Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• spor bakanı değil ki

Devlet bakanı sadece..

Yorum

• İlk olarak hknsngr tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Trabzon'a tesisler, diğer şehirlere ne zaman yapılıyorsa o zaman yapılıyor. Böyle ben merkezci düşünmekten vazgeçelim artık.

2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali Yaz Oyunları, Temmuz 2011'de...
      2011 Universiade Kış Oyunları, Ocak 2011'de...
      2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, Ağustos 2010'da...

Erzurum'un da birkaç tesisi hazırdı, Trabzon'un da... Yeni tesisler için ihaleler yeni yeni başladı.

Dünya Basketbol Şampiyonası için Ankara'da henüz salon inşaatı ihalesinin yapılmadığını biliyor musunuz? Trabzon'un salonu 5 bin kişilik olacak, Ankara'daki 10 binlik olacak. Yine Antalya'daki salonun temeli atılmış halde beklediğini, devletin maddi külfetten kurtulmak için salonu belediyeye yaptırmaya çalıştığını ancak son seçimlerde yeni belediye başka partiden çıkınca inşaata taş koyduğunu, 21 Mayıs'a kadar yeni başkan ikna edilemezse turnuvanın Antalya ayağının Kayseri'ye verileceğini, bu durumda FIBA'nın şampiyonayı Türkiye'den alma ihtimalinin bulunduğunu biliyor musunuz? İstanbul'a yapılması planlanan final salonunun, Anıtlar Kurulu'ndan izin alınamadığı gerekçesiyle yapılamadığını, final için atıl durumdaki Sinan Erdem Salonu'nun içinin basketbola göre dizayn edildiğini biliyor musunuz? Ayrıca yine İstanbul'da modern salon ihtiyacımızın Fenerbahçe'nin yaptıracağı bir başka salon ile karşılanacağını, devletin nerelere bel bağladığını biliyor musunuz? O yüzden kimse bunu devlet Trabzon'a düşman olarak tanımlamasın, sinirlerimi bozmasın. Önce araştıralım, sonra eleştirelim. Devletin çalışma şekli ortada...

Peki 2011'di, bilmem neydi diye Avni Aker'e modernizasyon yapılması gerektiğini savunanların kaçı 2005 Universiade Yaz Oyunları için İzmir Atatürk Stadı modernizasyonu kapsamında stadın üzerinin örtüleceğini, fakat nedense örtülemediğini biliyor?

İzmir Atatürk Stadı bu haldeyse vurun, kırın, parçalayın! Ama maalesef değil. O nedenle yineliyorum ben merkezci düşünmekten vazgeçelim.

Şurada 3 tane tesis yapılacak, geç kalındı filan demeyin. FIBA örneğine bakıp, bu zamanda olduğu için şükredelim.

Bu arada hangi organizasyonun önemli olduğunu da takdirinize bırakıyorum. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, futbolda Dünya Kupası'na eş değerken; 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali futbolda en fazla 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası'na denk gelir, ki fazla fazla söylüyorum.
      güzel kardeşim ben gelişmeleri elimden geldiğince yakından takip ediyorum. yazdığımı okumadın galiba ben yapılmıyor değil gecikiliyor dedim. olimpiyatlar aldığımızda 5 sene vardı 2011 e ama şimdi 2 yıl kaldı ve ihaleler yeni yapılıyor. bu tesisileri 5 yıla yayarak yapmakmı daha iyi yoksa soın 2 seneye sıkıştırıp devlete bir anda daha fazla yük bindirmek mi? 2011 belki basketbol şampiyonası kadar önemli değil ama trabzon için basket şampiyonasından daha önemli çünkü trabzonda yapılacak ve direk trabzonu ilgilendiren bir durum.
      YA SEV YA TERKET

Yorum

• arkadaşlar bi daha anlatim
        1.maratonun en üstü biraz oval gibi.orası düzleştirilecek
        2.kale arkalarına şimdiki ebatının hemen hemen yarısı kadar kat atılacak(şimdiki 4 bin kişilikse yeni atılacak katlar 2250-2500 kişilik).böylece maratonla aynı yüksekliğe sahip olacaklar
        3.köşeler tribün yapılacak bi köşeyede skorboard konulacak.
        4.ve komple hepsi kapanacak
        Trabzon da Bize Her Yer Trabzon diye bağrılması ...

Yorum

• Beyler Faruk Özak Spor Bakanı korkmayın stadın yapımına yakında başlanacak
          Ve Kocaeli İsmet Paşa Stadı Kale Arkası Tribünlerinde bir ses yükseliyor "BİZE HER YER TRABZON" Bütün stad bizi izliyor

Eski nickim: machineman61

AĞASARLI

Yorum

• İlk olarak farukdayi61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            aynen öyle..ihale süreci başlamadan önce gerekli ödenek temin edinir..sonra ihaenin nasıl yapılacağı belirlenir...şayet doğrudan alım yapılacaksa yüksek bir meblağdaysa %10 nu aşıyorsa ozaman Kamu İhale Kurumundan izin alınır...
            doğrudan alım değilde Açık ihale usulu ile yapıalcaksa firmaların yapacakları tekliflere göre eldeki ödenek tutarına göre ihaleye çıkılır..bunun için de eskiden ita amirinden izin alınıyordu..şimdi ise onun adı değişti lakin sistem değişmedi
            kısacası ÖDENEK YOKSA İHALEDE YOK..CEBİNDEKİ PARA NE KADARSA ANCAK O KADARLIK İHALE yapabilirsin..HAK EDİŞLER farklıdır..onlarla karıştıyor olabilirsin
            Sen hukuk mu okuyorsun? Yoksa hukuk mezunu musun? Ben yasayı bilmeden konuşuyorum. Sen yasayı biliyor olabilirsin, ancak ben de haklıyım. Çünkü pratikte işler senin dediğin gibi yürümüyor, devlet senelerdir bu şekilde iş görüyor. Ya senin bilgilerinde eksiklik var, ya da devlet katakulli yapıyor.

Word belgesi, Excel belgesi - Bu iki belgede geçmişte ve bu yıl tesislere ayrılmış ödenekleri görebilirsin. Örneğin 5000 seyircili spor salonu ihalesi yapıldı. Seneye bütçeden para ayrılmadığını varsayalım. O durumda 1 sene yatacak inşaat. Sonraki yıllarda yine ayrılmadığını ya da çok küçük bütçeler ayrıldığını farz edelim. Şanlıurfa Stadı, Alanya Stadı gibi 15-16 senede dahi bitirilemeyebilir. Bunun aksini söylemen mümkün değil.

İlk olarak boztepeliyasin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            güzel kardeşim ben gelişmeleri elimden geldiğince yakından takip ediyorum. yazdığımı okumadın galiba ben yapılmıyor değil gecikiliyor dedim. olimpiyatlar aldığımızda 5 sene vardı 2011 e ama şimdi 2 yıl kaldı ve ihaleler yeni yapılıyor. bu tesisileri 5 yıla yayarak yapmakmı daha iyi yoksa soın 2 seneye sıkıştırıp devlete bir anda daha fazla yük bindirmek mi? 2011 belki basketbol şampiyonası kadar önemli değil ama trabzon için basket şampiyonasından daha önemli çünkü trabzonda yapılacak ve direk trabzonu ilgilendiren bir durum.
            Ben de bir şey demedim, örnekler verdim. Trabzon merkezci düşünmeyelim, memleketin her köşesinde durum böyle dedim. Devlet sadece senin yatırımını geciktirmiyor dedim. Yanlış bir şey mi dedim?

Yorum

Sen hukuk mu okuyorsun? Yoksa hukuk mezunu musun? Ben yasayı bilmeden konuşuyorum. Sen yasayı biliyor olabilirsin, ancak ben de haklıyım. Çünkü pratikte işler senin dediğin gibi yürümüyor, devlet senelerdir bu şekilde iş görüyor. Ya senin bilgilerinde eksiklik var, ya da devlet katakulli yapıyor.

Word belgesi, Excel belgesi - Bu iki belgede geçmişte ve bu yıl tesislere ayrılmış ödenekleri görebilirsin. Örneğin 5000 seyircili spor salonu ihalesi yapıldı. Seneye bütçeden para ayrılmadığını varsayalım. O durumda 1 sene yatacak inşaat. Sonraki yıllarda yine ayrılmadığını ya da çok küçük bütçeler ayrıldığını farz edelim. Şanlıurfa Stadı, Alanya Stadı gibi 15-16 senede dahi bitirilemeyebilir. Bunun aksini söylemen mümkün değil.

Ben de bir şey demedim, örnekler verdim. Trabzon merkezci düşünmeyelim, memleketin her köşesinde durum böyle dedim. Devlet sadece senin yatırımını geciktirmiyor dedim. Yanlış bir şey mi dedim?
              devlette senin dediğin gb yüyümüyor demen devletin hukuk kurallarına göre yönetilmediği anlamına gelir

bunu dersen yanlış olur deme
              aksini ben kabul etmem hukuk kuralları açık ve nettir...herks okuduğunda rahatça anlar...

maliye bakanlığı bu konuda oldukça hassastır.ayrıca sayıştay denetçileri bunu en ince detayına kadar araştırır denetler...
              yüksek rakamlarda ihale yapıcan ve usulüne uygun olmucak bu okadar kolay değil malesef...bir ihale hazırlamak ve onaylamak için kaç yerden izin alınıyor...hiçbiri mi bilmiyor bunları?
              hiç kimse dikkat etmiyor mu?
              veya kanunda açıkca belirtilern emirleri kim göz göre göre çiğner?
              mantıklı olmak lazım..
              Bürokratların insiyatif hakkı sadece bireysel ilişkilerde kanunda veya mevzuaatta açıkca belirtilmeyen konularda olur bunu da böyle bil
              bana gelince maiyet memur adayı dersem ne kadar hakkımda fikir sahibi olursun bilemem
              tartışılcak bir konu yok...
              En son farukdayi61 tarafından düzenlendi; 02.05.2009, 16:48.
              "Ne kadar,mantığım seninle olmayacağını söylüyor olsada; kalbim senin için atıyor, ne beni ne de beynimi dinliyor ...biricik aşkım TrabzonSpor..." f.d.

Yorum

devlette senin dediğin gb yüyümüyor demen devletin hukuk kurallarına göre yönetilmediği anlamına gelir

bunu dersen yanlış olur deme
                aksini ben kabul etmem hukuk kuralları açık ve nettir...herks okuduğunda rahatça anlar...

maliye bakanlığı bu konuda oldukça hassastır.ayrıca sayıştay denetçileri bunu en ince detayına kadar araştırır denetler...
                yüksek rakamlarda ihale yapıcan ve usulüne uygun olmucak bu okadar kolay değil malesef...bir ihale hazırlamak ve onaylamak için kaç yerden izin alınıyor...hiçbiri mi bilmiyor bunları?
                hiç kimse dikkat etmiyor mu?
                veya kanunda açıkca belirtilern emirleri kim göz göre göre çiğner?
                mantıklı olmak lazım..
                Bürokratların insiyatif hakkı sadece bireysel ilişkilerde kanunda veya mevzuaatta açıkca belirtilmeyen konularda olur bunu da böyle bil
                bana gelince maiyet memur adayı dersem ne kadar hakkımda fikir sahibi olursun bilemem
                tartışılcak bir konu yok...
                Sonuçta işlerin benim söylediğim şekilde yürüdüğüne kanaat getirebildin mi bu rakamlardan? Senin hata yaptığın nokta şu: İnşaat ihalesine devlet de dahil kimse tüm masrafları karşılayacak kadar parayla çıkmaz, daha doğrusu çıkamaz. Diyelim ki, 3 senelik bir inşaatın toplam maliyeti 30 milyon. İhaleye çıkarken 30 milyonum hazır, öyleyse ihaleye çıkabilirim denmez. İhaleye çıkarsın misal senelik 10 milyonluk ödemeler yaparsın, inşaat biter. Baktın paran yok, inşaat yatar.
                En son hknsngr tarafından düzenlendi; 02.05.2009, 17:44.

Yorum

• bugün kayseri macini yenelim yaptigim yeni stadi koyacam

Yorum

Sonuçta işlerin benim söylediğim şekilde yürüdüğüne kanaat getirebildin mi bu rakamlardan? Senin hata yaptığın nokta şu: İnşaat ihalesine devlet de dahil kimse tüm masrafları karşılayacak kadar parayla çıkmaz, daha doğrusu çıkamaz. Diyelim ki, 3 senelik bir inşaatın toplam maliyeti 30 milyon. İhaleye çıkarken 30 milyonum hazır, öyleyse ihaleye çıkabilirim denmez. İhaleye çıkarsın misal senelik 10 milyonluk ödemeler yaparsın, inşaat biter. Baktın paran yok, inşaat yatar.
                    aslında aynı şeyi söyliyoruz fakat farklı anlatıyoruz..birde ben detaylı açıklamadım belkide o bakımdan yanlış anlaşılma veya eksik algılama oldu
                    şimdi,
                    4734 sayılı kanunun ,
                    Temel İlkeler
                    MADDE 5. “Ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz.”,
                    Yaklaşık Maliyet
                    MADDE 9. - (Değişik: 15/8/2003 - 4964/ 6 md.) Mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalesi yapılmadan önce idarece, her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere yaklaşık maliyet belirlenir ve dayanaklarıyla birlikte bir hesap cetvelinde gösterilir. Yaklaşık maliyete ihale ve ön yeterlik ilanlarında yer verilmez, isteklilere veya ihale süreci ile resmi ilişkisi olmayan diğer kişilere açıklanmaz.
                    İhalenin Karara Bağlanması ve Onaylanması
                    MADDE 40. - 37 ve 38 inci maddelere göre yapılan değerlendirme sonucunda ihale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren isteklinin üzerinde bırakılır.
                    İhale komisyonu gerekçeli kararını belirleyerek, ihale yetkilisinin onayına sunar.
                    İhale; kararın onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır
                    4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu
                    MADDE 6. - Kamu İhale Kanununa göre yapılan ihaleler sonucunda;
                    c) Yapım işlerinde; ön veya kesin projelere ve bunlara ilişkin mahal listeleri ile birim fiyat tariflerine, mal veya hizmet alımı işlerinde ise işin ayrıntılı özelliklerine dayalı olarak; idarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için istekli tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme,düzenlenir
                    Sözleşmede Yer Alması Zorunlu Hususlar
                    MADDE 7. - Bu Kanuna göre düzenlenecek sözleşmelerde aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur:
                    e) Sözleşmenin bedeli, türü ve süresi.
                    f) Ödeme yeri ve şartlarıyla avans verilip verilmeyeceği, verilecekse şartları ve miktarı.
                    Sözleşmede Değişiklik Yapılması
                    MADDE 15. - Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve idare ile yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:
                    a) İşin yapılma veya teslim yeri.
                    b) İşin süresinden önce yapılması veya teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları
                    5018 sayılı kanunun
                    Gelecek yıllara yaygın yüklenmeler
                    Yüklenmeye girişilmesi
                    MADDE 26 – Yüklenme, usulüne uygun olarak düzenlenmiş sözleşme esaslarına veya kanun hükmüne dayanılarak iş yaptırılması, mal veya hizmet alınması karşılığında geleceğe yönelik bir ödeme yükümlülüğüne girilmesidir. Bütçede yeterli ödeneği bulunmayan işler için yüklenmeye girişilemez. Yüklenme süresi mali yılla sınırlıdır. Harcama yetkilileri, tahsis edilen ödenekler dâhilinde yüklenmeye girebilirler. Yüklenmeye girişilen tutara ait ödenekler saklı tutulur; başka iş yaptırılması, mal veya hizmet alınması için kullanılamaz.

MADDE 28 - Merkezi Yönetim Kapsamındaki Kamu İdareleri, bir mali yıl içinde tamamlanması mümkün olmayan yatırım projeleri için (Kaldırılan ibare; 24.12.2005 – 5436/10. md)[1] gelecek yıllara yaygın yüklenmeye girişebilir

öncelikle kısaca açıklayım...Kamu Kurum ve kuruluşları yatırım yapacağı zaman önce Yüksek planlama kurulundan izin alır.sonra Devlet planlama teşkilatına gider.orda projenin tutarı bütçesi kaç yılda yapılacağı belirlenir.sonra ilgili kuruma gönderirilir..ilgli kurum bunun için ödenek ister..ödenekte bütçeye konur.bunun içinde maliye bakanlığı devreye girer ve bütçe hazırlanarak TBMM sunulur.bütçe kanunu hazırlanır ve oradaki rakamlar itibariyle kesinleşir..kesinleşen rakamlar değiştirilemez...ek ödenek te diğer kurumlardan transfer edilmesiyle gerçkleşir o da kanunla düzenlenir ve onunda şartları vardır...
                    dolayısıyla yatırım projesi hazırlanmışsa 1 yıl içinde yapılacaksa o yıl tüm ödenek ödenir..şayet yıllara yayılacaksa kaç yılda biteceği önceden belirlemiş ve bütçe de belirtilmiş ve sözleşmde ona göre yapılmıştır..
                    gelecek yıllara ait yükleme işlemleri ile ilgili maddede yukarda..5018 sayılı mali anayasa der ki bütçede belirtilip gerekli ödenekleri ayırıp yıllara yaygın olarak daha önceden ayrılan tutarı yıllar itibariyle hak ediş olarak öde..ancak sözleşme ve bütçede özelikle yatırım projesinde hepsi daha önceden belirtildiği şekilde..
                    artık bende demek istediğimi anlatmışımdır inş..sende anlamışındır..sen genel konuşuyosun sonra inşaat ihalesi diyosun ben genel olarak yorum yapıyorum.şimdi herşeyi açıkladım artık sorun kalmamıştır umarım
                    sağlıcakla kalın...
                    "Ne kadar,mantığım seninle olmayacağını söylüyor olsada; kalbim senin için atıyor, ne beni ne de beynimi dinliyor ...biricik aşkım TrabzonSpor..." f.d.

Yorum

• İlk olarak bekir61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bugün kayseri macini yenelim yaptigim yeni stadi koyacam
                      inşallah
                      düşünmen bile yeter
                      işte trabonlunun trabzon sporlunun gücü bu...
                      yılmadık yıkılmadık...ayaktayız ve ayakta durucaz...

Yorum

aslında aynı şeyi söyliyoruz fakat farklı anlatıyoruz..birde ben detaylı açıklamadım belkide o bakımdan yanlış anlaşılma veya eksik algılama oldu
                        şimdi,
                        4734 sayılı kanunun ,
                        Temel İlkeler
                        MADDE 5. “Ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz.”,
                        Yaklaşık Maliyet
                        MADDE 9. - (Değişik: 15/8/2003 - 4964/ 6 md.) Mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalesi yapılmadan önce idarece, her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere yaklaşık maliyet belirlenir ve dayanaklarıyla birlikte bir hesap cetvelinde gösterilir. Yaklaşık maliyete ihale ve ön yeterlik ilanlarında yer verilmez, isteklilere veya ihale süreci ile resmi ilişkisi olmayan diğer kişilere açıklanmaz.
                        İhalenin Karara Bağlanması ve Onaylanması
                        MADDE 40. - 37 ve 38 inci maddelere göre yapılan değerlendirme sonucunda ihale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren isteklinin üzerinde bırakılır.
                        İhale komisyonu gerekçeli kararını belirleyerek, ihale yetkilisinin onayına sunar.
                        İhale; kararın onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır
                        4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu
                        MADDE 6. - Kamu İhale Kanununa göre yapılan ihaleler sonucunda;
                        c) Yapım işlerinde; ön veya kesin projelere ve bunlara ilişkin mahal listeleri ile birim fiyat tariflerine, mal veya hizmet alımı işlerinde ise işin ayrıntılı özelliklerine dayalı olarak; idarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için istekli tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme,düzenlenir
                        Sözleşmede Yer Alması Zorunlu Hususlar
                        MADDE 7. - Bu Kanuna göre düzenlenecek sözleşmelerde aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur:
                        e) Sözleşmenin bedeli, türü ve süresi.
                        f) Ödeme yeri ve şartlarıyla avans verilip verilmeyeceği, verilecekse şartları ve miktarı.
                        Sözleşmede Değişiklik Yapılması
                        MADDE 15. - Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve idare ile yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:
                        a) İşin yapılma veya teslim yeri.
                        b) İşin süresinden önce yapılması veya teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları
                        5018 sayılı kanunun
                        Gelecek yıllara yaygın yüklenmeler
                        Yüklenmeye girişilmesi
                        MADDE 26 – Yüklenme, usulüne uygun olarak düzenlenmiş sözleşme esaslarına veya kanun hükmüne dayanılarak iş yaptırılması, mal veya hizmet alınması karşılığında geleceğe yönelik bir ödeme yükümlülüğüne girilmesidir. Bütçede yeterli ödeneği bulunmayan işler için yüklenmeye girişilemez. Yüklenme süresi mali yılla sınırlıdır. Harcama yetkilileri, tahsis edilen ödenekler dâhilinde yüklenmeye girebilirler. Yüklenmeye girişilen tutara ait ödenekler saklı tutulur; başka iş yaptırılması, mal veya hizmet alınması için kullanılamaz.

MADDE 28 - Merkezi Yönetim Kapsamındaki Kamu İdareleri, bir mali yıl içinde tamamlanması mümkün olmayan yatırım projeleri için (Kaldırılan ibare; 24.12.2005 – 5436/10. md)[1] gelecek yıllara yaygın yüklenmeye girişebilir

öncelikle kısaca açıklayım...Kamu Kurum ve kuruluşları yatırım yapacağı zaman önce Yüksek planlama kurulundan izin alır.sonra Devlet planlama teşkilatına gider.orda projenin tutarı bütçesi kaç yılda yapılacağı belirlenir.sonra ilgili kuruma gönderirilir..ilgli kurum bunun için ödenek ister..ödenekte bütçeye konur.bunun içinde maliye bakanlığı devreye girer ve bütçe hazırlanarak TBMM sunulur.bütçe kanunu hazırlanır ve oradaki rakamlar itibariyle kesinleşir..kesinleşen rakamlar değiştirilemez...ek ödenek te diğer kurumlardan transfer edilmesiyle gerçkleşir o da kanunla düzenlenir ve onunda şartları vardır...
                        dolayısıyla yatırım projesi hazırlanmışsa 1 yıl içinde yapılacaksa o yıl tüm ödenek ödenir..şayet yıllara yayılacaksa kaç yılda biteceği önceden belirlemiş ve bütçe de belirtilmiş ve sözleşmde ona göre yapılmıştır..
                        gelecek yıllara ait yükleme işlemleri ile ilgili maddede yukarda..5018 sayılı mali anayasa der ki bütçede belirtilip gerekli ödenekleri ayırıp yıllara yaygın olarak daha önceden ayrılan tutarı yıllar itibariyle hak ediş olarak öde..ancak sözleşme ve bütçede özelikle yatırım projesinde hepsi daha önceden belirtildiği şekilde..
                        artık bende demek istediğimi anlatmışımdır inş..sende anlamışındır..sen genel konuşuyosun sonra inşaat ihalesi diyosun ben genel olarak yorum yapıyorum.şimdi herşeyi açıkladım artık sorun kalmamıştır umarım
                        sağlıcakla kalın...
                        Evet. Sen diğer arkadaşların 40 milyon ödenek çıkacak söylemi üzerine, kanunun emrettiği şekilde yorumladın durumu. Bense onların söylediğinin yanlışlığını, rakamlarla ifade ederek netleştirmek istedim. Sonuçta devlet usulsüzlük yapmıyor. Sen mutlusun, ben mutluyum, Trabzon mutlu, devlet mutlu, Halil Mutlu.

Yorum

• Tayyip Erdoğan Trabzona bir güzellik yapmalı,elindeki belediyeleri kaptırırken Trabzonu kazandı Faruk Özak devlet bakanı oldu büyük ihtimalle spordan sorumlu olacak bunuda yakında müjdeli haberleri alacağımıza dair işaretler olarak görüyorum.
                          Güçlülerin iktidarına karşı TRABZONSPOR

Yorum

BekLiyoruz KrdeS.
                            Bir Trabzon'lu Size "Ne Dedun ?" Diyorsa , Kurduğun Cümleyi Değiştirme Şansı Vermiyor Bilakis Aynı Cümleyi Bir Daha Kurmaya ..... Yiyomu Ona Bakıyodur..

Yorum

• geliyor az sonra

Yorum

yendik kardeş
                                u will need justice at the end..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X