Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Evet doğru ya Romanlar Balıkçılık yapıyor da o kolbasti'de ki ağ çekme ağ atma haraketleri var onlar hep romanların zaten karadeniz bölgesinin bir numaralı geçim kaynağı şeker pancarıdır denize kıyımızda yok İç anadoluda olan bir memleketimiz var faroz diye bir mahallede yok zaten ora sadece kahvehane

Alkol şişede durduğu gibi durmuyor işte Roman oyunuymuş Bende Lebron Jamesin halasının oğluyum Adnan.
    ççç

Bu aralar çok gündemde Merak etmeyin biray sonrada yunanlılar çıkar derler. Kolbastının figürleri bize ayittir, Müziğini bilemeyiz ama bizim balıkçılarımızın oynadığı bir oyundur bizden aldınız. Biliyosunuz baklavayıda onlardan almışız.
    Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• vallahi şuanda maçlardan sonra futbolcularımızn kolbastı oynadığı videoları izliyorum
      gerçekten mükemmel 20bin kişi alkış tutuyor harika bişey
      Bordo Mavi...

Yorum

• İlk olarak Adnan Şenses tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Oyunun kaynağı Roman ama Karadenizliler güzel katkı yapmış. Üzerine kemençe melodisi ekleyip, ritimli hale getirmişler. Çok güzel sos koymuşlar, gayet güzel ve keyifili bir oyun ama bu sahibinin Romanlar olduğu gerçeğini değiştirmez.
        Kolbastının kemençeyle ne alakası varmış?

Bu adam daha kolbastı dinlememiş ki, sallayabildiği kadar sallasın bakalım

Yorum

• tanıdığım tanımadığım herkes kolbastı da kolbastı diyo

öyle insanlar tanıyorum ki'' üniversite için trabzona gidersem ilk işim kolbastı öğrenmek''diyolar
          ...

Yorum

• 2 sene önce Marmariste kuzenimin düğününe gitmiştik Trabzondan.
            ordakiler ege havaları oynuyo aheste aheste. bizde giderken cd yapmıştık kolbastı horon havaları vs.
            onların aheste oyunlarından sonra bizim cd çalmaya başladı. herkes koptu tabi
            Otelde meşhur olmuşdum Kolbastıcı diye. iyide para takmışlardı. kameralar çekiyo felan. kendimi süper star gibi hissetmiştim
            2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
            Gerçek budur. ☆

Yorum

• Bu aralar herkeste kolbastı hayranlığı varTrabzonlu olmayan arkdaşlarım bile oynamaya çalışıyor
              -1461 TRABZON-

Yorum

• İlk olarak Özge tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bu aralar herkeste kolbastı hayranlığı varTrabzonlu olmayan arkdaşlarım bile oynamaya çalışıyor
                Hiç sorma ya biraz daha fazla oynasa da modası geçse kimse ilgilenmese bize kalsa resmen sıkıldım yaşanan diyaloglardan ama işte bu bizim özelliğimiz herkes bir şeyi geliştirmeye bakar biz dedikodusunu yaparız.
                Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Kolbastıya serseri oyunu derlerken, bizden başka sahip çıkan yoktu.Oyun popüler oldu Romanlar bile oyunu sahiplendi.

Yorum

• Ben Yenimahalle'de dogdum ve büyüdüm.
                    Bizim mahalle Faroz'un tam bitisigindeki mahalledir bilen bilir.
                    Kolbasti denen oyuna önceleri hoptek deniyordu ve dügünlerde -genellikle sokak dügünlerinde- farozlu gencler oynuyordu.
                    O zaman pek kimse bilmedigi gibi genelde oynayanlar "firlama" tabir edilen kisiler oldugu icin serseri oyunu olarak bakiliyordu oyuna.
                    Fakat o zamandan bu güne cok degisti ve popüler hale geldi.
                    Olur olmaz seylerden suni gündem yaratmaya calisiyorlar, birisi ortaya laf atiyor "Giresun'undur diyor, digeri Romanlarin" biz de inanip deger verip tartisiyoruz.
                    Hic tartismaya bile degmez.
                    Hoptek faroz mahallesinde dogmus bir oyun olup, Trabzonspor tarafindan tüm Türkiye'ye tanitilmistir.
                    "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
                    "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
                    Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

• bütün sayfaları hemen hemen okudum söyle bi nokta koyalım tüm tartışma cıkcak olan seylere...

bu bir karadeniz oyunu değil trabzonun yerel mahalle oyunudur ve türkiyye nam salması trabzonsporumuz sayesındedır...fakat oyuncuların hiçbirinin kolbastıyla alakası yok ...
                      gercek adı fazroz kesmesi...trabzonun faroz semtinde uzun yıllar once iki balıkcı arkdaşın kava etmeleri sonrası bir dugunde karsı karsı ya oyanmalarıyla dogmustur...hem dostlar ama kavgalılar !!sert fgurler ve işin içine giren komık diye adlandırılan fgurler buradan gelmektedir ...vede bir arkdaşımınızın yazdıgı...kırdılar vurdularrr fgurlerıde dogrudur...ve normalde erkek oyundur cünkü cok sert bir oyun şeklidir..zamanında bayanlarda oynarmıs fakat ozamanlar haremlik saremlik oldugu için bayanlar kendi aralarında oynarmıs...bugun içine bircok figur eklenmiştir ktu gurubunu ve hocasını tebrik ediyoruz ama lutfen aslınıda koruyalım...gresun trabzon tartışmasına gelince.....zamnında gresun trabzona baglı bir ilçeymiş!!buyuzden oyunu bilmeleri gayet dogal ve bu oyun ozamnlar hertürlü turkunun ustune oynanırmıs gresunlularında turkusunun ustune oynanmasıyla kendılerının sanmaktadırlar lütfen geçmişi araştırıp sonra yorum yapsınlar...bu tartışmayıda başlatan gresunlulardır belki bilmeden!!ama yaptıkları acıklamalar tabzonluları suclamalar cok yanlış ve ayıp!!!daha sonra erkan ocaklının yaptıgı trabzonkolbastısı turkusuyle oyun bütünleşmiştir.....adıda trabzon kolbastısı olarak kalmıstır....şimdilerde ise adı hoptek olmus onca yıldır trabzonluyum hıcbır zaman hoptek dıye duymadım taki bu yıla kadar tarık tüfekcinin cıkarmıs oldugu sarkı dısko tarzı oldugundandır adıda hoptek oldu!
                      En son 61SOYTÜRK61 tarafından düzenlendi; 27.02.2009, 20:42.

Yorum

• http://img3.imageshack.us/img3/1736/83345105.jpg
                        http://img220.imageshack.us/img220/9725/99056974.jpg
                        http://img3.imageshack.us/img3/4946/18940525.jpg

Kimin ne dediği (giresunluların romanlar vs için.) önemli değil.Biz mahalli oyunumuzu oynar ağızlarının payını veririz
                        Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
                        Her Türlü

Yorum

• Bugun haberlerde izledim 2 yasinda Deniz adinda bir cocuk acaip guzel kolbasti oynuyordu...
                          YASAMAK BIR AGAC GIBI TEK VE HUR VE BIR ORMAN GIBI KARDESCESINE===>TSira YasemiN<===

Yorum

• ilgiçtirki karadenize ait ne varsa trabzon meshur ediyo ama nedense ozamana kadar sahip cıkılmayan şeyler türkiye geneline yayıldılktan sonra agzı olan konsuyo ve sahip cıkılıyo...trabzonlulardan gelen bi tepki varsa bundandır...ve cok ilginçtirki biz laz değiliz ...bildigim kadarıyla rize veye artvınden sonrası laz yani gercek lazlar orda ama nedense lazları bile biz tanıttık kime sorarsanız sorun trabzonluları laz sanıyolar ...lazların ayrı bir dili vardır lazca olarak ayrı bir kültürdür...lütfen herkes biraz araştırsın sonra yorum yapsın...saygılar sevgiler tüm karadenizli hemşeriler biz hepinizi seviyoruz

Yorum

• bir ufak yorum da benden adanan şenses kolbastı 9-8lik melodi ile çalınıo die roman oyunu olduğuna karar vermiş bende şunu diyorum bilenleriniz mutlaka bilir sürmene sallaması yada sallama horonu da 9-8lik melodi ile çalınır oynanır.. yani karadenizde de 9-8 var bu insanlar eleştiri sahiplik yada herhangi bişey yaparken akıllarını da hesaba katsa keşke..

"""herkes bilmeden konuşuyo.. tıp okumadan doktor kesilen tipler gibi.."""
                              !!!!!!!!!!!!!!

Yorum

• Kolbastı ünlendi milletde napcanı şaşırdı.Kolbastı Konya'nın diyenler var.

Deliyi o kuyuya atacaksın sorun kökten halledilicek.
                                Kahrolsun endüstiryel futbol.
                                YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X