Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Çağatay_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Arkadaşlar öncelikle tüm üyelerimizin bilmesi gereken bir şey var ki, forumumuza gelen İsmail Bey şantiye şefidir, ve kendisine verilen projeyi uygulamak ile görevlidir. Tribünler 30 metre uzaklıkta olacak denirse, ona göre inşaatı yürütecektir.

Gereksiz yere kendisine laf edip, burada bilgi vermek üzere bulunmak gibi bir zorunluluğu hiç ama hiç olmadığı halde paylaşım yapan birisini uzaklaştırmaktan kaçınmak gereklidir.

- - -

Stadyumun eksi ve artılarına bakarsak, hepimiz bunun bir "futbol stadyumu" olması gerektiğini, boğucu bir ambiansa ve sahaya yakın dik tribünleri olması gerektiğini söyledik. Çünkü biliyorduk ki bu özelliklere sahip olmayan bir stadyumu sonradan renovasyonlarla ne kadar değiştirseniz de istenen performans alınamıyor.

Ama görüyoruz ki gerek tribün dikliği, gerek loca konumlandırılması, gerek sahaya uzaklık konusunda taraftarın hatta kulübün görüşü gözardı ediliyor. Gerçi kulübün bu konuda bir görüşü var mı, orası da ayrı bir tartışma konusu.

Loca konumlandırılması konusunda hangisi ideal olacaktır bilemiyorum, farklı örnekler mevcut. Eminim ki her birinin avantajları ve dezavantajları olacaktır ama burada asıl olay bunun kararlaştırılması aşamasında taraftar görüşünün gözardı edilmesi.

Tribünün sahaya uzaklığı konusunda UEFA kriterlerinin müsaade ettiği minimum mesafenin üzerinde bir uzaklık karşımıza çıkıyor.

Tribünlerin dikliği konusunda ise stadyumun bir kısmı yapıldıktan sonra ancak haber alabiliyoruz.

Evet belki Trabzonspor taraftarı tek yürek olabilmiş ve tek fikirde birleşmiş değil, ama burada gerçekten çok emek veren, mimarına kadar ulaşan renktaşlar oldu. Ama biz stadyumumuzun kesinleşmiş projesi ile ilgili doğru düzgün bir tanıtım filmi bile göremedik. 4-5 proje ortalarda gezindi, hangisinin ne kadarı yapılacak onu bile hala bilmiyoruz.

Böyle bir durumda taraftarın kızmaya gayet tabii hakkı vardır. Hiçbir şey olmamış gibi yapmak mümkün mü?

- - -

Örneğin bir taraftar ve bir elektrik mühendisi olarak ben isterdim ki stadyumumuzun üzerinde güneş panelleri bulunsun, belki yapılacak rüzgar hesapları dikkate alınarak etrafına birkaç tane rüzgar türbini konumlandırılabilirdi.

Çünkü enerji günümüzün en büyük ihtiyacı, ve kulübümüz bu konuya yatırım yaparak hem maddi gelir elde ederdi, hem de yenilenebilir enerji konusunda duyarlılık göstermiş olurdu.

Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Sivasspor ve Beşiktaş'ın yeni stadyumlarında güneş enerjisi sistemleri kullanılacak.

Stadyum üzerine döşenecek PV paneller ile büyük bir gelir elde edebilir, aynı zamanda stadyumumuzun ve kulübümüzün dünya çapında bir reklamını yapabilirdik.

Tabii şimdi tüm bu trenler kaçtı.

Daha tren kacmis degil, haydi baskina. YETER ARTIK!! TOKi göz göre göre $ike yapiyor, biz hala oturuyoruz!

Yorum

• Yerel Medy nerede arkadas, Barolar birligi uyuyormu. Sacma konularda yürütmeyi durdurma karari icin dava acildi ama Projesi ortada olmayan bi stadt icin ne medyada ne barolar birliginde gik yok.

Yorum

• Kale arkasi bence daha sonuç kazanmamis gibime geliyor. İnşallah 7.5 olur. Star diş kaplamasi güzel ama tribün altkari gozukmemeli. İnşallah istediğimiz gibi gider her şey. Kale arkasi caprazdan 2 kattan kombine alaçam

Yorum

• Bu projede emegi gecen herkese Allah Akil fikir versin.Projenin suanki hale gelmesinindeki en büyük seuc SADRI SENER'in dir. Klüb senelerdir yönetilemiyor ve bu durum değişeceğe benzemiyor

Yorum

• İlk olarak Cihan Ince tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            http://www.emlakinsaat.com.tr/index.php?page=video&id=1

EPP nin sitesinde buldum bugün, simdiye kadar glördügümüz tanitim videosundan biraz daha farkli.. bilmiyorum belki de paylasilmsitr bile..

Burdaki "Mainz Animation" videosuyla karşılaştırın. Ama mimarı da haklı, aynı proje değil. Bizde kedi kulakları ve locaların yalnızca tek tribünde olması var. Herhalde tribün saha mesafeleri de farklı. Değişim yapıldıkça peyderpey öğreniyoruz işte
            Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
            Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
            Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Eski Başkan Nuri Albayrak "Trabzonspor Kulübü'ne en büyük ihanet bu noktada yapıldı" diyerek açıklamalarda bulunan Nuri Albayrak şunları söyledi;
              "Biz, Akyazı projesini Trabzonspor'un geleceğini kurtarmak, kalıcı gelir kaynaklarına sahip olmak için hazırlamıştık.Başbakan'ımızdan da gerekli desteği almıştık.Hazine ile 2007 yılında ön izin sözleşmesi imzalayarak gerekli izinleri aldık.Akyazı'yı 49 yıllığına kulübümze kazandırdık.O alan tamamen kulübün malı olmuştu ve kulüp olarak kaynak yaratmada dahil istediklerimizi yapacaktık.Neyazık ki bizden sonra gelenler projeye sahip çıkmayarak, araziyi hazineye geri iade etti.Yoksa şimdi Trabzonapor'un elinde 1 milyar dolarlık büyük bir servet olacaktı.Şimdi o yer kulübün değil, TOKİ'nin malı.Yazık ettiler.Çok büyük bir fırsat elden kaçtı.

Kaynak:Karadenizde Son Nokta

Trabzon'a yapılacak olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temel atma töreni düzenelenen Akyazı Stadyumu ile ilgili gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı.
              O iddia Akyazı Projesi'nin Nuri Albayrak döneminde Trabzonspor'a gelir kaynağı olarak kulübün hazinesi katıldığı ama Albayrak dönemi bitip Şener dönemi başlayınca sözleşme iptal edilip proje TOKi'ye verilmesiyle Trabzonspor'un büyük bir zarara uğramasıydı.
              1 milyar dolarlık yatırıma Sadri Şener yönetimi sahip çıkamadığı için isyan eden Trabzonspor'un eski Başkanlarından Nuri Albyrak'a jet hızıyla yanıt geldi.
              Trabzonspor için hazine değerinde ki yatırımın kaçırılmasına ilişkin sorumlu tutulan Sadri Şener, "Akıl var mantık var. O projenin bütçesini Trabzonspor nasıl karşılayacaktı." çıkışında bulundu.
              Sadri Şener konuşmasını şöyle sürdürdü;
              "Akyazı Stadyumu'nun yapıldığı yer denizdi. Denizi sahiplenmişlerdi. Stadın yapılması için denizin doldurulması gerekiyordu. Sadece dolgu için 400 milyon TL söz konusu.Bu tarz bir stat Türkiye'de ilk defa yapılacaktı. Galatasaray'ın bile karşılayamayacağı bütçeyi Trabzonspor nasıl karşılayacaktı? Ben yüksek mühendisim o konulardan çok iyi anlarım.Biraz akıllı olsunlar. Yapılamayacak projeye evet desek ne olacaktı?"
              medyatrabzon

TOKİ'de gerçekleştirilen ihalede, verilen teklifleri değerlendiren İhale Komisyonu, nihai kararını verdi. Komisyon, ihaleye katılan 12 firma arasında en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığının 36 milyon 950 bin liralık teklifini kabul etti.

Proje kapsamında, 660 dönümlük deniz alanı doldurulacak ve Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanabilecek tahkimatlar oluşturulacak.

Türkiye'deki en son konut ve emlak haberleri, devam eden konut ve her türlü ev dekorasyon projelerini buradan takip edebilirsiniz.

(Sonradan dolgu alanı 800 dönüme çıkartıldı)
              En son Travelair tarafından düzenlendi; 27.02.2014, 09:33.
              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Amma takıldınız bu 10 metreye metrelerle başrı gelmiyor. Taraftar olabilmekle büyük kulüpsen geçiniz bu metre ayaklarını

Yorum

• Yani Trabzonspor istese 40 milyon TL'lik bir dolgu yatırımı yapar 660 dönüm bir arsanın 49 yıllığına sahibi olabilirdi. Yeni çıkan kanun uyarınca Avni Aker'e yaptığı yatırımları değerinden düşüp orayı devletten satın alabilirdi. Sponsor bulup yeni stadını Akyazı'da yaptırabilirdi. Kalan kısma da kıyı kanunu uyarınca nelere izin veriliyorsa onlardan yapıp gelir sağlayabilirdi. Avni Aker'e de isterse dev bir alışveriş merkezi örneğin yaptırabilirdi

Yorum

• Standarlara göre saha boyu enine 45-90m. boyuna 90-120 m olarak değişebiliyor, yani saha ile tribün arası mesafe çoksa saha boyu uzatılıp bu fark giderilebilir, tabi bu da tam bir laz işi olur.

Yorum

• İşin komik tarafı ne biliyor musunuz?

Eskişehirspor taraftarı ya da yönetimi gerekli baskıyı yaparak kale arkasının tek katlı olmasını sağladılar.
                      Bunun için yeni bir ''Proje'' çizdirdiler...
                      Adamlara helal olsun diyorum...

Demek ki istedikten sonra her türlü değişiklik yapılabiliyormuş.

Biz neden değişiklik yaptıramıyoruz peki?

Artık bizim problemimiz her neyse, değişiklik yaptıramıyoruz!

Bırak değişikliği, var olan proje bile aslına uygun yapılmıyor.

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Şöyle bişey yazmak bizim çatıda mümkün görünmüyor;

Umudum bundandır, sponsor çatının üst kısmını değiştirmek isteyebilir
                        sen reklam için milyon eurolar vereceksin ve koyduğun reklamı sadece uçaktakiler görecek...çatı reklamı çok saçma aslında,,,,,
                        Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                        Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• Ankara TOKİ binasında yapılacak olan ihale öncesi salonda bulunan Akyazı Stad Projesi maketi büyük ilgi gördü. İhaleyi kazanacak olan firma aşağıda ki maketlere uygun bir proje yapmaya çalışacak.

Trabzon haber ve Trabzonspor haberleri. Trabzon'dan çok özel haberler ve Trabzonspor'dan son dakika gelişmeleri ile transfer haberleri 61saat.com'da!

Stadyumun yanındaki 3 bin kişilik kapalı spor salonu da buna göre ihalenin içinde gözüküyordu. Ne oldu da projeden çıkarıldı? İhaleden sonra böyle bir hakları var mı? Ya da ihale kapsamına alınmadı da sadece TOKİ'nin binasındaki maketinde mi gösterildi?

Madem projede değişiklik yapılabiliyor, kamuoyunun beklentisi doğrultusunda da değişiklik yapabilirler öyle değil mi? Az buz da değil, koca salon projeden çıkarılmış anladığım kadarıyla

Yorum

• AW: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.061

Üstteki stadyum tamam ama alttaki ney?

Gesendet.
                            Milli Takımım TRABZONSPOR
                            Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                            Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                            Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• İlk olarak Mehmet BAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              İşin komik tarafı ne biliyor musunuz?

Eskişehirspor taraftarı ya da yönetimi gerekli baskıyı yaparak kale arkasının tek katlı olmasını sağladılar.
                              Bunun için yeni bir ''Proje'' çizdirdiler...
                              Adamlara helal olsun diyorum...

Demek ki istedikten sonra her türlü değişiklik yapılabiliyormuş.

Biz neden değişiklik yaptıramıyoruz peki?

Artık bizim problemimiz her neyse, değişiklik yaptıramıyoruz!

Bırak değişikliği, var olan proje bile aslına uygun yapılmıyor.
                              Deep Blue nickli abimiz gibi bende isyan edecegim sonunda ama daha kotusunu yazip cizecegim ve omur boyu ceza yiyecegim bu forumda.

Bizim neden baski kuramadigimizi soyliyeyim sana, siyasetin kopegi olmus, siyasetin kapisinda dilenci olmus zihniyetin, kulup umrunda olmayan yonetici toplulugundan olusan zerzevatlar ile dolmus, taraftari takmayan kendi cebini prestijini reklamini dusunen zihniyetler ile dolmus kulup.

Takimin taraftar gruplari bolunmus, belirli taraftar gruplarinin liderleri basbakan ile ayni otobus ustunde yan yana durmus ve biz basari bekliyoruz. Maymunlara seyrettirsek bu olan biteni galiba gulmekten kendine gelemez. Biz ne icin kim icin cabaliyoruz ben anlamiyorum.

Yahu resmen sehiri oldurduler, sehiri para ile zehirlediler (taraftar grubu), sehirin resmen icine ettiler ama kimseden ses seda yok. Vallahi ben sehrimi taniyamiyorum artik, nerede o eski avni akerdeki deli cilgin taraftar profili? Kendini para icin satan insanlarla dolmus tasmis bir stad istemiyorum. Sus pus oturan, ancak yazmak ile bir yere varmaya calisan taraftar istemiyorum. Birileri yoneticileri protesto etmedigi surece bizim stadyum icimize sinmayacak!!!!

Ha derseniz ki, bu stad dolgu alani uzerine yapilan ilk stad ozaman size stadiniz ile mutluluklar dilerim. Ben vallahi cildiriyorum arkadas, cildiriyorum bu adamlarin bizimle dalga gecmesini hazmedemiyorum. Ne migde varmis ne sabir varmis bizim Trabzondaki insanimizda. Vallahi billahi pes diyorum artik. Benim tanidigim bildigim eski Trabzon o akyaziyi baslarina yikardi.

Yorum

• İlk olarak SEDAT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                * Abratı yok 10 metre daha fazlada olabilir maraton tarafı için
                                Resimde gösterilen maraton tarafındaki boşluk 20 metreye yakın ne 10 metresi arkadaş.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X