Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Orduya itibarı iade edilip gerçek vatansever, nitelikli subaylar göreve getirilmediği sürece ülke çok büyük tehlike altındadır. Ordu devlettir... Ordunun hainlerden arınma süreci hızlandırılmalıdır.

Olası bir rejim veya dış tehdide karşı şu an savunmasız bir kelebek gibi Türkiye. Kanadından tutanın elinde kalır...

Doğrudur, ordu can damarı. En kısa sürede dediğin adımların atılması lazım yoksa bu işin şakası yok. Şuanda ülkece tehdit altındayız.

Bu arada dün darbeci generali alnından vurdu diye kahraman ilan edilen binbaşı Mehmet Akkurt için bazı kaynaklar bugün vatansever askeri vurdu, darbeciydi bilgisi geçmiş.

Acaba hangisi doğru ? Çok karıştı ortalık, isimsiz çok kahraman var. Belkide darbeci diye medyaya yansıyan bazı askerler için tam tersi durum söz konusu, darbecilerle orada çatışıp şehit olanlar için sanırım bilgi kirliliği olacak. Mehmet Akkurt sadece bir örnek, bu komutan için 2 farklı görüş var. Eğer darbeci değilse ve gerçekten ihanet etmeden vatansever asker olarak bu işi yapıp şehit olduysa, arkasından darbeci denmesi, öyle anılacak olması da çok acı bir durum olur. Kesinlik kazanmadan böyle şeylerin medyaya yansımaması lazım, yazıktır günahtır.

Şu haberleri okumamak için, video, görüntü vs.. tüm bunlara uzak olmak için çabalıyorum... 2 gündür üzüntüden ağzımdan lokma geçmiyor, ne hale düşürdüler bizi pislikler.
    "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• arkadaşımın kayınçosu...Allah rahmet eylesin....,

Demokrasi şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor
      17 Temmuz 2016 Pazar, 14:57

GİRESUN (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Emrah Sağaz (27), memleketi Giresun'un Çamoluk ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Karayolu ile Çamoluk ilçesine getirilen Sağaz'ın cenazesi, Merkez Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.

Sağaz'ın cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, telefonla aradığı baba Nazım Sağaz'a başsağlığı dileğinde bulundu.

- Eşi 5 aylık hamile

İstanbul'da tekstil sektöründe işçi olarak çalışan Emrah Sağaz'ın 5 aylık hamile eşi Elif Sağaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce evlendiklerini belirterek, "Doyamadım aşkıma, Rabbim aldı." dedi.

Emrah Sağaz'ın annesi Asiye Sağaz da oğlunun kanının yerde kalmamasını istediğini dile getirerek, "Benim devlete diyeceğim bu. Gül gibi yavrumdu o. Ben yandım, yıkıldım, yavrumu kara toprağa koydum. Nice analar yandı, yıkıldı, yavrular yetim kaldı." şeklinde konuştu.

Ağabeyi Salim Sağaz, kardeşinin Esenler ilçesi Atışalanı Caddesi'nde darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların arasında yer aldığını kaydederek, "Tanklar kardeşimin de arasında bulunduğu gruba doğru hareket etmiş. Bu sırada kaçmaya başlıyorlar. O esnada oluyor olay. Biz de tam olarak nasıl olduğunu bilemiyoruz." diye konuştu.

Yorum

• Başbakan Yıldırım açıkladı: 208 şehit

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 60'ı polis, 3'ü asker ve 145'i sivil toplam 208 kişinin şehit olduğunu açıkladı.
        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Yazık, yazık. Allah rahmet eylesin.
          Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
          Ayağa KALK!

Yorum

• Bu arada ülkemizi bölmek isteyen taşeron örgüt pkklıları , ışidlileri ve onların asıl sahipleri olan batılı devletler de mest oldular bu karışıklıktan....

İnsan kayıplarımız maddi hasarlar bir yana uzunca bir süre bu pisliği temizlemek için uğraşacağız enerjimizi kaybedeceğiz....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Tartışarak ayrışmanın anlamı yok. Şu an en tehlikelisi bu.

Anlayış göstereceğinizi umuyor, teşekkür ediyorum.
              Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
              Ayağa KALK!

Yorum

• Bu Darbeyi Feto yaptı demek ile Şike olayları Feto yaptı demek arasında fark yoktur.
                Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
                Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

• İlk yayınlanan wikileaks belgelerinde Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı bulunduğu yazıyordu. Sokakta kaç kişi biliyor bunu?

Okumak isteyenler için: http://blogeditoru.blogspot.com/2010...yaynlanan.html

Wikileaks belgelerinin önemi bu belgelerin bir çoğunun yalanlanamaması olmasıydı. Yeni ne yayınlanırsa yayınlansın bu millet tınlamayacaktır.

Bir de gerek Amerika için gerek Avrupa ülkeleri için Tayyip Erdoğan devrilmesi gereken değil aksine o koltukta tutulması gereken biridir. Erdoğan'ın bu kadar anti-demokratik yönetimine rağmen ne ABD ne Avrupa Akp öncesinde Türkiye'ye karşı takındıkları tutumu göstermemiştir.

Akp'den önce Türkiye'de iki gazeteci tutuklasan Avrupa Parlamentosu olağüstü toplanır, Avrupa Birliği Türkiye'yi kınar, Avrupa ülkeleri ekonomik yaptırımlardan bahsederdi. Doğal olarak devamlı tehdit altında olurduk. Lakin Tayyip Erdoğan önüne gelen muhalif gazeteci, profesör vs. herkesi içieri tıkarken biz ne AB'den ne ABD'den ses çıktığını, kınamaların geldiğini, ekonomik yaptırımların gündeme alınmasını ne gördük ne duyduk. Önüne gelen gazeteci tutuklatmıyor mu? Var mı -hmm bak ekonomik yaptırım- diyen batılı ülke?

Ergenekon, balyoz, sarıkız beyazkız vs vs.. saçma sapan davalarla ülkede milliyetçi, Atatürkçü, cumhuriyetçi yüzlerce asker, hakim, gazeteci vs. insanlar içerilere tıkılırken siz ABD veya Avrupa'dan "hopp ne yapıyorsun sen" seslerini duydunuz mu? Duyamazdık ta, çünkü batı için en büyük tehlike özellikle medyada, üniversitelerde ve TSK'daki milliyetçi, Anti-Amerikancı, Atatürkçü, kesimdir.

-Akp sayesinde pkk bitme noktasından zirveye ulaşmıştır.

-Akp sayesinde Barzani ve Talabani devlet adamı olmuştur. Akp'den önce Barzani Talabani oluşumuyla K.Irak'ta oluşacak bir Kürt yapılanması savaş nedeniydi. Meşhur kırmızı çizgilerimiz. Ne oldu onlara? Barzani'yi devlet başkanı sıfatıyla karşılıyorsun artık.

-Akp sayesinde ABD ve İsrail büyük bir yükün altına girmedi. ABD'nin şer üçgeni dediği "Irak-Suriye-İran" üçlüsünde Irak'ı hallettikten sonra ikinci hedef Suriye'ye bir operasyon için kamuoyu desteği alamayan ABD için çok iyi ayakçılık yaptık mı güzel kardeşlerim? Yaptık değil mi. Dünyanın neresinden gelirse gelsin, katil, hapisane kaçkını, sapık ayırmadan "Esad'a karşı savaşırım" diyen her adamı Suriye sokmadık mı? Silah desteği vermedik mi? Eğitmedik mi? Ambulanslarımız Hatay sınırından Suriye'ye girerek habire cihatçı teröristleri Türkiye'ye geçirip tedavi ettirmedik mi? Orada hastanelerde görev yapan doktorların "cihatçi terörist tedavi etmekten bıktım" diyen yakınmalarını unutmadım ben. ABD Tayyip gibi bir adamı neden desteklemesin?

-Akp sayesinde TSK içindeki Anti-Amerikancı ve Anti-Natocu paşalar "darbeci" diye görevlerinden uzaklaştırılmadı mı? Tayyip Erdoğan "yahu benim askerime bu fetö terör örgütü kumpas kurdu" tarzı açıklamalarına rağmen, o kumpastan kurtulan atatürkçü milliyetçi anti natocu bu paşaları neden görevlerine iade etmedi? Düşündün mü bunu hiç? Acaba fırsat bulsa zaten kendisi de bu paşaları bir şekilde defetmek isteyeceğinden olabilir mi?

-Bir ABD/İsrail planı olan BOP'a uygun şekilde Irak'tan sonra Suriye'nin kuzeyinde de ikinci bir kürdistan yapılanması hayata geçiriliyor. Acaba Türkiye'de bulunan bu 3 milyon civarı Suriye'liyi neden ısrarla Türkiye'de tutmak istiyor Tayyip? Neden ısrarla vatandaşlık vereceğim diyor? Acaba Kuzey Suriye'de kürtlerin lehine bir nüfus avantajı sağlamak için olmasın o? Gönder bakalım buradaki Suriyelileri kendi topraklarına orada pyd yaşayabiliyor mu? Tayyip pyd'de terör örgütü diyormuşmuş.. pkk'da terör örgütü değil miydi? Sağ gösterip sol vurmak. ABD olsam desteklerim bu adamı. Kafamdaki herşeyi yapıyor çünkü. Benim yapmam gerekeni yapıyor adam. Niye devireyim?

-Akp sayesinde Türkiye tipik ortalama ortadoğu Arap ülkesi kategorisine indi. Yapılan köprü ve duble yolları tüm dünyanın kıskandığını sanan kitle bu ülkenin yarısından fazlasına hakim. Bu kitlenin iktidarda olması batının avantajınadır. Çünkü gelişme yok. Gelişme dedikleri şey köprü ve yol.

Yahu pokemon go denilen bir oyunun piyasa değeri 13 milyar dolarlara ulaşmış. Koca Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından olan turizm'de 2015 yılı gelirimiz 31 milyar dolar. Batı bu tip kıçı kırık telefon oyunlarıyla dahi senin ulaşamayacağın paraları kazanırken cidden bizi mi kıskanıyor bu adamlar?

Yani Türkiye gerek eğitim, gerek insan kalitesi, gerekse ekonomik olarak gittikçe kötüye gidiyor. Ve emin ol ABD merkez bankası başkanı hıçkırsa dibe vuracak bir ekonomin varken ABD ve AB Tayyip'i bu zamana kadar rahatlıkla devirirdi. Abd Tayyip'i kolay kolay yedirmez. Wikileaks belgelerinin etkisi de zaten şu günlerde olmaz. Hele Suriyelilere vatandaşlık vermeyle kafayı bozan bir Tayyip'i daha öncesinde Avrupa Birliği yedirmez. Bak adamlar ne güzel kakalıyor bize mültecileri. Merkel Tayyip'in gitmesini ister mi?

Aksine bugünlerde yayınlanacak wikileaks belgeleri tamamen Tayyip'in işine gelecetir. Ki ben de bu yönüyle bakıyorum. Bir örnek vereyim:" bunlar bizi darbeyle deviremediler, bu kağıt parçalarıyla mı devirecekler" hülooğğğğ..

Not: Ben BOP'un eş başkanıyım.

Evet evet Abd devirecek Tayyip'i..

Son olarak şu link daha açıklayıcı olacaktır.. Tarih 1996..
                  https://www.google.com.tr/search?q=a...NfB_QQ_AUIBigB
                  En son erolizmts tarafından düzenlendi; 18.07.2016, 14:37.
                  "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• ....
                    En son Sadettin_ tarafından düzenlendi; 21.07.2016, 12:42.
                    61

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Çok büyük bir badire atlattık dostlar....

Allah korudu Allah kurtardı bizi.....

Nasıl bu aşamaya geldik konuşulacak çok şey var lakin öncelikle Darbeyi lanetlemeliyiz...

En kötü hükümet darbecilerden iyidir.....

Hiç ama hiç bir mazeret darbeyi mazur gösteremez...

Darbe yapmadan insanların tankla ikiye bölen , üzerine Kobralar ile saldırıp makineli ile tarayan, polislerini f-16 lar ile bombalayıp parça parça eden aşağılıkların iktidara gelmeleri durumunda nasıl zulüm yapacağını bilmek için kahin olmak gerekmiyor....

Bugün Suriye gibi , Irak gibi uyanabailirdik dostlarım....

Allah'a dua edelim , şükür edelim , hamd edelim....
                      Elinize sağlık.

Yorum

• İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        İlk yayınlanan wikileaks belgelerinde Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı bulunduğu yazıyordu. Sokakta kaç kişi biliyor bunu?

Okumak isteyenler için: http://blogeditoru.blogspot.com/2010...yaynlanan.html

Wikileaks belgelerinin önemi bu belgelerin bir çoğunun yalanlanamaması olmasıydı. Yeni ne yayınlanırsa yayınlansın bu millet tınlamayacaktır.

Bir de gerek Amerika için gerek Avrupa ülkeleri için Tayyip Erdoğan devrilmesi gereken değil aksine o koltukta tutulması gereken biridir. Erdoğan'ın bu kadar anti-demokratik yönetimine rağmen ne ABD ne Avrupa Akp öncesinde Türkiye'ye karşı takındıkları tutumu göstermemiştir.

Akp'den önce Türkiye'de iki gazeteci tutuklasan Avrupa Parlamentosu olağüstü toplanır, Avrupa Birliği Türkiye'yi kınar, Avrupa ülkeleri ekonomik yaptırımlardan bahsederdi. Doğal olarak devamlı tehdit altında olurduk. Lakin Tayyip Erdoğan önüne gelen muhalif gazeteci, profesör vs. herkesi içieri tıkarken biz ne AB'den ne ABD'den ses çıktığını, kınamaların geldiğini, ekonomik yaptırımların gündeme alınmasını ne gördük ne duyduk. Önüne gelen gazeteci tutuklatmıyor mu? Var mı -hmm bak ekonomik yaptırım- diyen batılı ülke?

Ergenekon, balyoz, sarıkız beyazkız vs vs.. saçma sapan davalarla ülkede milliyetçi, Atatürkçü, cumhuriyetçi yüzlerce asker, hakim, gazeteci vs. insanlar içerilere tıkılırken siz ABD veya Avrupa'dan "hopp ne yapıyorsun sen" seslerini duydunuz mu? Duyamazdık ta, çünkü batı için en büyük tehlike özellikle medyada, üniversitelerde ve TSK'daki milliyetçi, Anti-Amerikancı, Atatürkçü, kesimdir.

-Akp sayesinde pkk bitme noktasından zirveye ulaşmıştır.

-Akp sayesinde Barzani ve Talabani devlet adamı olmuştur. Akp'den önce Barzani Talabani oluşumuyla K.Irak'ta oluşacak bir Kürt yapılanması savaş nedeniydi. Meşhur kırmızı çizgilerimiz. Ne oldu onlara? Barzani'yi devlet başkanı sıfatıyla karşılıyorsun artık.

-Akp sayesinde ABD ve İsrail büyük bir yükün altına girmedi. ABD'nin şer üçgeni dediği "Irak-Suriye-İran" üçlüsünde Irak'ı hallettikten sonra ikinci hedef Suriye'ye bir operasyon için kamuoyu desteği alamayan ABD için çok iyi ayakçılık yaptık mı güzel kardeşlerim? Yaptık değil mi. Dünyanın neresinden gelirse gelsin, katil, hapisane kaçkını, sapık ayırmadan "Esad'a karşı savaşırım" diyen her adamı Suriye sokmadık mı? Silah desteği vermedik mi? Eğitmedik mi? Ambulanslarımız Hatay sınırından Suriye'ye girerek habire cihatçı teröristleri Türkiye'ye geçirip tedavi ettirmedik mi? Orada hastanelerde görev yapan doktorların "cihatçi terörist tedavi etmekten bıktım" diyen yakınmalarını unutmadım ben. ABD Tayyip gibi bir adamı neden desteklemesin?

-Akp sayesinde TSK içindeki Anti-Amerikancı ve Anti-Natocu paşalar "darbeci" diye görevlerinden uzaklaştırılmadı mı? Tayyip Erdoğan "yahu benim askerime bu fetö terör örgütü kumpas kurdu" tarzı açıklamalarına rağmen, o kumpastan kurtulan atatürkçü milliyetçi anti natocu bu paşaları neden görevlerine iade etmedi? Düşündün mü bunu hiç? Acaba fırsat bulsa zaten kendisi de bu paşaları bir şekilde defetmek isteyeceğinden olabilir mi?

-Bir ABD/İsrail planı olan BOP'a uygun şekilde Irak'tan sonra Suriye'nin kuzeyinde de ikinci bir kürdistan yapılanması hayata geçiriliyor. Acaba Türkiye'de bulunan bu 3 milyon civarı Suriye'liyi neden ısrarla Türkiye'de tutmak istiyor Tayyip? Neden ısrarla vatandaşlık vereceğim diyor? Acaba Kuzey Suriye'de kürtlerin lehine bir nüfus avantajı sağlamak için olmasın o? Gönder bakalım buradaki Suriyelileri kendi topraklarına orada pyd yaşayabiliyor mu? Tayyip pyd'de terör örgütü diyormuşmuş.. pkk'da terör örgütü değil miydi? Sağ gösterip sol vurmak. ABD olsam desteklerim bu adamı. Kafamdaki herşeyi yapıyor çünkü. Benim yapmam gerekeni yapıyor adam. Niye devireyim?

-Akp sayesinde Türkiye tipik ortalama ortadoğu Arap ülkesi kategorisine indi. Yapılan köprü ve duble yolları tüm dünyanın kıskandığını sanan kitle bu ülkenin yarısından fazlasına hakim. Bu kitlenin iktidarda olması batının avantajınadır. Çünkü gelişme yok. Gelişme dedikleri şey köprü ve yol.

Yahu pokemon go denilen bir oyunun piyasa değeri 13 milyar dolarlara ulaşmış. Koca Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından olan turizm'de 2015 yılı gelirimiz 31 milyar dolar. Batı bu tip kıçı kırık telefon oyunlarıyla dahi senin ulaşamayacağın paraları kazanırken cidden bizi mi kıskanıyor bu adamlar?

Yani Türkiye gerek eğitim, gerek insan kalitesi, gerekse ekonomik olarak gittikçe kötüye gidiyor. Ve emin ol ABD merkez bankası başkanı hıçkırsa dibe vuracak bir ekonomin varken ABD ve AB Tayyip'i bu zamana kadar rahatlıkla devirirdi. Abd Tayyip'i kolay kolay yedirmez. Wikileaks belgelerinin etkisi de zaten şu günlerde olmaz. Hele Suriyelilere vatandaşlık vermeyle kafayı bozan bir Tayyip'i daha öncesinde Avrupa Birliği yedirmez. Bak adamlar ne güzel kakalıyor bize mültecileri. Merkel Tayyip'in gitmesini ister mi?

Aksine bugünlerde yayınlanacak wikileaks belgeleri tamamen Tayyip'in işine gelecetir. Ki ben de bu yönüyle bakıyorum. Bir örnek vereyim:" bunlar bizi darbeyle deviremediler, bu kağıt parçalarıyla mı devirecekler" hülooğğğğ..

Not: Ben BOP'un eş başkanıyım.

Evet evet Abd devirecek Tayyip'i..

Son olarak şu link daha açıklayıcı olacaktır.. Tarih 1996..
                        https://www.google.com.tr/search?q=a...NfB_QQ_AUIBigB
                        Hocam bence boşuna çenenizi yoruyorsunuz. Bu anlattıklarınız üzerinden düşünmeyi, sorgulamayı bırak insanlar kaşını kaldırıp da bakmıyor bile, aynen size geri dönüyor bütün sözleriniz.

Bu yazdıklarınızı gönderdikten sonra "tınnn" diye bir ses duyuyor musunuz? Ben duyuyorum burdan.
                        yattara tribününde maç izlemiş çocuk

Yorum

• ABD dış işleri bakanından Türkiyenın nato üyeliği tehlikeye girebilir açıklaması geldı .

Türkiyede darbeleri amerika yapar diye herkesın kabul ettiği bir cumle var . acaba bu darbenın basarısız olması sonucuna baglayabılırmıyız bu acıklamayı .
                          Türk ordusu amerika hegomonyasından kurtuluyor mu ?
                          buna sevinmeli miyiz ?
                          61

Yorum

• İlk olarak Sadettin_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            ABD dış işleri bakanından Türkiyenın nato üyeliği tehlikeye girebilir açıklaması geldı .

Türkiyede darbeleri amerika yapar diye herkesın kabul ettiği bir cumle var . acaba bu darbenın basarısız olması sonucuna baglayabılırmıyız bu acıklamayı .
                            buna sevinmeli miyiz ?
                            Ya da Amerika öyle düşünmemizi istiyor... Tıpkı bir dönem reisin Soma sokaklarında "İsrail dölü" kovaladığı gibi...
                            Ayağa KALK!

Yorum

• İlk olarak Sadettin_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              ABD dış işleri bakanından Türkiyenın nato üyeliği tehlikeye girebilir açıklaması geldı .

buna sevinmeli miyiz ?
                              Detaylarini sonra yazarim. Bence ulkemiz NATO'ya tarihteki en yakin pozisyonuna ulasmisti Menbic oncesinde.

Sadece ordu degil ulkenin genel istikametinin yonu mu degisiyor, diye soralim.

Ferit Barış PARLAK yazdı... Başlıktaki cümle, benim cümlem değil…Geçtiğimiz hafta Çin Uluslararası Radyosu’na röportaj veren Çin Sosyal Bilimler Akademisi Rusya, Doğu...

Bu yazi iki hafta once basildi, lakin ulkedeki onemli cogu sey gibi konusulmadi.

Ceren de Turkiye'de İsmail Hakki Pekin ve Perincek'in Ankara - Sam arasindaki arabuluculugunu kaynaklariyla yazdi geçen hafta.

Bu arada NATO'ya bakis acim negatif ancak donem sartlarinda ulkeye faydalarini da esgecmemek lazim. Bugunden bakinca hegemonya olmasa da yoğun tesir altinda oldugumuza katilirim.

Daha sonra fikirlesiriz.
                              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Kişileri hedef gösteren hiçbir paylaşıma izin vermeyeceğiz. Mesajlarınızı yazarken lütfen bu durumu göz önünde bulundurun.
                                Ayağa KALK!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X