Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Antalyada maçtan sonra Kolbastı olacak
    t @Selim_Turan

Yorum

• simdik finfik tartismasida cikar,
      bence findik giresuna ayit bir simgedir

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Yorum

• Aynen öle buna itirazı olan çıksın yazsın buraya
        t @Selim_Turan

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Aynen öle buna itirazı olan çıksın yazsın buraya
          Aramızı bozmak isteyenler çıkar mutlaka.
          ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Ordu'nun da simgesidir aslında..
            A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• İlk olarak Muhammet tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ordu'nun da simgesidir aslında..
              findik dendimi ilk giresun gelir akla

ben daha bisey yazmicam bu konu hakkinda, gereksiz yere birbirimizi kirip üzmeye gerek yok diyorum

Yorum

• Konu Kolbastı beyler Kop Kop Kop Hopteek
                t @Selim_Turan

Yorum

• Ne kırıp üzeceğiz. Benim itirazım yok..
                  A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• İlk olarak Bahattin Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Ben sadece şunu diyorum ne zaman piyon olmaktan.dolduruşa gelmekten vazgeçeceğiz ? Karadenizin birliğini istemeyen birilerinin ortaya attığı bir cümleye herkes cevap veriyor.Zaten parlamakta,dolduruşa gelmekte bir numarayız.Geçmiş zamanlarda Trabzonspor Giresunspor'u,Orduspor'u..vs. gibi Karadeniz takımlarını kümü düşürdüğü söylenerek çocukları Trabzonspor'dan soğuttular.Şimdi bu yalanları ortaya çıkmaya başladığı dönemlerde başka bir yolla Giresun-Trabzon arası geriliyor.İki şehirin arası 1.5-2 saat ve şive hariç ( bayağı fazla ortak kelimede mevcut ) tüm kültürü aynı olan iki şehir bir birine düşman kesilmeye başladı.Ben Giresun'lu olarak hem Giresun'luların hem Trabzon'luların bu tartışmanın içine girerek bazılarının oyunlarını çevirmeye yardımcı olduğunu görünce üzülüyorum.Hiç bir sebep aynı kültürden iki insanın birbirine böyle basit meseleler yüzünden hakaret etmesine bahane olamaz!!!Ben Trabzon'lu kardeşlerimle ve Onlar'da benimle mutlu ( arkadaşlarım için söyledim ).Şuan bu mesajı bir Trabzon'lu ve bir Giresun'lu birlikte yazıyor.Biz herkese inat Giresun ile Trabzon gibi yanyana duracağız karşı karşıya değil ve piyon olmayacağız!!!
                    Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Verdiğim kursta da dışarda da insanlar bunu bana soruyorlar.Ben de verdiğim tek bir cevap var;

KOLBASTI KARADENİZ OYUNUDUR

Horonundan kemençesine gelir kaynağından giyinişine neredeyse aynı olan iki ilin insanını bir sınır ve şehir ismimi ayıracak . Bırakın arkaşalar yok serseri oyunu diye anılırken niye bizim demediniz ayaklarını ben trabzonluyum ama gördüğüm trabzonlular kadar yıllardır bu oyunu giresunlularda oynuyor .Gayette normal bir olay

BMN kahvaltı organizasyonunda eski futbolcumuz LEMİ ÇELİK ile geçen bir diyaloğumuzda ben kolbastı dersi verdiğim için erken ayrılmak zorunda kaldığı mı söyleyince oda bana hazır senin gibi bir bu işe gönül vermiş bir genci bulunca söylemek istedim diyerek söze başladı. Anadolu ateşi karadeniz oyununu kullanarak trilyonları götürüyor . İzlediğiniz zaman bir tek karadeniz oyunlarını alkışlıyorlar. Bu kadar güzel oyunlarımız varken neden karadeniz ateşi gibi birşey yapıp para kazanmadığımızı eğer bunu gerçekleştirirsek tüm dünyada başarılı olacağımızdan hiç şüphe duymadığını söyledi. Ben de cevap olarak tabi gönül ister böyle bir şeyi yapmayı ama hep bunun başarabilmek için inanılmaz bir bütçe lazım olduğunu ve karadeniz de BİRLİK VE BERABERLİĞİN SAĞLANMASI gerektiğini söyledim bir oyun için ki bana göre karadeniz kültüründe ki oyunlar içinde bizi en az temsil eden oyun için bile bu kadar polemiklere giren bir yörenin birlik olması beklenebilir mi?

Bir düşünün Yöremizin ne kadar güzel horon çeşitlemeleri var
                    Akçabaat ağır ve sert sallama,bıçak horonu, Tonya sıva sıva ve bas bas oyunu, hozangel, yenlik, ağasar sallama, kolbastı, sıksara, sürmene sallaması, maçka horonu, rize üç ayak, iki ayak, artvin hamud vurması, giresun sallama ve kolbastı ve aklıma şuan gelmeyen diğerleri bunlardan leminin dediği gibi birşey yapmaya kalksak düşünün bırak il bazında ilçe bazında kargaşa çıkar yok en güzel bizim oyun işte bu yüzden ne tribünde ne de yönetim de ne de iller arası bir birlik ve beraberlik duruşu gösteremiyoruz . Hepimiz aklı başında insanlarız biz kültürümüze sahip çıkmazsak bunu dançı tolgahan gibileri sahiplenir, anadolu ateşi sahiplenir ve ekmeği o yerken biz de bakarız. Bu oyunu o kadar memleketimizde oynayan genç varken hareketlerin nerden geldiğini neyi simgelediğini bilen genç dururken neden bunu bir egeli veya anadoludan biri öğretsin bizim gencimize illa bir şeyi tartışasınız varsa bence bunu tartışabilirsiniz.
                    sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• Deminden beri bu sayfaları okuyorum da, nelerle uğraşıyormuşuz yaa

Ya bu bir oyun işte. Nerenin olursa olsun ne önemi var bunun. Şimdi çıkıpta Adanalı biri bu oyunu oynasa davacı mı olacağız kendisinden. Bir zamanlar Rumlar da bizim baklavamızı gözümüze kestirmişlerdi. Hatta baklavanın bir rum yemeği olduğunu bile söylemişlerdi. Ne yapalım şimdi, yemeyelim mi rum yemeği diye. Ben baklavanın güzelliğine bakarım.

Hadi bunu biz tartışıyoruz da Giresun Valiliğine ne demeli!! Valinin ele aldığı konuya bak. Ayıptır yaa. Eğer bir numaralı gündem maddeleri buysa vay benim Giresun'umun haline.

Arkadaşlar oyun bu. Ve karşımıza aldığımız insanlar aynı havayı soluduğumuz, aynı suyu içtiğimiz, aynı yemeği bir tabakta paylaşıp yediğimiz insanlar. Yapmayın gözünüzü seveyim. Gelmeyin böyle oyunlara. Adım gibi eminim ki siz Giresun Valisinden çok daha olgun, yapıcı düşünen insanlarsınız. Trabzon Giresun'dur, Giresun ise Trabzon. Var mı bunun ötesi. Ekmeğimizi paylaştığımız insanlarla bir oyunu mu paylaşamıyoruz.

Yapmayın, gözünüzü seveyim yapmayın!
                      En son Cafer KILIÇSOY tarafından düzenlendi; 26.02.2009, 19:57.
                      ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                      "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• İlk olarak Mustafa Uzuner 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Verdiğim kursta da dışarda da insanlar bunu bana soruyorlar.Ben de verdiğim tek bir cevap var;

KOLBASTI KARADENİZ OYUNUDUR

Horonundan kemençesine gelir kaynağından giyinişine neredeyse aynı olan iki ilin insanını bir sınır ve şehir ismimi ayıracak . Bırakın arkaşalar yok serseri oyunu diye anılırken niye bizim demediniz ayaklarını ben trabzonluyum ama gördüğüm trabzonlular kadar yıllardır bu oyunu giresunlularda oynuyor .Gayette normal bir olay

BMN kahvaltı organizasyonunda eski futbolcumuz LEMİ ÇELİK ile geçen bir diyaloğumuzda ben kolbastı dersi verdiğim için erken ayrılmak zorunda kaldığı mı söyleyince oda bana hazır senin gibi bir bu işe gönül vermiş bir genci bulunca söylemek istedim diyerek söze başladı. Anadolu ateşi karadeniz oyununu kullanarak trilyonları götürüyor . İzlediğiniz zaman bir tek karadeniz oyunlarını alkışlıyorlar. Bu kadar güzel oyunlarımız varken neden karadeniz ateşi gibi birşey yapıp para kazanmadığımızı eğer bunu gerçekleştirirsek tüm dünyada başarılı olacağımızdan hiç şüphe duymadığını söyledi. Ben de cevap olarak tabi gönül ister böyle bir şeyi yapmayı ama hep bunun başarabilmek için inanılmaz bir bütçe lazım olduğunu ve karadeniz de BİRLİK VE BERABERLİĞİN SAĞLANMASI gerektiğini söyledim bir oyun için ki bana göre karadeniz kültüründe ki oyunlar içinde bizi en az temsil eden oyun için bile bu kadar polemiklere giren bir yörenin birlik olması beklenebilir mi?

Bir düşünün Yöremizin ne kadar güzel horon çeşitlemeleri var
                        Akçabaat ağır ve sert sallama,bıçak horonu, Tonya sıva sıva ve bas bas oyunu, hozangel, yenlik, ağasar sallama, kolbastı, sıksara, sürmene sallaması, maçka horonu, rize üç ayak, iki ayak, artvin hamud vurması, giresun sallama ve kolbastı ve aklıma şuan gelmeyen diğerleri bunlardan leminin dediği gibi birşey yapmaya kalksak düşünün bırak il bazında ilçe bazında kargaşa çıkar yok en güzel bizim oyun işte bu yüzden ne tribünde ne de yönetim de ne de iller arası bir birlik ve beraberlik duruşu gösteremiyoruz . Hepimiz aklı başında insanlarız biz kültürümüze sahip çıkmazsak bunu dançı tolgahan gibileri sahiplenir, anadolu ateşi sahiplenir ve ekmeği o yerken biz de bakarız. Bu oyunu o kadar memleketimizde oynayan genç varken hareketlerin nerden geldiğini neyi simgelediğini bilen genç dururken neden bunu bir egeli veya anadoludan biri öğretsin bizim gencimize illa bir şeyi tartışasınız varsa bence bunu tartışabilirsiniz.
                        Böyle birlik yönünde mesajlar görmek beni mutlu ediyor.Teşekkür ederim.Bu yazıyı paylaştığın için.
                        Belki Çoğu Şey Yolunda Gitmedi, Ama Hiçbir Şey Beni Yolumdan Edemedi.

Yorum

• İlk olarak tlgturan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Kolbastı Karadeniz değil Roman oyunu

Son dönemin en gözde oyunu kolbastı... Türkiye'de hatta dünyanın birçok ülkesinde kolbastı fanatikleri oluşmaya başladı. Cep telefonları onun müziğiyle çalıyor, milletvekilleri en coşkulu anlarında onu oynuyor.

Kimilerinin Kızılderili dansına benzettiği bu ilginç oyunla ilgili bir süredir de Trabzonlular ile Giresunlular arasında kavga yaşanıyor. Giresunlular, oyunda kendi şehirlerinin müziğinin kullanıldığını ileri sürerken, Trabzonlular, 'Figür de müzik de Trabzon orijinlidir' diyor. İki kent arasında sürüp giden kavganın seyrini değiştirecek açıklama ise Adnan Şenses'ten geldi. Ünlü sanatçı, kolbastının bir Roman oyunu olduğunu açıkladı...

Kolbastı oyununu izlediniz mi?
                          İzlemez olur muyum, televizyonda şu sıralar herkes oynuyor.

Nasıl buldunuz, bu oyun sizin belinize ceket bağlayarak yaptığınız Roman oyununun pabucunu dama atar mı?
                          Olur mu öyle şey, benim oyunum bir klasik. Ritmiyle, havasıyla bir ekol. Kolbastı bir gösteri oyunu. Şimdi 10 kişilik bir ekip kursam ve bizim meşhur oyunu, kolbastı ekibiyle yan yana oynasak, bizimki daha çok beğenilir.

İyi ama kolbastı çok moda. Hatta bu yüzünden Giresunlular ile Trabzonlular arasında kriz bile çıktı...
                          Bu oyunu herkes Karadeniz menşeli sanıyor. Ama öyle değil. Oyunun gerçek sahibi Romanlar'dır. Dikkat edin kullanılan ritim 9-8'dir. Bu onun Romanlara ait olduğunu gösterir.

Bu açıklama Karadeniz'de infiale neden olur...
                          Hiçbir şey olmaz. Oyunun kaynağı Roman ama Karadenizliler güzel katkı yapmış. Üzerine kemençe melodisi ekleyip, ritimli hale getirmişler. Çok güzel sos koymuşlar, gayet güzel ve keyifili bir oyun ama bu sahibinin Romanlar olduğu gerçeğini değiştirmez.
                          Yusuf İZEL

Kaynak:Akşam Gazetesi

(Bir sen eksiktin;sen de gel,tam olsun)
                          Oldu !
                          teκ κardeş dгogнeda uпiтed

Yorum

• Evet doğru ya Romanlar Balıkçılık yapıyor da o kolbasti'de ki ağ çekme ağ atma haraketleri var onlar hep romanların zaten karadeniz bölgesinin bir numaralı geçim kaynağı şeker pancarıdır denize kıyımızda yok İç anadoluda olan bir memleketimiz var faroz diye bir mahallede yok zaten ora sadece kahvehane

Alkol şişede durduğu gibi durmuyor işte Roman oyunuymuş Bende Lebron Jamesin halasının oğluyum Adnan.
                            Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bende Lebron Jamesin halasının oğluyum Adnan.
                              Zaten şüphelenmiştim senden Emirhan
                              ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                              "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X