Hala sevmiyorum, hala beğenmiyorum, hala daha güzel yapılabilirdi diyorum, hala çatıdaki membranı yere kadar indirmeseydiler diyorum, hala dış cephenin camekan ile kapanmasını ve ışıklandırılmasını istiyorum.
Şimdi otursam sabahtan akşama kadar eleştirebilirim bu yapıyı. Yüzlerce fikir de yazabilirim. Şu aşamada bile.
Bunların dışında o zamanki bakanın dostu Mete Aratın satılamayan projesini sorgusuz sualsiz Ferrari kırmızısı rengi ile birlikte sırf zarar etmesin diye bize yamanmasını hala eleştirebilirim. Sırf birilerinin ikili ilişkileri ve egoları yüzünden alelacele bir kararla yapımına başlanan stadyum projesini benimsemeyebilir yerin dibine sokup çıkarabilirim hala.
Ama bu nalet yapı önümüzdeki 50 sene Trabzonsporumuzun yuvası olacak. Sevmesem de Trabzonsporumun hatrına alışabilirim. Eminim benim gibi düşünüyordur bugün bu stadı eleştirneyenlerin büyük bir çoğunluğu.
Gesendet von meinem LG-D855 mit Tapatalk
İbrahim kardeşim,
Mesele eleştirmemek değil, tabi ki eleştiri olacak.
Stadyumun eksiklerini tabi ki söyleyeceğiz.
Bu stadyumu başından beri savunan biri olarak yukarıda saydığın eksikleri ben de dile getiriyorum.
Eksikleri elbet de dile getireceğiz, önerilerimizi sunacağız.
Bizler kamuoyunun ayrı ayrı fertleriyiz. Bu gündemi sen, ben, biz oluşturacağız.
Gündemi biz belirleyelim ki, sonunda istediğimiz bir ürün elde edelim.
Biz birlik olalım, organize olalım ki, gündemi belirleyebilme gücüne ulaşalım.
Burada birbirimizle laf yarıştırmak gibi hiç birimize bir değer katmayan anlayış ile hareket edersek kim kaybeder?
Tabi ki "BİZ" kaybederiz, Trabzonspor kaybeder.
Demem o ki, stadyum dünyanın en güzel stadyumu değil. Fakat iki yıl önce birilerinin yerin dibine sokmaya çalıştığı gibi kötü bir stadyum da değil...
Şu saydığımız eksikleri ile bile Türkiye'deki en iyi 3 - 4 stadyumdan biri.
Değiştirilebilir durumdaki eksikleri gidermek de bizim elimizde.
şuan en güzel stad hangisi derseniz gsnin stadını gösteririm. bizim stad basık oldu çatı heybetli olsun isterdim belki ses bakımından basık çatı iyi olur ancak görsellik açısından heybetli durması için konya stadı bursa stadı gibi yüksek çatı olmalıydı.inşallah dışını aşağıya kadar komple kapatırlarda görüntü kirliliği olmaz. komple tesis olarak ele aldığımızda ise en güzel derli toplu dünyanın hiçbir yerinde olmayan tesislere kavuşacağız
Valla açık konuşmak gerekirse, GS stadına üç kere gittim bu sene. Neden 'beton yığımı' derler diye sorardım kendime, ve şimdi ise ben de aynısını diyorum. Beton yığımı! Stadın içi düzgün olabilir, ama tribünlere giden koridorlar, merdivenler vs. Çok eski, aslında yıkılmış, ama tadılat edilmiş bir yapıyı andırıyor. Soğuk, itici ne dersen de, hepsi uyar. Çatlamış betonlar, boyanmamış tutucular. Ne ararsan var. İçi güzel dışı berbat. Stada giden dar ve anlamsız yaya geçişeri vs. Açık ve net Cezaevine gidiyoruz havası yaratıyor.
İnsanlar, ailesi ile çocuğu ile stada giderken, ferahlık hissedecek, hem stad içinde hem stad dışında! Yeşillik, temizlik görecek. Ben stada girmeden önce, bir çimenin üzerinde oturup, elimde çayım sigaram ile birlikte stada bakmak isterim. Güneşin havanın tadını almak isterim.. Gs stadı açık ve net 'gir, macı izle ve si...ol git havası yaratıyor. Stada giden yollar ferahlatıcı olacak, ben stada giderken eşim ile sağa sola bakabilmem gerekevcek, GS stadında gibi sağa sola baktığımda demir parmaklıklar veya beyon yığımları, olmadı TEM otoyolunu görmeyeceğim. Hiçbir etkinlik hiçbir güzelliğ yok stadın. Bu yüzden ben bizim stadımızı tek geçerim.. Düşünsenize, maçtan saatler öncesinde akyazıda geziyorsunuz, hava güneşli, sağlnıza bakıyorsunuz deniz, solunuza bakıyorsunuz insanlar aileleri ile birlikte, herkes Bordo mavi gyinmiş. Maç saatini bekkiyoruz, çayımızı içiyoruz, yeşillik ve deniz manzarası eşliğinde turlar atıyoruz... Demir parmaklıklar arkasında, otoyolun kenarından, dar bir koridordan, beton yığımları arasından stada girmiyoruz. Var mı bundan ötesi? Var mı bundan güzeli? Yemişim stadın içini, soğudum Gs arenadan açıkcası.
En son Cihan Ince tarafından düzenlendi; 13.05.2016, 16:32.
Valla açık konuşmak gerekirse, GS stadına üç kere gittim bu sene. Neden 'betin yığımı' derler diye sorardım kendime, ve şimdi ise ben de aynısını diyorum. Beton yığımı! Stadın içi düzgün olabilir, ama tribünlere giden koridorlar, merdivenler vs. Çok eski, aslında yıkılmış, ama tadılat edilmiş bir yapıyı andırıyor. Soğuk, itici ne dersen de, hepsi uyar. Çatlamış betonlar, boyanmamış tutucular. Ne ararsan var. İçi güzel dışı berbat. Stada giden dar ve anlamsız yaya geçişeri vs. Açık ve net Cezaevine gidiyoruz havası yaratıyor.
İnsanlar, ailesi ile çocuğu ile stada giderken, ferahlık hissedecek, hem stad içinde hem stad dışında! Yeşillik, temizlik görecek. Ben stada girmeden önce, bir çimenin üzerinde oturup, elimde çayım sigaram ile birlikte stada bakmak isterim. Güneşin havanın tadını almak isterim.. Gs stadı açık ve net 'gir, macı izle ve si...ol git havası yaratıyor. Stada giden yollar ferahlatıcı olacak, ben stada giderken eşim işe sağa sola bakabilmem gerekevcek, GS stadında gibi sağa sola baktığımda demir parmaklıklar veya beyon yığımları olmadı TEM otoyolunu görmeyeceğim. Hiçbir etkinlik hiçbir güzelliğ yok stadın. Bu yüzden ben bizim stadımızı tek geçerim.. Düşünsenize, maçtan saatler öncesinde akyazıda geziyorsunuz, hava güneşli, sağlnıza bakıyorsunuz deniz, solunuza bakıyorsunuz insanlar aileleri ile birlikte, herkes Bordo mavi gyinmiş. Maç saatini bekkiyoruz, çayımızı içiyoruz, yeşillik ve demiz manzarası eşliğinde turlar atıyoruz... Demir parmaklıklar arkasında, oyoyolun kenarından, dar bir koridordan, beyin yığımları arasından stada girmiyoruz. Var mı bundan ötesi? Var mı bundan güzeli? Yemişim stadın içini, soğudum Gs arenadan açıkcası.
en önemli kısmı bu zaten.stadın etrafında ailelerin, çocukların bulunduğu cıvıl cıvıl bir ortam oluşursa olur bu stad. ilk dönemler bu kültürün oturması için çaba göstermek gerekiyor. görünüş bir yere kadar tatmin eder kalıcı olan yaşayıştır. ayrıca ayrıntılarla birlikte gittikçe güzelleşebilir.stadı görüp beğenip kendimiz karar vermedik, biraz görücü usulü oldu ama herşeyde bir hayır vardır.
en önemli kısmı bu zaten.stadın etrafında ailelerin, çocukların bulunduğu cıvıl cıvıl bir ortam oluşursa olur bu stad. ilk dönemler bu kültürün oturması için çaba göstermek gerekiyor. görünüş bir yere kadar tatmin eder kalıcı olan yaşayıştır. ayrıca ayrıntılarla birlikte gittikçe güzelleşebilir.stadı görüp beğenip kendimiz karar vermedik, biraz görücü usulü oldu ama herşeyde bir hayır vardır.
Eline sağlık, aynen öyle.. Bence bir de şöyle bir şey de var. Bu ortamı yaratmak çok önemli evet ama aynı zamanda bu ortamı yaşatmak için en uygun ortam da Trabzon'dur. Türkiye'nin hiçbir kulüp taraftarı bizim gibi olamaz. Onlar, maç için, 11 futbolcu kaleye gol atsın diye, şampiyon olabilsinler diye takım tutarken, bizler yaşamak için, hayatımıza renk katması için, ferahlatsın, mutluluk için bir takımı tutmuyor!! - SEVİYoRUZ.! Hiçbir kulübün taraftarı bu bahsettiğimiz ortamı yaşatmaya müsait değildir. Biz her ne kadar kizsak da Trabzon da ki arkadaşlara, yine bi bizim insanlarda vardır bu poyansiyel. Ben eminim ki, bu stad ile birlikte çok ama çok şeyler değişecek. Ama işunu da söyleyelim, bu işi yapabilmek için, TFF artık akşam 7-8 gibi maç oynatmayı brakması lazım. Ben 8 de maça gideceğim, maç 10 da bitecek, ve bitiş düdüğü ile birlikte "sabah işe gideceğim, hemen eve gideyim" stresine girmemem gerekiyor. Arkadaş, al maç saatlerini 16-17'ye..
Sen stada düzgün insanlar gelsin, ailecek maç seyretmeye gelsin istiyorsun, tribün olayları bitsin isyiyorsun, ama diğer yandan seçtiğin saatler aynen bu insanları, aynen bu olayları tetikliyor!! TFF başkanı olacaktım arkadaş, neler değiştirmezdim
En son Cihan Ince tarafından düzenlendi; 13.05.2016, 16:53.
Amerikada yaşayan renkdasima katılıyorum. Gecen burda minesota Vikingsin yeni stadinin catisini attim kac senede yapıldığını attim internet sitesini attim insanlar gorur belki diye görmemişler hala amerikada fakirlik yok mu diyorlar.
Konumuz stad degil mi. Bakin tekrar atıyorum
Su linke tıklayıp stadin ne zaman biteceğini saniye saniyesine görebilirsiniz
Cok mu zor bunu yapmak? Turkiyede zor cunku is bilmez insanlar is yapıyor ne proje belli ne bitis tarihi.
Sanki doga ustu bir Olay da burda ne zaman biter tahmini yapılıyor yillardir.
Kimse amerika super demiyor. Su stad günümüz şartlarında bu kadar uzun surmemeli diyor.
Onceden de demiştim amerikayla turkiye arasındaki fark Barcelonayla 1461trabzon arasındaki farktan buyuk.
Amerikada yaşayan renkdasima katılıyorum. Gecen burda minesota Vikingsin yeni stadinin catisini attim kac senede yapıldığını attim internet sitesini attim insanlar gorur belki diye görmemişler hala amerikada fakirlik yok mu diyorlar.
Cok mu zor bunu yapmak? Turkiyede zor cunku is bilmez insanlar is yapıyor ne proje belli ne bitis tarihi.
Proje teklif tarihi 2007 insaat baslangic tarihi 2014. 66 bin kişilik stadyum.
2014 de ki hali
[ATTACH=CONFIG]9199[/ATTACH]
Gecen ayki hali:
Belki çatimiz cok karmaşık ondan diyenler cikar bu da catisi.
[ATTACH=CONFIG]9198[/ATTACH]
Kimse amerika super demiyor. Su stad günümüz şartlarında bu kadar uzun surmemeli diyor.
Onceden de demiştim amerikayla turkiye arasındaki fark Barcelonayla 1461trabzon arasındaki farktan buyuk.
saol renkdasim, benle ayni fikirde olduguna sevindim.
adam bana homeless lardan bahsediyor... bundan bahseden adama ne cevap verebilirsin.
Proje teklif tarihi 2007 insaat baslangic tarihi 2014. 66 bin kişilik stadyum.
2014 de ki hali
[ATTACH=CONFIG]9199[/ATTACH]
Gecen ayki hali:
Belki çatimiz cok karmaşık ondan diyenler cikar bu da catisi.
[ATTACH=CONFIG]9198[/ATTACH]
Bakış açısı aslında herkes haklı muhtemelen amerikadaki bu yapının parası ödendi ve parayı veren süre koydu ve çok mantıklı
burada işler böyle yürümüyor bu stat bize siyasetin bir hediyesi para vermiyoruz bunu bize yapan 4-5 secim bunu konuşabilmesi lazım yani bu Trabzonsporun şovu değil siyasetin şovu bizde usul usul bitmesini bekleyeceğiz hani misafir umduğunu değil bulduğunu yer bizde pişmesini bekleyeceğiz
Yorum