Türkiye'de yapılan diğer stadyum inşaatlarına bakıyorum, Bjk stadyumunda bizde olan 4 adet çıkış kapıları orada 3 adet yapılmış. Konya stadyumunda 4 adet var ama ikisi farklı boyutta yapılmış 2 tanesi daha büyük şekilde tasarlanmış.
Son zamanlarda yapılan stadyumlar içerisinde en beğendiğim 2 stadyum
1- Juventus Stadyumu
2- Yeni San Mames (tam bitmemiş olmasına rağmen)
Gecen Bilbao - Atletico kupa macina baktim hakkaten cok güzel stad yapmislar. Taraftari iyi destekledi takimi cok güzel atmosfer vardi stadin icinde. Bizimki böyle olacakmi bakalim. Proje denen sey her resimde farkli görünüyor.
benım endısem sehrın gobegınde 22000 kısılık stad dolmuyo merkezden uzak yerde 40000 doldurabılcekmıyız..baslarda hevesle gormek ıcın bıkac mac dolar ama sonrası bos kalırsa husran olur stad
Değerli arkadaşlar Bu proje ile ilgili en önemli sorunlar stat inşaatı bittikten sonra bir takım ek tadilatlarla giderilemez mi? 1-Tribün sahaya uzaklığı; Tribün en alt sıralarına 1 veya 2 ek sıra yapılarak saha çizgisine uzaklık 1-2 metre azaltılabilir. 2-4 çıkış kapısı; 4 adet çıkış kapısından 2 adedi kapatılarak tribüne dönüştürülerek estetik görürüm ve kapasite arttırılabilir. 3-Kapasite; Bu iki basit tadilat eklemesi ile kapasite en az 41.967 ‘ye çıkar 4-Dış cephe estetik kaplama; Dış cephe daha sonra cam ve benzeri bir malzeme ile kaplanarak özel aydınlatma yapılabilir.
DEĞERLİ ARKADAŞLAR; Eleştiri yapmadan önce bunları okuyalım. Çözümlenmeyecek konulara odaklanıp işin esas kısmını kaçırmayalım. Tek sorun İnşaat çok yavaş ilerliyor. Bursa, Konya, Samsun kaba inşaatları bitirdi. Beşiktaş birkaç ay içinde koca stadı yıkıp, temeli çoktan attı, inşaatı yükseliyor. Akyazı'da daha kazıkların (Yaklaşık 4000 adet) 1/3'ü yeni çakıldı. Bu hızla bu stad 3 yıla zor biter.
Enerjimizi gereksiz eleştiriler yerine stadın hızlandırılması için harcayalım LÜTFEN!!
5 10 kısıden bahsetmıyoruz 40000 kısıden bahsedıyoruz oraya ulasım nasıl olacak adımını atsa stada gırebılen taraftar maca gelmıyo sımdı yolda gıdecek hıc gelmez bundan endısem var
Benim demek istediğim takıma destek kültürü varsa,maça gitme alışkanlığı varsa, taraftarlık yani futbol kültürü varsa Trabzon öyle çokta büyük ve imkânsız bir şehir değil bu açıdan.
İstanbul'dan farkımız ve avantajımızda bu olmalı.
Adamlar maça gidiyor gitmesi ayrı geri dönmesi ayrı dert.Gebze'den kalkıp her maça gidenler var.Kapatalım kulübü o zaman.
Taraftar maça gitmek isterse hiçbirşey zor değil, o belediye, o yönetimler vs. ler bizlerin istediklerini yapmak için var.Korkmamalıyız sadece.
trabzon taraftarı son donemde cok degıstı yanı trabzondakı taraftar ıcın dıyorum az bır kısmı harıc macı sosyal aktıvıte olarak goruyor takıma destek ıcın gıtmıyolar cekırdegını alıyo cocugunu alıyo sınema ızler gıbı ızlıyolar..stad uzak olunca bunlar bıle gelmemeye baslıcak endısem var ıns dolar ama benım gorusum ılk zamanlar dolar sonrasında hele takım kotu gıttıgınde ınsanların uzaklasacagı,,bjk fener neden vazgecmedıler yerlerınden stadların ıstanbulun en kalabalık oldugu semtlerde buyuzden doluyo merkezden uzakta olsalar onlarında taraftarı azalacak..buyuzden dırendıler kımısı burda olsun kendım yapım dedı kımısı hukumete torpıl yaptı yerlerınden olmamak ıcın..
İnşaat yavaş ilerlediğini de nereden çıkardınız. Bjk stadyumuyla bizim stadyumumuz hemen hemen aynı şekilde ilerliyor, şu anda oradaki inşaatta tribünlerin bir kısmı döküldü bizimde inşaat aynı düzeyde diyebiliriz. Diğer inşaatlardan tek eksiğimiz önce kazık işlemini beklememiz ama onuda aştık diyebiliriz çünkü inşaat kazık çakma işlemini beklemiyor artık.
En son Fatih Ç tarafından düzenlendi; 04.02.2014, 23:02.
Yorum