sizin paylaştığınız bağlantı ile paralel bir yazı paylaşmak istedim.Yazı ingilizce,nacizane çeviri bana aittir,hatalarımı affediniz,ayrıca parantez içindeki notların bazıları bana aittir.
kısaca;
yazı 12 temmuzda yazılmış,
" içeriden birisi olaral,eylül ayının sonuna kadar olacakları sizlere Türkiye perspektifinden söyleyeyim (Erdoğan dahil herşey değişecek,artık kontrol onda değil ve pro-Rus ulusalcılar tarafında kontrol ediliyor,Perincek,ki kendisi 50 yıllık MIT çalışanıdır"
-Türkiye,İran,Irak,Suriye ve Mısır ile müttefik olacak
-Rusyanın İncirliği kullanmasına izin verilecek
-Türkiye Kuzey Suriyedeki kürt militanları temizleyecek,sobrasında sıra kandile gelecek
-Amerika ve nato nun incirliğe girişi yasaklanacak
-Nato B61s ve diğer sistemlerini geri alacak
-Amerika Orta Doğuda kontrolü kaybetmeye başlayacak,izole politikalar izleyecek,bunların sonucu Trump muhtemele zeferi olacak
-RT ve Snowden tarafından büyük (belge sanırım)sızıntılar olacak,detaylarını bilmiyorum
-işid ve öso yok edilecek,kürt militanlar (pkk yı kastediyor sanırım) da yok edilecek
-Rusya,Türkiye-İsrail ve İran arasındaki boru hattı anlaşması sonrası Suudi Arabistan ekonomik olarak çöküşe geçecek,
-Amerikanın İran rüyası bitecek ve İsrail savunmacı (yani saldırganlığı bırakacak) politika izleyecek,Bibi(netanyahu) nin sorunları olacak ve yakında yerine başkası geçecek
-Putin,Erdoğan ve Jinping Çinde buluşacak (zaten g20 toplantısı var)
-Euroasia Union adlı yeni birlik oluşacak
-Nato dağılmaya başlayacak,buda Trump a yarayacak
-Avrupada ve muhtemelen Türkiyede de göçmen krizi devam edecek
Not;Amerikadan Kerry konuşma yaptı,Nato Türkiye yi izleyecekmiş? ve üyeliğin riskde olduğunu söylemek için çok erkenmiş. İzleme görevi nato ya ne zaman verildi sormak gerek
kısaca;
yazı 12 temmuzda yazılmış,
" içeriden birisi olaral,eylül ayının sonuna kadar olacakları sizlere Türkiye perspektifinden söyleyeyim (Erdoğan dahil herşey değişecek,artık kontrol onda değil ve pro-Rus ulusalcılar tarafında kontrol ediliyor,Perincek,ki kendisi 50 yıllık MIT çalışanıdır"
-Türkiye,İran,Irak,Suriye ve Mısır ile müttefik olacak
-Rusyanın İncirliği kullanmasına izin verilecek
-Türkiye Kuzey Suriyedeki kürt militanları temizleyecek,sobrasında sıra kandile gelecek
-Amerika ve nato nun incirliğe girişi yasaklanacak
-Nato B61s ve diğer sistemlerini geri alacak
-Amerika Orta Doğuda kontrolü kaybetmeye başlayacak,izole politikalar izleyecek,bunların sonucu Trump muhtemele zeferi olacak
-RT ve Snowden tarafından büyük (belge sanırım)sızıntılar olacak,detaylarını bilmiyorum
-işid ve öso yok edilecek,kürt militanlar (pkk yı kastediyor sanırım) da yok edilecek
-Rusya,Türkiye-İsrail ve İran arasındaki boru hattı anlaşması sonrası Suudi Arabistan ekonomik olarak çöküşe geçecek,
-Amerikanın İran rüyası bitecek ve İsrail savunmacı (yani saldırganlığı bırakacak) politika izleyecek,Bibi(netanyahu) nin sorunları olacak ve yakında yerine başkası geçecek
-Putin,Erdoğan ve Jinping Çinde buluşacak (zaten g20 toplantısı var)
-Euroasia Union adlı yeni birlik oluşacak
-Nato dağılmaya başlayacak,buda Trump a yarayacak
-Avrupada ve muhtemelen Türkiyede de göçmen krizi devam edecek
Not;Amerikadan Kerry konuşma yaptı,Nato Türkiye yi izleyecekmiş? ve üyeliğin riskde olduğunu söylemek için çok erkenmiş. İzleme görevi nato ya ne zaman verildi sormak gerek
ama en azından abd nin uşaklığını yapan kişilerde komple temizleme fırsatı geçti elimize.

Yorum