Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Tanzanya'da Kolbastılı mezuniyet töreniTanzanya'daki Türk okulunun mezuniyet töreninde, Afrikalı çocuklar kolbastı ile eğlendi

29.10.2009 13:53

Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya'daki Türk okulunun mezuniyet töreninde, Afrikalı çocuklar kolbastı ile eğlendi, ''Yüksek Yüksek Tepelere'' türküsüyle izleyicileri hüzünlendirdi.
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi ziyaretinin ardından Türkiye ile arasındaki ilişkilerin son derece olumlu bir görünüm sergilediği Tanzanya'nın önde gelen ticaret kenti Darüsselam'da bulunan Türk okulu ''Feza Okulları''nda, mezuniyet heyecanı yaşandı.
    1200'ün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü okullarda, 149 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.
    Mezuniyet töreninde, öğrencilerin sergilediği oyunlar ve seslendirdiği türküler, büyük beğeni topladı.
    Afrikalı çocuklar, kolbastı ile eğlenirken, seslendirdikleri ''Yüksek Yüksek Tepelere'' türküsüyle de hüzünlendirdi.
    Törende, Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi Sander Gürbüz ve eşi Durhan Gürbüz ile bir grup Türk gazeteci de yer aldı. Büyükelçi Gürbüz, ''Yüksek Yüksek Tepelere'' türküsünü dinlerken gözyaşlarını tutamadı.
    Büyükelçi Gürbüz, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunan kızı ve oğluyla, uzun süreden beri telefon dışında görüşemediklerini belirterek, ''Çok önemli ve gurur veren bir görev için memleketimizden binlerce kilometre uzaktayız. Böyle bir yerde bu türküyü duymak, beni son derece duygulandırdı. Böyle bir manzarada ağlamamak mümkün mü'' diye konuştu.
    AA
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Bilmem Farkında mısınız...Kolbastı popülerliğini kaybetmeye başladı.Tabi benim şahsi görüşüm.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Bilmem Farkında mısınız...Kolbastı popülerliğini kaybetmeye başladı.Tabi benim şahsi görüşüm.
        Ne güzel işte Bence muhteşem oldu şuanda Tek ibo show birde kanal 7'de ki hasan yılmaz kaldı o programlarda da oynanmazsa tam kıvamına gelecektir.

Yorum

• Bırak kalmasın popülerlik falan ya. Sanki isteyen var?

Yeri geldiği zaman oynarız elbette ama her önüne gelenin, her önüne geldiği yerde de oynamasına hiç gerek yok.
          Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• Arkadaşlar benim kafama takılan bir soru var.Bu saçma kolbastı kimin tartışması ile ilgili.Annemin dediğine göre bu Dere boyu kavaklar ile başlayan türkü normalde Giresun unmuş.Eskiden bu müzikle çiftetelli havasında oyun oynanırmış Giresunda düğünlerde , gecelerde.Ama oyunun Giresunla alakası yok diyor.
            Böyle bir şey varmı acaba?
            Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.

Yorum

• İlk olarak Uğur GEMİCİOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Arkadaşlar benim kafama takılan bir soru var.Bu saçma kolbastı kimin tartışması ile ilgili.Annemin dediğine göre bu Dere boyu kavaklar ile başlayan türkü normalde Giresun unmuş.Eskiden bu müzikle çiftetelli havasında oyun oynanırmış Giresunda düğünlerde , gecelerde.Ama oyunun Giresunla alakası yok diyor.
              Böyle bir şey varmı acaba?
              Giresun ilinin bizden ayrıldığını ve oyununda çok eski bir oyun olduğunu bildiğimize göre ortada sorun kalmıyor.

Yorum

• O bahsettiğiniz türkü benim bildiğim kadarıyla da Giresun'a ait. Ama oyunun nereye ait olduğunu sormak-cevaplamak bu saatten sonra saçma olacaktır. Kaldı ki tartışma nedeni olacak bir muhabbete hiç gerek yok.
                Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• Yok oyunla alakalı tartışma yaratmak mantıksız zaten.Giresun un değil oyun.

Yorum

• İlk olarak Uğur GEMİCİOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Yok oyunla alakalı tartışma yaratmak mantıksız zaten.Giresun un değil oyun.
                    Ya giresunun olsa ne olacak Giresun kim Giresun Trabzon değil mi Trabzon kim Trabzon Giresun değil mi sosyal kavgaları içimize kim sokar belli değildir ama hep biz kanarız.

Oyun hepimizin.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Ya giresunun olsa ne olacak Giresun kim Giresun Trabzon değil mi Trabzon kim Trabzon Giresun değil mi sosyal kavgaları içimize kim sokar belli değildir ama hep biz kanarız.

Oyun hepimizin.
                      Tamam renkdaş ya ne parlıyon birden Benim kafamda müzikle ilgili bir soru vardı konu yine nerelere geldi Ayrıca haklısın Giresun la Trabzon birbirinin aynısı.Ama bu tartışma zamanı Trabzonlulardan çok laf yedik.Bu forumda bile böyle bizim için kötü konuşan arkadaşları gördüm.

Neyse konuyu uzatmayalım.Herkes kolbastıdan bıkmış zaten İyi geceler.Saygılar.

Yorum

• Yok ne parlayacam sen yanlış anladım ben parlamadım sadece kavga edenlere parladım.

Ayrıca kim bıkmış ya bıkan felan yok gerçek oyunu daha anca tanıtma şansımız olur belki bu boşlukta

Yorum

• Hau youtube yi nasıl açıyonuz ya ben giremiyorum bi türlü dns falan dolaşıyor nette beceremedim.

Yorum

• kullandığın işletim sistemi ne?
                            Giresunlu Trabzonsporlular
                            Osman Ağa Torunu!
                            Mês que un clup!
                            25 Haziran 2005 - Statüko 1967

Yorum

• Günde 15dk tempolu oynanması halinde ayda en az 5 kilio verebileceğiniz bir dans ya da oyun...Adamın iflahını söküyor yahu.
                              avatar: şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

Yorum

• İlk olarak Lenger tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                kullandığın işletim sistemi ne?
                                Xp kullanıyorum ben.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X