Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aşk ve Aşık Olmak!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Birdaha seversem ...... Hiç birşey umrumda değil artık.
    S.N.O.O.S.

'M'

Yorum

• İlk olarak Absurd tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Birdaha seversem ...... Hiç birşey umrumda değil artık.
      büyük konuşma
      Tonya/İskenderli-Beylikdüzü/İstanbul

Yorum

• Acin dinleyin... Grup 84 - Ölürüm Hasretinle... Sözleri cok Hosuma gidiyor... =) Sevdigin Kizi baskasi ile görmek cok aci... helede bunu seni kiskandirmak icin yapiyorsa...
        “Gökkuşağına ulaşmak istiyorsan yağmura katlanmak zorundasın.”

Yorum

• Abi deyinnnceee..
          Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            @Ömer,

Birkaç sayfa geride yazdıklarını okudum. Herşeyden önce emeğini kaldırp bir kenara koymak zor bir karar. Hakkında hayırlısı.
            Sadede gelirsek, kendince haklı olabilirsin ama eski kız arkadaşın bence en iyisini yapmış. Hayaller mühim şeyler. Kolay kolay ele geçmeyen fırsatlar. Kayıpları daha beter kayıplara neden olabiliyor.

Şöyle düşün. Senin için hayalinden vazgeçti, evlendiniz. Hayalinden vazgeçtiği için derinlerde hep seni suçlayacaktı. Her gün başının etini yiyecekti belkide. "Senin yüzünden, senin yüzünden". Hayatı sana zindan edecekti . Ömür törpün olacaktı.

Olabilir miydi ? İhtimal dahilindeydi.

Bir diğer ihtimal olanda senin ona hayalleri için destek olman olabilirdi mesela. Birde öyle düşünelim. Her daim destekçisi olmuşsun hukuğu bitirmiş, istediği yerlere gelmiş. O mutlu ve yanında sen varsın. Sen mutlusun ve yanında o var. E tadından yenmez bir ömür sizi beklerdi artık dimi.

(Yanlış anlaşılmak istemem sadece verilebilecek diğer kararlar sonucu neler olabilir diye sesli düşündüm bir an. )

Olan olmuş. Her ikiniz içinde hayırlısı olur inşallah.
            Anlatmaya neresinden başlasam bilmiyorum. Dışardan bakınca kız arkadaşını hukuk okuyor diye terk eden birisi olarak görünüyorum.

Ama içeriye girince işin aslı hiçte öyle değil.Detaya girmek istemezdim ama gördüğüm kadarıyla herkes beni suçlu bulmuş

Neyse aslında bu durum çokta önemli değil ama anlatmak istiyorum...

Kız arkadaşımla aynı dünyada olsakta farklı alemlerde yaşıyorduk sanki. Ailesinin maddi durumu çok iyi. Allah bozmasın bu durum onlar için çok güzel. Tabi karşı tarafta benim için ise bir o kadar zor. Ailemin hayat standartları eski kız arkadaşımın hayat standartları kadar iyi değil. Bu konuda hiçbir problemim yok Allaha şükürler olsun ama ona yaranmak çok zor.

Her şeyi isterim onu isterim bunu isterim tipinden laflar söylüyordu. Bunu kendisine söyleyince ise şaka söylüyorum ciddiye alma derdi. Tabi gelde alma

Bu şekilde sevginin ilerlemesi çok zordu. Zaten kendisi hukuku seçmişti ben ise öğretmen olmayı istiyordum. Bu konu benim için çok hassastır. Eşimin benden kat kat yüksek maaş alması çok canımı sıkar ve bunu ona söyledim. Sorun olmaz türünden cümleler kullanmıştı.

Tabi bunların hepsi toplanınca ortaya büyük bir şey çıkıyor. Hukuk olayların patlak verdiği yer aslında. Ama işin özü böyle...

Yorum

• İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Abi kız milleti çok farklı, onları anlamak çok güç.

Çok seven insan herşeyi yapar diyor sonra hukuk okumayı bırakmam diyor. Bir kız için bence hukuk okumak iyi değil. Yani benim evleneceğim bir kız için

Akşamları geç gelmeler, toplantılar , görüşmeler filan bana ters

Tabi senin böyle bir sorunların olmadığına göre mutlu olabilirsin
              Ömer'cim şunu yazan sen değil de başkası olsa inan çok sert tepki verirdim sanırım ...
              İnsanın geleceği hayali yahu ... İnsana şunu okuma demeye kimin hakkı var ...
              Benim Annem'in okumasına babam yok dese babama karşı çıkarım ne demek yahu ...

Hukuk okumasında öğretmen olsun da ne ...Çok acayibime gitti ...

Geç gelmeler falan da istemezsen olmaz ayrıca ...Toplantı olmayan meslek hangisi acaba ?
              İlk olarak Nihal Ayvaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Hiçbir kişi ve hiçbir sevgili için bu kadar önemli bi karardan vazgeçilmez.

Sonuçta o hukuk okumasa 1sene sonra ondan ayrılsan, ne olacak?

Bence doğru olanı yapmış kız ark.ın..Senin de ona destek vermen gerekirdi..
              İnan kimse için değiştirmem dediğin gibi ...

İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben öyle boş konuşup boş hayaller kuran insanlardan değilim. Uzun zamandan beri ciddi düşündüğümü belirtiyordum ve kendiside bunu biliyordu.Lakin evlilik düşündüğüm için eşimin hukuk okumasını istemiyordum. Bunu defalarca söyledim ama olmadı. Okumak istiyorum türünden şeyler söyledi. Kimse okumasına karışmıyor. Hazırlık sınıfını bile zar zor geçti. Bu hukuk işi kapasite meselesi. Aynı tıp gibi. Temelin olmadığı sürece istediğin kadar çalış başarılı olman çok zor. Düşük puanla giriyorsun üniversiteye okumaya çalışıyorsun. Zaten sende eksiklik varki özel üniversiteye gitmişsin. Bunu tamamlamak hiç kolay değil. Zaten onada söyledim , başarılı olman imkansız gibi bir şey. Sınıfta kalırsın okuduğuna verdiğin zamana yazık dedim ama anlamadı.

Normalde böyle bir şey yapacak kişi değilim. İleriyi düşünmesem hiç problem değil. İsterse baş savcı olsun isterse hakim olsun.

Fakat benim kafa yapıma göre bir bayanın ki bu bayan eşim olacak bayansa böyle işler yapması doğru değil...
              Yahu Üniversiteye düşük puanla giriyorsun başarılı olmak zor ne demek ...

Başarılı olanların çoğu , sanki o anlatılanların tamamını mı kavrıyo ana karnında mı bunları öğreniyo o da mal gibi çalışarak öğreniyo temeli olmayan da ...

Hukuk okuyacak biri ne temeli almış olabilir ayrıca ...

Özele giden bir insanın başarılı olması niye zor olsun ayrıca ...

Belki devletten bile daha açıktır önü ve kendini geliştirmesi daha kolaydır ...

İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Anlatmaya neresinden başlasam bilmiyorum. Dışardan bakınca kız arkadaşını hukuk okuyor diye terk eden birisi olarak görünüyorum.

Ama içeriye girince işin aslı hiçte öyle değil.Detaya girmek istemezdim ama gördüğüm kadarıyla herkes beni suçlu bulmuş

Neyse aslında bu durum çokta önemli değil ama anlatmak istiyorum...

Kız arkadaşımla aynı dünyada olsakta farklı alemlerde yaşıyorduk sanki. Ailesinin maddi durumu çok iyi. Allah bozmasın bu durum onlar için çok güzel. Tabi karşı tarafta benim için ise bir o kadar zor. Ailemin hayat standartları eski kız arkadaşımın hayat standartları kadar iyi değil. Bu konuda hiçbir problemim yok Allaha şükürler olsun ama ona yaranmak çok zor.

Her şeyi isterim onu isterim bunu isterim tipinden laflar söylüyordu. Bunu kendisine söyleyince ise şaka söylüyorum ciddiye alma derdi. Tabi gelde alma

Bu şekilde sevginin ilerlemesi çok zordu. Zaten kendisi hukuku seçmişti ben ise öğretmen olmayı istiyordum. Bu konu benim için çok hassastır. Eşimin benden kat kat yüksek maaş alması çok canımı sıkar ve bunu ona söyledim. Sorun olmaz türünden cümleler kullanmıştı.

Tabi bunların hepsi toplanınca ortaya büyük bir şey çıkıyor. Hukuk olayların patlak verdiği yer aslında. Ama işin özü böyle...

Canım benim yanlış anlama ama sen ileriyi düşündüm diyorsun ama sen Eş olmanın ne demek olduğunu bi daha düşün bence ...

Hayırlısı olur umarım hakkında ...
              En son Ahmet Başkaya tarafından düzenlendi; 25.08.2010, 01:42.
              Twitter Adresim

Yorum

• İlk olarak Ahmet Başkaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Ömer'cim şunu yazan sen değil de başkası olsa inan çok sert tepki verirdim sanırım ...
                İnsanın geleceği hayali yahu ... İnsana şunu okuma demeye kimin hakkı var ...
                Benim Annem'in okumasına babam yok dese babama karşı çıkarım ne demek yahu ...

Hukuk okumasında öğretmen olsun da ne ...Çok acayibime gitti ...

Geç gelmeler falan da istemezsen olmaz ayrıca ...Toplantı olmayan meslek hangisi acaba ?

İnan kimse için değiştirmem dediğin gibi ...

Yahu Üniversiteye düşük puanla giriyorsun başarılı olmak zor ne demek ...

Başarılı olanların çoğu , sanki o anlatılanların tamamını mı kavrıyo ana karnında mı bunları öğreniyo o da mal gibi çalışarak öğreniyo temeli olmayan da ...

Hukuk okuyacak biri ne temeli almış olabilir ayrıca ...

Özele giden bir insanın başarılı olması niye zor olsun ayrıca ...

Belki devletten bile daha açıktır önü ve kendini geliştirmesi daha kolaydır ...

Canım benim yanlış anlama ama sen ileriyi düşündüm diyorsun ama sen Eş olmanın ne demek olduğunu bi daha düşün bence ...

Hayırlısı olur umarım hakkında ...

Abicim her insan aynı düşünemez. Benimkisi bambaşka bir şey zaten.

Farklı alemlerin insanlarıyız biz. Ne kadar da istesek olmayacak biliyorum ki olmadı.

Benim düşüncelerim çoğu insanlara anormal gelebilir çok haklısın.Ama böyleyim ben. Eşim eve geç saatlerde gelirse bu benim için büyük bir şeydir.

Her şeyi anlayabilirim. Tamam yemek yapmaya bilir, ev işlerinde biraz kötü olabilir ama bu eve geç gelme konusu benim için baya ciddi. Kaldı ki avukatların işleri genellikle teke tek görüşmeler duruşmalar şeklinde geçiyor. Bunları kaldıracak bir yapım yok.

Birde gözünü makam,mal mülk ve hırs bürümüş insanlardan her zaman uzak dururum. Son zamanlarda ben bunu gördüm ve anladım.

Yorum

• Ömer aramızda 2-3 yaş var aynı jenerasyonuz bir çok seyde aynı pratiklikte düşünüyoruz lakin bazı noktalarda ya senin ya da benim bir yanlışım var az çok benzer seyler yasadım lakin terk eden bendim hayallerim farklıydı dunya bana göre onun gördüğü kadar kucuk degildi onu yapamazsın bunu edemezsin demelerinden sıkıldım

Kimse bana neyi yapıp neyi yapamayacağımı söyleyemez.

İncilerin bir değişi vardır : Adam haklı beyler ve diyorum ki
                  Kız haklı Ömer
                  Bende ilişkilerimde dominant olmaya çok uğraştım sonra baktım ki gereksiz emin ol "o kisi o degildi" kardesim

Yorum

• Ama sonra koyan şu oluyor

Sosyal sınıf farklılığı de ekonomik imkan farklılığı de sevdanın üzerinde ya da yanında aksak giden bazı seyler yüzünden terk ettiklerin karsında gün geliyor bir baskası seni aynı sınıfın dibinde görüyor ya işte bu tecrübe acı oluyor

Yorum

• İlk olarak Orhan Kahraman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Ömer aramızda 2-3 yaş var aynı jenerasyonuz bir çok seyde aynı pratiklikte düşünüyoruz lakin bazı noktalarda ya senin ya da benim bir yanlışım var az çok benzer seyler yasadım lakin terk eden bendim hayallerim farklıydı dunya bana göre onun gördüğü kadar kucuk degildi onu yapamazsın bunu edemezsin demelerinden sıkıldım

Kimse bana neyi yapıp neyi yapamayacağımı söyleyemez.

İncilerin bir değişi vardır : Adam haklı beyler ve diyorum ki
                      Kız haklı Ömer
                      Bende ilişkilerimde dominant olmaya çok uğraştım sonra baktım ki gereksiz emin ol "o kisi o degildi" kardesim
                      Beni haklı bulan tek kişi yok zaten sorun değil

Ama normal şartlar altında benim yaptığımı yapacak çok az kişi vardır.Cidden söylüyorum.

Yaptığım şey çok mu hoşuma gidiyor zannediyorsunuz ? Çocukluk duygularımla başlayan bir sevdayı senelerce kalbimde taşıdım. Karşımdaki insandan daha fazla ben üzüldüm buna eminim ama olmayınca olmuyor ki.

İstesem oldurabilirdim tabi. Ama ikimizde mutlu olmazdık.

Yorum

• İlk olarak Orhan Kahraman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Ama sonra koyan şu oluyor

Sosyal sınıf farklılığı de ekonomik imkan farklılığı de sevdanın üzerinde ya da yanında aksak giden bazı seyler yüzünden terk ettiklerin karsında gün geliyor bir baskası seni aynı sınıfın dibinde görüyor ya işte bu tecrübe acı oluyor
                        Sorun değil.

Bu zamanda güvenilir ve gerçekten has temiz duygularıyla seven az insan kaldı. Çoğu sevgiler menfaat ve çıkar için olmuş.

İki gün kolunda dolaştırdığı kız arkadaşını üçüncü gün kapı dışarı eden insanlar azımsanmayacak kadar fazla.

Böyle bir dünyada iyi niyetli, saf ve temiz düşünen birisini bulursam çok mutlu olacağım. Aramam hiçbir zaman. Ama herşey olacağına varır biliyorum bir gün böyle birisini bulacağımı düşünüyorum.
                        En son Misafir tarafından düzenlendi; 25.08.2010, 02:14.

Yorum

• Ömer müsadenle bir soru sormak istiyorum.

Ne kadar süreli sevgili olduğunuzu bilmiyorum ama uzun bir zaman olduğu ortada.O kadar süre zarfında sen kız arkadaşının iyi niyetli,saf ve temiz düşünen biri olduğunu düşündün ki birlikte oldun.Neden böyle birini bulduğun halde vazgeçtin mücadele etmekten?
                          uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• Orta okuldaydim garip seyler hissediyordum zamanımı hep onunla yaptıgım herseyi sırf ona yapmak istiyordum güncel tabiri ile "çıkmaya" başladık taaki ben üniversiteyi kazanıp oysa bir yerde işe girerek hayat okulunu okumaya karar verene kadar.
                            Akabinde gelen ilk ciddi kavga-tartışma.
                            Erkek adammisim okusam ne olacakmış zaten maddi gücüm yerindeymis , hayatta babama bile bağlı yasamak istemem çünkü bu babamin degil benim hayatım
                            Sosyal üniversite ortamı beraberinde kıskançlıklar onun tarafından , begenmemezlik ve kabul ediyorum ki asagilma getirdi. Yanlıştı yaptıgım insan olarak herkese aynı bakmam lazımdı neyse...
                            Bedduası tutmuş olacak ki o üniversitede dikiş tutturamadim.
                            Garip olan su ki "sevindi" ama tekrar sınava girdim ve başka bir universitedeyim suan o yüzden kimse bana neyi yapıp neyi yapayacagimi söyleyemez..evet ısrarla devam ettirdim aramızda mesaferler vardı 4-5 ay ara ara görüştük yuzyuze
                            Biraz ukalaca olacak ama her görüşmemizde git gide daha farkli diller konuştuğumuzu daha farkli detaylara odaklandığımi fark ettim orda gördüm aynı pencereden bakmadığımızı hayata ben yola devam etmek zorundaydim ediyorumda o sadece liseden ortaokuldan ani bana (nedense kötü anılar olarak geliyor bana ama çocuksu , sevecen )

Niye anlattım bunu bilmiyorum belki birinin işine yarar

Yorum

• İlk olarak Onur Şeref tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Ömer müsadenle bir soru sormak istiyorum.

Ne kadar süreli sevgili olduğunuzu bilmiyorum ama uzun bir zaman olduğu ortada.O kadar süre zarfında sen kız arkadaşının iyi niyetli,saf ve temiz düşünen biri olduğunu düşündün ki birlikte oldun.Neden böyle birini bulduğun halde vazgeçtin mücadele etmekten?

Sonu karanlık olduğu için.

Çok az ışık görsem bırakmazdım. Ama göremedim.

Yorum

• İşin içine maddiyat girince ne sevgi kalıyor ne hoşgörü.

Ben her zaman maddiyatı uzat tuttum bu durumdan. Ama karşımdaki insanın her konuşmasında maddiyat vardı.

Oysa ki ilkokulda ben ona çikolata dondurma alırdım ve birlikte yerdik. Hiç para pul konuşulmazdı. İleriye dönük büyük masraflı hayaller konuşulmazdı. İçinde havuz olan dublex evler konuşulmazdı.

O bisikletine binerdi ben ise onu izlerdim. Bazen yanıma gelir sohbet ederdik.

Herşey öyle kalsaydı ne olurdu ? Herşey çocuksu duygularla kalsaydı ne olurdu ?

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X