten sırf bu 3 adamı alırken Cardozo 5, Waris 7, Mbia imza ücreti 2.2 toplam 14.2 milyon euro ödemişsin. Bunları ödememişsin faize girmiş. Bu topçuıların yıllıklarını ödememişsin onlar faize girmiş. Diğer futbolcuların yıllıklarını ödememişsin faize girmiş. Gitsinler diye sözleşme feshi ödemişsin, Fifa davalarından tazminat ödemişsin.

Muharrem Usta yaptı mı böyle bir şey? Milan kulübe haciz gönderdi mi? Kucka Fifa'ya gitti mi? Burak Yılmaz'ın aman sözleşmesini feshedelim diye bugün tazminat konuşuyor muyuz?

Bakın kötü transfer yapılır. Bu futbolun, basketbolun, bütün sporların kaderidir. NBA takımları yıllarca lise/üniversite basketbolcularını izliyorlar. Atıyorum 2007 NBA draftinde Greg Oden 1. sıradan seçildi, adam doğru düzgün 1 sezon basketbol oynamadan emekli oldu. Aynı draftte 2. sıradan Durant seçildi şimdi gelmiş geçmiş en iyi 10 oyuncu arasında sayılıyor. Her spordan bu örnekleri yazmaya forumun veritabanı yetmez. Kötü transfer olabilir, ister İHO yapsın ister Sadri Şener, ister Usta. Ekonomik açıdan bir itirazım yok. Denemişsin, olmamış. Bunlar normal giderler ancak sen bir ödemeyi yapamayacağın gün gibi ortadayken, göz göre göre bir oyuncuya faiz ödersen o zaman dur.

Futbolcu bulurken de kriter şudur, ödediğin paraya göre başarı yüzden artmalıdır. Bongonda'ya, Bero'ya ödediğin paralarda mesela 7-8 oyuncudan 1'i tutmalıdır. Sosa'ya, Kucka'ya, Burak'a ödediğin paralarda ise en az 3 oyuncudan 2'si tutmalıdır. O yüzden ben Bongonda'ya, Bero'ya, Volkan'a boşa para ödedik ithamını da saçma buluyorum. Bongonda, Bero, Volkan, İbanez, Suk bunların hepsini toplasan Selçuk İnan'ın yıllık aldığı ücrete denk geliyor. Gönderirken de kolay gönderiyorsun, o zaman bir sıkıntı yok. M'bia mesela. Benim itirazım bu adama büyük para verilmesine değil. Büyük oyuncu büyük para ister. Gelgelelim sen adama maaş değil faiz ödüyorsun. Bu işte boşa harcama, bu işte gereksiz para, çöpe atılan para. Bunları yapmadı Usta. Köfteci parası, özel jet parası ödetmedi kulübe. Şu ana kadar 110 milyon TL şirketlerinden, 90 milyon TL de kendi cebinden kulübe para vermiş. Buna bir de önümüzdeki yıllarda olacak sponsorluk gelirleri ve ödemeyi vaadettiği 20 milyon euroluk borç artışı var (İHO'nun faiz gideri aslında bu ama neyse). Bunlar Demirören'in kulübe borç verip sonra şantaj yapması gibi de değil, yanlış anlaşılma olmasın FFP'yle başkanın kulüplere borç vermesi yasaklandı. Tamamı hibe bu paraların.

İyi bir yönetimle devam etmeliydi. Etmeyecek. Taraftar da hak ettiği gibi yönetilecek. Herkese tamamım ama İHO'ya yokum. İHO gelirse ben bir daha bu takımı tutmam.
    Benim işimde bu.
    Konu asla Hacıosmanoğlu gibi bir kişinin yaptıklarını övmek yermek felan değil, bilakis bir kişi Hacıosmanoğlu ile bile kıyaslanmamalı. Hacıosmanoğlu ve ekibi hangi ehliyetlere sahip ki finansal yönetim konusunda ehil olsun. Usta'yı Hacı ile kıyaslayıp aklayacaksınız o iş yaş. Onu baştan söyleyeyim. Ama kendi yanlışlarını da Hacıosmanoğlu'nun mirası diye bize yutturamaz Usta'cılar.

Konu şu ki Usta ben klübü 180 milyon Euro ile devraldım bugün yine aynı borçla bırakmaya razıyım 220 milyon Euro şuan iması yaptı değil mi? Konu bu.
    Bu klübü Usta devir alırken bu klübün borçlarının tamamı Euro değildi. Bu klübün TL borçlarını Euro cinsinden o günki kur ile hesaplayıp, bugün kur etkisi içinde olmayan TL borçları bile kur artışı ile arttırıp millete bunlar aslında Hacıosmanluğunun borcu gibi şark kurnazlığı yapmak düpedüz terbiyesizlik. Ben Hacıosmanoğlunu burda savunmuyorum, matematiği savunuyorum. Bu cahil cuhul taraftarı kandırmaktan başka birşey değil.

Aksine klübün o günki TL borçları, Euro'nun %50 artması sonrası %50 Euro cinsinden azalmış olması gerekir. Yani 3 yılda "20 milyon Euro" klübün borçları artması için baya baya ekstra borçlanmak gerekir. Zaten TL borçların Euro karşılığı gerilemiştir zaten. Yani Euro cinsinden Total borç azalmıştır. Bu dediklerimi reddetmek için iktisatı reddetmek lazım.

Arka sayfalarda klübün gerek TFF yönünden, gerek Usta'nın çabaları ile gelir artışından bahsettik. Senin aslında yazında hatalı bilgi yok, senin yazının referansı yanlış. Dünya'nın en kötü başkanlık örneği ile kimi karşılaştırırsan karşılaştır ideal den ne kadar uzak olursa olsun gözüne mükemmel gibi gelir.

Gel gelelim işin gerçeğine ortada hiçbir başarı yokken, yüzümüze baka baka yalan söylüyor. İnsana koyuyor.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak halilaziz61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Ben herkesin yazdığını okuduktan sonra yazdım bu yorumu
      Futbolcularla yapılan anlaşmaların veya borçlanmaların TL bazında olduğuna dair sana kim bilgi verdi.

Misal aç Mbia nin anlaşmayı oku.
      Kaç milyon avro döndüğünü sen de göreceksin

Bu bir uluslararası sirket ise para uluslararası para birimidir
      Bunun neyini tartışıyoruz.

Ve evet İHO avro ile borclanmistir
      Bu klübün borçlarının yarısına yakını banka kredisi. Sen kimsin 1 lira döviz kazancın varken 100 lira döviz borcu alacaksın, bu kur riski ile kim döviz kredisi çekebilir. Sen TL kredi çekiyorsun.
      İho'dan kalan borcun %100'ü Euro cinsinden olduğu gibi saçma sapan bir iddiayı savunuyorsun. Savunma dayanağında Mbia kontratı. Yahu Mbia'yı geçtim, İho'nun TL yaptığı sözleşmeleri geçtim. Bütün topçuların maaşları Euro cinsinden olsa bu klübün yazdığı verdiği çek, otel,kamp, banka kredileri, şenol güneş kompleksi bir çok gideri borcu TL dir.

Kafasına göre bir deli attı kuyuya bir taş, 40 akıllı çıkaramıyorsunuz. Birde adamdan daha çok savunuyorsunuz. Ben sana 1.sınıf matematik öğrencisine anlatır gibi anlattım. Sen anlamıyorsun yapabielcek bişey yok.
      Ben sana şöyle diyeyim. İho'nun 180 milyon Euro borcu felan yoktu.
      Tahminim 80-90 milyon Euro gibi bir borcu vardır, 300 milyon TL gibi de TL borcu vardır. Aksine İHO'dan kalan TL borcun Euro cinsinden karşılığı azalmıştır bile. Kur 3.2 den 4.75'e çıktı.
      Yani sana az evvel yazdığım A B C örneği gibi. Bak zaten USTA ağzından diyor (400 küsür milyon TL banka kredi borcumuz var diye)
      Ey Türk Gençliği!
      Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        FIFA'nın ''Oyuncuların statüleri ve oyuncu transferleri'' talimatının 12. maddesi 4. bendine göre kulüpler arası ödemelerde bir sorun yaşanırsa sırayla 4 aşamalı bir yaptırım sistemi uygulanıyor. Birincisi ihtar, ikincisi kınama, üçüncüsü para cezası ve dördüncüsü ulusal - uluslararası transfer yasağı getirilmesi.

Trabzonspor, Matus Bero'yu transfer ettiği Trencin kulübüne olan 250 bin Euro'luk ödemeyi gerçekleştirmediği için FIFA tarafından Aralık ayında uyarıldı. Ödeme yapılmayınca 29 Ocak'ta tekrar Trabzonspor Kulübü'ne yazı göndererek ''30 gün içinde ödeme yapmazsanız disiplin cezasına maruz kalacaksınız'' dedi... Yine cevap alamayınca sürenin bitimine 10 gün kala tekrar yazı göndererek ''Bu son uyarı, ödemenizi yapın!'' dedi. Kulüp yine ödeme yapmayınca dosyayı işleme koydu ve Trabzonspor'a ulusal - uluslararası transfer yasağı getirdi!

Bunun bir gaflet, bir çaresizlik, yönetimsel veya ekonomik bir sorun olduğunu düşünmek yanlış olur. Trabzonspor Kulübü'nü yönetenler 70 gün süresince ''şıp diye'' bulabilecekleri 250 bin Euro'yu bilerek ve isteyerek ödemediler!

250 bin euroyu bilerek ya da bilmeyerek ödemeyip klübü ceza altına sokanların bir daha seçilmemesi gerekir......
        Bilipte ödemedilerse ayrı bir ayıp.....
        Bilemeyipte ödemedilerse ayrı bir ayıp.....
        İmza
        Ey Türk Gençliği!

Yorum

• Borç euro cinsinden tl cinsinden iho'nun iddia ettiği başka, usta'nın ki başka, bu iş çıkmaz sokak belli ki...

Ancak, iho da usta da yaptıkları transfer harcamalarını geri ödemeli sonucuna varabiliriz. İHO 50 milyon tl mi harcadı transferlere o parayı ödesin, Usta 50 mi harcadı o da o parayı ödesin.
          En son Enaldo61 tarafından düzenlendi; 13.03.2018, 16:35.
          2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• Bu borcun kuruşu kuruşuna ne kadarı döviz ne kadarı Türk parası belli değil midir? Ne kadarı bankaya borç ne kadarı oyuncu parası vs dolayısıyla kimin döneminde ne ne kadar varmış ve ne kadar artmış görülebilmesi lazım. Saklanmasın bu söylensin herkes üstüne yapmak istesem bile doğru olarak yapsın
            OMAE WA MOU SHINDEIRU...

Yorum

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Hocam benim işim bu zaten. Derecelerim var bu işin tahsilinde, bütün ailem de bu işi yapıyor. O arkadaşın benden bir şeyler öğrenmesi gerekiyordu, ben de çok çabaladım ama hiçbirine cevap vermeyip en son üslup filan bir bahanelerle engelledi beni. Net olarak kötü niyetli, neyden bahsettiği hakkında da hiçbir fikri yok.

Bakın ben hiç girmiyorum artık bunun tartışmasına. Hiç birbirimizi yormayalım. Çok basit ve net bir şey söylüyorum sizlere.

Muharrem Usta bu kulübe başkan seçildiğinde, 2016, 2017 ve 2018 yılları için UEFA'yla anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre, eğer Trabzonspor'un bu 3 yıldaki toplam zararı 20 milyon euroyu geçerse, Trabzonspor FFP kapsamında ciddi cezalar alacak. Bu cezaları almazsa bu tartışmasız ve nihai olarak şu demektir, Muharrem Usta yönetimi borcu büyütmedi. Bunun lamı cimi yok.

Çekilen kredi mecburi bir borç yapılandırmasıydı. Ortalama herhangi bir iktisat 2. sınıf öğrencisine, bizim durumumuzu açıklayıp o durumda ne yaparsınız diye sor, hepsi de çıkıp önce borcu yapılandırırdım der. Bu Muharrem Usta'nın keyfine kalmış bir durum değil. O kredi, İHO'nun yaptığı borçlardan dolayı çekilmek zorundaydı. O kredinin bir faiz gideri var, bu da FFP anlaşması kapsamında gider yazılıyor. Anlaşma euro üzerinden olduğu için kur farkı yazılmıyor ama o yazılıyor.

Bütün ekonomik olarak sağlıklı, itibarı olan büyük şirketlerin borcu olmak zorundadır. Borcu olmayan şirket yanlış yönetiliyordur. Bugün Türkiye'nin açık ara en büyük şirketi olan THY'nin 40 milyar dolar civarı bir borcu olduğundan söz ediliyor mesela. Burada esas olan, gelir gider dengesi ve süreklilik sağlanmasıdır. Bu yüzdendir ki, güya 300 milyon lira borcu olan İHO'nun zamanında bütün futbolcular tek taraflı sözleşme feshederken, kulüp binlerce haciz dosyası içinde boğulurken, 1 milyon lira borcu olan Muharrem Usta yönetimi asla bunların hiçbiriyle karşılaşmadı. Neden, bunu hiç düşündünüz mü? Yani güya 300 milyon lira borcu olan Trabzonspor, kapısına zincir vurulma noktasına gelmişken, Faik beyin anlatımıyla, borcunu %300'e çıkarmış aynı Trabzonspor'un, bütün haciz dosyalarından kurtulmuş olması, bütün borçlarını olağan gecikmelerle ödüyor olması, FFP anlaşmasına uyabiliyor olması sizin aklınıza yatıyor mu? Yatmamalı, çünkü o iş öyle değil. Zira şu anda sağlanmış olan bir gelir artışı, gider düşüşüyle bir gelir gider dengesi, kısa vadeli borçların ödenebilmesi suretiyle oluşturulmuş bir nakit akışı ve sürdürülebilirlik var. Bu da kimseye basit gelmesin, çok zor ve büyük bir iş başarıldı bu kapsamda. Başaran da yalnızca Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en başarılı iş adamlarından biri. Her yiğidin harcı değil. Ben bu kapsamda Nevzat Aydın'a da saygı duyuyorum. Aslında yaklaşımları çok benzer Muharrem Usta'yla. Tek farkları Usta bu iş yalnızca Suk ve Castillo'yla yürümez diye Burak ve Sosa'yı getirdi. Ötesi de ego çatışması oldu. Ha bana göre parasını çıkartıyor bu isimler, olmasaydı diyeceğim tek adam da Kucka. O da çok kötü olduğundan değil, Okay çok iyi olduğundan. O transfer de aslında Onazi'nin gitmesi kesin diye yapılmıştı.

Diyor ki 13 milyon euro kazandık. Yalana bak yalana. 52 tane futbolcu göndermişsin, hepsi çöp. Bunlara ödemek zorunda olduğun tazminatın haddi hesabı yok. Heralde kastetikleri M'bia 6 milyon, Waris 4.5 milyon, Cardozo 2.4 milyon. 52 futbolcudan elde edilen toplam gelir bu. E sen zaten sırf bu 3 adamı alırken Cardozo 5, Waris 7, Mbia imza ücreti 2.2 toplam 14.2 milyon euro ödemişsin. Bunları ödememişsin faize girmiş. Bu topçuıların yıllıklarını ödememişsin onlar faize girmiş. Diğer futbolcuların yıllıklarını ödememişsin faize girmiş. Gitsinler diye sözleşme feshi ödemişsin, Fifa davalarından tazminat ödemişsin.

Muharrem Usta yaptı mı böyle bir şey? Milan kulübe haciz gönderdi mi? Kucka Fifa'ya gitti mi? Burak Yılmaz'ın aman sözleşmesini feshedelim diye bugün tazminat konuşuyor muyuz?

Bakın kötü transfer yapılır. Bu futbolun, basketbolun, bütün sporların kaderidir. NBA takımları yıllarca lise/üniversite basketbolcularını izliyorlar. Atıyorum 2007 NBA draftinde Greg Oden 1. sıradan seçildi, adam doğru düzgün 1 sezon basketbol oynamadan emekli oldu. Aynı draftte 2. sıradan Durant seçildi şimdi gelmiş geçmiş en iyi 10 oyuncu arasında sayılıyor. Her spordan bu örnekleri yazmaya forumun veritabanı yetmez. Kötü transfer olabilir, ister İHO yapsın ister Sadri Şener, ister Usta. Ekonomik açıdan bir itirazım yok. Denemişsin, olmamış. Bunlar normal giderler ancak sen bir ödemeyi yapamayacağın gün gibi ortadayken, göz göre göre bir oyuncuya faiz ödersen o zaman dur.

Futbolcu bulurken de kriter şudur, ödediğin paraya göre başarı yüzden artmalıdır. Bongonda'ya, Bero'ya ödediğin paralarda mesela 7-8 oyuncudan 1'i tutmalıdır. Sosa'ya, Kucka'ya, Burak'a ödediğin paralarda ise en az 3 oyuncudan 2'si tutmalıdır. O yüzden ben Bongonda'ya, Bero'ya, Volkan'a boşa para ödedik ithamını da saçma buluyorum. Bongonda, Bero, Volkan, İbanez, Suk bunların hepsini toplasan Selçuk İnan'ın yıllık aldığı ücrete denk geliyor. Gönderirken de kolay gönderiyorsun, o zaman bir sıkıntı yok. M'bia mesela. Benim itirazım bu adama büyük para verilmesine değil. Büyük oyuncu büyük para ister. Gelgelelim sen adama maaş değil faiz ödüyorsun. Bu işte boşa harcama, bu işte gereksiz para, çöpe atılan para. Bunları yapmadı Usta. Köfteci parası, özel jet parası ödetmedi kulübe. Şu ana kadar 110 milyon TL şirketlerinden, 90 milyon TL de kendi cebinden kulübe para vermiş. Buna bir de önümüzdeki yıllarda olacak sponsorluk gelirleri ve ödemeyi vaadettiği 20 milyon euroluk borç artışı var (İHO'nun faiz gideri aslında bu ama neyse). Bunlar Demirören'in kulübe borç verip sonra şantaj yapması gibi de değil, yanlış anlaşılma olmasın FFP'yle başkanın kulüplere borç vermesi yasaklandı. Tamamı hibe bu paraların.

İyi bir yönetimle devam etmeliydi. Etmeyecek. Taraftar da hak ettiği gibi yönetilecek. Herkese tamamım ama İHO'ya yokum. İHO gelirse ben bir daha bu takımı tutmam.
              Bunu sen yazdığını bilmezsem gerçekten Usta foruma üye olmuş sanırdım
              gerçekten harika özatlemissin
              han, derler ya
              başkan bile senden daha güzel özetleyemezdi
              Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
              Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• İlk olarak Sefa Murat Dokuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bu klübün borçlarının yarısına yakını banka kredisi. Sen kimsin 1 lira döviz kazancın varken 100 lira döviz borcu alacaksın, bu kur riski ile kim döviz kredisi çekebilir. Sen TL kredi çekiyorsun.
                İho'dan kalan borcun %100'ü Euro cinsinden olduğu gibi saçma sapan bir iddiayı savunuyorsun. Savunma dayanağında Mbia kontratı. Yahu Mbia'yı geçtim, İho'nun TL yaptığı sözleşmeleri geçtim. Bütün topçuların maaşları Euro cinsinden olsa bu klübün yazdığı verdiği çek, otel,kamp, banka kredileri, şenol güneş kompleksi bir çok gideri borcu TL dir.

Kafasına göre bir deli attı kuyuya bir taş, 40 akıllı çıkaramıyorsunuz. Birde adamdan daha çok savunuyorsunuz. Ben sana 1.sınıf matematik öğrencisine anlatır gibi anlattım. Sen anlamıyorsun yapabielcek bişey yok.
                Ben sana şöyle diyeyim. İho'nun 180 milyon Euro borcu felan yoktu.
                Tahminim 80-90 milyon Euro gibi bir borcu vardır, 300 milyon TL gibi de TL borcu vardır. Aksine İHO'dan kalan TL borcun Euro cinsinden karşılığı azalmıştır bile. Kur 3.2 den 4.75'e çıktı.
                Yani sana az evvel yazdığım A B C örneği gibi. Bak zaten USTA ağzından diyor (400 küsür milyon TL banka kredi borcumuz var diye)
                O zaman avro ile alınan borçların faizi ve kur farkı hesaplansin.

Bir de bu durumda ben aldığım borçla bırakacağım demenin ne sakıncası olabilir ki
                NEDEN ŞENOL GÜNEŞ OLMAZ?
                https://forum.bordomavi.net/showthre...post1921874035
                Olursa yardımcısı eskiden olduğu gibi Emre Belözoğlu olmalıdır.

Yorum

• 1- Trabzonspor'un borçlarının tamamı euro üzerinden değildir..... Bütün borcu euro'ya çevirmek kurun günlük olarak değiştiği bu yıllarda çok eksik ve yanlış bir anlayıştır.... Klüp 18.10.2016 tarihinde 265 milyon tl kredi çekmiştir..... Bu kredi ile euro borçların önemli bir kısmını kapatmıştır.... Bu kredinin maliyeti yıllık %15 olsa dahi 2 yılda en fazla 80 milyon tldir......

2-Kur artışını sadece giderlere uygulamakta yanlıştır..... 2 yılda 13 milyon euro oyuncu satışından kazanıldı......Yıllık en az 7,5 milyon dolarda sponsorlardan gelmektedir..... Bu paralar kur artışından etkilenmiyor ama türk lirası borçların tamamıda öyle olmadığı halde euroya çevrilip kur artışından etkilenmiş gibi gösteriliyor....

3-Son olarak total borç tekrar euroya çevrilip düşük gösterilmeye çalışılıyor..... Buradaki şark kurnazlığını anlamamak için ancak tarafgir olmak lazım.....

4-Bakınız Sayın Usta seçildikten 6 ay sonra RESMİ BORCUMUZ 400 milyon tl olarak görünüyor..... Yani hadi 3 ay diyelim 6 ay diyelim borçlar yansımamış olsun 6 ay sonra bile kısa ve uzun vadeli borç toplamımız 400 milyon tl......

Mayıs 2016 tarihinde ortalama euro kuru 3,2 lira ( Ocak 2016 da da öyle )

Buna göre tekrar söylüyorum yanlış olmasına rağmen euro üzerinden toplam borcumuz 125 milyon euro....

Ben resmi rakamlar ile konuşuyorum. Sayın Usta bir 500 der bir 600 der beni ilgilendirmez..... Trabzonspor borsaya açık bir şirkettir bütün mali işlemleri kayıt altındadır..... Ve devletin resmi kurumu olan Kap 'A GÖRE ( kAMUOYUN AYDINLATMA PLATFORMU) Sayın Usta seçildikten 6 ay sonra resmi borcumuz 400 milyon tl dir.....

İsteyen son mali tabloyu indirsin incelesin...... görsün.....

Sayın Usta öyle demiş... Sayın Usta 50.yılda şampiyon yapacağını , klübü düze çıkaracağınıda söylüyordu.....
                  Ben belgeye inanırım kardeşim..... Belgelerde borcun 180 milyon euro filan değil sadece 125 milyon euro olduğunu söylyor.....
                  En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 13.03.2018, 16:47.
                  Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

O zaman avro ile alınan borçların faizi ve kur farkı hesaplansin.

Bir de bu durumda ben aldığım borçla bırakacağım demenin ne sakıncası olabilir ki
                    Aldığın borçla bırakmak şöyle olur.
                    80 milyon Euro + 300 milyon TL borç ile devir alır göreve gelirsen ( 560 milyon TL)

80 milyon Euro + 300 milyon TL borç ile bırakırsın. (680 milyon TL)

Yani kalkıp nihai borcunun TL kısmı, yükselen kur ile Euro karşılığında azalmış olmasından faydalanıp Euro bazında konuşmazsın.
                    Ey Türk Gençliği!

Yorum

Aldığın borçla bırakmak şöyle olur.
                      80 milyon Euro + 300 milyon TL borç ile devir alır göreve gelirsen ( 560 milyon TL)

80 milyon Euro + 300 milyon TL borç ile bırakırsın. (680 milyon TL)

Yani kalkıp nihai borcunun TL kısmı, yükselen kur ile Euro karşılığında azalmış olmasından faydalanıp Euro bazında konuşmazsın.
                      Aynen öyle bıraksın
                      Madem aldığı borcla bırakacak.

Ama aynısını Sadri Şener de iho da yapacak

Bu arada usta başa gelmeden TL ve avro bazında borçlar neydi.

Bazı kişiler bunların o zaman tam net olmadığını 3 ay sonra ortaya çıktığını soyluyor
                      En son halilaziz61 tarafından düzenlendi; 13.03.2018, 16:50.
                      NEDEN ŞENOL GÜNEŞ OLMAZ?

Yorum

• İlk olarak arcadia tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bu borcun kuruşu kuruşuna ne kadarı döviz ne kadarı Türk parası belli değil midir? Ne kadarı bankaya borç ne kadarı oyuncu parası vs dolayısıyla kimin döneminde ne ne kadar varmış ve ne kadar artmış görülebilmesi lazım. Saklanmasın bu söylensin herkes üstüne yapmak istesem bile doğru olarak yapsın
                        Kurumlar Vergisinden bunu göremiyoruz. Detay mizan lazım. Mizan'dan ne kadar YP cinsi borç var ne kadar TL cinsinden borç var görürüz. Bunu paylaşırsalar yalanları ortaya çıkar. O bilgiyi paylaşamazlar. Tüm borç Euro gibi gösterilmesi lazım ki yaptıkları borcu da eskilerin borcu işte kur arttı borç arttı diye millete yutturacaklar.

Adım kadar eminim ki Eğer göreve geldiklerinde Euro 4.75 , bugün ise 3.2 olsaydı. Bizim borçlarımızın çoğu TL , kur azaldı ama sadece futbolcu maaşlarının bir kısmı Euro ana gider kalemleri TL o yüzden toplam borc azalmadı diyeceklerdi. Adım kadar eminim.
                        Ey Türk Gençliği!

Yorum

Aynen öyle bıraksın
                          Madem aldığı borcla bırakacak.

Ama aynısını Sadri Şener de iho da yapacak

Bu arada usta başa gelmeden TL ve avro bazında borçlar neydi.

Bazı kişiler bunların o zaman tam net olmadığını 3 ay sonra ortaya çıktığını soyluyor
                          Bu dediğim şekilde konuşmuyor ama kendisinin söylediğinin benim yazdığım ile alakası yok.
                          Ey Türk Gençliği!

Yorum

Kurumlar Vergisinden bunu göremiyoruz. Detay mizan lazım. Mizan'dan ne kadar YP cinsi borç var ne kadar TL cinsinden borç var görürüz. Bunu paylaşırsalar yalanları ortaya çıkar. O bilgiyi paylaşamazlar. Tüm borç Euro gibi gösterilmesi lazım ki yaptıkları borcu da eskilerin borcu işte kur arttı borç arttı diye millete yutturacaklar.

Adım kadar eminim ki Eğer göreve geldiklerinde Euro 4.75 , bugün ise 3.2 olsaydı. Bizim borçlarımızın çoğu TL , kur azaldı ama sadece futbolcu maaşlarının bir kısmı Euro ana gider kalemleri TL o yüzden toplam borc azalmadı diyeceklerdi. Adım kadar eminim.
                            Hayır yani bunu açıklayacak hem kulüp içinden gem taraftar olan biri de yok mu? Gerçi söylemek bilmek bir işe yarar mı bilmiyorum ama samimiyet bu değil kesinlikle. Sürekli bir söylenti var mesela diyorlar ki Burak beni boşverin oyunculara para verin diyormuş sonra iş değişti Burak onur cebinden verir oldu? Ne işler dönüyor kulüpten kimse bilmiyor ama sürekli tuhaf tuhaf haberler peydah oluyor. Bir kısım insan ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyor. Bir kısım insan yönetime güvenmediği için her şey olabilir diyor. Aynı kapıya çıkıyor ama temele dayanmıyor. Bakış açısı farklılığı var. Çok ciddi kuşkucu gözle bakmak bakmak lazım ama bu kadar bilinmezlik de insanı deli ediyor
                            OMAE WA MOU SHINDEIRU...

Yorum

Bu dediğim şekilde konuşmuyor ama kendisinin söylediğinin benim yazdığım ile alakası yok.
                              Bunu hatirlatsin medya ve taraftar ben itiraz edeceğini sanmıyorum.
                              Sözünde durmak bunu gerektirir.

Şimdi asıl mesele başa gelmeden veya geldikten sonra harcama yapmadan geçen sürede ne kadar borç vardı TL ve döviz bazında
                              NEDEN ŞENOL GÜNEŞ OLMAZ?

Yorum

• İlk olarak 7can61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Usta saçmalamış boş atmış sıvamış. Buna inanan hıyardır maldır.
                                Ben inandim kardes, napcaz simdi ?
                                No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X