Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Febe li 3 ark.ım,bjklı 2 ark.ım benden kolbastı öğretmemi istiorlar

Yorum

• bu kolbastı önceden beri vardı ama bukadar meşhur değildi(ülke çapında)....ne olduysa ogün samastın dink cinayetini işlemesinden sonra oldu..haberlerde işte falan düğünde çekilmiş son görüntüleri diye haberlerde gösterdiler oynarken...sonradan gazetelerde tvlerde serseri oyunu falan dediler ..diyince film koptu..trabzonlular tarafından eskisinden daha fazla sahiplenildi ..bu sefer karadeniz oyunlarında grup olarak acılışta oynanınca tavan yaptı...derken bu güzelim oyunu ve şarkısını tarık tüfekçiden bile dinlemek zorunda kaldık...bence fazla ön planda kaldı vede olur olmaz yerlerde programlara konuk cağırılıp oynatılıyor olmadık şekilde yok trabzon yok giresun muhabbettleri yaptırılıyor...bence cılkını cıkardılar...trabzonspor maçlarındaki hariç...
      En son DNA-TS tarafından düzenlendi; 31.01.2009, 01:29.

Yorum

• İlk olarak DNA-TS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        bu kolbastı önceden beri vardı ama bukadar meşhur değildi(ülke çapında)....ne olduysa ogün samastın dink cinayetini işlemesinden sonra oldu..haberlerde işte falan düğünde çekilmiş son görüntüleri diye haberlerde gösterdiler oynarken...sonradan gazetelerde tvlerde serseri oyunu falan dediler ..diyince film koptu..trabzonlular tarafından eskisinden daha fazla sahiplenildi ..bu sefer karadeniz oyunlarında grup olarak acılışta oynanınca tavan yaptı...derken bu güzelim oyunu ve şarkısını tarık tüfekçiden bile dinlemek zorunda kaldık...bence fazla ön planda kaldı vede olur olmaz yerlerde programlara konuk cağırılıp oynatılıyor olmadık şekilde yok trabzon yok giresun muhabbettleri yaptırılıyor...bence cılkını cıkardılar...trabzonspor maçlarındaki hariç...
        Aynen katılıyorum.

Çok alakasız programlarda kolbastı ile alakası olmayan grupları görmeye , onların oynayışlarını görmeye başladım.. Bu beni açıkcası çok üzmekte. Kolbastı yavaş yavaş amacından sapıyor gibi. Şu ana kadar izlediğim gruplardan en iyisi Ktu ekibi ve Farozlu bir gruptan gördüğüm eski tarz oyundur. Ne biliyim bu oyun aynı telafuz edildiği gibi içindeki özgürlüğün dışarı bırakılmasıdır. Yani sahneye çıktığında kafana göre vücudunu sağa sola fırlatmak değildir, ayaklarını rastgele fırlatmak değildir. Bu oyun Hissedilerek oynanır, oyunu oynarken ayaklarını sağa sola fırlatırken kalbinden gelecek o his. Kalbinden gelsinki sen doğru oynayabilesin.
        Ben kolbastının sadece eğlence olmasını istemiyorum. Bu bir içindeki sesi haykırıştır.
        Ben demiyorumki kolbastı kendi içinde hapsolsun.
        Tamam dünya çapına yayılsın ama kendi özüyle, kendi tarzıyla yayılsın. Alakasız oyunlarla kolbastıyı birleştirmeyelim. Lütfen Kolbastıyı amacından saptırmayalım...
        En son Kubilay ŞAHİN tarafından düzenlendi; 31.01.2009, 02:37.
        Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• dere boyu kavaklar giresunundur... yani kolbasti müzigi dere boyu kavaklardan esinlenmistir.

ama kolbasti müzigini Trabzonlular Kolbasti oyununa uyarlamistir... yani oyunda, uyarlanmis müzikte Trabzonundur.

orjinal dere boyu kavaklar giresunundur...

Yorum

• melal abla unuttu galiba bu başlığı kolbastı çağrıma cevap gelmedi hala=)
            Mustafa abimiz huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar bu insanlara çanak tutanlar bu işi aklayanlar bu işte sessiz kalanlar acaba onların yatacak yeri var mıdır?
            Trabzonspor 'eski' kaptanı

Yorum

• Bu akşam ATV haberde kolbastıya yer verildi.
              ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• sümeyecim görmemişim mesajını... çok özür dilerim

seda senlen ayrı görüşeceğuk hayadum..kıss o ne haşin bi nokda koyuş öyle bittim burda

sümeyyecim valla bilenler bilirler her organizasyon öncesi.. yok yok bu sefer oynamayacağım kolbasti diyorum... ama o müziğin sesini duyunca... bi nevi hipnoz etkisi ile sahnede buluyorum kendimi

yeminimiz bozdum ağlaaaarr ççç

ayrıca kızların kolbastı oynamasını destekleyen arkadaşlarım poyraz eyüp ve emirhana-ki o güzel mesajından ötürü özellikle emirhana - içten bir teşekkürü borç bilriimm

oynayalıımm uşaklaarr oynayaluumm uşaklaaarrr
                *Gamze Melâl Tokay

Yorum

• İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bu akşam ATV haberde kolbastıya yer verildi.
                  bende kanal degistiriken rastladim türkiyeye yayildi kolbasti diye
                  yaziyodu ne türkiyesi dünyaya yayildi admlar türkiyeden gidiyor
                  [T][S]

Yorum

• İlk olarak meLaL_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    sümeyecim görmemişim mesajını... çok özür dilerim

seda senlen ayrı görüşeceğuk hayadum..kıss o ne haşin bi nokda koyuş öyle bittim burda

sümeyyecim valla bilenler bilirler her organizasyon öncesi.. yok yok bu sefer oynamayacağım kolbasti diyorum... ama o müziğin sesini duyunca... bi nevi hipnoz etkisi ile sahnede buluyorum kendimi

yeminimiz bozdum ağlaaaarr ççç

ayrıca kızların kolbastı oynamasını destekleyen arkadaşlarım poyraz eyüp ve emirhana-ki o güzel mesajından ötürü özellikle emirhana - içten bir teşekkürü borç bilriimm

oynayalıımm uşaklaarr oynayaluumm uşaklaaarrr
                    ahh şu özgürlük melal abla ahhh...imkanım olsa atlar gelirim=) o müzikte de bişey var evet okuttumular ne=) ayakları acıyana,böbrekleri ağırana kadar bırakamıyo insan...
                    oynayalum batçiler oynayalum batçiler trabzon kolbastisi ççç
                    Mustafa abimiz huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar bu insanlara çanak tutanlar bu işi aklayanlar bu işte sessiz kalanlar acaba onların yatacak yeri var mıdır?

Yorum

• müziğin oflu hocalarca okunmuş olma ihtimali gayet yüksek sümeyyecim ççç

özgürlük olayına hiç girmeyelim... kolbasti en büyük özgürlüğümüz... arafilli farozlii...
                      *Gamze Melâl Tokay

Yorum

• alanzinyo bile onuyor bee
                        Kahrolsun endüstiryel futbol.
                        YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• her gün 10 dk kolbastı iyi gelir...tabi oynarsan ...o zaman napayrız napayrız kolbastı oynayrız bir gün seninle oynama ümidimi gerçekleştirmek dileğiyle melal abla=)

Yorum

• inşallah canım inşallah
                            *Gamze Melâl Tokay

Yorum

• Arkandayum hayadum

Hoptekk hopteeekkk oynayalummm

Yorum

• yeni nesil bu oyunuda hip-hop tarzına kaydırmaya başladı. bunun önlenmesi lazım.
                                YA SEV YA TERKET

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X