Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Biri bana kolbastıyı söyleyen elemanın adını verebilirmi arkadaşlar?Yada mp3 olarak kimde mevcut.
    Sadece Şenol Güneş,bir tek Şenol Güneş

Yorum

• trt de kolbastı sevincimizle ilgili haber vardı macaristanda en çok tıklanan ve en güzel takım sevinci seçilmiş...
      Mustafa abimiz huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar bu insanlara çanak tutanlar bu işi aklayanlar bu işte sessiz kalanlar acaba onların yatacak yeri var mıdır?
      Trabzonspor 'eski' kaptanı

Yorum

• dikkatinizi çekmedi galiba ama ben bu başlığı ilklere taşımakta ısrarcıyım

TS kolbastı ile rekor kırdı
        03 Şubat 2009 / 22:05

Trabzonspor'un Ankaaraspor maçı sonrası yaptığı kolbastı görüntüleri Macaristan'da tıklanma rekoru kırdı.
        Trabzonsporlu futbolcuların geçen hafta deplasmanda Ankaraspor karşısında 2-0 kazandıkları maçta oynadıkları ''Kolbastı'' dansı görüntülerinin yer aldığı video, Macaristan'da binlerce kez tıklanarak rekor kırdı.

Bordo-mavili futbolcuların, taraftarları önünde yaptığı dans gösterisinin video görüntüleri Macaristan'da spor medyası tarafından internet sitelerinde futbolseverlerin beğenisine sunuldu.

Macar spor medyası, haberi, '', ''Türk takımının enteresan galibiyet kutlaması'' başlıklarıyla duyurdu.
        Haberlerde, sevinç gösterisine neredeyse tüm futbolcuların katıldığı, başta Song olmak üzere Trabzonspor'un yabancılarının da yer aldığı bu gösteriye bugüne dek rastlanamadığı belirtildi.

HABER61.net
        Mustafa abimiz huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar bu insanlara çanak tutanlar bu işi aklayanlar bu işte sessiz kalanlar acaba onların yatacak yeri var mıdır?
        Trabzonspor 'eski' kaptanı

Yorum

• Arkadaşlar vikipedi de Kolbastı makalesi belli bir ip sahibince sürekli Çingene oyunu olarak değiştirilip duruyor. Bu söz konusu ip yi bulamazmıyız? Adam ısrarla Çingene oyunu Roman oyunu diye yazıp yazıp duruyor. E bende de inat sürekli değiştiriyorum eski doğru haline.

Şu an bu mesajı yazdığım dakikalarda Kolbastı makalesdini düzelttim ama çok geçmez bu karalamacı şahsiyet her gün ortaya çıktığı gibi ileriki sattlerde de çıkıp mahalle oyunumuzu başka kökenlere ait gösterme ve lekeleme adetini sürdürecektir.

Bu adamı engellememiz lazım. Gerçi Bazılarınız Vikipedi ne kadar referans alınabilinirki diyip konuyu geçiştirebilir. Ama maalesef facebook olsun bazı vidyo paylaşım siteleri olsun bu saldırgan karalayıcı kişinin koyduğu çingene oyunu tasviri içindeki bozulmuş makaleyi kullandıklarını gördüm.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kolbast%C4%B1

Şu an söz konusu makaleyi düzelttim. ama her geçen vakit o şahsiyet girip çingene oyunu yazabilirler. maalesef vikipedinin bir kötü tarafı bu.
          t @Selim_Turan

Yorum

• Kolbasicilar eller havaya oynaaaa..

Cumartesi ye az kaldı.

Biliyorum yayını dört gözle bekliyorsunuz arkadaşlar.
            bordomavi.net | Trabzonsporlular Birliği 1999

Yorum

• Kolbastı oynamayalı kaç zaman oldu. Özlemişim kolbastı oynamayı. Yokmu oynayacak olan ? ..
              En son Kubilay ŞAHİN tarafından düzenlendi; 04.02.2009, 19:44.
              Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• İlk olarak Selami Gürpınar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Kolbasicilar eller havaya oynaaaa..

Cumartesi ye az kaldı.

Cumartesi ne yayını var ?
                t @Selim_Turan

Yorum

• İlk olarak Selami Gürpınar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Kolbasicilar eller havaya oynaaaa..

Cumartesi ye az kaldı.

Cumartesi ne var ??

Yorum

• İlk olarak Mustafa Hazıroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Cumartesi ne var ??
                    Selami'nin radyo yayını var.
                    ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Arkadaşlar vikipedi de Kolbastı makalesi belli bir ip sahibince sürekli Çingene oyunu olarak değiştirilip duruyor. Bu söz konusu ip yi bulamazmıyız? Adam ısrarla Çingene oyunu Roman oyunu diye yazıp yazıp duruyor. E bende de inat sürekli değiştiriyorum eski doğru haline.

Şu an bu mesajı yazdığım dakikalarda Kolbastı makalesdini düzelttim ama çok geçmez bu karalamacı şahsiyet her gün ortaya çıktığı gibi ileriki sattlerde de çıkıp mahalle oyunumuzu başka kökenlere ait gösterme ve lekeleme adetini sürdürecektir.

Bu adamı engellememiz lazım. Gerçi Bazılarınız Vikipedi ne kadar referans alınabilinirki diyip konuyu geçiştirebilir. Ama maalesef facebook olsun bazı vidyo paylaşım siteleri olsun bu saldırgan karalayıcı kişinin koyduğu çingene oyunu tasviri içindeki bozulmuş makaleyi kullandıklarını gördüm.

Şu an söz konusu makaleyi düzelttim. ama her geçen vakit o şahsiyet girip çingene oyunu yazabilirler. maalesef vikipedinin bir kötü tarafı bu.

Tekrar çingene yazmışlar Çingenelik yapıyorlar.
                      uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• Evinizde antreman yapın.Yarın Trabzon kolbastı'sı oynayacaz çünkü.
                        Kahrolsun endüstiryel futbol.
                        YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• Eve gerek yok, yolda giderken aklına gelince dur ve oynamaya başla.

Çok denenmiştir, süper sarıyor.
                          Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• İlk olarak Kazım_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Eve gerek yok, yolda giderken aklına gelince dur ve oynamaya başla.

Çok denenmiştir, süper sarıyor.
                            Sendemi ? ...
                            Tavsiye Ederim..

Mahallede artık adım çok çeşitli kavramlarla anılıyor ..
                            En son Kubilay ŞAHİN tarafından düzenlendi; 14.02.2009, 19:19.
                            Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• Biz Fener maçından sonra öyle yaptık.Yolda oynuyoduk.

Bize bira şişelerini fırlattılar arabayla kaçtı sonra ezikler.Gelip erkek gibi dövüşemiyolar.
                              Ama kimseden korkumuz yok bizim

Oynayalum uşaklar
                              Trabzon Kolbastı'sı

Haydeee
                              Kahrolsun endüstiryel futbol.
                              YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• SERSERİ OYUNU...(!)

YÜKSEL DAŞTAN

Karadeniz Oyunları sırasında geniş kitleler tarafından tanındı...
                                Oysa Faroz’da:
                                48 sene önce sünnet düğünümü şenlendirmişti Kolbastı...
                                Selim Usta’nın sazına eşlik ederdi Cahit Ağabey...
                                Bahçemiz palamut sürüsüne yakalanmış hamsi yağıntısına dönerdi, diğer katılımcılarla birlikte.
                                Beton Kuşu gibi süzülür, karabatak gibi dalıp çıkarlardı...
                                Şimdi birçoğu hayatta değil!
                                Ali Kemal Denizci, rakibini karşısına aldığında...
                                Çalımlarla serseri mayına döndürdüğünde...
                                Yaptığı hareketler, kolbastıdan farklı mıydı?
                                İzleyenler iyi hatırlar...
                                Bu serserinin(!) figürlerinin kolbastıdan farklı olmadığını...
                                Arama motoru (Google) “Serseri Oyunu(!) diye tanımlamıştı hatırlarsanız...
                                Türk futboluna yeni serseriler(!) yetiştirmek için Milli Takımda görev yapan Hami de iyi onar bu oyunu...
                                Seni gidi serseri...(!)
                                Ve genel medyada haber konusu olmuştu....
                                İlk ve en şiddetli tepki Faroz’dan gelmişti...
                                Yani Tarbzon’dan...
                                Bugün sahiplenmek isteyenler, o gün yoktu ortada ne hikmetse!

Artık “Kolbastı” Türkiye’nin yükselen değeri...!
                                Baksanıza, ülkenin geneli çok ama çok benimsedi bu oyunu...
                                Televizyon kanalları yarış halinde...
                                Böyle giderse, “ne olacak bu memleketin hali!” kaygısını taşıyorum.
                                Futbolcusu/Hentbolcusu...
                                Hekimi/Hakimi...
                                Terzisi/Berberi...
                                Erkeği/Kadını...
                                Yaşlısı/Genci...
                                Belediye Başkanı/Bakanı...
                                Oynamayan yok ki bu kentte Kolbastıyı...
                                Yoksa topyekun serseri mi olacağız ne dersiniz?

Sevgli Yüksel Daştan kolbastıyı sahiplenmek isteyenlere çok güzel cevap vermiş.
                                Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                                Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X