Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Yorum

• 8 yıldır proje görmekten bir hal olduk....

birazda kendilerini görsek
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Cihan Ince tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Celik mi?
        ne olmasını bekliyodun mebranı bir yere asmaları lazım

Yorum

• İlk olarak husahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yahu hala hükümetin bağışladığı stad falan diyenler var. asıl nüansı es geçiyosunuz. bu projenin asıl kırılma noktası otobüs terminallerinin taşınmasıdır. büyük bi proje olabilir eyvallah ama karşılığında devlete tahsis edilen iki yer, ileriye dönük olarak o yapılan tüm kompleksten hayli hayli daha değerli. Eğer şu projede eğer illa zarar eden birini bulacaksak bu devlet değil trabzon ve trabzonspordur.

şehrin göbeğindeki parayla satın alınamayacak arazileri stadyum projesinin kuyruğuna bağlayıp rant hortumlarının sonuna kadar açmak ne zamandan beri bağış oldu?

faruk özak beyefendi akyazı'da kapadığı arsaları bi anlatsın bize hele.

burada fedakarlık eden eğer trabzon ve trbzonsporsa hakkını aramakta en doğal hakkı ve görevidir. hem sen şehrin en baba yerlerindeki iki yeri kendine ipotek edeceksin, aksi bi hareket hakkı tanımayacaksın bide gelip üstüne işi yüzsüzlüğe vurup on yılda bi temeli bile atmayacaksın ve bunu sürekli siyaset malzemesi yapacaksın.

bide gelip birileri devletin sadakası, bağısı vs. diyecek.

bizim yöneticiler, yani bu işin muktedirleri de devletimiz ne uygun olursa o olsun diye el pençe divan duracak. yok ya?

devlet madem böyle bi takası bize şart koşmuş, buna karar kılmış. en kral projeyi yapmak "zorundadır"

trabzon ve trabzonspor madem bu projeye okey vermiş " hakkı olanın 1 kuruşunun bile karşılığını almak için canhraş sesini duyurmak gerekirse yaptırım yoluna gitmek isyan etmek "zorundadır"

o projede sadece trabzonsporun değil, senin benim tüm trabzonlularun hakkı var.
          İlk paragrafı biraz daha açabilir misin? Ne kadardır o iki yerin bedeli sence? Sadri Şener fizıbıl değil diyip duruyordu da... Kimse de fizıbıldır kardeşim yapayım da gör demedi.

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            İlk paragrafı biraz daha açabilir misin? Ne kadardır o iki yerin bedeli sence? Sadri Şener fizıbıl değil diyip duruyordu da... Kimse de fizıbıldır kardeşim yapayım da gör demedi.
            Sadri Şener dediğin adam koca ekosistemi pert edecek Hes'ler için "yav evlerin damları hep tenekeden onlar da çevreye zarar veriyor" diye karşı cevap verebilecek seviyede bi adam. Fuşki yesin yo afedersin.

Şöyle söyliyim, bugün Trabzon şehrinin "merkezinde" inşaata açılabilecek nere var desem iki yer söyleyebiliriz herhalde. Daha önce 3tü, süleyman restorantın olduğu yere forum avm yapıldı kaldı iki;

Değirmendere sanayi ve otogar arazisi. bi de çömlekçi var ama oradaki tüm evleri yıkmak gibi bi durum mümkün olmayacağından en fazla ilerde 20 misline satacağı yerleri garibanın elinden bugünün parasıyla alıp sözüm ona "kentsel dönüşüm" yapıyolar. ama haklarının verelim, büyükşehirlerde aynı yerde oturmalarına da müsade etmiyolar, al hakkını s.ktir git şehrin dışında sana yaptığım tırışkadan sitelerde otur diyolar fakir fukaraya. neyse konumuza dönelim;

Otogar arazisi ise en temizi zaten orada hiç bişey yok ve şehrim göbeğinin göbeği. Avm, iş merkezi rezidans, plaza için biçilmiş kaftan.

Sanayii taşıma planı zaten var, çukurçayır mevkisinde bi yere taşınacak galiba. Projesi falan hazırmış. döşe dağ başına sıradan odaları dağıt gitsin, masrafsız iş.

Otogar taşıma işi ise sıkıntılı. Çünkü sahil yolu üzerinde bu kadar büyük bi alan yok. E otogar dediğin yer de trabzon gibi denize paralel büyümüş bi şehirde maçka yoluda falan olacak hali yok. E tek başına otogar için de denizi doldurmak haddinden fazla masraflı. ha yapılsa yine yapılır ama karşılığında avni aker arazisi gibi altın değerinde bi yerin alındığı bi projeye kaynak yapmak çok daha karlı. bi taşla iki kuş.

o stad oraya zaten yapılacak, otogarı da oraya sıkıştırırım böylece değirmenderedeki otogar arazisi boşa çıkar ve kapı gibi avmyi dikerim oraya diye düşünüyolar. hadi avm olmasa bile oraya yapılacak bi iş merkezinin kirası osu busu ennn enn enn fazla 15 yılda o stadı amorti eder. Ki bu bugünün fiyatıyla. çömlekçi ve sanayi taşıma projeleri olduktan sonra o arazinin değerinin ne olacağını sen tahmin et. kaç stad yapılır o paraya sence? şimdi sen mal sahibi olsan böyle bi alışverişte yerinin değerini bugüne göre mi belirlersin yoksa ileriye dönük mü? hele hele yerin on yıl içinde %500 değer artışına uğraması kesinken.

artık yasa masa pek sıkıntı olmuyo ama bu taşıma işinin yine böyle bi kamusal projeye eklenmesinin bürokratik rahatlığı da cabası. yani adamlar geliyo hazır projenin üstüne otogarı çat diye dikiyo. otogar arazisini de en kolay yoldan çukkalamış oluyo.

bak bunlar sadece otogar arazisinin karşılığı, bi de trabzon stadın yerini veriyo. tüm bu hesaba onu da ekle.

tüm bunların üzerine, devlet trabzona çok büyük kıyak yapmış gibi tüm tekbil el pençe divan duruyolar bürokratların önünde. yarın devlet dese ki, stadı 20 binlik yapalım hemen başını sallamazlarsa ben hiç bişey bilmiyorum.

hani hal böyleyken o projeyi trabzona sus payı ya da bağışlanmış bişey olarak görmekte büyük iş yani, akıl mantık.

ama şehrin sahibi sen ben bile varlığının malının hakkının farkında hesabında değilken başkasından ya da başkasının yancısından bizim hakkımızı göetmesini beklemek zaten başlı başına komik.

sonuç olarak o stad öyle böyle yapılır, biz de alkışlarız "ollleeyy devlet bize mütiş stad yaptı" diye.

Yorum

• Bu stadyum projesini 8 yıl önce ortaya Nuri Albayrak atmamışmıydı o arada resmi hiçbir girişim yoktu sadece Albayrak'ın hazırlattığı resimler vardı.Yani yapımına 8 yıl önce başlandığını herhangi bir protokol imzalandığını hatırlamıyorum resmi olarak 3-4 yılı var bu stadın bu süreç içinde de bazı yasal prosedürlerin ve dolgu işleminin yapıldığını biliyorum yanlışım varmı arkadaşlar.

Yorum

• Ziya Şakar ‏@ziyasakar7 42 dk
                Akyazı projesi 23 kasımda başbakanımız tarafından 23.kez açılacaktır tüm trabzon halkı tekrardan kandırılmaya davetlisiniz
                Hamiş

Yorum

• İlk olarak paps tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bu stadyum projesini 8 yıl önce ortaya Nuri Albayrak atmamışmıydı o arada resmi hiçbir girişim yoktu sadece Albayrak'ın hazırlattığı resimler vardı.Yani yapımına 8 yıl önce başlandığını herhangi bir protokol imzalandığını hatırlamıyorum resmi olarak 3-4 yılı var bu stadın bu süreç içinde de bazı yasal prosedürlerin ve dolgu işleminin yapıldığını biliyorum yanlışım varmı arkadaşlar.
                  Akyazı Projesi ilk kez Trabzonspor kulübü başkanı Nuri Albayrak ve yönetimi tarafından 2006 ağustos ayı içersinde ortaya atıldı.

2006 Ekim. Başkan Albayrak yönetiminden Aydın Pişiren ve Faruk Kanca, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Cumhur, Cevdet Erdöl ve Kemalettin Göktaş"ın da hazır bulunduğu toplantıda, dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak"a anlattı.

4 Kasım 2006 :Akyazı projesi Billboardlarda Trabzonlulara tanıtıldı.

9 Şubat 2007 Bakan Özak, Akyazı projesi ile ilgili olarak, Başbakan R.Tayyip Erdoğan"ı bilgilendirdi.

2 Temmuz 2007, Dönemin Trabzonspor yönetimi Akyazı projesi için Milli Emlak Müdürlüğüne gerekli izinler ve kiralama için başvurdu.

20 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesi Trabzon mitinginde Başbakan Recep Tayip Erdoğan Akyazı projesi için gereken yardımı yapacağını açıkladı. Aynı Akşam başbakan Erdoğan ATV"de Alı Kırca ile çıktığı canlı yayında Akyazı konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

17 Ekim 2007 Milli Emlak Müdürlüğünden gerekli ön izin çıktı

6 Aralık 2007 Milli Emlak Müdürlüğü ile ,Trabzonspor arasında kiralama sözleşmesi imzalandı.

24 Aralık 2007 Trabzonspor Yönetim kurulunun 136 sayılı yönetim kurulu kararı ile Akyazı sahilinde dolgu için teknik çalışmalar başlatıldı.

26 Aralık 2007 Trabzonspor resmi web sitesinden Akyazı projesinin dolgu projesi için ihale ilanı yayınlandı.

22 Şubat 2008 Başkan Sadri Şener ve Yönetim Kurulu bir kez daha Başbakanın huzura çıkarak proje ile ilgili destek istedi.

Devamını biliyorsunuz zaten...

Ha unutmadan; 23.11.2013 tarihinde stadın ''TEMELİ'' atılacak...
                  En son özgür6161 tarafından düzenlendi; 21.11.2013, 19:15.

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi

Yanlışı varmış
                    9 # Osvaldo'

Yorum

• İlk olarak özgür6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Akyazı Projesi ilk kez Trabzonspor kulübü başkanı Nuri Albayrak ve yönetimi tarafından 2006 ağustos ayı içersinde ortaya atıldı.

2006 Ekim. Başkan Albayrak yönetiminden Aydın Pişiren ve Faruk Kanca, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Cumhur, Cevdet Erdöl ve Kemalettin Göktaş"ın da hazır bulunduğu toplantıda, dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak"a anlattı.

9 Şubat 2007 Bakan Özak, Akyazı projesi ile ilgili olarak, Başbakan R.Tayyip Erdoğan"ı bilgilendirdi.

2 Temmuz 2007, Dönemin Trabzonspor yönetimi Akyazı projesi için Milli Emlak Müdürlüğüne gerekli izinler ve kiralama için başvurdu.

20 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesi Trabzon mitinginde Başbakan Recep Tayip Erdoğan Akyazı projesi için gereken yardımı yapacağını açıkladı. Aynı Akşam başbakan Erdoğan ATV"de Alı Kırca ile çıktığı canlı yayında Akyazı konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

6 Aralık 2007 Milli Emlak Müdürlüğü ile ,Trabzonspor arasında kiralama sözleşmesi imzalandı.

24 Aralık 2007 Trabzonspor Yönetim kurulunun 136 sayılı yönetim kurulu kararı ile Akyazı sahilinde dolgu için teknik çalışmalar başlatıldı.

26 Aralık 2007 Trabzonspor resmi web sitesinden Akyazı projesinin dolgu projesi için ihale ilanı yayınlandı.

22 Şubat 2008 Başkan Sadri Şener ve Yönetim Kurulu bir kez daha Başbakanın huzura çıkarak proje ile ilgili destek istedi.

kardeşim maşallahın var hafızanı kıskandım doğrusu

Yorum

• İlk olarak husahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Sadri Şener dediğin adam koca ekosistemi pert edecek Hes'ler için "yav evlerin damları hep tenekeden onlar da çevreye zarar veriyor" diye karşı cevap verebilecek seviyede bi adam. Fuşki yesin yo afedersin.

Şöyle söyliyim, bugün Trabzon şehrinin "merkezinde" inşaata açılabilecek nere var desem iki yer söyleyebiliriz herhalde. Daha önce 3tü, süleyman restorantın olduğu yere forum avm yapıldı kaldı iki;

Değirmendere sanayi ve otogar arazisi. bi de çömlekçi var ama oradaki tüm evleri yıkmak gibi bi durum mümkün olmayacağından en fazla ilerde 20 misline satacağı yerleri garibanın elinden bugünün parasıyla alıp sözüm ona "kentsel dönüşüm" yapıyolar. ama haklarının verelim, büyükşehirlerde aynı yerde oturmalarına da müsade etmiyolar, al hakkını s.ktir git şehrin dışında sana yaptığım tırışkadan sitelerde otur diyolar fakir fukaraya. neyse konumuza dönelim;

Otogar arazisi ise en temizi zaten orada hiç bişey yok ve şehrim göbeğinin göbeği. Avm, iş merkezi rezidans, plaza için biçilmiş kaftan.

Sanayii taşıma planı zaten var, çukurçayır mevkisinde bi yere taşınacak galiba. Projesi falan hazırmış. döşe dağ başına sıradan odaları dağıt gitsin, masrafsız iş.

Otogar taşıma işi ise sıkıntılı. Çünkü sahil yolu üzerinde bu kadar büyük bi alan yok. E otogar dediğin yer de trabzon gibi denize paralel büyümüş bi şehirde maçka yoluda falan olacak hali yok. E tek başına otogar için de denizi doldurmak haddinden fazla masraflı. ha yapılsa yine yapılır ama karşılığında avni aker arazisi gibi altın değerinde bi yerin alındığı bi projeye kaynak yapmak çok daha karlı. bi taşla iki kuş.

o stad oraya zaten yapılacak, otogarı da oraya sıkıştırırım böylece değirmenderedeki otogar arazisi boşa çıkar ve kapı gibi avmyi dikerim oraya diye düşünüyolar. hadi avm olmasa bile oraya yapılacak bi iş merkezinin kirası osu busu ennn enn enn fazla 15 yılda o stadı amorti eder. Ki bu bugünün fiyatıyla. çömlekçi ve sanayi taşıma projeleri olduktan sonra o arazinin değerinin ne olacağını sen tahmin et. kaç stad yapılır o paraya sence? şimdi sen mal sahibi olsan böyle bi alışverişte yerinin değerini bugüne göre mi belirlersin yoksa ileriye dönük mü? hele hele yerin on yıl içinde %500 değer artışına uğraması kesinken.

artık yasa masa pek sıkıntı olmuyo ama bu taşıma işinin yine böyle bi kamusal projeye eklenmesinin bürokratik rahatlığı da cabası. yani adamlar geliyo hazır projenin üstüne otogarı çat diye dikiyo. otogar arazisini de en kolay yoldan çukkalamış oluyo.

bak bunlar sadece otogar arazisinin karşılığı, bi de trabzon stadın yerini veriyo. tüm bu hesaba onu da ekle.

tüm bunların üzerine, devlet trabzona çok büyük kıyak yapmış gibi tüm tekbil el pençe divan duruyolar bürokratların önünde. yarın devlet dese ki, stadı 20 binlik yapalım hemen başını sallamazlarsa ben hiç bişey bilmiyorum.

hani hal böyleyken o projeyi trabzona sus payı ya da bağışlanmış bişey olarak görmekte büyük iş yani, akıl mantık.

ama şehrin sahibi sen ben bile varlığının malının hakkının farkında hesabında değilken başkasından ya da başkasının yancısından bizim hakkımızı göetmesini beklemek zaten başlı başına komik.

sonuç olarak o stad öyle böyle yapılır, biz de alkışlarız "ollleeyy devlet bize mütiş stad yaptı" diye.
                        Hocam iyi hoş da soruma cevap alamadım, bu yerlerin ederi nedir acaba çok merak ediyorum bunu, net olarak bilen birisi yok mudur?

Otogar işi de taa Nuri Albayrak'ın ilk ortaya attığı projede de vardı, eski görsellere bakabilirsin. Sonradan ortaya çıkmış bişey değil yani.

Yani bu iş dediğin gibi çok karlı bişeyse niye bir işadamı çıkıp da ''ben yaparım'' demedi? Galatasaray'ın stadında ise hemen üzerine atladılar, sonradan batırdılar iş TOKİ'ye kaldı, orası ayrı...

Bu işin başından beri nasıl yapılacağı, karşılığında nerelerin verileceği belliydi. Kimse elini taşın altına koymadı, karlı görünmedi demek onlara. Herhalde onlar bizden daha iyi maliyet analizi yaparlar diye düşünüyorum, sonuçta bu işlerin içindeler sürekli. Biz uzaktan fikir yürütmeye çalışıyoruz sadece.

Bu arada mesleğin nedir bilemiyorum, belki anlıyorsundur bu işlerden ama ben anlamıyorum ve olan bitene bakarak bazı çıkarımlar yapmaya çalışıyorum. Çıkardığım sonuç da bu işin senin dediğin kadar da karlı bir iş olmadığı...

Yorum

• Başbakanın gözünde Trabzon insanı tam bir gerizekalı koyun sürüsü. Elhemdülillah halkımız da bunu her defasında onaylıyor!

Yorum

• Ynt: Akyazı Stadyum Projesi

İlk olarak özgür6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Güzel film olur bundan..
                            www.x.com/zykmda

Yorum

• İlk olarak özgür6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Son dört yıldır kurbanlık alanı olarak kullanıldığını da eklemen lazım Özgür... Ve hatta direksiyon eğitim pisti oluşunu filan...

Yorum

• Ynt: Akyazı Stadyum Projesi

İlk olarak DEEP BLUE tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Son dört yıldır kurbanlık alanı olarak kullanıldığını da eklemen lazım Özgür... Ve hatta direksiyon eğitim pisti oluşunu filan...
                                Yanlış biliyorsunuz. 4 sene önce dolgu bile başlamamıştı neredeyse. Dolgu geçen sene bitti. 2 yıldır kurban pazarı kuruluyor orada.
                                www.x.com/zykmda

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X