İlk olarak Karmam tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Konu asla Hacıosmanoğlu gibi bir kişinin yaptıklarını övmek yermek felan değil, bilakis bir kişi Hacıosmanoğlu ile bile kıyaslanmamalı. Hacıosmanoğlu ve ekibi hangi ehliyetlere sahip ki finansal yönetim konusunda ehil olsun. Usta'yı Hacı ile kıyaslayıp aklayacaksınız o iş yaş. Onu baştan söyleyeyim. Ama kendi yanlışlarını da Hacıosmanoğlu'nun mirası diye bize yutturamaz Usta'cılar.
Konu şu ki Usta ben klübü 180 milyon Euro ile devraldım bugün yine aynı borçla bırakmaya razıyım 220 milyon Euro şuan iması yaptı değil mi? Konu bu.
Bu klübü Usta devir alırken bu klübün borçlarının tamamı Euro değildi. Bu klübün TL borçlarını Euro cinsinden o günki kur ile hesaplayıp, bugün kur etkisi içinde olmayan TL borçları bile kur artışı ile arttırıp millete bunlar aslında Hacıosmanluğunun borcu gibi şark kurnazlığı yapmak düpedüz terbiyesizlik. Ben Hacıosmanoğlunu burda savunmuyorum, matematiği savunuyorum. Bu cahil cuhul taraftarı kandırmaktan başka birşey değil.
Aksine klübün o günki TL borçları, Euro'nun %50 artması sonrası %50 Euro cinsinden azalmış olması gerekir. Yani 3 yılda "20 milyon Euro" klübün borçları artması için baya baya ekstra borçlanmak gerekir. Zaten TL borçların Euro karşılığı gerilemiştir zaten. Yani Euro cinsinden Total borç azalmıştır. Bu dediklerimi reddetmek için iktisatı reddetmek lazım.
Arka sayfalarda klübün gerek TFF yönünden, gerek Usta'nın çabaları ile gelir artışından bahsettik. Senin aslında yazında hatalı bilgi yok, senin yazının referansı yanlış. Dünya'nın en kötü başkanlık örneği ile kimi karşılaştırırsan karşılaştır ideal den ne kadar uzak olursa olsun gözüne mükemmel gibi gelir.
Gel gelelim işin gerçeğine ortada hiçbir başarı yokken, yüzümüze baka baka yalan söylüyor. İnsana koyuyor.
Yorum